Željko Komšić - Komšo

Locked
Sanjarko

#3051 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Sanjarko »

SDA i co bira i izabere i na vlast dovede oko 160.000 administrativnih sluzbenika u cijeloj BiH-a i njihove porodice, prijatelji itd.
Lincoln-Burrows

#3052 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Lincoln-Burrows »

sumirprimus wrote: 16/12/2019 16:41 Danas ti ni clanstvo u NATO.u nista ne garantuje. Pr.Turska
Nebi Macron tek tako se posro po tom savezu da je to kompaktna cjelina,
nego Macron je predsjednik velike države pa to može i zna kolika mu je snaga.
sumirprimus

#3053 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by sumirprimus »

Reakcija na amere i trumpa.
S tim sto se nas tice pustili bi nas i jedni i drugi niz vodu ako dodje do kakvog cipovanja pa da smo i vip clanica sj.at.saveza
Leverage

#3054 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

sumirprimus wrote: 16/12/2019 16:45 Reakcija na amere i trumpa.
S tim sto se nas tice pustili bi nas i jedni i drugi niz vodu ako dodje do kakvog cipovanja pa da smo i vip clanica sj.at.saveza
Nije tako, mi imamo Komšića, a ako neko napadne Komšića napao je Ameriku.

Pričo mi jaran. Njemu pričo rođak.

Poyy.
sumirprimus

#3055 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by sumirprimus »

Komsic je jedna budaletina za koju sam fakat mislio da je pametnija..
Dodik za sirotinju..
spreca

#3056 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

Lincoln-Burrows wrote: 16/12/2019 16:42
spreca wrote: 16/12/2019 16:23
Koja slicnost sa Ukrainom....pa NATO je vec odavno u BiH
Gdje? Bazu nemaju ni u Hrvatskoj niti će imati.
Uostalom ti si u Rusiji, kako ti doživljavaš NATO?

Gruzija i Ukrajina su bile ohrabrivane od NATO tj USA da sprovedu neke aktivnosti pa prnuli u čabar.

p.s.
Izvinjavam se kad pišem NATO jer nije samo USA u NATO ali oni vuku ove konce neće valjda Norvežani oni su miroljubiv svijet.
Nista posebno, ali Nato je jedini moguci garant da se Balkanci vise nece izmedju sebe tek tako unistavati...Ukraina i Gruzija se nemogu porediti sa BiH i Srbijom jer se nalaze u srcu NATO drzava i najveca bi ludost bila ne uci u NATO ili se kurciti nekim neutralitetom sto radi Srbija dok se istovremeno aktivno naoruzava,bilo kako bilo nemoze se ni u cemu usprotiviti NATOu i mnogi drugi a kamoli ona....ulazak u NATO iziskuje i troskove ali to je malo u usporedbi sta donose ratna razaranja...pa NATO Baza ti je u Sarajevu i to ako se ne varam na teritoriji srpske,mada ce mnogi reci da to nije NATO baza ,ali sve govori da jeste...znaci ja sam za Nato a i svako ko imalo razmislja za buducnost bi trebao tako razmisljati...eno i Borenovic rece da su neki iz PDP za NATO......
sumirprimus

#3057 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by sumirprimus »

Nato ti ne znaci nista ako se ameri okrenu sebi. Ovi ostali bi nas svakako pustili niz vodu dok si reko keks.A mislim da je to trend koji ne ovisi samo o trampu.
A sve to gubi smisao kad nas sami nasi politicari kradu i lagano raseljavaju po bijelom svijetu.
Koji ce nam nato kad cemo svi u njemacku?
Banksy

#3058 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Banksy »

Lincoln-Burrows

#3059 Re: Željko Komšić - Komšo

spreca wrote: 16/12/2019 16:52
Nista posebno, ali Nato je jedini moguci garant da se Balkanci vise nece izmedju sebe tek tako unistavati...Ukraina i Gruzija se nemogu porediti sa BiH i Srbijom jer se nalaze u srcu NATO drzava i najveca bi ludost bila ne uci u NATO ili se kurciti nekim neutralitetom sto radi Srbija dok se istovremeno aktivno naoruzava,bilo kako bilo nemoze se ni u cemu usprotiviti NATOu i mnogi drugi a kamoli ona....ulazak u NATO iziskuje i troskove ali to je malo u usporedbi sta donose ratna razaranja...pa NATO Baza ti je u Sarajevu i to ako se ne varam na teritoriji srpske,mada ce mnogi reci da to nije NATO baza ,ali sve govori da jeste...znaci ja sam za Nato a i svako ko imalo razmislja za buducnost bi trebao tako razmisljati...eno i Borenovic rece da su neki iz PDP za NATO......
U pravilu sam za NATO ali ne na silu već ako svi to želimo.

