Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
zlajaBHF

#5251 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by zlajaBHF »

Kikibombona wrote: 17/12/2019 18:54
zlajaBHF wrote: 17/12/2019 11:25Zasto ovo?
"Kiki nikad nije i nikad nece biti clan nijedne stranke. To je princip cvrst kao stijena."

Ovo je stvarno glupost. Moram ti to reci. Svako koga interesuje politika, a trebalo bi mnog eda interesuje, treba da bude clan neke stranke i da pokusava kroz istu da pozitivno utice.

Drugo pitanje, zasto smatras da je SDP bolji stranka od SDA.
Osim toga sto se recimo bolje slazes sa ideologijom SDP-a?

Mislis da su manji lopovi? (Nase mjerilo za dobre i lose politicare :) )
Mislis da su sposobniji da BiH izvedu na pravi put?
Sposobniji da se bore za prava naroda koji ih bira,z anci probosanskih orijentisanog naroda u BiH?
Nije normalno da kompletan narod bude stranacki angazovan. Svakako imamo previse stranaka i previse ljudi u politici.

Veoma je vazno imati veliku NEZAVISNU bazu. U Americi, nezavisni odlucuju izbore. Dio glasa za Demokrate - dio za Republikance, dok nezavisni odlucuju pobjednika.

Ja sam glasac NS, do sada. I veliki kriticar NS. Meni nije bio problem jebati Forti od-do kada je hinjski pokusao uzeti pausal. Meni nije problem napisati mail Sanji Renic, za koju sam glasao, da se ne igra sa NK Celik. Sve to mogu jer sam nezavisan. Od NS nemam nista, glasam samo ako dobro rade. Ovdje podrzavam Platformu, podrzavam NiP, podrzavam i SDP kada uradi nesto dobro. Sve mogu jer sam NEZAVISAN. Sutra ako se pojavi neka druga, bolja opcija, imat ce moj glas. Na izborima sam glasao za NS i Hadzikadica. Birao sam Hadzikadica jer sam smatrao da je bolji izbor od NS kandidata Borise Falatara. Dakle...

...

SDA je vrh piramide zla. Od njih nema niko gori. Trenutno nemam vremena, poslije mogu objasniti ako te zanimaju detalji.
Pa glupi mi je reci, Nikad necu u politiku. Ljudi koji su sposobni, treba da se ukljuce u politiku i da pomognu u kreiranju politickih stranaka.
Sve drugo je glupost i manjak uzimanja odgovornosti prema drustvu u kojem zivis.

Ja licno sam kao i ti, znaci nikad nisam pripadao nekoj steanci, niti sam i jednog politicara gledao kao bozanstvo. Glasat cu za one za koje smatram da su najbolji za drzavu i njene gradjane. Dosta manje me zanima ime stranke i ideologija. Mi nemamo taj luksuz da gledamo na ideologiju u danasnjim vremenima.

Zanima me po cemu je bolji SDP od SDA.
kad gledam kadar tih stranaka, ne mogu reci da ima mnogo razlike. Ako gledamo na SDP, ja bi rekao da ljudi nemaju niti jednu osobu u vrhu stranke, za koju bi mogao reci da ima viziju za buducnost ove drzave. Niksic apsulutno to nema. On je tipicni primitivac sa Balkana.
Cijeli program stranke se svodi na borbu protiv SDA, umjesto da se koncenrisu na svoju politiku, da kuju svoju politiku, koja ce dati odgovore na odredjene probleme sa kojima se narod suoceljava.

Ja u Hadzikadicu vidim nadu zato sto se fokusirao na dvije najvaznije stvari. Znanje i postenje.
NIKO od drugih te dvije stvari enma ni medju prvih 30 stvari po vaznosti.
Ja mislim, da je jedini izlaz ovoj drzavi da pronadje kadar koji ima znanje i postenje, koji ce istu voditi.
Sa sposobnim i postenim politicarima na vlasti bi se izvukli iz govana u roku od 10 godina.
Ljudi koji su cijeli svoj zivot odrasli u nasem drustvu misle da je to nemoguce. Znanje vide u mangupima tipa Konakovic, i takve smatraju strucnima. Postenje se kod nas vidi kao izraz naivnosti. Zato mora neko doci sa strane, kao Hadzikadic koji ima drugacija iskustva i pogled na zivot.
Spejs Radovan

