Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5476 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by KatarinaKosaca »

N.N. wrote: 14/12/2019 01:30 Citajuci ovog struĆnjaka iz Zenice, jedino sto moze je to da ti omrzne sve ono sto on zastupa...od NS, SDPa pa do Sirije, Iraka i kurdskih migranata. Sve u pm :mrgreen:

Kiki ba, lozis se na Sanju Renic i to ti je jedina poveznica sa NS. :gunjastajl:
Slažem se. Meni je zgadio Kurde :D . Neka prestane NS braniti, jer će propasti načisto.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5477 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

KatarinaKosaca wrote: 14/12/2019 00:25 Umjesto što se kao Alise u zemlji čuda pitate zašto, upitajte se kako demonizirate ljude koji ne misle kao vi. Kiki je pojam netolerancije, demoniziranja sugovornika, izmišljanja, pogađanja o privatnom životu, histerije, ponašanja kao Ilija Čvorović.. ha, evo uhvatio sam bota. I takav smo narod, bez tolerancije i svijesti da je čovjek slobodan glasati koga hoće. Protesti iz 2014 su primjer koliko su ljudi ismijavani kao "pljenumaši", bezzubi kreteni itd. NItko nije rekao ljudi imaju pravo da protestuju. Dakle, karakterizirate ljude, pljujete, vrijeđate i onda se čudite što vam se ne ispovjedaju. KIki živ primjer, još za sebe kaže da jest pobornik slobode govora, a on gušitelj slobode misli
nisi ni ti ništa bolja.

a što tek voliš slagati to je za priču.

da ne govorim o tome kako se tvoje forumanje zasniva na 10% topica i 90% istresanja po forumašima.

fino kikija pod ruku i nađite sebi sobicu, jer ste dosadni.
KatarinaKosaca

#5478 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by KatarinaKosaca »

Chmoljo wrote: 14/12/2019 01:42 nisi ni ti ništa bolja.

da ne govorim o tome kako se tvoje forumanje zasniva na 10% topica i 90% istresanja po forumašima.

Uzvaratim svakom, da... istom mjerom. I ti si meni očajno dosadan... strašno. Ali, javićeš ti već moderatorima da me banuju :D
Hank Paldum

#5479 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hank Paldum »

Kikibombona wrote: 14/12/2019 01:27
Hank Paldum wrote: 14/12/2019 01:20Ja sam glasao za SDA 2 puta, na prvim demokratskim izborima i prvim izborima iza rata. Poslije nema stranke za koju nisam glasao, uglavnom nove koje su se pojavile (BOSS, Lijanović :D , SBB, DF) pa sam uvijek davao šansu "novim" samo da ispunim građansku dužnost pa eto reda radi nešto novo iako znam da se neće desiti nešto revolucionarno. Za SDA ne glasam već 20 godina ne zbog neke antipatije nego radi navedenog razloga, nove-stare stranke. Ako SDA bude opet na nivou kada je bio Sulejman Tihić zašto ne opet?
Jesi uzeo stojanku kada si glasao za Lijana? :D

...

Ja sam prvi put glasao sa nekih 26-27 godina. Do tada nisam htio jer sam se vodio parolom: svi su ista govna.

Sada znam da je to bio pogresan stav. Nisu i ne mogu biti svi isti.

...

Od tada sam glasao 3 puta, sve tri puta za NS za skupstine i jednom Hadzikadica za predsjednika. I glasao sam za Eldin Vrace, za mjesto gradonacelnika, sto mi je do sada jedini zajeb u glasackoj karijeri. Na srecu, moj glas mu nije pomogao. Lik je veci smrdo od Zeljka i Fahrudina. :o
Nisam ali sjećam se priče kako je jedan iz stranke dao peteročlanoj porodici po 100km da glasaju za Lijanovića a na kraju otac iz te porodice sam priznao da je glasao za HDZ :D a i saznalo se poslije po statistici da iz sela te familije niko nije glasao za njega, morala je poslije policija intervenisati, htjeli se pobiti :lol:

