Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- fusion_ba
#95176 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
RTCG SAT HD ubacuju u D3, Prvu Plus u HD ubacuju samo na EON 
-
Nostromo
#95177 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Od kada su na Telemechu uveli samo HD kanale (1,2,3,4) mogu da gledam samo prenose NFL-a koje komentarišu iz hrvatskog studija. Nema veze sa jezikom i nacijom, ali ovi hrvatski komentatori su apsolutno nešto najtunjavije i nadepresivnije što sam čuo. Ima li načina da sa iz Sarajeva gledaju SK kanali sa srpskim komentatorima na Eon platformi (Srđan, Peđa, itd)?
- seoBIH
#95178 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@kakaljin
Postoje obaveze i prava. Ukoliko nisi potpisao ugovor sa telemach kompanijom, za tebe važe pravila u iz starog ugovora. Ukoliko je on vezan za kompaniju koja je u međuvremenu postala dio nove kompanije, to NIKAKO ne znači da moraš imati ono što nova kompanija nudi, SVE DOK ne potpišeš ugovor sa NOVOM kompanijom.
Prema tome, ukoliko nisi potpisao ugovor, za tebe važe pravila i obaveze iz ugovora kojeg posjeduješ.
Postoje obaveze i prava. Ukoliko nisi potpisao ugovor sa telemach kompanijom, za tebe važe pravila u iz starog ugovora. Ukoliko je on vezan za kompaniju koja je u međuvremenu postala dio nove kompanije, to NIKAKO ne znači da moraš imati ono što nova kompanija nudi, SVE DOK ne potpišeš ugovor sa NOVOM kompanijom.
Prema tome, ukoliko nisi potpisao ugovor, za tebe važe pravila i obaveze iz ugovora kojeg posjeduješ.
Izvini, ali ovo je bezobrazno. Razgovarao si sa radnikom koji ima instrukcije menadžmenta. Ovaj razgovor ne traje više od pet minuta, te zatražiš način da se žališ menadžmentu. Ne znam zašto maltretirati radnika koji radi ono što mu je menadžment naložio?Ocekujem @telemach da se ocita po ovome sto mi je rekla sluzbenica jer ima snimljen razgovor i neka ga preslusa, razgovor je trajao preko 16 minuta.
- diablobih
#95179 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
aditon wrote: ↑18/12/2019 09:14pa sad je sve jasno..problem je u neposjedovanju ambilight na tom tvom televizoru...uzmi rgb traku i zalijepi na bocne strane televizora...trebalo bi da box proradi.duffy_duck wrote: ↑17/12/2019 21:47 Ali meni moze na mojoj tv sto znaci da je problem boxa nesto do rezolucije kabla ili nesto drugo, eon box je kineski box a moja televizija nije ne bi da kazem da je do tog problem.
Ali ta plejka koju sam probao radi bez problema na mom tv, probao drugi android Box koji je isto 4K i radi i on bez ikakvih problema.
Probao sam android box odnjet kod druga koji ima Philips model od 55 inca i amblight i kod njega isto cim sam spojio sve ugasio upalio i opet isto kabl zamjenio monter koji je dolazio ali opet isto.
-
Spejs Radovan
#95180 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
i ja bi volio znati kak ose ratosiljat ovih debila, posebno kad je prenos MOTO GP i FORMULE kad kaže naletio je na ili preko pasice ja kontam neko satro kera?Nostromo wrote: ↑18/12/2019 13:00 Od kada su na Telemechu uveli samo HD kanale (1,2,3,4) mogu da gledam samo prenose NFL-a koje komentarišu iz hrvatskog studija. Nema veze sa jezikom i nacijom, ali ovi hrvatski komentatori su apsolutno nešto najtunjavije i nadepresivnije što sam čuo. Ima li načina da sa iz Sarajeva gledaju SK kanali sa srpskim komentatorima na Eon platformi (Srđan, Peđa, itd)?
