Sarajevo Construction
-
neki
#11201 Re: Sarajevo Construction
ne mogu da vjerujem...po n-ti put se opet raspravlja o premještanju stanice u Rajlovac. Ne znam jesu li isti forumaši koji se javljaju s ovom debilnom idejom ali vidim da su argumetni isti

- Hajvan
#11202 Re: Sarajevo Construction
e bravooodrug_profi wrote: ↑12/12/2019 14:39Ne idem ja bez djevdjira nikud....Hajvan wrote: ↑12/12/2019 14:38ne sekiraj se.drug_profi wrote: ↑12/12/2019 14:32
Pa ja sam sa druge strane skroz, a nema prevoz. Moram pješ'e. Napašće me migranti....
ponesi luga u kesi pa im baci u oci ako te krenu napast.
ako se grijes na ekoloski prihvatljivim sistemima te nemas luga, onda samo stavi na glavu to sito pa ti nce migranti prilazit.
za djelatnike u bijelim uniformama, vec nisam siguran.
kontam 5 minuta i ne mogadoh se sjetiti
-
Naslovnica
-
Naslovnica
#11204 Re: Sarajevo Construction
Ma jok, neka ostane pruga gdje jeste i kako jeste, samo treba pojačati prilim migranata!
Dogodine će akbgda da se udupla broj putnika (pod uslovom da nastavi dolaziti garava bradr/sister bratija).
U putničkom saobraćaju Željeznice FBiH su u 2018. godini prevezle 413.471 putnika, što je povećanje od 58.368 putnika u odnosu na 2017. godinu.
Patetični brojevi, a da nije ovih migranata bili bi duplo manji.
O čemu mi pričamo?!
-
BadBoy
#11205 Re: Sarajevo Construction
Kako ne možeš da razumiješ jednostavnu ideju da je cilj podići te brojke prevezenih putnika a ne ukinuti željeznicu skroz?
- drug_profi
#11206 Re: Sarajevo Construction
Pa on bi ih podizao izgradnjom tramvajske pruge na mjestu zeljeznicke.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#11207 Re: Sarajevo Construction
Naslovnici smeta sto mora iz Voza u Tramvaj na Marijin Dvoru, ali zagovara izmjestanje GŽS u Rajlovac i onda odatle na tramvaj. Mislim ono

-
BadBoy
#11208 Re: Sarajevo Construction
Da se ne lažemo on pripada skupini ljudi kojima je auto svetinja i on tu samo vidi ideju izgradnje famoznog gradskog autoputa da može lakše da se voza. Mrsko mu je prošetati i 200 metara. Ali to je standard u našem društvu tako da ništa ne čudi.
Ja bih 100x radije išao u Mostar, Banja Luku, Tuzlu vozom jer bih mogao usput stići završiti tonu posla. Vožnja u autu mi je pročerdano vrijeme. Trenutno stanje željeznica mi to ne omogućava.
Ja bih 100x radije išao u Mostar, Banja Luku, Tuzlu vozom jer bih mogao usput stići završiti tonu posla. Vožnja u autu mi je pročerdano vrijeme. Trenutno stanje željeznica mi to ne omogućava.
- drug_profi
#11209 Re: Sarajevo Construction
Da se ne lazemo, volim i ja da se vozim i najradije putujem kad ja vozim.
Znaci, nista ovo ostalo.
Ali ja volim i da hodam. Prehodam svaki dan (slovima: svaki dan) 4-5 kilometara, iz ceifa, a nekad i vise.
Setnja od jedne ili dvije tramvajske stanice meni nije pitanje nikakvo. Radije to nego guranje i razmjena virusa.
Ali prosta logika ti govori da je jedna ideja besmislena, a druga treba da se razvija.
Znaci, nista ovo ostalo.
Ali ja volim i da hodam. Prehodam svaki dan (slovima: svaki dan) 4-5 kilometara, iz ceifa, a nekad i vise.
Setnja od jedne ili dvije tramvajske stanice meni nije pitanje nikakvo. Radije to nego guranje i razmjena virusa.
Ali prosta logika ti govori da je jedna ideja besmislena, a druga treba da se razvija.
-
Naslovnica
- Logovan
#11211 Re: Sarajevo Construction
Još može izaći prije glavne stanice, dvije tri stanice pa izađi gdje ti odgovara.sime_cipol wrote: ↑12/12/2019 14:56 Naslovnici smeta sto mora iz Voza u Tramvaj na Marijin Dvoru, ali zagovara izmjestanje GŽS u Rajlovac i onda odatle na tramvaj. Mislim ono
![]()
-
Naslovnica
#11212 Re: Sarajevo Construction
Ne, nego bih ja postojeću trasu beskorisne pruge učinio manje beskorisnom i iskoristio za trasu mnogo korisnijeg i potrebnijeg gradskog autoputa i za grananje tramvajske mreže.drug_profi wrote: ↑12/12/2019 14:55 Pa on bi ih podizao izgradnjom tramvajske pruge na mjestu zeljeznicke.
- Hajvan
#11213 Re: Sarajevo Construction
840 mNaslovnica wrote: ↑12/12/2019 14:48Ma jok, neka ostane pruga gdje jeste i kako jeste, samo treba pojačati prilim migranata!
Dogodine će akbgda da se udupla broj putnika (pod uslovom da nastavi dolaziti garava bradr/sister bratija).![]()
![]()
![]()
U putničkom saobraćaju Željeznice FBiH su u 2018. godini prevezle 413.471 putnika, što je povećanje od 58.368 putnika u odnosu na 2017. godinu.
Patetični brojevi, a da nije ovih migranata bili bi duplo manji.
O čemu mi pričamo?!
pjeske
zabreg

