Željko Komšić - Komšo

Locked
MorningStar

#3426 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MorningStar »

bingov buraz wrote: 18/12/2019 23:47 Komšo se pita o putu u NATO koliko i moja rahmetli nana,Ameri ako odluče mi ulazimo taman da u predsjedništvu sjede Šešelj,Vučić i Tuđman junior.
Cuj pa jel onda slaga ono da izlazi iz vlasti zbog anp-a , izbornog zakona i onog zukorlica :lol:

Evo dodo mu odgovara :D
agnostic_front

#3427 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by agnostic_front »

Hank Paldum wrote: 18/12/2019 22:58
agnostic_front wrote: 18/12/2019 22:16 Ne boj se Zeljko mladosti mi moje, na braniku tvome stokholmske stoje.
Čudo da vam do prije samo 7 dana nije smetao čovjek u koaliciji koji je dobio glasove štokholmske. Ponovit ću se rado po 100ti put, radi takve dvoličnosti je ljevica u BiH davno propala i nema je godinama, a po vašem ponašanju niste ništa od vaših gresaka naučili i zato se neće ništa promijeniti
Ponavljaj se koliko hoces, inace si nam bitan veoma :D
Ali dzaba se ukopavate, vec ti je podvucen logicki salto mortale koji izvodis.

P.S. Neka vas nauce politicke orijentacije stranaka cetvorke, ne znam gdje vidite ljevicu osim SDPa.
Hank Paldum

#3428 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hank Paldum »

bingov buraz wrote: 18/12/2019 23:34 Mole se gospoda uživaooci vjerovatno najpoštenijeg socijalnog sistema u svijetu da bar razmotre kritike na račun ovog uhljeba i neradnika.

Četiri godine u parlamentarnoj skupštini,nula diskusija,nula inicijativa.

Kako bi takav političar prošao u Švedskom javnom mjenju?
Zato vama poštenim graDŽanima do prije sedmicu nije smetao da vam bude mogući partner. Kao muškarac kada se nabacuje djevojci, najbolja, najljepša, pa kada ga odbije onda je kurva ovakva onakva.
Zašto ste čekali odluku uhljeba, neradnika sa 0 inicijativa da zaigra za vaš tim?
Samo bi fašista se radovao padu vlade koja je građanska, ljevičarska, demokratska ali samo bi se moralna osoba radovala krahu dvoličnih uhljebaša koji se kriju iza nečeg najsvetijeg u njihovoj ciljnoj grupi a to je građanski, ljevičarski i demokratski princip
Hank Paldum

#3429 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hank Paldum »

agnostic_front wrote: 18/12/2019 23:54
agnostic_front wrote: 18/12/2019 22:16 Ne boj se Zeljko mladosti mi moje, na braniku tvome stokholmske stoje.
Čudo da vam do prije samo 7 dana nije smetao čovjek u koaliciji koji je dobio glasove štokholmske. Ponovit ću se rado po 100ti put, radi takve dvoličnosti je ljevica u BiH davno propala i nema je godinama, a po vašem ponašanju niste ništa od vaših gresaka naučili i zato se neće ništa promijeniti

P.S. Neka vas nauce politicke orijentacije stranaka cetvorke, ne znam gdje vidite ljevicu osim SDPa.
Veoma me zaboli koliko sam ti bitan. Čim ti moraš pisati o sebi u množini dokazuje koliko si tanak u diskusiji. Ovdje nema "mi", "vi" i "oni" na forumu, samo par forumaša koji se ponekad na nekim temama oko nekih stavova slažu, ne provaljuj se jer ti je način razmisljanja na nivou djeteta
RunnerX

#3430 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by RunnerX »

Point. wrote: 18/12/2019 21:02 Gledaj ovih novih bootova i trolova što su nikli u zadnje vrijeme da pljuju po Komšiću.

Željko Komšić, predsjednik. :bih:
Evo, recimo ja nisam bot (pogledaj moje prethodne postove, gdje i šta pišem), ali Željko Komšić je kod mene položio za sva vremena.

