Željko Komšić - Komšo
- BHCluster
#3076 Re: Željko Komšić - Komšo
SDA pobjedjuje sa oko 25% glasova, pa to vise govori o nečijoj nesposobnosti nego sposobnosti. A da Komsic kriv, izdajica, obezvrijedio "ljevicu" itd... 
-
hAZNADAR
#3077 Re: Željko Komšić - Komšo
Sad si me potukao do nogu. U pravu si sve, shvatam poruku,...Škobo Habu wrote: ↑16/12/2019 18:21Izvinjavam se duboko vama tamo, u dalekoj dijaspori, što sam ja ovdje duboko razočaran politikom Izetbegovića od kraja rata do danas.hAZNADAR wrote: ↑16/12/2019 16:27
Problem je vasa opsjednutost sa SDA gdje vam je sve sto se ne ogradjuje skroz i totalno - SDA pudlica, SDA bot, SDA puhac u jedra.... uostalom sam i sam vise puta tako prozvan ovdje iako sam stalo podsjecao da nisam u tom kolu. Za SDA glasa najveci dio probosanski orjentisanog korusa u BiH i to je fakta, pa mozete vi sad naci stotine mana SDA i da se u tome i slozimo - opet ne mozes reci da nisu probosanski. SDA ne mozes tek tako izbjeci, zaobici,... ako mislis biti politicki aktivan. Protiv SDA se jedino bori tako sto se na izborima nametnes kao bolja opcija - a to ne moze neko ko je uz SDA usput pljuje i bosnjastvo i opcenito islamski dio kulture koji je dio i BiH kulture, slijedi Titove smjernice. I tu dolazi do izrazaja cuvena tolerancija bosanske ljevice koja je odavno poistovjetila SDA sa Bosnjastvom i jos gaji jugo stereotipe o islamu.
Izvinjavam vam se i zbog toga što dobro znam da tamo gdje i bilo Bošnjaka, u nekim povratničkim mjestima, danas ih je sasvim malo ili nimalo.
Izvinjavam vam se i zbog vlastitih fustracija u vidu branjenja države tako što je preče ući u NATO, nego li povratničkoj djeci obezbjediti, odnosno omogućiti da pohađaju nastavu na bosanskom jeziku.
Izvinjavam vam se i na tome što svojim očima gledam kako se iz godina u godinu određeni gradovi prazne, a koji su tako bestijalno krvaril u ratu za opstanak, sve manje upisanih đaka, sve više oni koji čekaju radnu vizu i, što je najgore, ne misle se više vratiti. Obećavam vam da ću žmiriti na jedno oko i talabasati o tome će nas Željko, zajedno sa bošnjačkim tajkunom kojega je napravila SDA za svoje potrebe, pa se on poslije osilio - Radončićem, a sve uz sabur i lijep muhabet Bakira Izetbegovića, skupa izvesti iz ovoga Džehenama u Džennet.
- apsidejzi
- General War
#3079 Re: Željko Komšić - Komšo
Bez zeljkine tri rucice ne mogu u vlast...naravno da ih je zeljko instalirao...ne pratis fudbal.
- Leverage
#3080 Re: Željko Komšić - Komšo
Vrlo smo iznenađeni što je Radončić po deseti put napravio politički U-turn. Evo ja sam u šoku.
- General War
- Hank Paldum
#3082 Re: Željko Komšić - Komšo
Znam da je upućeno hAZNADARu ali pošto zastupa stav sličan meni i pošto si moje komentare već citirao da ujedno napišem vezano za sve komentare.Škobo Habu wrote: ↑16/12/2019 18:21Izvinjavam se duboko vama tamo, u dalekoj dijaspori, što sam ja ovdje duboko razočaran politikom Izetbegovića od kraja rata do danas.hAZNADAR wrote: ↑16/12/2019 16:27
Problem je vasa opsjednutost sa SDA gdje vam je sve sto se ne ogradjuje skroz i totalno - SDA pudlica, SDA bot, SDA puhac u jedra.... uostalom sam i sam vise puta tako prozvan ovdje iako sam stalo podsjecao da nisam u tom kolu. Za SDA glasa najveci dio probosanski orjentisanog korusa u BiH i to je fakta, pa mozete vi sad naci stotine mana SDA i da se u tome i slozimo - opet ne mozes reci da nisu probosanski. SDA ne mozes tek tako izbjeci, zaobici,... ako mislis biti politicki aktivan. Protiv SDA se jedino bori tako sto se na izborima nametnes kao bolja opcija - a to ne moze neko ko je uz SDA usput pljuje i bosnjastvo i opcenito islamski dio kulture koji je dio i BiH kulture, slijedi Titove smjernice. I tu dolazi do izrazaja cuvena tolerancija bosanske ljevice koja je odavno poistovjetila SDA sa Bosnjastvom i jos gaji jugo stereotipe o islamu.
