Hajd reko da vidim sabahilden sta ima novo na temi,... kad najveci dio upisa o dijaspori.
Opet. Ko biva neki argument koji treba da poklopi, da se neko zastidi, da se izazove valjda osjecaj krivice, uvidi kako je los,..

I to stvarno ko neka fakta, default,... koji crnjak od vase psihe. Sasvim vidno je da zivite u svijetu gdje se Bosnjaci, dijaspora, doslje, tuzlanski SDP, ruralni SDP, Sandze, oni koji ne vole Jugu, i opet dijaspora,... navode kao nesto negativno i to iznesete kao argument. Ono skroz ozbiljno - paralelni svijet hebote.
Nema politike kod tkzv ljevice u BiH, fgr, nazovi kako hoces. To je samo u pitanju mentalni sklop, jedan socijalni fenomen,... kojeg mrznja prema drugacijima spaja. I upravo zato je prava stvar ovo sto se desilo. Nemate vi sta traziti na politickoj sceni jer i nemate politiku, samo demone od kojih se nastojite ograditi i osnovati neku svoju mini republiku.
Nadjite si neku zgradu u Sarajevu, iznajmite ili kupite,... sa puno prostorija okicenim znate kojim zastavama, tu se druzite i kukajte, igrajte stoni tenis i tako te stvari. ha ja. Ako ste demokratski tako krahirali i ako vas je cak Zeljko kojem niste do koljena izbacio sa par ruku iz zadnjeg bastiona - i ako ovako reagujete - niste vi za politike niti imate politiku.
De mi sad jos koju o SveCkoj, SDA bosnjama,....uz prepoznatljive manire i kulturu,.. da mi jos vie popravite dan.