-
r_faruk
#95181 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa onda bi trebalo i module sa karticama da nam prodaju jednokratno, zar ne. U HS-u si mogao kupiti 10 modula ako si htio. Nema iznajmljivanja... dakle, meni cejf da gledam arene HD, oodem i kupim taj paket, oni ga aktiviraju i ja gledam, cejf mi modul, odem kupim za 50KM i stavim u tv i gledam, a vi iznajmljujte u teoemach-u, moze li tako?seoBIH wrote: ↑18/12/2019 13:04 @kakaljin
Izvini, ali ovo je bezobrazno. Razgovarao si sa radnikom koji ima instrukcije menadžmenta. Ovaj razgovor ne traje više od pet minuta, te zatražiš način da se žališ menadžmentu. Ne znam zašto maltretirati radnika koji radi ono što mu je menadžment naložio?Ocekujem @telemach da se ocita po ovome sto mi je rekla sluzbenica jer ima snimljen razgovor i neka ga preslusa, razgovor je trajao preko 16 minuta.
- seoBIH
#95182 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne kontam tvoj odgovor i kakve veze imaju moduli? Ako imas imas ugovor sa 10 kartica, onda i mozes koristiti 10 kartica. Ako nema novog paketa sa 10 kartica, onda ni ne mozes korsitit. Logicno, samo treba citati ugovor.
Fakat ne kontam.
U trenutku potpisa, HS kompanija je imala opciju za XY uslugu. Ti potpises i dobijes tu uslugu, a u međuvremenu HS postane dio Telemach kompanije. Da bi dobio nove uslove, trebas i potpisati novi ugovor, logicno? Na koji način očekuješ nove benefite ako si na starom ugovoru? Na koji način očekuješ da potpišeš novi ugovor po starim uslovima, ukoliko ta opcija više ne postoji?dakle, meni cejf da gledam arene HD, oodem i kupim taj paket, oni ga aktiviraju i ja gledam, cejf mi modul, odem kupim za 50KM i stavim u tv i gledam, a vi iznajmljujte u teoemach-u, moze li tako?
Fakat ne kontam.
- MTV
#95183 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kanali Prve u HD rezoluciji
https://telemach.ba/a53932/podrska/vije ... uciji.html
-
Sarabon96
#95184 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach Imam eon box, ali su kanali i dalje u SD. Znači li ovo da "HD" verziju kanala mogu dobiti samo ako vratim sadržaj unazad ili bi to trebalo biti po defaultu na eon boxu? Ako je ovo prvo, onda nema svrhe naglašavat da je HD nešto što zapravo nije.MTV wrote: ↑18/12/2019 14:17 Kanali Prve u HD rezoluciji
- Telemach
#95185 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Format navedenih kanala je izmjenjen.Sarabon96 » 3 minutes ago
MTV wrote: ↑10 minutes ago
@Telemach Imam eon box, ali su kanali i dalje u SD. Znači li ovo da "HD" verziju kanala mogu dobiti samo ako vratim sadržaj unazad ili bi to trebalo biti po defaultu na eon boxu? Ako je ovo prvo, onda nema svrhe naglašavat da je HD nešto što zapravo nije.
-
Sarabon96
#95186 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Gdje tačno? Evo upravo gledam kanal Prva Plus na eon boxu (uživo), i kanal i dalje ide u SD formatu. Isti slučaj je i sa ostalim kanalima Prve koje ste na svom web sajtu naveli kao HD kanale, pa Vas molim za objašnjenje.Telemach wrote: ↑18/12/2019 14:28Format navedenih kanala je izmjenjen.Sarabon96 » 3 minutes ago
MTV wrote: ↑10 minutes ago
@Telemach Imam eon box, ali su kanali i dalje u SD. Znači li ovo da "HD" verziju kanala mogu dobiti samo ako vratim sadržaj unazad ili bi to trebalo biti po defaultu na eon boxu? Ako je ovo prvo, onda nema svrhe naglašavat da je HD nešto što zapravo nije.