Što se tiče člana predsjedništva nisam nikada za Lijana glasao nego samo jednom za nkegpvu stranku, svaki put kad je Komšić postao član ja sam glasao za njega, jednom za Tihića, Mirnes Ajanović je za mene bio najambiciozniji i najpozitivniji lik na sceni ali to je bilo toliko davno da se ne sjećam je li se uopšte kandidovao i jesam li mogao glasati za njega :lol:
naravno stariji se sjećaju pa mogu razumijeti,da sam mogao glasao bih za Dodika kada je se tek pojavio na sceni :-)
Last edited by Hank Paldum on 14/12/2019 01:54, edited 1 time in total.
Chmoljo

#5480 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

KatarinaKosaca wrote: 14/12/2019 01:45
Chmoljo wrote: 14/12/2019 01:42 nisi ni ti ništa bolja.

Uzvaratim svakom, da... istom mjerom. I ti si meni očajno dosadan... strašno. Ali, javićeš ti već moderatorima da me banuju :D
ovdje nije stvar ličnog dojma, nego je objektivne prirode. guslaš neprestano o botovima, botizmu, sendvičima... i onda kikiju.

de mu otvori temu pa gugućite koliko trebate, a ovamo se držite topica.

i vjeruj mi Kato, svoj prljavi posao sam obavljam. nema potrebe da se, pogotovo ovdje, krijem iza bilo koga. a pogotovo ne zbog tebe koja si sama sebi antireklama, svakim postom.
KatarinaKosaca

#5481 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by KatarinaKosaca »

Chmoljo wrote: 14/12/2019 01:53 ovdje nije stvar ličnog dojma, nego je objektivne prirode. guslaš neprestano o botovima, botizmu, sendvičima... i onda kikiju.
. Neprestano ne. Samo i isključivo onom ko tako nastupa prema meni. Provjerljivo sasvim, mada mogu prihvatiti da zaista smarački izgleda..
Chmoljo

#5482 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

pa dobro, shvatam da je kiki bio bezobrazan. ne poričem. vidio sam i sam.

ali majku mu, ako nemaš šta u tom trenutku konkretno napisati o topicu, o temi, de nemoj stalno isto. stvarno, ali stvarno smarački izgleda. kad vidim da je tvoj post posljednji, bez obzira na naziv teme, odmah znam o čemu je bez da sam ga otvorio.
Kikibombona

#5483 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kikibombona »

N.N. wrote: 14/12/2019 01:30 Citajuci ovog struĆnjaka iz Zenice, jedino sto moze je to da ti omrzne sve ono sto on zastupa...od NS, SDPa pa do Sirije, Iraka i kurdskih migranata. Sve u pm :mrgreen:

Kiki ba, lozis se na Sanju Renic i to ti je jedina poveznica sa NS. :gunjastajl:
Kako cu se ja loziti na Sanju svega ti?

Mlad, jak i lijep. Ona je za mene baba. :D

A sto se tice njenih kvaliteta, pricno je limitirana. To je ono sto imamo, nasa surova realnost. Ohrabruje me sto ima dobru namjeru i sto se trudi, zato od mene ima glas. I nije ljankase. I siguran sam da se nece prodati SDA seljadiji. Eto, skromni kriteriji.

A licno sam je napao kada je sramno podrzala Kasumovica za vrijeme anti-Celik kampanje. Bruka i sramota, da kcerka najvece legende Celika IKADA, bude protiv kluba koji je proslavio njenog oca.

...

Kiki u krugu rodbine i prijatelja nema NIJEDNOG politicara. Zato javno, bez stida i straha, iznosim svoje misljenje u svakoj situaciji. Vidim da je prijateljima ponekad nelagodno zbog toga, plase se da mogu imati problema. Previse smo sasrani od straha...
Thorgerson

#5484 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Thorgerson »

Zeljku se mora priznati jedna stvar.

Uspio je postati najomrzenija osoba u gradu. :thumbup: a pored toliko konkurencije.

