Sarajevo je samo okidač za ostali niz.Nivelacija wrote: ↑13/12/2019 19:46 Velika je dilema za nas iz Zenice, Tuzle, Mostara itd za koga glasati kada sve stranke pocevsi od NS do SDA pokazuju da ima je Sarajevo vaznije od drzave sta onda ocekivati za gradove i druge kantone. Mozda tu i lezi odgovor zasto efektivno kontrolisu tih 30 % teritorije mislim na probosanske partije.
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- AmiĐa_Idriz
#5301 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
L u c i f e r
#5302 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne volim sda
Al jebo i sestorku
Nesposobni lopovi i uhljebi
Al jebo i sestorku
Nesposobni lopovi i uhljebi
- agnostic_front
#5303 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
La Coka Nostra 
-
_Scarlett_
#5304 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jako cudna situacija inace.
Jer iako sam ja jako protiv odredjenih poteza koji su napravili NS (to vezivanje sa SNSDovcima i HDZovcima im najvise zamjeram), jednostavno znam da to nije ni 1% razloga sto su ih SBB i DF izdali. Briga njih za to.
Znaci u BiH s imamo beskicmenjake izdajice na obje strane politickog spektruma. Samo sto se jedni vise trude prikazivati kao patriote.
Sve u svemu, lose.
I dalje ostajem pri svom stavu da je Mirsad Hadzikadic jedini koji djeluje koliko toliko ok na nasoj politickoj sceni. Mozda sam naivna, ali volim da vjerujem da bi njegova stranka dobro uticala na NS u smislu to ulizivanje SNSDu i HDZu, ali bi bili pouzdaniji partner nego DF i SBB koji su samo SDA 2 i 3.
Jer iako sam ja jako protiv odredjenih poteza koji su napravili NS (to vezivanje sa SNSDovcima i HDZovcima im najvise zamjeram), jednostavno znam da to nije ni 1% razloga sto su ih SBB i DF izdali. Briga njih za to.
Znaci u BiH s imamo beskicmenjake izdajice na obje strane politickog spektruma. Samo sto se jedni vise trude prikazivati kao patriote.
Sve u svemu, lose.
I dalje ostajem pri svom stavu da je Mirsad Hadzikadic jedini koji djeluje koliko toliko ok na nasoj politickoj sceni. Mozda sam naivna, ali volim da vjerujem da bi njegova stranka dobro uticala na NS u smislu to ulizivanje SNSDu i HDZu, ali bi bili pouzdaniji partner nego DF i SBB koji su samo SDA 2 i 3.
- Bosanski_kralj
#5305 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Koji pogledi na politiku._Scarlett_ wrote: ↑13/12/2019 19:50 Jako cudna situacija inace.
Sve u svemu, lose.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
-
_Scarlett_
#5307 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Inace, ljudi pitaju "sTa Se UoPsTe mOzE pOsTiCi zA gOdINu DaNa": pa evo konkretan i banalan primjer: mogli su vrhunski da kite grad za praznike: organizirati desavanja, sajmove, koncerte itd. Nije to ogroman poduhvat: manje bi kostalo nego akcija ciscenja grada (koja je bila odlicna) koja je je zaposlila nekoliko desetina ljudi na nekoliko mjeseci.
Naravno, saobracajna infrastruktura je bitnija, ali to je samo jedan primjer kako su se vidno mogli dokazati kao bolji nego proslih vlada ali nisu jer im nedostaju vizije.
Ali zato moze 200 000 km za organizaciju supruge njihovog clana.
Naravno, saobracajna infrastruktura je bitnija, ali to je samo jedan primjer kako su se vidno mogli dokazati kao bolji nego proslih vlada ali nisu jer im nedostaju vizije.
Ali zato moze 200 000 km za organizaciju supruge njihovog clana.
-
emmir1
#5309 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
_Scarlett_ wrote: ↑13/12/2019 19:42Imas neki screenshot da vidimo objavu? Na klixu samo pise da je rekao ovima da ne trebaju da kukaju.
Idi mu na fb i čitaj
-
Dr Arsla
#5310 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
PDA ima sjedište stranke u Tz i javno se izjasnili za promjenu pondera tj. ravnopravnu raspodjelu javnih prihoda. Zatim ima tuzlanska alternativa mada oni više lokalno djeluju. Tako da ima stranaka koje se bore i za TK i protiv politike da je općina Centar vrednija od 10 drugihNivelacija wrote: ↑13/12/2019 19:46 Velika je dilema za nas iz Zenice, Tuzle, Mostara itd za koga glasati kada sve stranke pocevsi od NS do SDA pokazuju da ima je Sarajevo vaznije od drzave sta onda ocekivati za gradove i druge kantone. Mozda tu i lezi odgovor zasto efektivno kontrolisu tih 30 % teritorije mislim na probosanske partije.