Izvinjavam vam se i zbog toga što dobro znam da tamo gdje i bilo Bošnjaka, u nekim povratničkim mjestima, danas ih je sasvim malo ili nimalo.
Izvinjavam vam se i zbog vlastitih fustracija u vidu branjenja države tako što je preče ući u NATO, nego li povratničkoj djeci obezbjediti, odnosno omogućiti da pohađaju nastavu na bosanskom jeziku.
Izvinjavam vam se i na tome što svojim očima gledam kako se iz godina u godinu određeni gradovi prazne, a koji su tako bestijalno krvaril u ratu za opstanak, sve manje upisanih đaka, sve više oni koji čekaju radnu vizu i, što je najgore, ne misle se više vratiti. Obećavam vam da ću žmiriti na jedno oko i talabasati o tome će nas Željko, zajedno sa bošnjačkim tajkunom kojega je napravila SDA za svoje potrebe, pa se on poslije osilio - Radončićem, a sve uz sabur i lijep muhabet Bakira Izetbegovića, skupa izvesti iz ovoga Džehenama u Džennet.
Prvo Komšića nisam nikada nazvao ljevicom iako je više ljevica od Čovića. Samo sam napisao da je ovim potezom slomio lažnu ljevicu ali ljevica ne postoji u BiH.
Koristiti izraze sa Raspudićevih portala nikada nije u redu niti ikada ima opravdanje.
Sada šta si napisao hAZNADARu jer smatram da se ovo odnosi i na mene, sve ovo šta si napisao odlično pokazuje dvoličnost, licemjernost, ironiju i ukupnu sliku zašto je tzv. ljevica završila gdje zaslužuje.
Pominješ povratnike, djecu u školama u BH entitetu RS, gradove koji se prazne koje su naši borci hrabro i krvavo odbranili. Vidiš, sve si to u pravu ali kritikovati SDA za to je postalo licemjerno onog trena kad je SDP i ostatak ljevice prvi put dobio pravo glasa.
Zakon o prebivalištvu, Republika Sarajevo ili u najboljem slučaju relacija Sa-Ze-Tz, osporavanje mnogih članova bošnjačkom narodu ime a kamoli da se bore za njihov jezik, mentalitet kako je seljak došao na asfalt a da se brine za ruralna područja i manje gradove što narod odlazi za inostranstvo, inicijativa da baš ti koji su krvavili za opstanak nađu kompromis i "zajedničku sredinu" dešavanja 90ih baš sa tim istim koljačima. Zato me mani patetike lažne ljevice
- apsidejzi
#3083 Re: Željko Komšić - Komšo
Pa sad dolazimo do pogleda na svijet. Ti preferiras svjetonazor: Nek komsiji crkne krava a ja volim da sam pragmatican. Ja da imam tri rucice a da sa njima mogu napraviti da drzava profunkcionise uradio bih isto sto i Komsic.General War wrote: ↑16/12/2019 20:54![]()
![]()
Bez zeljkine tri rucice ne mogu u vlast...naravno da ih je zeljko instalirao...ne pratis fudbal.
Sve ovo sto ti i takvi spocitavate Komsicu, trebate spocitavati NARODU. Narod je taj koji je izabrao SDA i SBB i te koje ne volite i koji grabe fotelje. Narod ce opet glasati za njih. Nekako se ta cinjenica baca u stranu. Glavni odgovorni u svemu ovome su glasaci koji su zaokruzili te dvije stranke te oni koji nisu nikako izasli na izbore.
Ne znam... ja ne mogu razumjeti kako ti moze biti draze da drzava nikako ne funkcionise. To je put u raspad. I Srbija i Hrvatska se toliko trude da nas ucine nefunkcionalnim i ti si voljan da pristanes na to samo da SDA ne dobije fotelje. Neka ih dobije, jebale ih fotelje. Nije im ih Zeljko dao. Dali su ih glasaci koji su ih zaokruzili te oni koji nisu nikako izasli na izbore (i napravili nevazeci listic). Ovdje se sva prica svodi na to da je Zeljko sa tri rukice njima nesto dao i omogucio.