-
BadBoy
#11214 Re: Sarajevo Construction
Ma naravno o prostoj logici nema ni diskusije, jedna ideja je jasno superiornija od druge. Ali ne možemo sporiti ni to da je u Bosni auto statusni simbol i da većina ljudi preferira ići autom u svim situacijama (2-3 stanice tramvajem).drug_profi wrote: ↑12/12/2019 15:01 Da se ne lazemo, volim i ja da se vozim i najradije putujem kad ja vozim.
Znaci, nista ovo ostalo.
-
Naslovnica
#11215 Re: Sarajevo Construction
Nema potrebe da previše misliš.sime_cipol wrote: ↑12/12/2019 14:56 Naslovnici smeta sto mora iz Voza u Tramvaj na Marijin Dvoru, ali zagovara izmjestanje GŽS u Rajlovac i onda odatle na tramvaj. Mislim ono
![]()
Rijetki daju neki kritički osvrt ili se upuste u smislen dijalog
Očito ovdje ne vrijedi argumentovano diskutovati nego se sve završava na gifovima i na joj Hamo vidi mu glave...
-
nekome
#11216 Re: Sarajevo Construction
To je jednodimenzionalno gledanje na problem. Sarajevo ima manjak prostora. To znaci da se stvari moraju odvaditi i odabrati.tomhagen wrote: ↑12/12/2019 14:10 Molim pobornike izmještanja željeznice iz centra grada da mi daju samo jedan svijetli primjer iz neke evropske zemlje gdje je to učinjeno, a da nije neka zaostala, nerazvijena i korumpirana država istocnog bloka? Dakle, samo jedan primjer gdje je iz glavnog grada protjerana glavna željeznička stanica?
Slazem se sa svim sto Naslovnica govori. Cudi me da toliko ima ljudi koji su protiv izmjestanja ali me ne cudi da ih jako malo iznosi valjane argumente, vecinom govore kao mi neki propuh u glavi imamo na jednostavno pitanje sto je to problem. Cast izuzetcima.
"propuh u glavi", "izvaditi mozak", "jeste li normalni", "gdje si to vidio osim u ...", "njemu auto svetinja" nisu argumenti.
I samo da kazem, kada se kaze izmjestanje ne mislim na rusenje sadasnje zgrade zeljeznicke stanice, zgrada bi trebala ostati iz ociglednih razloga a prenamjena se moze napraviti.
Ostali argumenti su vam slabi realno ali necu ulaziti previse, Naslovnica je pokrio/la. Nisam se ja prije javljao sa ovom idejom tako da sam novi
- Haris.ba
#11217 Re: Sarajevo Construction
Čupaj prugu. Oto je za seljake.
P.S.
Jedna od mjera Vlade KS je upravo uspostavljanje gradske linije na željezničkoj pruzi.
P.S.
Jedna od mjera Vlade KS je upravo uspostavljanje gradske linije na željezničkoj pruzi.
-
BadBoy
#11218 Re: Sarajevo Construction
Pa šta drugo čovjek da vam kaže kad normalne argumente ili ne čitate ili ne želite razumjeti.nekome wrote: ↑12/12/2019 15:08To je jednodimenzionalno gledanje na problem. Sarajevo ima manjak prostora. To znaci da se stvari moraju odvaditi i odabrati.tomhagen wrote: ↑12/12/2019 14:10 Molim pobornike izmještanja željeznice iz centra grada da mi daju samo jedan svijetli primjer iz neke evropske zemlje gdje je to učinjeno, a da nije neka zaostala, nerazvijena i korumpirana država istocnog bloka? Dakle, samo jedan primjer gdje je iz glavnog grada protjerana glavna željeznička stanica?
Slazem se sa svim sto Naslovnica govori. Cudi me da toliko ima ljudi koji su protiv izmjestanja ali me ne cudi da ih jako malo iznosi valjane argumente, vecinom govore kao mi neki propuh u glavi imamo na jednostavno pitanje sto je to problem. Cast izuzetcima.
"propuh u glavi", "izvaditi mozak", "jeste li normalni", "gdje si to vidio osim u ...", "njemu auto svetinja" nisu argumenti.
I samo da kazem, kada se kaze izmjestanje ne mislim na rusenje sadasnje zgrade zeljeznicke stanice, zgrada bi trebala ostati iz ociglednih razloga a prenamjena se moze napraviti.
Ostali argumenti su vam slabi realno ali necu ulaziti previse, Naslovnica je pokrio/la. Nisam se ja prije javljao sa ovom idejom tako da sam novi.
Jedan prigradski voz (light rail) vrijedi kao cca 3 velika zglobna tramvaja. Šta je bolje?
- Logovan
#11219 Re: Sarajevo Construction
Beskorisna pruga je beskorisna jer je ni ne koristiš kako treba. Nema potrebe da jedno isključuje drugo, odnosno GA možeš izgraditi bez da diraš prugu.Naslovnica wrote: ↑12/12/2019 15:04Ne, nego bih ja postojeću trasu beskorisne pruge učinio manje beskorisnom i iskoristio za trasu mnogo korisnijeg i potrebnijeg gradskog autoputa i za grananje tramvajske mreže.drug_profi wrote: ↑12/12/2019 14:55 Pa on bi ih podizao izgradnjom tramvajske pruge na mjestu zeljeznicke.
![]()
- sime_cipol
#11220 Re: Sarajevo Construction
De se dogovori sta hoces.
Problem ti sada prosetati 2' od GŽS do tramvaja, ali ti se nije problem voziti tramvajem 30' duze nego vozom (ako bi izmjestio GŽS u Rajlovac i odatle nastavio tramvajem do grada).
Da ne ulazimo u to koliko bi kostalo izmjestanje GŽS i izgradnja tramvajske infrastrukture za to sto ti zamisljas.
Najjeftinija je opcija sto drug_profi kaze.
GAP digni iznad zeljeznicke pruge i deri.
Problem ti sada prosetati 2' od GŽS do tramvaja, ali ti se nije problem voziti tramvajem 30' duze nego vozom (ako bi izmjestio GŽS u Rajlovac i odatle nastavio tramvajem do grada).
Da ne ulazimo u to koliko bi kostalo izmjestanje GŽS i izgradnja tramvajske infrastrukture za to sto ti zamisljas.
Najjeftinija je opcija sto drug_profi kaze.
GAP digni iznad zeljeznicke pruge i deri.
- Logovan
#11221 Re: Sarajevo Construction
Nije vala istina. Neki su ti već napisali argumente, sve ti objasnili, samo valjda što ne čitaš sa razumijevanjem.Naslovnica wrote: ↑12/12/2019 15:07 Očito ovdje ne vrijedi argumentovano diskutovati nego se sve završava na gifovima i na joj Hamo vidi mu glave...
-
BadBoy
#11222 Re: Sarajevo Construction
Dopuna.
Jedan zglobni autobus mijenja ovoliko auta.