Inace dobro je sto raja iskaljuje bijes na onoj njegovoj stranici, tako da zastuonici DF mogu znati sta ih ceka.
Kikibombona

#5485 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kikibombona »

Nivelacija wrote: 14/12/2019 01:32 Nije ti to zajeb kamo sreće da je uzeo Vrac mjesto gradonacelnika jer bi vise dobrog uradio od sadašnjeg..koji je uradio 0 svega..uostalom da nije laik i da zna stvoriti u privatnim vodama pokazuje, hotel, restoran, caffe, agencija itd.
Nema zemlje, po glavi stanovnika, koja ima vise strucnjaka za sigurnosne agencije, hotele, kafice i restorane. Za to smo fakat strucnjaci.

...

A tamo neke budale se bave proivodnjom i izvozom...
Pandakonda

#5486 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Pandakonda »

MMM1977 wrote: 14/12/2019 01:04 Naknadna pamet: Zašto im je uopšte trebao SBB ako su imali dovoljno zastupnika i bez njih? Pa i Željko bi se puno teže odlučio za ovakav korak da je sam, da tu nije i SBB...
Bez njih bi ta većina bila klimava, a i Dino je htio da ojača svoj "desni" blok unutar šestorke. Ovdje je više DF problematican jer se za Fahru uvijek znalo da nije siguran, bio on sa njima ili ne. Nikoga nije bilo strah jer se mislio da se DF trznuo od zadnjeg koaliranja sa SDA i evo gdje smo sad...
kluz franjo

#5487 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

BadBoy wrote: 13/12/2019 14:07
_Scarlett_ wrote: 13/12/2019 13:57

Cijenim da su ovi manje korumpirani od SDA, jednostavno jer je tesko moguce biti korumpiraniji od SDA, veci su populisti a i imaju tu struju mladih koji zaista hoce promjene. Uprkos tome, izvdojili su 200 000 km za nevladinu organizaciju koju vodi supruga jednog clana.

Eto ti si prva nasjela na klasični spin. To za NVO je ostalo iz starog budžeta SDA vlade,i to je predložio ministar iz SBB-a.
Ma zna skarletica, sve joj je objašnjeno, zvaničnim dokumentima i video zapisima sa skupštine prije puno, puno vremena.
Tada se možda i mogla vaditi na neznanje i neiskustvo. Sada je to očigledno "problem dublje u sistemu".
Chmoljo

#5488 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

kluz franjo wrote: 14/12/2019 02:37
_Scarlett_ wrote: 13/12/2019 13:57

Cijenim da su ovi manje korumpirani od SDA, jednostavno jer je tesko moguce biti korumpiraniji od SDA, veci su populisti a i imaju tu struju mladih koji zaista hoce promjene. Uprkos tome, izvdojili su 200 000 km za nevladinu organizaciju koju vodi supruga jednog clana.

Eto ti si prva nasjela na klasični spin. To za NVO je ostalo iz starog budžeta SDA vlade,i to je predložio ministar iz SBB-a.
Ma zna skarletica, sve joj je objašnjeno, zvaničnim dokumentima i video zapisima sa skupštine prije puno, puno vremena.
Tada se možda i mogla vaditi na neznanje i neiskustvo. Sada je to očigledno "problem dublje u sistemu".
gospon pilot, ako mogu primjetiti da vas je ova vlada učinila poprilično sarkastičnim :D

nekako ste prije djelovali suzdržanije :D

npr. kolega prpa je bio uvijek, hajmo reć', direktniji na riječima :D kod vas primjetim istančanu dozu cinizma usmjerenu ka ublehaškim postovima.
kluz franjo

#5489 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

Ova vlada je izdržala duže nego što sam očekivao.
Nije bila bez grešaka, ali je prekinula kontinuitet sve lošijih i lošijih vlada.
Ja smatram da je ovo pozitivna stvar. Desetine hiljada birača su glasali za Željkov DF i Fahrin SBB.
A već vidim kako će neki od aktivnih forumaša krenuti već za koji mjesec da objašnjavaju kako je Željkin SPiD super stvar na lokalnim izborima.
Dakle, ko i dalje gaji neke iluzije, da su Željko i Fahro neke alternative višedecenijskoj vlasti tronošca... Super. Bujrum.
Ali ja 'vamo, a takvi tamo.
Pa se na kraju demokratski prebrojimo.
kluz franjo