To je manje strasno i opasno od nefunkcionalne drzave. No ocito mi razlicito prioritiramo stvari. Ti volis ponos i obraz, ja volim da stvari funkcionisu i pragmatizam. Ponos je lijepo imati, ali da bi mogao ocuvati ponos Zeljko mora imati vecu podrsku i vise rukica. Dok god narod bude davao vise rukica SDA nema se sta cudit. Samo djavo dosao po svoju naplatu. Jbg.
- apsidejzi
#3084 Re: Željko Komšić - Komšo
Zasto se taj SBB prelezak prihvata eto tako. Nonsalantno. Ocekivano. Kao, ono OK je, dok je Zeljko stavljen na lomacu?SBB je B- SDA...nista cudno...i ko vegeta u svasta ce se mjesat za NO ili direktirsko mjesto...
Znam ja zasto je tako!!! Zato sto je Zeljko dirnuo pravu zicu. Okrenuo je ogledalo prema vama pa jasno vidite glavnog krivca. Vidite ono sto ne zelite vidjeti i onda ga napadate kako biste okrenuli ogledalo od sebe. Vi ste ti koji ste Zeljku dali samo tri rucice a ostalima mnogo vise rucica. Vi ste ti koji nikako niste ni izasli na izbore kad je trebalo. Samo je to tesko priznati...
Stvarno je zanimljivo kako je prelazak Radoncica prihvacen kao OK. Ni ne bune se protiv toga. Jos ce mu opet dati glasove. Opet ce sebe opravdati kad ne izadju na izbore. Koji cu klinac na izborima.
Evo koji ces klinac na izborima. Da ponistis listic ako nemas za koga glasati. Tako ce SDA dobiti manje rukica. Ogledalo je u tebe upereno. Ne u Zeljka.
-
Novak20
#3085 Re: Željko Komšić - Komšo
Redovno izlazim na izbore, dam glas SDP on se udruži sa SDA. Dam glas DF on se udruži sa SDA, pošaram listić, pobijedi SDA i udruži se sa HDZ i SNSD.apsidejzi wrote: ↑17/12/2019 00:48Zasto se taj SBB prelezak prihvata eto tako. Nonsalantno. Ocekivano. Kao, ono OK je, dok je Zeljko stavljen na lomacu?SBB je B- SDA...nista cudno...i ko vegeta u svasta ce se mjesat za NO ili direktirsko mjesto...
Znam ja zasto je tako!!! Zato sto je Zeljko dirnuo pravu zicu. Okrenuo je ogledalo prema vama pa jasno vidite glavnog krivca. Vidite ono sto ne zelite vidjeti i onda ga napadate kako biste okrenuli ogledalo od sebe. Vi ste ti koji ste Zeljku dali samo tri rucice a ostalima mnogo vise rucica. Vi ste ti koji nikako niste ni izasli na izbore kad je trebalo. Samo je to tesko priznati...
Stvarno je zanimljivo kako je prelazak Radoncica prihvacen kao OK. Ni ne bune se protiv toga. Jos ce mu opet dati glasove. Opet ce sebe opravdati kad ne izadju na izbore. Koji cu klinac na izborima.
Evo koji ces klinac na izborima. Da ponistis listic ako nemas za koga glasati. Tako ce SDA dobiti manje rukica. Ogledalo je u tebe upereno. Ne u Zeljka.
Kako to majku mu.
- MorningStar
#3086 Re: Željko Komšić - Komšo
Fahro je od kad je poceo politicku karijeru mijenjao prelazio ulazio silazio .. sve moguce radio,definisanog stava nema osim “prosperitet i napredak”apsidejzi wrote: ↑17/12/2019 00:48Zasto se taj SBB prelezak prihvata eto tako. Nonsalantno. Ocekivano. Kao, ono OK je, dok je Zeljko stavljen na lomacu?SBB je B- SDA...nista cudno...i ko vegeta u svasta ce se mjesat za NO ili direktirsko mjesto...