Eno Turska zulumari po Siriji, kupi neke ruske PVO i nitko ne pomišlja da se pozove od članica na onaj amandman o pomaganju.
Neće nama ništa bit garant osim nas samih, mislim reći ako bude sranja sami ćemo ih stvoriti i sami ih kusati.
spreca

#3060 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

Lincoln-Burrows wrote: 16/12/2019 16:44
sumirprimus wrote: 16/12/2019 16:41 Danas ti ni clanstvo u NATO.u nista ne garantuje. Pr.Turska
Nebi Macron tek tako se posro po tom savezu da je to kompaktna cjelina,
nego Macron je predsjednik velike države pa to može i zna kolika mu je snaga.
Nije bas toliko snazna a ni vazna koliko se on Kurci,a moglo bi mu to kurcenje i naskoditi,Turska koja je druga drzava po jacini u NATOu se opreznije ponasa nego Macron....Amerika je vodjenjem svoje politike razorila svemoguci SSSR a da ne sjebe Francusku ili Tursku i ako bude trebalo ona nece prezati od toga ...Kina se koja je veca sila od Francuske iako nije clanica alijanse ponasa veoma pametno tako Makron samo svira kurcu,bez njemake bi bili isto sto i druge zemlje istoka....samo hoce da se jos zamjeri mami Merkel i da spusti niz vodu jer NJemacka nikada neve dozvoliti nista protiv NATA i Amerike jer su je oni i izdigli do nebesa...zato postoji ona izreka pazi skim se druzis ili ne
hAZNADAR

#3061 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hAZNADAR »

Leverage wrote: 16/12/2019 16:38 Ovaj haznadar samo vergla istu priču k'o pokvarena ploča.

Evo slažem se da je većina glasala za SDA, SBB i DF i eto dobili su takvu vlast, ako im je to dobro eto im.

SDP je obećavao nešto drugo i nema nikakvog razloga da ulazi u to. Kakav je to idiotski razlog eto većina hoće to pa hajmo im se priklonit.

Nije i ne može biti cilj doći na vlast po svaku cijenu, ako se ne može na vlast doći na način kako je to obećan pred izbore onda se tamo ne mora ni biti a birači svakako imaju ono što su izabrali.

To je toliko prosta logika i baš treba bit tuntav pa ne razumjeti ove osnovne političke postulate.

Dakle, da zaključim, dokle god građani većinski biraju SDA i satelite treba da imaju ovakvo stanje, da se iseljavaju, da se gledaju s rodbinom preko Skypea, da dolaze dva puta godišnje, da rade za 500 maraka, to je sasvim pošteno. Zašto bi SDP učestvovao u tome? Nema razloga.

Al ne, dođe haznadar da nam objasni da moderna ljevica znači podržavanje kriminala i masovnog iseljavanja. Stvarno si rijetko iritantan lik.
Iritantan sam ti jer sam do jucer imao iste predrasude kao i ti - pa kad verglam, znam sta verglam i ocigledno to primijetis.

Moderna ljevica svakako ne znaci multikulturu i toleranciju po mjerilima sarajevske fgr skole. Istakni kako imas Srrrba u stranci a pisaj se po Bosnjacima.

SDP je samo pokazao da je sarajevska stranka a ne BiH stranka.
U mnogo cemu upravo i krivac sto ljudi vecinom biraju SDA - jer kada iole normalan covjek vidi sta je alternativa SDA - u tkzv ljevici - izabira manje zlo a to nije ljevica. Dovoljno je samo procitati rezone ljevicara na ovom forumu ljudi, opcu kulturu i znanje,...

Sama SDA je toliko do sada napravila sranja, kradja, nepotizma, glupiranja,. dovoljno je samo vidjeti Radeljasa i slicne,... pa opet prolaze ne zato sto su ljudi zadojeni mladomuslimanskom ideologijom - vec zato sto jednostavno ne vide bolju altrnativu.

Ne trebam ti ja pametovati o ljevici. Pogledaj socijaldemokratiju u Sloveniji, Hrvatskoj,... gdje barem nastoje izgaditi bazu na demokratskim osnovama a ne u propaloj diktaturi.

I naravno da ce Zeljko uvijek imati podrsku ma koliko razocarao fgr. Za razliku od ostalih stranaka - ima u svojoj karijeri i opcenito politickom opusu vise pozitivnosti nego bilo ko drugi,... Ne trebaju mu ljudi kojima je valjao dvije decenije i koji su ga popljuvali nakon prvog neslaganja. Budala je ko takvima nastoji ugoditi.
spreca

#3062 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

Lincoln-Burrows wrote: 16/12/2019 17:01
spreca wrote: 16/12/2019 16:52
U pravilu sam za NATO ali ne na silu već ako svi to želimo.