Izborni zakon mu je omogućio da bude tu gdje jeste, i to je činjenica.

Rušenjem Vlade KS je napokon pokazao da je veoma loš političar i da nam ne želi dobro, predao je KS u ruke dželatima koji su taj isti Kanton doveli u katastrofalno stanje, udružio se sa đavolom, koji ga je i prije znao iskoristiti i odbaciti, što će se ne sumnjam, desiti i ovaj put.

Između njega i Radončića ne postoji nikakva razlika, obojica su izdali svoje glasačko tijelo, a te spinove o ANP-u može okačiti mačku o rep. Ne pitaju se ni on, ni Dodik, ni bilo ko od njih, ta odluka se donosi na drugom mjestu, tamo negdje preko Atlantika, između Marilenda i Virdžinije.

Famozna šestorka, kakva je da je, bolja je od ovih dželata Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo, i trebalo im je dati bar jedan mandat da vidimo koliko mogu a dobro su krenuli.

Sad nemam nikakvu sumnju da će se ponovo vratiti na vrh, Komšić i Radončić su posljednjim potezima izgubili ogroman dio biračkog tijela, od kojeg će se većina okrenuti Narodu i pravdi.
Bodkin

#3431 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Bodkin »

Point. wrote: 18/12/2019 23:43 Naravno, put u NATO je mnogo važniji nego ovo kukanje o sudbini bivšeg košarkaša koji na politiku brije.
Ja ba, dijaspori se vlada kantona svodi na bivseg kosarkasa
MorningStar

#3432 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MorningStar »

Bodkin wrote: 19/12/2019 00:47
Point. wrote: 18/12/2019 23:43 Naravno, put u NATO je mnogo važniji nego ovo kukanje o sudbini bivšeg košarkaša koji na politiku brije.
Ja bi smecara bez problema ako ujeda lopoviju, smecara crnog cigana drvosjecu ko god - dok god napada na mafijasku hobotnicu koja sise 25 god.I to lopatom nogom pljuvanjem u lice svim sredstvima.
Škobo Habu

#3433 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

Mlako ti ovo branjenje Komšića. Beskrajno ponavljanje jednog te istog.

Komšić je oportunizam je opšte poznata stvar. Da uđe DF u kantonalnu vlast je bila, na koncu, Komšićeva ideja. Niko nije mogao DF natjerati u tu vlast ako nije htjela.
Ovdje imamo jednu klasičnu zamjenu teza. DF i SBB izbacuju iz vlasti NS i NiP, a ne obratno.

Mantraš o dvoličnosti ljevice?
hAZNADAR

#3434 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hAZNADAR »

Hajd reko da vidim sabahilden sta ima novo na temi,... kad najveci dio upisa o dijaspori. :-)

Opet. Ko biva neki argument koji treba da poklopi, da se neko zastidi, da se izazove valjda osjecaj krivice, uvidi kako je los,.. :lol: :lol: I to stvarno ko neka fakta, default,... koji crnjak od vase psihe. Sasvim vidno je da zivite u svijetu gdje se Bosnjaci, dijaspora, doslje, tuzlanski SDP, ruralni SDP, Sandze, oni koji ne vole Jugu, i opet dijaspora,... navode kao nesto negativno i to iznesete kao argument. Ono skroz ozbiljno - paralelni svijet hebote. :lol:

Nema politike kod tkzv ljevice u BiH, fgr, nazovi kako hoces. To je samo u pitanju mentalni sklop, jedan socijalni fenomen,... kojeg mrznja prema drugacijima spaja. I upravo zato je prava stvar ovo sto se desilo. Nemate vi sta traziti na politickoj sceni jer i nemate politiku, samo demone od kojih se nastojite ograditi i osnovati neku svoju mini republiku.