#5252 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Spejs Radovan »

zlajaBHF wrote: 18/12/2019 13:38

Ja u Hadzikadicu vidim nadu zato sto se fokusirao na dvije najvaznije stvari. Znanje i postenje.
a u stranci mu sav otpad iz SBB, SDA i DF i znanje i poštenje, nema dalje!

usput neka gosn hadžikadić drugi put kada bude gostovao na TV obuče tajice i baletanke umjesto 2 broja manje farmerke, privući će gay populaciju.
zlajaBHF

#5253 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by zlajaBHF »

Spejs Radovan wrote: 18/12/2019 13:48
zlajaBHF wrote: 18/12/2019 13:38

a u stranci mu sav otpad iz SBB, SDA i DF i znanje i poštenje, nema dalje!

usput neka gosn hadžikadić drugi put kada bude gostovao na TV obuče tajice i baletanke umjesto 2 broja manje farmerke, privući će gay populaciju.
To je ono sto govori, da li ce tako raditi ne znam.

Mozda si bolje upoznat od mene ko mu je u stranci.
Ako bude sakupio otpatke iz SDA, SBB i DF, onda ce sve ovo pasti u vodu.
Spejs Radovan

#5254 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Spejs Radovan »

zlajaBHF wrote: 18/12/2019 13:51
završena stvar od prvog dana su uzeli pod svoje.
cvrčak_na_hedonizmu

#5255 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Nespin wrote: 18/12/2019 09:11
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 18/12/2019 08:25 Pitanjce za ove sto su upuceni, da li se Adem Olovcic i Srdjan Srdic motaju oko Platforme odnosno jesu li neki faktor u Sarajevu ?
Ogromna je razlika između motanja i bivanja nekim faktorom. :D
Jasta je, prvo je grozno, drugo je odron, bas je razlika.

Ako se takvi ha motaju, ha pitaju Platforma nece daleko, jer skuplja interesdzije i prebjege. Ova dva jazavca su napustili DF na prvoj sjednici opstinskog vijeca nakon izbora 2016, poznati su takodjer sto se tice price o prijedlogu oko imena dvorane Goran Cengic ( lobirali i glasali protiv ) i naravno saradjivali su sa SDA tako sto su od pocetka podrzavali vecinu u opstinskim vijecu koju, naravno, predvodi SDA.

Super ekipa, ako je istina, za novu politicku opciju u KS , fol anti SDA stranke :thumbup:

Klasicno kukavicije jaje

Google is your friend....
Roccohljup

#5256 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Roccohljup »

Spejs Radovan wrote: 18/12/2019 13:53
zlajaBHF wrote: 18/12/2019 13:51
završena stvar od prvog dana su uzeli pod svoje.
Meni je jako zanimljivo čitati (preko 200 strana za stranku koja kao takva još niti jednom nije išla na izbore a recimo tema o NiP ili sbb dosta manje) i gdje neki bez ikakvog konkretnog dokaza etiketiraju Platformu kao SDA ogranak jer eto ko biva to će razjediniti građansku opciju.....isto kao da je bogom dato da anti-SDA koalicija isključivo moraju biti NS, SDP i NiP a svi drugi su izdajnici, špijuni, itd. Drugo, često vidim da spominju neka imena koja su se nekad dovodila u vezu sa nekim drugim strankama i ističu to kao adut u svojim tvrdnjama da će platforma propasti ili da je to već smišljen SDA projekat. S druge strane, neki od tih telala u nebesa kuju npr NiP isto kao da je ta partija formirana isključivo od nekih novih i kvalitetnih imena, zaboravljajući svjesno da se mahom radi o nekadašnjim kadrovima SDA koji su tokom perioda u toj mafiji ili direktno učestvovali u kriminalu ili šutili o istom (a to ti ga dodje haman pa saučesništvo). Drugim riječima Platforma im nevalja jer se skupljaju neka imena poznata od ranije, al NiP je sasvim Ok bez obzira što je pokupio (i dalje kupi) preletače iz SDA, SBB, I DFa :-) :-) .
Činjenica je da se platformi pokušavaju uvući neki već diskreditovani pojedinci, koji isto tako pokušavaju sebi naći mjesto u bilo kojoj drugoj stranci ne bi li hajrovali kakvu fotelju. Iskreno se nadam da će to ovi iz platforme prepoznati (čujem da su rekli da će raditi na tome) i preboliti to dječiju bolest koja je izražena kod svake novoformirane stranke.
Međutim, ono što je mene prijatno iznenadilo je da sam u posljednih nekoliko mjeseci upoznao jako puno mladih i sposobnih ljudi koji do sada nikada nisu bili niti politički aktivni niti članovi ili simpatizeri bilo koje stranke, a sada su neki jal aktivni u platformi jal je hvale na sva usta. Ne mora ništa značiti za budućnost platforme kao stranke, ali eto po nekim stvarima u koje sam se lično uvjerio, makar su pokrenuli neke ljude da se uključe u promjene. Nadam se da će uspjeti do kraja i da će na lokalnim izborima kao što su rekli podržati neke kandidate ostalih anti-sda stranaka za načelnike (mislim na KS opštine), te da će uspjeti ući u opštinska vjeća.
Bumo vidjeli.
Spejs Radovan