P.S. Kanali Prve su u HD rezoluciji tek kad se vrati sadržaj unazad, a to tako ne piše na sajtu.
-
kakaljin
#95187 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa ti nikada nisi bio HS korisnk i ne znas kako je to islo i molim te da se ne petljas u nesto sto ne razumijes. Jesi li to ti advokat telemacha da nas ispravljas u nasoj raspravi sa njimseoBIH wrote: ↑18/12/2019 14:13 Ne kontam tvoj odgovor i kakve veze imaju moduli? Ako imas imas ugovor sa 10 kartica, onda i mozes koristiti 10 kartica. Ako nema novog paketa sa 10 kartica, onda ni ne mozes korsitit. Logicno, samo treba citati ugovor.
U trenutku potpisa, HS kompanija je imala opciju za XY uslugu. Ti potpises i dobijes tu uslugu, a u međuvremenu HS postane dio Telemach kompanije. Da bi dobio nove uslove, trebas i potpisati novi ugovor, logicno? Na koji način očekuješ nove benefite ako si na starom ugovoru? Na koji način očekuješ da potpišeš novi ugovor po starim uslovima, ukoliko ta opcija više ne postoji?dakle, meni cejf da gledam arene HD, oodem i kupim taj paket, oni ga aktiviraju i ja gledam, cejf mi modul, odem kupim za 50KM i stavim u tv i gledam, a vi iznajmljujte u teoemach-u, moze li tako?
Fakat ne kontam.
Kod hs-a si jednokratno placao opremu, i ja sam prvi SD resver platio 100 KM, onda da bi dobio HD resver, morao platiti opet 100 KM, ali ako im vratim sd platio bi 50 KM sto sam i uradio. Onda je dosao modul koji sam platio 50 KM mogao sam ih uzet kolko sam htjeo i svaki bi platio 50 KM i gledao bi sve kanale iz paketa. A da ne govorm da sam plato prkljucnu taksu kod prkljucenja Hs u visini nekoliko stotina KM, a telemach je zakonski nasljednik hs-a
Znaci po tvom ja jos uvije imam taj ugovor i hocu isto ovo da imam, ali malo morgen ne mozes jer su sada pravla telemacha i mi smo svi korsnici telemacha, samo sto nas telemach tjera da predjemo na nove pakete gdje bi imali isto ili manje uz obavezu da potpsemo obavezni ugovor.
Ako ne postoje stare opcije paketi kojih vise nema, onda su trebasli sve korsnke sa stari paketa prebaciti na ekvivalentne pakete novih usluga u istom cjenovnom rangu, a telemach to nikada nije uradio
-
kakaljin
#95188 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako vaze pravila iz starog ugovora onda zelim da mi telemach da modul koji cu platiti 50 KM i imati otlkljucane sve kanale iz paketa kojii placam.seoBIH wrote: ↑18/12/2019 13:04 @kakaljin
Pa radnik mi ne moze u dvje vezane recenice reci dvije potpuno suprotne stvari. Radnik koji je prva linija komunikacije, ako neku informaciju ne zna onda me rposlijedi nadredjenom koji je vise upucen od njega, a ne da m govori da me ne moze proslijediti nadredjenima da mi ne ne moze niko nazvati jer nije takva procedura, a danas me fino nazvase iz telemacha
- seoBIH
#95189 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno da sam bio HS i potpisao ugovor i sada je Telemach. Boli me neka stvar za njih, samo razmišljam malo šire.
Ti imaš ugovor i imaš paket. Dobio si SVE ONO ŠTO TE SLJEDUJE tim ugovorm. Ukoliko nisi dobio nešto iz ugovora, imaš PRAVNU osnovu za žalbu.
Ukoliko NISI POTPSIAO novi ugovor sa NOVIM VLASNIKOM, onda NE MOŽEŠ ni očekivati pogodnosti koje nudi novi vlasnik.