#5490 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

Chmoljo wrote: 14/12/2019 02:44
kluz franjo wrote: 14/12/2019 02:37

gospon pilot, ako mogu primjetiti da vas je ova vlada učinila poprilično sarkastičnim :D

nekako ste prije djelovali suzdržanije :D

npr. kolega prpa je bio uvijek, hajmo reć', direktniji na riječima :D kod vas primjetim istančanu dozu cinizma usmjerenu ka ublehaškim postovima.
Trudim se komunikacijski ostati u okvirima "Pravila o korištenju foruma". Nije uvijek lako.
A za ignorante, nemam više ni živaca, a ni vremena.
Imamo barem nominalno demokratiju.
Ako misliš da su prvi bolji, izađeš pa glasaš. Ako misliš da su drugi bolji, opet izađeš pa glasaš.
A ja istim likovima, po deseti put da prezentujem argumente za iste stvari... Ne pada mi na pamet.
Objašnjeno jednom... Ti opet ponavljaš istu glupost... E hebem ga, onda si ... Onda je "problem dublje u sistemu".
kmirsad

#5491 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

Banksy wrote: 12/12/2019 11:53
A_A_AKCIJA wrote: 11/12/2019 23:16
Da, to je prvi put u 20ikusur godina da nam je neko objasnio gdje ide taj novac. Do tada nikoga nije bilo briga. Ukratko, jedan veliki bankomat za uposlene na budžetu KS, gdje ode preko pola milijarde samo na plate.

Za mene lično, je svjetlosnu godinu napredak da znam gdje ide moj novac. Moj, kao poreskog obveznika.

Saznao sam da su hoštapleri pravili kiosk od 250.000 KM i htjeli platiti mojim novcem.

Da su napravili kupleraj na Bjelašnici, za 1.000.000 KM, takođe od mog novca.

Da su se čašćavali međusobno VIP kartama za skijanje na Bjelašnici, a ja sam morao, opet, mojim novcem platiti i te karte, ali i karte kada ja dođem da skijam.

Da su subvencionirali Budnju sa milionima godišnje, pogađaš, mog novca, a da sam ja i ti, morali podmiriti razliku, takođe, našim novcem.

Saznao sam da su prijašnje Vlade zavalile Kanton samo sa dugom prema Poreznoj Upravi Federacije, za 160 miliona KM, postaje već dosadno, ali pogađaš, mog novca. Novca poreskih obveznika.

Takođe, sada znam zašto mi niko od familije ne radi u KP Rad, jer sam saznao da u 20ikusur godina nisu raspisali konkurs za i jedno radno mjesto. Mjesto, koje ja plaćam svojim novcem.

Saznao sam da je Ćesir planirao da nas zavali za 50ak miliona kredita kod EBRD, pa da mi, našim novcem, plaćamo mijenjanje cijevi visokih profila, koje i nisu trebale biti mijenjane.

Takođe, saznao sam da ViK, koji ja plaćam, mojim novcem, nema interventne timove za otklanjanje kvarova, da niko ne uzima lopatu u ruke i da je leglo stranačkog zapošljavanja. Evo, prošlo 11 navečer, a kod mene pritisak jak. Zahvaljujući uvođenju reda, od strane Vlade.

Po prvi put, ikada, novac namjenjen za privredu, preko 6 miliona KM je otišao u privredu. Prvi put nije podijeljen među javnim preduzećima, kada su jednu fakturu pravdali i po nekoliko puta i haračili, moj novac, novac poreskih obveznika.

Konačno znam ko je uposlen i plaćen od KS, kakvu plaću ima, jer je dobija od mog novca.

Isto znam za imovinu političara koji su u Skupštini, ministri.