Eno Turska zulumari po Siriji, kupi neke ruske PVO i nitko ne pomišlja da se pozove od članica na onaj amandman o pomaganju.
Neće nama ništa bit garant osim nas samih, mislim reći ako bude sranja sami ćemo ih stvoriti i sami ih kusati.
Ma fora je da se mi tu najmanje pitamo,a druga je stvar sto se nasi politicari kurce pred nama sve dok to amerima ne dopizdi i ne kazu a od sutra je cete ovako.....kao sto rekoh,Turska je druga po vaznosti posle Amerike i dugotrajni je clan NATOa ali ako predju crvenu liniju onda su najebali....sto se tice sranja sami to pravimo ali u NATOu bi bilo drugacije jer si neke svoje ingerencije predao organizaciji a pogotovu mi balkanci koji smo ionako saka jada.....
sumirprimus

#3063 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by sumirprimus »

Banksy wrote: 16/12/2019 16:58

Kakav tekst...
Zabi mu brat svaki fening s ljiljanom na vrhu u grlo.
Zasluzeno..
Leverage

#3064 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

Stvarno si rijetko neinteligentan lik, zbog toga i jesi iritantan. Pričaš epske gluposti na koje ne vrijedi ni odgovarati.
Abate Fetel

#3065 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Abate Fetel »

Kakav tekst...
dosta toga rečeno i ovde strasna-tajna-koju-kriju-salko-bukvarev ... 56974.html
512MB

#3066 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by 512MB »

Kad Kurz možr u koaliciju sa zelenim ultraljevičarima može i Komšić sa SDA. Samo Austrija je civilozovana zemlja...

I kako je Željki uopšte uspjelo da prcne i ljevičare i HDZ, kmeče i jedni i drugi sinhronizovano :lol:
MorningStar

#3067 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MorningStar »

512MB wrote: 16/12/2019 17:34 Kad Kurz možr u koaliciju sa zelenim ultraljevičarima može i Komšić sa SDA. Samo Austrija je civilozovana zemlja...

I kako je Željki uopšte uspjelo da prcne i ljevičare i HDZ, kmeče i jedni i drugi sinhronizovano :lol:
Veoma jednostavno - otisao i odradio bakiru.
Škobo Habu

#3068 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

Hank Paldum wrote: 16/12/2019 15:39
Do petka vam nije bilo iz poniženja da vam partner bude neko ko je postavio Martinu na tu funkciju. Postali ste kao uvrijeđeni momak kojeg je odbila cura pa sada priča svakom kakva je kurva :D
Ako je do prošle sedmice bilo sigurno 50% da ću iduće izbore glasati za Komšu sada je sigurno 100% :thumbup: :bih:
Kakav partner?

Dalje, odakle si izvukao zaključak o "kurvi" iz mog posta?

Još dalje, mnogi se distanciraju od Željka, prvi mu haveri, a znaš zašto? Radi vlastita kredibiliteta.
General War

#3069 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by General War »

Kakav tekst...
Dobar, ali ce ga patriJote ponuditi cvarcima :D
General War

#3070 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by General War »

512MB wrote: 16/12/2019 17:34 Kad Kurz možr u koaliciju sa zelenim ultraljevičarima može i Komšić sa SDA. Samo Austrija je civilozovana zemlja...

U Austirji Americka ambasada nije uvela trecu smjenu da proba da sacuva zemlju, zbog sposobnih patriJota
Tempo
ZeModerator

#3071 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Tempo »

ovo je jedan od najvaznijih textova od kraja rata naovamo.
Last edited by Tempo on 16/12/2019 18:06, edited 1 time in total.
BHCluster

#3072 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by BHCluster »

Svi pizde o nekoj izdaji Zeljke Komsica u "Republici Sarajevo" a podrzali DF sa 3 odbornika.
Škobo Habu

#3073 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

Hank Paldum wrote: 16/12/2019 15:34
Itekako je važno kako ga krstite. U ovom trenutku dok vijest o novoj vladi nije stara ni sedmicu svi oni koji su razočarani u Komšića imaju puno pravo da se ljute i zovu ga svakakvim imenima: konj, majmun, izdajica, judas, kurva, podguzna muha, kreten, prodana duša, idiot ali napisati Sejdo je stvarno dno dna i još jedan razlog zašto je pozitivno što će ova lažna dvolična ljevica i građanska opcija postati irelevantan faktor.
Aha. Kontam. Znači upotrijebiš izraz koji je prije deset godina skovala herceg-bosanska intelektualna elita od raznih zirudma, raspudića, kao i pridruženog člana koji danas pretenduje za konzula, i ispadneš automatski Čovićev plaćenik na ovome forumu?
Jebo te, ima to logike.