Ne kontam kako možeš nešto očekivati a nisi potpisao
Hajde da uzmemo i drugi primjer. Ti sada koristis HS paket od 35KM (primjer) i prema tvom zaključku, telemach ti treba reći da taj paket više ne postoji i trebaš uzeti novi paket od 40KM, ili prestati koristiti uslugu?
Šta nije ispoštovano iz ugovora koji imaš? To je poenta svega, napiši koji dio nije ispoštovan iz ugovora koji imaš.Ako vaze pravila iz starog ugovora onda zelim da mi telemach da modul koji cu platiti 50 KM i imati otlkljucane sve kanale iz paketa kojii placam.
-
kakaljin
#95190 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa da da mi ponudi ekvivalent paketa koji imam na HS i kaze novi paket kosta 40 KM i da ga ja ako ga pihvatim onda i dalje koristim sada telemach, a ako ne zelim iskljuce me iz sistema i zdavo, necu se bunit, ali da me uslovljava potpisivanjem novm ugovorom od 2 godine da bi promjenio paket i mozda budem htiio placati vise e to ne ide.seoBIH wrote: ↑18/12/2019 14:50![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Naravno da sam bio HS i potpisao ugovor i sada je Telemach. Boli me neka stvar za njih, samo razmišljam malo šire.
Ti imaš ugovor i imaš paket. Dobio si SVE ONO ŠTO TE SLJEDUJE tim ugovorm. Ukoliko nisi dobio nešto iz ugovora, imaš PRAVNU osnovu za žalbu.
Ukoliko NISI POTPSIAO novi ugovor sa NOVIM VLASNIKOM, onda NE MOŽEŠ ni očekivati pogodnosti koje nudi novi vlasnik.
Ne kontam kako možeš nešto očekivati a nisi potpisao![]()
Hajde da uzmemo i drugi primjer. Ti sada koristis HS paket od 35KM (primjer) i prema tvom zaključku, telemach ti treba reći da taj paket više ne postoji i trebaš uzeti novi paket od 40KM, ili prestati koristiti uslugu?
Šta nije ispoštovano iz ugovora koji imaš? To je poenta svega, napiši koji dio nije ispoštovan iz ugovora koji imaš.Ako vaze pravila iz starog ugovora onda zelim da mi telemach da modul koji cu platiti 50 KM i imati otlkljucane sve kanale iz paketa kojii placam.
Pa kao sto ti kazes po ovom trenutnom ugovoru imam pravo da za 50 KM uzmem od njih modul i da imam na dodatnom tvu iste kanale iz paketa, ali jok to ne mogu imati jer nemaju u ponudi to vise. Pa kako mislis da mi ispostuju ugovor koji imam trenutno po tebi.
A vidim da znas koliko placam HS paket, znaci da imas podatke i da si radnik u telemachu.
- Radar71
-
kakaljin
-
r_faruk
#95193 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne mozes kupiti modul, ne mozes kupiti risiver, do skoro nisi mogao ni uzeti paket kanala, recimo dokupiti arene, hbo ili neki drugi. nedavno su mi javili iz telemacha da je to sada moguce, nisam ponovo probao.
- seoBIH
#95194 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E jbga sadA vidim da znas koliko placam HS paket, znaci da imas podatke i da si radnik u telemachu.
Stvarno nema smisla da ti objašnjavam šta znači ugovor, šta znači spajanje kompanija i šta se desi sa ugovorima nakon spajanja.
I da razjasnimo, ne, nisam radnik telemacha i ne preferiram telamach, preferiram svoj novčanik.
Vrlo vjerovatno jer razmišljam a i nekada se HS koristio
http://www.hs-hkb.ba/wp-content/uploads ... .2016..pdf
Last edited by seoBIH on 18/12/2019 15:50, edited 1 time in total.
-
kakaljin
#95195 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
De mi reci eto ne znam sta znaci kada neka kompanija kupi drugu kompaniju.seoBIH wrote: ↑18/12/2019 15:45E jbga sadA vidim da znas koliko placam HS paket, znaci da imas podatke i da si radnik u telemachu.ne razumiješ ništa od napisanog i na kraju "poentiraš" ovakvom tvrdnjom. De malo pročitaj sa razumijevanjem šta sam napisao.