Kao što vidiš, itekako me zanima gdje je potrošena milijarda, a zahvaljujući Vladi, imam dosta bolji uvid šta se radi sa tim, tj mojim novcem. Za početak, kako to i biva kada se radi inventura poslije mraka, podvučena je linija i znamo na čemu smo.
ovo treba stalno ponavljati...
Treba.
DrugaGimnazija

#5492 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by DrugaGimnazija »

_Scarlett_ wrote: 13/12/2019 19:59 Inace, ljudi pitaju "sTa Se UoPsTe mOzE pOsTiCi zA gOdINu DaNa": pa evo konkretan i banalan primjer: mogli su vrhunski da kite grad za praznike: organizirati desavanja, sajmove, koncerte itd. Nije to ogroman poduhvat: manje bi kostalo nego akcija ciscenja grada (koja je bila odlicna) koja je je zaposlila nekoliko desetina ljudi na nekoliko mjeseci.

Naravno, saobracajna infrastruktura je bitnija, ali to je samo jedan primjer kako su se vidno mogli dokazati kao bolji nego proslih vlada ali nisu jer im nedostaju vizije.

Ali zato moze 200 000 km za organizaciju supruge njihovog clana.
Da, hvala Allahu pa ćemo sad opet imati ove koji su dokazali da mnogo vise postignu za godinu dana. Sad će biti sajmova, koncerata, dešavanja, infrastrukture. Ponovo će vladati ljudi kojima ne nedostaje vizije aBd inshallah mashallah.
DrugaGimnazija

#5493 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by DrugaGimnazija »

_Scarlett_ wrote: 13/12/2019 19:19 Ako mi je zbog necega drago ako se srusi vlast, onda je to zbog NSovske licemjerske price kako apsolutno nece s "nacionalistima" i njihovim strankama a onda idu u topli zagrljaj Igora Radojicica SNSDovca u Banja Luci, ili kao Falatar kod HDZovaca u Hercegovinu.

Ako pod "nacionaliste" misle na SDA i bosnjacke nacionaliste, onda posteno. Ali neka lijepo to otvoreno kazu, a ne da seru.
NS je rekao da neće sa nacionalistima U KOALICIJU, i pri tome su i ostali. Ako su imali razgovore izmedju Sarajeva i Banjaluke, ne znaci da su ušli u koaliciju. Nezlonamjernim posmatracima nije teško shvatiti razliku izmedju ulaska u koaliciju za vlast s nekom strankom i razgovora u saradnji dvije regije.

S druge strane, DF i SBB ulaze U KOALICIJU sa SNSD i HDZ, s tim sto ih ovi uopste ne fermaju, nego se samo dogovaraju sa SDA, a onda njima SDA kaže šta je dogovoreno i šta im je raditi.
Tako se Željko sam sveo na dio Bošnjačke kvote u BH trovlasti.
DrugaGimnazija

#5494 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by DrugaGimnazija »

Nivelacija wrote: 13/12/2019 19:46 Velika je dilema za nas iz Zenice, Tuzle, Mostara itd za koga glasati kada sve stranke pocevsi od NS do SDA pokazuju da ima je Sarajevo vaznije od drzave sta onda ocekivati za gradove i druge kantone. Mozda tu i lezi odgovor zasto efektivno kontrolisu tih 30 % teritorije mislim na probosanske partije.
Do sada smo samo mogli vidjeti koliko SDA cijeni Zenicu i Tuzlu u odnosu na Sarajevo. NS još nije imala vlast u Zenici i Tuzli, nego samo u Sarajevu, pa se iz toga ne može zaključiti koliko su i im važni ti gradovi u odnosu na Sarajevo.

Kad jednom NS bude na vlasti u Zenici, ili u FBiH, moći ćemo vidjeti kako se odnose prema tim sredinama. Ne vidim zašto i u Zenici ne bi mogli napraviti bolju vladu od SDA, kao i u Sarajevu.
bunk

#5495 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

A gdje je to ns bila vlast?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#5496 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 14/12/2019 07:10 A gdje je to ns bila vlast?
Vidis kako su oni zlonamjerni, svi govore "bili" a oni jos uvijek na vlasti.
Svaka cast sto ih ispravljas
strucnjakdemagog

#5497 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by strucnjakdemagog »

Thorgerson wrote: 14/12/2019 02:09 Zeljku se mora priznati jedna stvar.