- apsidejzi
#3087 Re: Željko Komšić - Komšo
A jel ti mislis da dijaspora nije razocarana politikom Izetbegovica takodjer? Mislis da i njima ne smetaju nabrojane stvari? Mislis da i dijasporu ne boli sto citavu Evropu predje autoputem sve do granice drzave u koju idu. I onda mora da ceka 2,5 sata sa djecom u autu na granici. Samo dijaspora vidi ono sto ti koji si dole ocito ne vidis. Nije ni Izetbegovic jedini odgovoran za stanje u drzavi.Škobo Habu wrote: ↑16/12/2019 18:21Izvinjavam se duboko vama tamo, u dalekoj dijaspori, što sam ja ovdje duboko razočaran politikom Izetbegovića od kraja rata do danas.hAZNADAR wrote: ↑16/12/2019 16:27
Sta mislis da su se SDP, NS udruzili sa DF-om i skupili sve rucice zajedno i onda nastupali naspram SDA? Da, napraviti vlast sa SDA ali ih stalno drzati u sahu. Natjerati ih da prave autoput. Natjerati ih da otvaraju fabrike. Ali ne... Mi necemo sa nacionalnim strankama u vlast. Onda ostane samo Komsic sa svoje tri rukice da proba izvuci koliko moze. Lijepo je zivjeti u svijetu snova ali to je samo svijet snova. Volila bi i dijaspora da nema nacionalnih stranaka. Ali one su tu. Dobijaju po 25% glasova. Sta ja mogu kad svaki cetvrti bosnjak, srbin i hrvat glasa za ekstremnu desnicu. Ja to mogu samo prihvatiti i raditi u domeni koju imam.
Ali ne... mi necemo u kompromis sa nacionalistima. Kao da 25% ljudi nije glasalo za njih. To ustvari samo govori da su SDP i NS antidemokratske stranke. Da se ponasaju kao uvrijedjena mlada. Necemo mi sa njima.
Ne volim ni ja svog sefa al ga drzim blizu jer mi treba. Imam djecu i hocu da im pruzim nesto u zivotu. Valja mi zaraditi dinar. Volio bih ja imati pasivnu aktivu gdje samo kapa a da ja filozofiram i ne radim nista. Al nema. Valja sutra otic i radit. Svidjalo se meni to ili ne. Kad treba na posao, nema obraza. Odes i radis u uslovima kakvi jesu. Ni meni se ne daje 9 sata zivota za gazdu ali ko me pita.
Mozes na socijalu kao SDP i NS ali onda si samo parazit, a mozes i na posao kao DF u usranim uslovima pa zaradit koji dinar i nesto napravit u zivotu. Sve je pitanje izbora. Sto 25% ljudi glasa za SDA?
- apsidejzi
#3088 Re: Željko Komšić - Komšo
Sta je alternativa?MorningStar wrote: ↑17/12/2019 00:56Fahro je od kad je poceo politicku karijeru mijenjao prelazio ulazio silazio .. sve moguce radio,definisanog stava nema osim “prosperitet i napredak”apsidejzi wrote: ↑17/12/2019 00:48Zasto se taj SBB prelezak prihvata eto tako. Nonsalantno. Ocekivano. Kao, ono OK je, dok je Zeljko stavljen na lomacu?SBB je B- SDA...nista cudno...i ko vegeta u svasta ce se mjesat za NO ili direktirsko mjesto...
Evo koji ces klinac na izborima. Da ponistis listic ako nemas za koga glasati. Tako ce SDA dobiti manje rukica. Ogledalo je u tebe upereno. Ne u Zeljka.zeljo pokazuje na obraze, za drzavu za ovo za ono i onda hop u zagrljaj sa onim koji je pustose 20 god.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3089 Re: Željko Komšić - Komšo
Evo ne znam Senade....
- apsidejzi
#3090 Re: Željko Komšić - Komšo
Ti si uradio dobru stvar. Sad valja ubijediti i ostale da urade tako.Novak20 wrote: ↑17/12/2019 00:56Redovno izlazim na izbore, dam glas SDP on se udruži sa SDA. Dam glas DF on se udruži sa SDA, pošaram listić, pobijedi SDA i udruži se sa HDZ i SNSD.apsidejzi wrote: ↑17/12/2019 00:48Zasto se taj SBB prelezak prihvata eto tako. Nonsalantno. Ocekivano. Kao, ono OK je, dok je Zeljko stavljen na lomacu?SBB je B- SDA...nista cudno...i ko vegeta u svasta ce se mjesat za NO ili direktirsko mjesto...
Kako to majku mu.