-
putokaz1
#5311 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
PDA se neboji za TZ ,ni za TK već za Mirsada Kukića i Edina Husića ne za TK
TA je lokalna stranka preletačevića
TA je lokalna stranka preletačevića
-
Hakiz
#5312 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja majorizirani_Scarlett_ wrote: ↑13/12/2019 19:38Javio se i majorizirani
DF postoji da bi bosnjacki nacionalisti koji nece da budu previse povezani s SDA-ovim lopovlukom imali za koga da glasaju.
Ovim potezom su se i konacno dokazali kao isti kao SDA, ali glasovi koje ce izgubiti zbog toga nece ici kod stranke koji flertuje sa SNSDovcima i HDZovcima (tj NS) vec vjerovatno NiP ili tako nesto.
-
Dr Arsla
#5313 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ko je Edin Husić
- Sanabija
- Roccohljup
#5315 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
o hebo sebe....pa zar ima veceg ljigavca, zdepi i placljivka na politickoj sceni od njega
AKTUELNO Lider SBB-a oglasio se na Instagramu
Radončić: Kako su silnici postali plačljivci
Avaz.ba
prije 10 minuta
- Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Fahrudin Radončić
Foto: Instagram
Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić oglasio se na Instagramu nakon što je danas u Sarajevu s predsjednicima Stranke demokratske akcije i Demokratske fronte Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem potpisao probosanskohercegovačku koaliciju.
Objavu prenosimo u cijelosti:
- Opće je poznato kroz šta sam sve prolazio u životu i nikada nisam kukao ili javno zapomagao. Politika je igra za čvrste i snažne ličnosti. U politici je odlazak s vlasti uobičajena demokratska praksa. To se, uostalom, i SBB-u i meni lično već događalo. Sada sam, ipak, iznenađen. Čitam i čujem glasnu kuknjavu, plač, suze, ridanje, nepotrebne uvrede i cmizdravu nemoć onih koji su me javno, i to sa mnogo glupog osjećaja bezobrazne i nadnaravne moći, javno vrijeđali da se pitam baš kao i njihova rahmetli nana. Razumijem, ljudima bez ikakve ozbiljne pretpolitičke životne reference, teško je otići kući i reći ženi ili djevojci da on više nije ministar, da nema službenog vozača koji će kupovati namirnice i djecu voziti u školu, da nema kabineta, sekretarice... Ali, od tih marginalaca koje je poplava izbacila na površinu, mnogo je važnije da nakon današnjeg koalicionog potpisa SDA, SBB-a i DF-a, Bosna i Hercegovina može dobiti Vijeće ministara i posljedično odmah poslati Program reformi. To je ekstremno važan iskorak ka euroatlantskim integracijama. I to znači aktiviranje u milijardama vrijednog novca koji je bio blokiran zbog neizbora VM-a. Također, vrlo je važno i da Kanton Sarajevo, umjesto ublehaša, dobije vrijednu vladu i direktore koji će nadoknaditi izgubljenu godinu. Lažni marketing, koruptivno slugarenje divljim graditeljima, lopovska kupovina i višemilionski talovi za helikopter koji je trebao biti tri puta skuplji od Dodikovog, poklanjanje 100.000 KM budžetskog novca sebi podobnom i radikalnom imamu ili podjela još 500.000 KM po istom principu, više nisu mogući - napisao je na Instagramu Radončić.
- video
#5316 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Hebo mater koja ubleha
I da, Nikad mi nece biti jasno ko glasa za ovu spodobu i njegovo djl
Koji mazohista moras biti!
I da, Nikad mi nece biti jasno ko glasa za ovu spodobu i njegovo djl
Koji mazohista moras biti!
- tvojkomsija
#5317 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Prerano je pocelo radovanje, ima Dino opcija..vidjet ce se
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#5318 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Još do juče je u Avazu objavljivao dirljive članke o tim i takvom ministrima. Ipak, narko boss je u jednom u pravu. U porazu treba biti dostojanstven i ne kukumavčiti toliko. Više se odnosi na simpatizere.
-
al-em
#5319 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nidje hadzibajrica, a on je u stranku ubacio ovu protuhu narkomana koji hoce da obara vladu. Jebote pecikoza imao 5 puta manje glasova na listi od momka koji je trebao upasti na njegovo mjesto.
-
Dr Arsla
#5320 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jel to sad dođe da Vlada KS pada zbog toga što je Šćepo haterljiv i sveti se nekom Ministru što ga je spomeno u nekom kontekstuRoccohljup wrote: ↑13/12/2019 20:21 o hebo sebe....pa zar ima veceg ljigavca, zdepi i placljivka na politickoj sceni od njega![]()
![]()
AKTUELNO Lider SBB-a oglasio se na Instagramu
Radončić: Kako su silnici postali plačljivci
Avaz.ba
prije 10 minuta
- Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Fahrudin Radončić
Foto: Instagram
Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić oglasio se na Instagramu nakon što je danas u Sarajevu s predsjednicima Stranke demokratske akcije i Demokratske fronte Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem potpisao probosanskohercegovačku koaliciju.