#5257 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Spejs Radovan »

Roccohljup wrote: 19/12/2019 08:40
Međutim, ono što je mene prijatno iznenadilo je da sam u posljednih nekoliko mjeseci upoznao jako puno mladih i sposobnih ljudi koji do sada nikada nisu bili niti politički aktivni niti članovi ili simpatizeri bilo koje stranke, a sada su neki jal aktivni u platformi jal je hvale na sva usta.
moraju hvalit jer ih je upregao njihov profa avdaković, dajući im lažne informacije i podmetao priče o snovima sa PZP, ima ona kancelarija u alan ford romanu đe sjedi general war, piše ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
Roccohljup

#5258 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Roccohljup »

Spejs Radovan wrote: 19/12/2019 08:44
Roccohljup wrote: 19/12/2019 08:40
Međutim, ono što je mene prijatno iznenadilo je da sam u posljednih nekoliko mjeseci upoznao jako puno mladih i sposobnih ljudi koji do sada nikada nisu bili niti politički aktivni niti članovi ili simpatizeri bilo koje stranke, a sada su neki jal aktivni u platformi jal je hvale na sva usta.
moraju hvalit jer ih je upregao njihov profa avdaković, dajući im lažne informacije i podmetao priče o snovima sa PZP, ima ona kancelarija u alan ford romanu đe sjedi general war, piše ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
Pojma nemam ko je taj profa, ali ne znam kako ih je upregao jer se ne radi o aktivnim članovima platforme nego ljudima kojima se samo sviđa ta ideja i koncept i koji to otvoreno kažu.
Spejs Radovan

#5259 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Spejs Radovan »

Roccohljup wrote: 19/12/2019 08:53

Pojma nemam ko je taj profa, ali ne znam kako ih je upregao jer se ne radi o aktivnim članovima platforme nego ljudima kojima se samo sviđa ta ideja i koncept i koji to otvoreno kažu.
pa taj profa se sve pita i preko njega sve ide a angažovao je svoje studente i učlanio ih u stranku, frajer pojma nema šta radi, ništa ne zna a u sve se razumije.

To je ovaj desno od hadžikadije

Image
El_comadante

#5260 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by El_comadante »

dobar je Mirso ima finih ideja i tako, ali je primio u stranku svega i svačega. jer on ipak nepoznaje stanje i prilike u zemlji, misli da ima finih i poštenih ljudi koji če ući u stranku i napraviti ali ima mnogo preletača a oni su izgleda n ključnim mjestima.
El_comadante

#5261 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by El_comadante »

KatarinaKosaca wrote: 18/12/2019 10:41 A e je vama centrala? Jel imate neki prostor ili je na forumu? :D Jel vam šef živi ovdje ili u AmeriKi?
ima prostor u gradu (Sarajevo) neznam tačno ulicu ali je u centru. Profa se vratio u BiH i ovde živi sa ženom.
moon_walker_90

#5262 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by moon_walker_90 »