-
Novak20
-
saale
#3092 Re: Željko Komšić - Komšo
Hoce li mi neko obajsniti raliku između mene Bošnjaka A valjda sam i građanin A NE VANZEMALJC, I ovog nekog ljevičarskog građanina-Bosanca?????? Jer eto ko biva ja nisam građanin ako glasam za SDA
, koje su ba ovo gluposti i nakaradno postavljene stvari 
- General War
#3093 Re: Željko Komšić - Komšo
Pa jel zeljko prosli put imao vise rucica pa usao u vlast sa SDA? Jeste, kako je prosao...ko posran...izgubio 50% glasova...i to njemu nije problem.apsidejzi wrote: ↑17/12/2019 00:41Pa sad dolazimo do pogleda na svijet. Ti preferiras svjetonazor: Nek komsiji crkne krava a ja volim da sam pragmatican. Ja da imam tri rucice a da sa njima mogu napraviti da drzava profunkcionise uradio bih isto sto i Komsic.General War wrote: ↑16/12/2019 20:54![]()
![]()
Sve ovo sto ti i takvi spocitavate Komsicu, trebate spocitavati NARODU. Narod je taj koji je izabrao SDA i SBB i te koje ne volite i koji grabe fotelje. Narod ce opet glasati za njih. Nekako se ta cinjenica baca u stranu. Glavni odgovorni u svemu ovome su glasaci koji su zaokruzili te dvije stranke te oni koji nisu nikako izasli na izbore.
Ne znam... ja ne mogu razumjeti kako ti moze biti draze da drzava nikako ne funkcionise. To je put u raspad. I Srbija i Hrvatska se toliko trude da nas ucine nefunkcionalnim i ti si voljan da pristanes na to samo da SDA ne dobije fotelje. Neka ih dobije, jebale ih fotelje. Nije im ih Zeljko dao. Dali su ih glasaci koji su ih zaokruzili te oni koji nisu nikako izasli na izbore (i napravili nevazeci listic). Ovdje se sva prica svodi na to da je Zeljko sa tri rukice njima nesto dao i omogucio.
To je manje strasno i opasno od nefunkcionalne drzave. No ocito mi razlicito prioritiramo stvari. Ti volis ponos i obraz, ja volim da stvari funkcionisu i pragmatizam. Ponos je lijepo imati, ali da bi mogao ocuvati ponos Zeljko mora imati vecu podrsku i vise rukica. Dok god narod bude davao vise rukica SDA nema se sta cudit. Samo djavo dosao po svoju naplatu. Jbg.
Nema tu nikakvog svjetonazora...ljudi protiv kojih seres sve do poslije izbora pa udjes u vlast bez ikakvog kapaciiteta je nista do podrska takvoj vlasti i takvoj drzavi. Zato i kazem da stranci nisu blesavi, znaju oni ko je ko da se mjesaju kada je to ista interesna skupina koja je samo drugacije nazvala stranke...narod i glasaci nemaju nista sa ovim.
- General War
#3094 Re: Željko Komšić - Komšo
Sto? Mada ne saram glasacki listic, svejedno je kad ce oni ga posarati na prebrojavanju...500 hiljada sjebanih listica, ne budi ti sumnju?
- General War
#3095 Re: Željko Komšić - Komšo
Pa jesi gradjanin, ali ako glasas za SDA samo iz ubjedjenja...onda si gradjanin s kojim nesto nije uredu.
-
saale
#3096 Re: Željko Komšić - Komšo
Podjeti me koliko ono glasova ima SDA a koliko ti tvojiGeneral War wrote: ↑17/12/2019 08:10Pa jesi gradjanin, ali ako glasas za SDA samo iz ubjedjenja...onda si gradjanin s kojim nesto nije uredu.![]()
- General War
#3097 Re: Željko Komšić - Komšo
Jesi se usreciosaale wrote: ↑17/12/2019 08:14Podjeti me koliko ono glasova ima SDA a koliko ti tvojiGeneral War wrote: ↑17/12/2019 08:10Pa jesi gradjanin, ali ako glasas za SDA samo iz ubjedjenja...onda si gradjanin s kojim nesto nije uredu.![]()
![]()
-
Bodkin
#3098 Re: Željko Komšić - Komšo
Koja drzava? Radi se o kantonu sarajevo.apsidejzi wrote: ↑17/12/2019 00:41Pa sad dolazimo do pogleda na svijet. Ti preferiras svjetonazor: Nek komsiji crkne krava a ja volim da sam pragmatican. Ja da imam tri rucice a da sa njima mogu napraviti da drzava profunkcionise uradio bih isto sto i Komsic.General War wrote: ↑16/12/2019 20:54![]()
![]()
I jesi se nasadio da opravdas ovog pacijenta, kao da je drzava do sad funkcionisala kao sat dok su na vlasti bili ovi iz sda. 20 godina isti na vlasti i zadnje smo govno evrope ali je sad bitno, godinu i po nakon izbora da na vlast opet dodje sda da eto drzava funkcionise
Postoje samo dva tipa ljudi koji ovo podrzavaju. Oni koji gotive komsice jer ga suknu hrvatima i oni kojima je kojovic cetnik i sramota je da se srbin u sarajevu nesto pita
I dijaspora
- BHCluster
-
Škobo Habu
#3100 Re: Željko Komšić - Komšo
To da ljevica, bilo kakve vrste u ovoj zemlji, ne postoji nije neki genijalan zaključak. Opšte poznata stvar.Hank Paldum wrote: ↑16/12/2019 21:31
Znam da je upućeno hAZNADARu ali pošto zastupa stav sličan meni i pošto si moje komentare već citirao da ujedno napišem vezano za sve komentare.