Nadjite si neku zgradu u Sarajevu, iznajmite ili kupite,... sa puno prostorija okicenim znate kojim zastavama, tu se druzite i kukajte, igrajte stoni tenis i tako te stvari. ha ja. Ako ste demokratski tako krahirali i ako vas je cak Zeljko kojem niste do koljena izbacio sa par ruku iz zadnjeg bastiona - i ako ovako reagujete - niste vi za politike niti imate politiku.

De mi sad jos koju o SveCkoj, SDA bosnjama,....uz prepoznatljive manire i kulturu,.. da mi jos vie popravite dan. :lol:
sinuhe

#3435 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by sinuhe »

Upravo ti je Komso ljevicar koji je godinama jahao na valu jugonostalgije.
Ljevica su DF, Socijaldemokrati, SPiD. Sve su to ljudi iz vrha bosnjackog establishmenta.
agnostic_front

#3436 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by agnostic_front »

Hank Paldum wrote: 19/12/2019 00:05

Veoma me zaboli koliko sam ti bitan. Čim ti moraš pisati o sebi u množini dokazuje koliko si tanak u diskusiji. Ovdje nema "mi", "vi" i "oni" na forumu, samo par forumaša koji se ponekad na nekim temama oko nekih stavova slažu, ne provaljuj se jer ti je način razmisljanja na nivou djeteta
Pa valjda si ti prvi pisao o meni u mnozini, gledaj sta citiras bolan :D
Hank Paldum

#3437 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hank Paldum »

Škobo Habu wrote: 19/12/2019 06:48

Komšić je oportunizam je opšte poznata stvar. Da uđe DF u kantonalnu vlast je bila, na koncu, Komšićeva ideja. Niko nije mogao DF natjerati u tu vlast ako nije htjela.
Ovdje imamo jednu klasičnu zamjenu teza. DF i SBB izbacuju iz vlasti NS i NiP, a ne obratno.

Mlako jer nisam od Komšića imao ikakva očekivanja, nisam želio da Dodik i Čović sjede zajedno u isto vrijeme i time sam zadovoljan. Dok god nije oportunista i dvoličan do te mjere da se ljubi sa Čovićem mene nije izdao pa mi ne može biti krivo.
Hank Paldum

#3438 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hank Paldum »

agnostic_front wrote: 19/12/2019 08:32

Pa što pišeš "nam"?
Bloo
Globalna šefica

#3439 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Bloo »

Hank Paldum wrote: 19/12/2019 08:33

Mlako jer nisam od Komšića imao ikakva očekivanja, nisam želio da Dodik i Čović sjede zajedno u isto vrijeme i time sam zadovoljan. Dok god nije oportunista i dvoličan do te mjere da se ljubi sa Čovićem mene nije izdao pa mi ne može biti krivo.
Sve dok se ljubi sa "našima" dobro je? :mrgreen:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#3440 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by malakh »

polako ljudi. do narednih izbora ima još pune tri godine i svašta se do tada može promijeniti. jedno su želje, drugo mu mogućnosti. jedno su želje da se komšić politički uništi, a drugo su mogućnosti hoće li se uspjeti u tomu. ako će se njegovo političko uništavanje bazirati na sličnoj propagandi kao što je to sdp radio u ovih proteklih par dana, onda je to više uništavanje samog sebe.

slavo kukić, čovjek kojeg izuzetno cijenim, je 2015. godine rekao da više neće ništa sa komšićem, a onda ga ponovno podržao. isto govori i danas, a poučeni iskustvima iz prethodnog perioda, moga obi ponovno promijeniti mišljenje za tri godine. :lol: :lol:

nisam vidio da su ga "drugovi" prozivali da je pogazio svoje riječi vizavi podrške komšiću.. a sve nakon jednog kratkog razgovora sa komšićem, koji će naravno, ponovno uslijediti nakon izvjesnog perioda.
Last edited by malakh on 19/12/2019 08:44, edited 2 times in total.
Point.