Uspio je postati najomrzenija osoba u gradu. :thumbup: a pored toliko konkurencije.

Inace dobro je sto raja iskaljuje bijes na onoj njegovoj stranici, tako da zastuonici DF mogu znati sta ih ceka.

Ma ne vidi se toliko jer brzo brišu komentare. Meni su izbrisali iako nisam vrijeđao, samo napisao da ide iz grada i ne vraća se. :D
klixoris

#5498 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by klixoris »

Kikibombona wrote: 14/12/2019 00:05
Logovan wrote: 13/12/2019 23:59
Kikibombona wrote: 13/12/2019 23:49 Cudno drug, niko nikad nije priznao da glasa za SDA. Ja u zivotu, majke mi rodjene, nikada nisam sreo covjeka koji otvoreno kaze da glasa za SDA. A uveliko gazim tridesete.

Poznajem dosta ljudi koji kazu da glasaju za NS, SDP, DF, cak i SBB... ali nikog da glasa za SDA.

Je li ljude sramota reci da glasaju za SDA?
Nešto slično kod mene. :-) Čuo sam od par likova da su glasali za SDA, ali koliko se sjećam svi su imali korist od glasa (posao) i ja ovakve razumijem sa jedne strane. Šta je sa ostalima? Niko da kaže glasao sam za njih i glasam uvijek, ali nemam nikakvu korist. Nemoguće da SDA vlada samo zbog ovih prvih.
Ja nikad u zivotu nisam upoznao nikoga da glasa za SDA. Makar meni niko nije priznao.

Znam bruku glasaca SDP, NS ili Kasumovica, svi otvoreno kazu za koga glasaju. Znam za glasace SzBiH, BPS i SBB... Nikoga da je SDA. Na poslu, od 25 ljudi, kada pricamo, niko ne kaze da glasa za SDA. U mahali - niko.

I ovdje na forumu, niko nece da prizna da glasa za SDA, iako smo svi anonimni.

LJUDI SE STIDE PRIZNATI, nemam drugo objasnjenje.
Ja znam 2 SDA glasaca. Jedan radi sa mnom. U pocetku nije krio da glasa za zelene, a sada u zadnje vrijeme se ponasa neodredjen, mada je vise nego jasno da i dalje glasa za njih. Tacno mu vidim po reakcijama kada krenem pljuvati po SDA, komentarisati njihov kriminal. Obori glavu, kofol nesto radi, pravi se lud i "neutralan", maksimalno izbjegavanje ulaska u diskusiju, iako obozava stalno nesto diskutovati (na drugu temu, naravno). Nekad samo prokomentarise "pa nije bas sve tako crno bijelo, bla bla..." cime u stvari pokusava da ih opravda te potvrdjuje moje sumnje da i dalje glasa za smetljare. Covjek je prilicno zatucan, neobrazovan ali i konzervativan. Kombinacija neke nepismenosti i posvecenosti religiji (Islamu naravno), konzervativnost tipicna za seosko-mahalski odgoj i mislim da je upravo on primjer tipicnog SDA glasaca (ovog neuhljebljenog).
Meni je recimo interesantan taj mazohizam kod njega - uporno glasa za stranku koja rasturi ovu drzavu, a paralelno sa tim gleda kako da djecu ispali u Njemacku. Par puta sam ga provocirao, reko "sto hoces da ispalis djecu kada ti sa svojim glasanjem biras ono sto je najbolje za ovu zemlju, pa tako i tvoju djecu ?" Na takve upite samo mutavo suti... Uglavnom, iskreno samu mu pozelio da njegova, ali i djeca drugih koji glasaju za SDA kvalitetno osjete na svojoj kozi "efekte rada" SDA. Jer roditelji ipak gledaju da svojoj djeci osiguraju sto bolju buducnost, zar ne :mrgreen:

Drugi glasac je bio klasicni mahalac, mali krimalac, belajsuz, i onda odjednom postao vjernik. Redovno klanjanje, dzamija, dzuma... Otprilike je krenuo glasati za SDA kada se okrenuo vjeri. Ko eto, SDA su muslimani, treba podrzati bracu. Kada sam njega pitao da pojasni obzirom da je vise nego ocito da se radi o klasicnim kriminalcima koji se prodaju pod vjeru, dobio sam odgovor da je i on bio takav ali je dosao tobe, tako da ni u SDA nisu svi crne ovce, vaznija je vjera koju propagira SDA od tog njihovog kriminala... :-)

Imas i one koji glasaju po inerciji, za "nase". Sjetim se vazda one nane sa TV-a kada je priupitase ispred Ekonomske skole prije desetak godina za koga je glasala, kaze: "za SDA, k'o i uvijek". Na pitanje zasto bas SDA, kaze: "ne znam, uvijek sam glasala za njih, pa eto i sad..."

Ako izbijemo uhljebe, upravo ova populacija koja je uglavnom zatucana, neobrazovana, nesposobna razdvojiti religiju od kriminala glasa za SDA. I uvijek ce glasati za SDA... Jedini nacin da se oni nadvladaju da apstinenti izadju na izbore. Druge varijante nema... A apstinenti napustaju zemlju... Jednom je cak i Bakir prokomentarisao na TV (izjava se naravno "zagubila" u medjuvremenu) kako njemu ne smeta odlazak, jer odlazi "problematicna" masa, bolje im je napolju...
Last edited by klixoris on 14/12/2019 11:30, edited 3 times in total.
_Scarlett_

#5499 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _Scarlett_ »

DrugaGimnazija wrote: 14/12/2019 05:03
_Scarlett_ wrote: 13/12/2019 19:59 Inace, ljudi pitaju "sTa Se UoPsTe mOzE pOsTiCi zA gOdINu DaNa": pa evo konkretan i banalan primjer: mogli su vrhunski da kite grad za praznike: organizirati desavanja, sajmove, koncerte itd. Nije to ogroman poduhvat: manje bi kostalo nego akcija ciscenja grada (koja je bila odlicna) koja je je zaposlila nekoliko desetina ljudi na nekoliko mjeseci.

Naravno, saobracajna infrastruktura je bitnija, ali to je samo jedan primjer kako su se vidno mogli dokazati kao bolji nego proslih vlada ali nisu jer im nedostaju vizije.

Ali zato moze 200 000 km za organizaciju supruge njihovog clana.
Da, hvala Allahu pa ćemo sad opet imati ove koji su dokazali da mnogo vise postignu za godinu dana. Sad će biti sajmova, koncerata, dešavanja, infrastrukture. Ponovo će vladati ljudi kojima ne nedostaje vizije aBd inshallah mashallah.
Vidis, citav ali CITAV razlog sto ti glasas za NS je ocito to sto su "makar bolji od SDA".

Neko kritikuje nesto sto su radili (ili sto nisu radili), ti "E PA NECE NI OVI TO RADITI".

ZNAM da ovi nece to raditi, zato sam i jadna i bijedna polagala nadu u VAS bijedni projekat. Vi ste barem multikulti i FGR jelte.

Ali jok, kurac, nista. A ako se usudis zamjeriti, onda je "nek ti SDA kiti grad".

Pa xxxxxxxxxxxxx nesposobnu, ako ce do kraja zivota jedino mjerilo biti SDA, ako ces svaki pogresan postupak svojih opravdati s "a je li SDA bolji" onda nam i grad i drzava i treba da potone.
_Scarlett_

#5500 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _Scarlett_ »

DrugaGimnazija wrote: 14/12/2019 05:11

S druge strane, DF i SBB ulaze U KOALICIJU sa SNSD i HDZ, s tim sto ih ovi uopste ne fermaju, nego se samo dogovaraju sa SDA, a onda njima SDA kaže šta je dogovoreno i šta im je raditi.
Tako se Željko sam sveo na dio Bošnjačke kvote u BH trovlasti.
Je li vam toliko tesko razumijeti da mene boli picka za DF i SBB, da znam da oni ovo ne rade zbog patriotizma vec bog fotelja, da je ovo njihovo vrhunska svinjarija i da su politicke kurve?
Locked