Sto manje drzave to bolje. Zivio anarhizam!
Dabogda, kako je krenulo kiborzi sa cipovima zvani ljudska bica i nece vise biti stvar distopijskih djela. Vec smo svom organskom dijelu ugradili telefon.
Slazem se da je nejednakost prilicno izrazena.Pa ne znam koliko se to u islamskim društvima uspješno radi? Društvena nejednakost žene (ona još uvijek postoji skoro pa svuda) je čini mi se u (uslovno rečeno) 'islamskim' društvima zaglavljena na meni neprihvatljivom nivou. Za mene je nemati osobnu autonomiju i slobodu zato što sam žena prvi i osnovni oblik tiranije. Iako razumijem koliko je islam u periodu svog nastanka bio emancipatorski za žene. Bloo je postavila dobro pitanje gore, jer to je, u suštini, ista debata koju na drugim mjestima i u drugim debatama vodimo oko socijalizma - teorija i praksa.
Ima Banglades zenu za predsjednicu ali to ne mijenja cinjenicu da je zemlja i dalje, kako su je britanski kolonizatori nazvali "rural slum" i da zene i dalje zive u bijedi kao i 90 posto stanovnistva. Iliti kako Bangali kazu: Premalo zemlje, previse ljudi.
U kombinaciji sa efektima kolonizacije, odlicna formula za sve vrste nejednakosti.