#3441 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Point. »

Bodkin wrote: 19/12/2019 00:47
Majaba, igraj na kartu dijaspore. Tanka priča ko rizla.
mO k3

#3442 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by mO k3 »

MorningStar wrote: 18/12/2019 23:49
bingov buraz wrote: 18/12/2019 23:47 Komšo se pita o putu u NATO koliko i moja rahmetli nana,Ameri ako odluče mi ulazimo taman da u predsjedništvu sjede Šešelj,Vučić i Tuđman junior.
Cuj pa jel onda slaga ono da izlazi iz vlasti zbog anp-a , izbornog zakona i onog zukorlica :lol:

Evo dodo mu odgovara :D
sigurno jedno te isto stalno drobi ,a izgleda i mato se oporavio od afere , malo mi se izgleda vise zgovno tojest udebljao ...
agnostic_front

#3443 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by agnostic_front »

Pa što pišeš "nam"?
Pa sto pises "vam"? :nargila:
Spejs Radovan

#3444 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Spejs Radovan »

Da se podsjetimo kako dobije muda kada je pijan :D

"Komšićev potez je prouzrokovan alkoholom. On rano ujutro krene da pije i nije svjestan šta je izjavio"
Hank Paldum

#3445 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hank Paldum »

Bloo wrote: 19/12/2019 08:36

Sve dok se ljubi sa "našima" dobro je? :mrgreen:
Pa da je među "mojim" prije godinu bio kandidat Dževad Galijašević, Mirsad Kebo, Emir Kusturica, Muharem Bazdulj ili Fikret Abdić gledao bih prošle godine i tu ko tu koga ljubi
Hank Paldum

#3446 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hank Paldum »

agnostic_front wrote: 19/12/2019 08:49

Pa što pišeš "nam"?
Idi naspavaj se, zato što si pisao " nam", rekao sam da si tanak za diskusije, pusti odrasle da razgovaraju
Bloo
Globalna šefica

#3447 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Bloo »

Hank Paldum wrote: 19/12/2019 08:57
Pa da je među "mojim" prije godinu bio kandidat Dževad Galijašević, Mirsad Kebo, Emir Kusturica, Muharem Bazdulj ili Fikret Abdić gledao bih prošle godine i tu ko tu koga ljubi
Ovako ljubi Radoncica i Baketa i njihovu buljumentu i to je ok?
Hank Paldum

#3448 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hank Paldum »

Bloo wrote: 19/12/2019 08:59
Govorim o vremenu kada su bili izbori, da je Komšić bio među bošnjačkim kandidatima izabrao bih njega u svakom slučaju
agnostic_front

#3449 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by agnostic_front »

Hank Paldum wrote: 19/12/2019 08:58
agnostic_front wrote: 19/12/2019 08:49

Pa što pišeš "nam"?
Idi naspavaj se, zato što si pisao " nam", rekao sam da si tanak za diskusije, pusti odrasle da razgovaraju
A sto si pisao "vam"?
Hank paldum - the great communicator :D
hAZNADAR

#3450 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hAZNADAR »

sinuhe wrote: 19/12/2019 07:42 Upravo ti je Komso ljevicar koji je godinama jahao na valu jugonostalgije.
Ljevica su DF, Socijaldemokrati, SPiD. Sve su to ljudi iz vrha bosnjackog establishmenta.
Pa sad, stovati Tita i slaviti YU nije bas isto, al necemo o tome ovdje - ima postojeca tema. Nema ljevice kod nas,.. DF i NP su mozda na tom putu da izrastu u to,.. al SDP svakako nije. Da je rahmetli Nijaz Durakovic pozivio duze i zdraviji - da nije bilo Lagumdzije na celu,.... mozda bi Nijaz uspio od SDP napraviti ono sto je napravio Ivica Racan. Ovako je to samo jedan atavizam i utociste za odredjene mentalne sklopove koji nemeju veze sa politikom.
Bloo wrote: 19/12/2019 08:59

Image

Ne rece mi jos sta to razlikuje probosaske i probosnjacke stranke u BiH.
Locked