El_comadante wrote: 22/12/2019 17:28
KatarinaKosaca wrote: 18/12/2019 10:41 A e je vama centrala? Jel imate neki prostor ili je na forumu? :D Jel vam šef živi ovdje ili u AmeriKi?
ima prostor u gradu (Sarajevo) neznam tačno ulicu ali je u centru. Profa se vratio u BiH i ovde živi sa ženom.
Preko puta Masha, malo iznad Narodnog pozorišta,pored interlingue.
Last edited by moon_walker_90 on 22/12/2019 19:15, edited 1 time in total.
LLEH

#5263 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by LLEH »

El_comadante wrote: 22/12/2019 17:28

Profa se vratio u BiH i ovde živi sa ženom.
dakle istina je što se priča po amerikama da je profi dat izbor nečasno izbačen ili prijevremena penzija.

usrećišmo se sa njegovim dolaskom, još jedna lopina.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5264 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by KatarinaKosaca »

Ne može se reći da je lopina, jer ništa nam nije ukrao. Budžeta nije vidio.

Brkamo sve... i samo navijamo i pljujemo. Mislila sam da je dogma, nekritičnost, navijačka strast sa koride odlika desnice, sad vidim da je FGR gora :D ..to bi kratki off... Za Hadžikadića se može glasati ili ne, slušati ga ili ne, ali ne može se nikako reći da je lopov

I kratka dobronamjerna sugestija... neka izbaci onaj kaubojski naglasak. U BIH je i u BIH političkoj utakmici, ne u Kanzasu.
Ja_Ja

#5265 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Ja_Ja »

On bacio spin i sad kao dokazi suprotno. Pa jebo majku jel se stvarno moze neko uhvatiti na toliki nivo idiotluka!? Da nije smijesno, bilo bi zalosno.
Nespin

#5266 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Nespin »

Ja_Ja wrote: 22/12/2019 22:36 On bacio spin i sad kao dokazi suprotno. Pa jebo majku jel se stvarno moze neko uhvatiti na toliki nivo idiotluka!? Da nije smijesno, bilo bi zalosno.
Ma ovo je amater, kakvih ima... :D
Roccohljup

#5267 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Roccohljup »

Ja_Ja wrote: 22/12/2019 22:36 On bacio spin i sad kao dokazi suprotno. Pa jebo majku jel se stvarno moze neko uhvatiti na toliki nivo idiotluka!? Da nije smijesno, bilo bi zalosno.
Tipično balkanski....ja ti kazem da si lopov, SDA igrač, itd. bez ikakvih dokaza ili činjenica, a ti se onda peri :D
convict

#5268 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by convict »

da li je PzP izasla sa stavom vezano za novonastalu situaciju u KS?
Styling

#5269 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Styling »

convict wrote: 28/12/2019 17:30 da li je PzP izasla sa stavom vezano za novonastalu situaciju u KS?
Oni se ni za sta ne oglasavaju. Situacija se odvija onako kako je i zamisljeno. Oni du SDA igraci.
convict

#5270 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by convict »

Styling wrote: 28/12/2019 17:36
convict wrote: 28/12/2019 17:30 da li je PzP izasla sa stavom vezano za novonastalu situaciju u KS?
Oni se ni za sta ne oglasavaju. Situacija se odvija onako kako je i zamisljeno. Oni du SDA igraci.
ne vjerujem u to, ali u svakom slucaju iznimno je bitno danas zauzeti stranu, nema nista izmedju
mirage77

#5271 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by mirage77 »

Pisao sam ranije da sam razočaran dosadašnjim djelovanjem PzP. Sve hoću da im vratim karticu, ali nikako da nađem vremena. Ovdje su ljudi dosta toga rekli. Znači potrošeno je preko godinu dana, vrlo malo se uradilo po pitanju profilacije i organizacije stranke. To je sve ni na nebu ni na zemlji. Sve bi im oprostio ali to što nisu pokazali da neće sa SDA neću. Oni čak kažu ovako. Vidjeti ćemo kakvi će biti izborni rezultati (nije do nas) pa ćemo odlučiti. Neću biti i glasati u toj stranci koja može i pomisliti da će sa SDA. Znači ostaje SDP ili NS. Oni su pokazali da neće sa SDA. NiP ne volim zbog Konakovića i tih bivših SDA-ovaca, ali su se pokazali dosta ozbiljno do sada.
Zmaj_od_Panonije