Objavu prenosimo u cijelosti:
- Opće je poznato kroz šta sam sve prolazio u životu i nikada nisam kukao ili javno zapomagao. Politika je igra za čvrste i snažne ličnosti. U politici je odlazak s vlasti uobičajena demokratska praksa. To se, uostalom, i SBB-u i meni lično već događalo. Sada sam, ipak, iznenađen. Čitam i čujem glasnu kuknjavu, plač, suze, ridanje, nepotrebne uvrede i cmizdravu nemoć onih koji su me javno, i to sa mnogo glupog osjećaja bezobrazne i nadnaravne moći, javno vrijeđali da se pitam baš kao i njihova rahmetli nana. Razumijem, ljudima bez ikakve ozbiljne pretpolitičke životne reference, teško je otići kući i reći ženi ili djevojci da on više nije ministar, da nema službenog vozača koji će kupovati namirnice i djecu voziti u školu, da nema kabineta, sekretarice... Ali, od tih marginalaca koje je poplava izbacila na površinu, mnogo je važnije da nakon današnjeg koalicionog potpisa SDA, SBB-a i DF-a, Bosna i Hercegovina može dobiti Vijeće ministara i posljedično odmah poslati Program reformi. To je ekstremno važan iskorak ka euroatlantskim integracijama. I to znači aktiviranje u milijardama vrijednog novca koji je bio blokiran zbog neizbora VM-a. Također, vrlo je važno i da Kanton Sarajevo, umjesto ublehaša, dobije vrijednu vladu i direktore koji će nadoknaditi izgubljenu godinu. Lažni marketing, koruptivno slugarenje divljim graditeljima, lopovska kupovina i višemilionski talovi za helikopter koji je trebao biti tri puta skuplji od Dodikovog, poklanjanje 100.000 KM budžetskog novca sebi podobnom i radikalnom imamu ili podjela još 500.000 KM po istom principu, više nisu mogući - napisao je na Instagramu Radončić.
- Roccohljup
#5321 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
tu je ne brini.....shuti ko chkapi i ceka ponudu
Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste, kazao je za N1 da je današnji sporazum lidera SDA, SBB-a i DF-a bio ''pitanje dana'' naglasivši da se dosad nije mnogo bavio matematikom i ''rukama'' u Kantonu Sarajevo.
Kako je kazao u kratkom telefonskom razgovoru za N1 sa danas postignutim sporazumom je upoznat.
''Nemam ništa specijalno komentarisati, bilo je samo pitanje dana. Hoće li imati dovoljno ruku? Jedni kažu ovako, jedni onako, vidjećemo na glasanju. Nisam se tim previše bavio'', kratko je ispričao Hadžibajrić.
Njegov NLB je, podsjećamo, dio šestorke u Kantonu Sarajevo zajedno s Našom strankom, Narodom i pravdom, Socijaldemokratskom partijom, Demokratskom frontom i Savezom za bolju budućnost.
- meme_machine
#5322 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Koliko ja znam, taj momak je vlasnik Mahale, pa ne znam da bi se sestorka nesto posebno i sa njim usrecila
-
zippoo87
#5323 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
bice da si samo naivna_Scarlett_ wrote: ↑13/12/2019 19:50 Jako cudna situacija inace.
Sve u svemu, lose.
da pojasnim malo...Mirsad Hadzikadic kao covjek i osnivac nove stranke ili pokreta,kako se vec deklarisu je odlican covjek,nezavisan,skolovan,elokventan i sve najbolje ali ljudi koji mu se sada prikljucju stranci su sve odreda bivsi otpadnici iz svih mogucih drugih stranaka...dakle sve ono sto se nije negdje uhljebilo,sada to pokusava preko ove stranke a prije njegove,su to isto radili sa novoosnovanim strankama i tako sve redom...dakle taj kadar je vecinom sami sljam i malo je tu dobrih ljudi i tu lezi najveca opasnost po stranku...jer ovi preletaci ce uvijek uzimati bolje ponude i praviti talove,posebno u manjim sredinama,gdje nema medija i gdje nije sve pod lupom
Hadzikadicu ce ovi biti velika omca oko vrata,jer on nema pojma ko mu se prikljucuje i koje su mu namjere a malo je onih sa cistim namjerama,vecinom je to da se sta ukrade ili zaposli
-
al-em
#5324 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne bi taj otisao od hadzibajrica sigurno. E sad kakvi su planovi vjecnog nacelnika starog grada...meme_machine wrote: ↑13/12/2019 20:36Koliko ja znam, taj momak je vlasnik Mahale, pa ne znam da bi se sestorka nesto posebno i sa njim usrecila![]()
-
_Scarlett_
#5325 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
I da, izuzetno je bilo retardirano od strane NS sto su stalno napadali Komsica kad toliko zavise od njega.
Jednostavno politicki preglup potez.
Jednostavno politicki preglup potez.