Druga stvar, vidim da je za tebe, barem iz boldanog, Komšić hard-core ljevica i građanska opcija!?
Jes', vala baš, tačno koliko je i Dževad Galijašević expert za terorizam.
Ono nećemo da imamo nikakve veze sa nacionalistima ali nekako razumijemo HDZovce, slikamo se sa ratnim zločincima u Hercegovini, sarađujemo sa SNSDovim gradonačelnikom Banjaluke i želimo od Banjaluke napraviti evropski grad uprkos nepravde Davidu ali u Sarajevu pljujemo SDA i tražimo pravdu za Dženana, nećemo sa SDA ni u Diznilend a kamoli u vlast a u isto vrijeme se pregovara sa SDSom o mogućoj koaliciji, na forumu se lijepe etikete forumašima da su SDAovci a sa druge strane postoji empatija prema HDZovcima što kmeče za Komšu.
Ne znam odakle to ovo "razumijemo HDZ - ovce"?

Ne kontam to stvarno? Šta reči za jednog Juricu Pavičića, kolumnistu Jutarnjeg, koji sve osim nekoga ko BiH mrzi i prezire, ali smatra da je Komšić, ovdašnjim jezikom kazano, običan ublehaš. Ili, pak, imamo zadnji osvrt Bursaća na Željka koji nije nimalo bezazlen, čak je toliko oštar da je obično spadalo od presjednikovog savjetnika moralo da reaguje!?

Dalji spisak je samo gomila trivijalnosti kojima se trenutna vlast želi, onako u rukavicama, nazvati pro-četničkom ili pro-ustaškom, baš u najboljem maniru nekadašnjih Alijinih megafona iz "Ljiljana", kojim je i jedan Vešović bio ništa drugo do - četnik.
Biti protiv nacionalista je jedno ali biti isključivo protiv SDA jer su nacionalisti dok se sa druge strane traže kompromisi sa HDZ, SDS i SNSDom govori da se radi ovdje o necemu većem nego antipatiji prema nekoj stranci a šta je to to FGRovci najbolje znaju

Čuj FGR? Eto baš je Konaković FGR? Ili Hadžibajrić? Da ne nabrajam dalje...Fakat moraš baš imati problema sa vidom da od cijele Vlade vidiš samo Fortu i NS.
Lincoln-Burrows

#3074 Re: Željko Komšić - Komšo

Ako se protiv nekoga puno govori i prašina diže mora da je dobar. Jeli tako išla ona poslovica?
Škobo Habu

#3075 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

hAZNADAR wrote: 16/12/2019 16:27

Problem je vasa opsjednutost sa SDA gdje vam je sve sto se ne ogradjuje skroz i totalno - SDA pudlica, SDA bot, SDA puhac u jedra.... uostalom sam i sam vise puta tako prozvan ovdje iako sam stalo podsjecao da nisam u tom kolu. Za SDA glasa najveci dio probosanski orjentisanog korusa u BiH i to je fakta, pa mozete vi sad naci stotine mana SDA i da se u tome i slozimo - opet ne mozes reci da nisu probosanski. SDA ne mozes tek tako izbjeci, zaobici,... ako mislis biti politicki aktivan. Protiv SDA se jedino bori tako sto se na izborima nametnes kao bolja opcija - a to ne moze neko ko je uz SDA usput pljuje i bosnjastvo i opcenito islamski dio kulture koji je dio i BiH kulture, slijedi Titove smjernice. I tu dolazi do izrazaja cuvena tolerancija bosanske ljevice koja je odavno poistovjetila SDA sa Bosnjastvom i jos gaji jugo stereotipe o islamu.

Izvinjavam se duboko vama tamo, u dalekoj dijaspori, što sam ja ovdje duboko razočaran politikom Izetbegovića od kraja rata do danas.
Izvinjavam vam se i zbog toga što dobro znam da tamo gdje i bilo Bošnjaka, u nekim povratničkim mjestima, danas ih je sasvim malo ili nimalo.
Izvinjavam vam se i zbog vlastitih fustracija u vidu branjenja države tako što je preče ući u NATO, nego li povratničkoj djeci obezbjediti, odnosno omogućiti da pohađaju nastavu na bosanskom jeziku.

Izvinjavam vam se i na tome što svojim očima gledam kako se iz godina u godinu određeni gradovi prazne, a koji su tako bestijalno krvaril u ratu za opstanak, sve manje upisanih đaka, sve više oni koji čekaju radnu vizu i, što je najgore, ne misle se više vratiti. Obećavam vam da ću žmiriti na jedno oko i talabasati o tome će nas Željko, zajedno sa bošnjačkim tajkunom kojega je napravila SDA za svoje potrebe, pa se on poslije osilio - Radončićem, a sve uz sabur i lijep muhabet Bakira Izetbegovića, skupa izvesti iz ovoga Džehenama u Džennet.
Locked