Stvarno nema smisla da ti objašnjavam šta znači ugovor, šta znači spajanje kompanija i šta se desi sa ugovorima nakon spajanja.
I da razjasnimo, ne, nisam radnik telemacha i ne preferiram telamach, preferiram svoj novčanik.
- seoBIH
#95196 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To sam ti sve napisao. Sutra da kupi Netflix, ako ne potpises novi ugovor s njima NE MOZES ocekivati da imas novu ponudu kanala.
-
kakaljin
#95197 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ali ako jedna ugovorena strana vise ne postoji onda taj ugovor postaje ne vazeci, kako ce ta ne postojeca strana izvrsiti obaveze iz tog ugovora.
Ako je neko preuzeo te obaveze onda usluge ostaju u ponudi ili ako tih usluga vise nema onda se ponudi ekvivalent tim uslugama da bi se nastavilo koristenje toga jer vise tih usluga nema u ponudi. A ne da se namece potpisivanje obaveznog ugovora da bi dobio ekvivalent usluga li cak skuplje usluge ako korisnik zeli vise placati.
-
yasaq
#95198 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad se već vodi diskusija, ima li pravo novi vlasnik, u ovom slučaju Telemach, nakon preuzimanja druge kompanije promjeniti broj ugovora bez da je dobio saglasnost korisnika odnosno nije korisnik potpisao ugovor sa novim brojem , a uredno fakturišu usluge sa novim brojem ugovora ?
Po ovoj logici Telemach je mogao i promjeniti uslove ugovora bez da korisnik upozna sa tim.
Po ovoj logici Telemach je mogao i promjeniti uslove ugovora bez da korisnik upozna sa tim.
- seoBIH
#95199 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Iz trenutnog ugovora koji je potpisan s HS kompanijom, šta tačno nije ispoštovano, pitam već treći put? Reci pa da svi skupa blatimo telemahkakaljin wrote: ↑18/12/2019 15:56Ali ako jedna ugovorena strana vise ne postoji onda taj ugovor postaje ne vazeci, kako ce ta ne postojeca strana izvrsiti obaveze iz tog ugovora.
Ako je neko preuzeo te obaveze onda usluge ostaju u ponudi ili ako tih usluga vise nema onda se ponudi ekvivalent tim uslugama da bi se nastavilo koristenje toga jer vise tih usluga nema u ponudi. A ne da se namece potpisivanje obaveznog ugovora da bi dobio ekvivalent usluga li cak skuplje usluge ako korisnik zeli vise placati.
Nisam pravnik, ali da li je promijenjeno bilo šta osim broja ugovora, ili "šifre korisnika"? Ako nije, možda je to samo novi sistem, odnosno broj koji je vezan za tvoj stari ugovor. Ako nema nikakvih promjena, ne znam u čemu je problem koji ti je referentni broj u ugovoru?yasaq wrote: ↑18/12/2019 16:11 Kad se već vodi diskusija, ima li pravo novi vlasnik, u ovom slučaju Telemach, nakon preuzimanja druge kompanije promjeniti broj ugovora bez da je dobio saglasnost korisnika odnosno nije korisnik potpisao ugovor sa novim brojem , a uredno fakturišu usluge sa novim brojem ugovora ?
Koliko moje pravno znanje dozvoljava, ako ti je i dalje sve iz ugovora ispoštovano, ne vidim neki problem.
-
JohnnyBlaze
#95200 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@ Telemach
Zasto u par zadnjih dana nema vise Nova Sport, SK 1, Eurosport 1 i 2 preko analogne u digitali na smart tvu ?
Ukinuto ili...?
Hvala unaprijed
Zasto u par zadnjih dana nema vise Nova Sport, SK 1, Eurosport 1 i 2 preko analogne u digitali na smart tvu ?
Ukinuto ili...?
Hvala unaprijed