#5272 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Zmaj_od_Panonije »

mirage77 wrote: 28/12/2019 21:06 Pisao sam ranije da sam razočaran dosadašnjim djelovanjem PzP. Sve hoću da im vratim karticu, ali nikako da nađem vremena. Ovdje su ljudi dosta toga rekli. Znači potrošeno je preko godinu dana, vrlo malo se uradilo po pitanju profilacije i organizacije stranke. To je sve ni na nebu ni na zemlji. Sve bi im oprostio ali to što nisu pokazali da neće sa SDA neću. Oni čak kažu ovako. Vidjeti ćemo kakvi će biti izborni rezultati (nije do nas) pa ćemo odlučiti. Neću biti i glasati u toj stranci koja može i pomisliti da će sa SDA. Znači ostaje SDP ili NS. Oni su pokazali da neće sa SDA. NiP ne volim zbog Konakovića i tih bivših SDA-ovaca, ali su se pokazali dosta ozbiljno do sada.
Ja mislim da je ideja te platforme bila da ujedini sve dobronamjerne ljude iz svih stranaka. Od samog početka su rekli da mogu sa svakim sarađivati ukoliko će ta saradnja rezultirati nečim dobrim za BiH.

A ja sam glasao za Našu Stranku već dva izborna ciklusa i vjerovatno ću opet glasati za njih (osim ako PzP ne bude imao svoje kandidate).

Za SDP ne bih glasao ni u ludilu. Jednom davno glasao za njih pa smo ih morali tjerat iz Tuzle 2014. ko zadnju bandu. To su gore uši od SDA/SBB-ovaca
convict

#5273 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by convict »

Nespremnost da se zauzme stav povodom desavanja u KS zaista govori mnogo o Platformi.

Reci da u svim strankama ima dobrih ljudi podsjeca na slicnu Trumpovu izjavu povodom sukoba bijelih supremacista i antifasista.

Mozda nisu svi u SDA kriminalci, ali ako si vec posten, sta ces u takvom drustvu?
King_Diamond

#5274 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by King_Diamond »

gomila ublehaša
redhat

#5275 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

Zmaj_od_Panonije wrote: 30/12/2019 17:41
mirage77 wrote: 28/12/2019 21:06 Pisao sam ranije da sam razočaran dosadašnjim djelovanjem PzP. Sve hoću da im vratim karticu, ali nikako da nađem vremena. Ovdje su ljudi dosta toga rekli. Znači potrošeno je preko godinu dana, vrlo malo se uradilo po pitanju profilacije i organizacije stranke. To je sve ni na nebu ni na zemlji. Sve bi im oprostio ali to što nisu pokazali da neće sa SDA neću. Oni čak kažu ovako. Vidjeti ćemo kakvi će biti izborni rezultati (nije do nas) pa ćemo odlučiti. Neću biti i glasati u toj stranci koja može i pomisliti da će sa SDA. Znači ostaje SDP ili NS. Oni su pokazali da neće sa SDA. NiP ne volim zbog Konakovića i tih bivših SDA-ovaca, ali su se pokazali dosta ozbiljno do sada.
Ja mislim da je ideja te platforme bila da ujedini sve dobronamjerne ljude iz svih stranaka. Od samog početka su rekli da mogu sa svakim sarađivati ukoliko će ta saradnja rezultirati nečim dobrim za BiH.

A ja sam glasao za Našu Stranku već dva izborna ciklusa i vjerovatno ću opet glasati za njih (osim ako PzP ne bude imao svoje kandidate).

Za SDP ne bih glasao ni u ludilu. Jednom davno glasao za njih pa smo ih morali tjerat iz Tuzle 2014. ko zadnju bandu. To su gore uši od SDA/SBB-ovaca
Naša stranka su Chicago Bullsi za Platformu. I što mi je vrlo interesantno, protekla godina Platforme je išla od ideje odbrane nerada kroz priču da se radi ali se to ne vidi do toga da sad i oni priznaju da ne rade i da može i mora i treba brže uz pravdanje da im je nijet dobar :)
Ublehaši na kvadrat, priklonit će se oni SDSu ako trebadne samo da apanaža u vidu kojeg nadzornog odbora kane. Ideali su čudo ali su dnevnice kralj.
Locked