Prvo Komšića nisam nikada nazvao ljevicom iako je više ljevica od Čovića. Samo sam napisao da je ovim potezom slomio lažnu ljevicu ali ljevica ne postoji u BiH.
Koristiti izraze sa Raspudićevih portala nikada nije u redu niti ikada ima opravdanje.
No, kada bolje razmislim, paradoksalno je tvrditi da je Komšić slomio bilo šta, pogotovo ogolio, osim samog sebe kao najobičnije demagoga i oportunistu.
I, na kraju, njegov "građanski koncept" prikazao kao najobičniju servilnost spram SDA.
Pristati na Bakirove floskule o "širenju bosanskog fronta", te stvaranju "bosanskije" SDA, koja je do sada bila jedini zaštitnik bošnjački nacionalni interesa, čista je pljuvačina po onim poštenim bosanskim patriotama koji su zadnja dva desetljeća bili na braniku sve one rigidne Alijine "islamizacije" koja je mnoge, samo zbog toga što su bili Srbi i Hrvati, gurnula na političku marginu. Od jednog Divjaka, Kljujića, Šibera, Bogićevića, Vešovića...dosta je dug spisak.
Konstantno spominješ ljevicu? Koliko se sjećam - ljevica je u ovoj zemlji vladala samo u doba Alijanse.Sada šta si napisao hAZNADARu jer smatram da se ovo odnosi i na mene, sve ovo šta si napisao odlično pokazuje dvoličnost, licemjernost, ironiju i ukupnu sliku zašto je tzv. ljevica završila gdje zaslužuje.
To je doba, recimo, kada je demontirana HZ HB i njezin finacijski i ekonomski para-sustav.
Kasnije već znamo svu priču o Lagumdžiji i njegovom koketiranju sa strankama od Jurišićevog HSP-a do SDA. To više nije bila nikakva ljevica, već šarada u stilu današnjeg Komšića.
Ko je potrošio ostatak tog vremenskog razdoblja na vlast?
Ne razumijem o čemu pričaš?Pominješ povratnike, djecu u školama u BH entitetu RS, gradove koji se prazne koje su naši borci hrabro i krvavo odbranili. Vidiš, sve si to u pravu ali kritikovati SDA za to je postalo licemjerno onog trena kad je SDP i ostatak ljevice prvi put dobio pravo glasa.
Zakon o prebivalištvu, Republika Sarajevo ili u najboljem slučaju relacija Sa-Ze-Tz, osporavanje mnogih članova bošnjačkom narodu ime a kamoli da se bore za njihov jezik, mentalitet kako je seljak došao na asfalt a da se brine za ruralna područja i manje gradove što narod odlazi za inostranstvo, inicijativa da baš ti koji su krvavili za opstanak nađu kompromis i "zajedničku sredinu" dešavanja 90ih baš sa tim istim koljačima. Zato me mani patetike lažne ljevice
Pa u svome predhodnom postu su nabrojao sve identične razloge zbog koje je sadašnja vlast u Kantonu potrebna da ode?
Te protesti za Davida, te Radojčić, te neke bizarnosti, ali, eto, u situaciji kada Komšić, skupa sa Radončićem i Izetbegovićem, ulazi u koaliciju sa notornim Dodikom, eh, to je onda kompromis?
Skaćeš sam sebi u usta. n
Last edited by Škobo Habu on 17/12/2019 12:03, edited 1 time in total.