Koliko zglobnih autobusa mijenja jedan voz?
Jedan zglobni autobus mijenja ovoliko auta.

Koliko zglobnih autobusa mijenja jedan voz?
-
neki
#11223 Re: Sarajevo Construction
O ovome se raspravljalo do sad bar 10 puta i davani su argumenti zbog čega ne treba "izmještati" glavnu stanicu u rajlovac, nakon kojih su se oni koji su ovakvu ideju predlagali obično poklopili i nisu je više iznosili.nekome wrote: ↑12/12/2019 15:08To je jednodimenzionalno gledanje na problem. Sarajevo ima manjak prostora. To znaci da se stvari moraju odvaditi i odabrati.tomhagen wrote: ↑12/12/2019 14:10 Molim pobornike izmještanja željeznice iz centra grada da mi daju samo jedan svijetli primjer iz neke evropske zemlje gdje je to učinjeno, a da nije neka zaostala, nerazvijena i korumpirana država istocnog bloka? Dakle, samo jedan primjer gdje je iz glavnog grada protjerana glavna željeznička stanica?
Ostali argumenti su vam slabi realno ali necu ulaziti previse, Naslovnica je pokrio/la. Nisam se ja prije javljao sa ovom idejom tako da sam novi.
Izvini, ali većina nas je umorna opet raspravljati o istoj gluposti.
-
tomhagen
#11224 Re: Sarajevo Construction
Druze, niko zgradu nije pominjao. Pod dva, izmjestanje u Rajlovac znaci ukidanje zeljeznice u centru grada. Trece, ukidanje zelj. pruge, otkup zemljista, uklanjanje pruge pa izgradnja tram pruge i ceste na istoj trasi je mnogo skuplje od samo provlacenja ceste uz nadvoznjake i ostale pizdarije. Svi ovdje koji su protiv ukidanja zelj. kroz grad su istakli da nisu protiv izgradnje dodatno i tram. i GA. Samo su propovjednici ukidanja želj. pruge iskljucivi, pa se pitam koji je tu licni interes u pitanju. Sljedece, evo neko gore stavi sliku ZG gdje je glavna želj. od glavnog trga udaljena oko 850m, hoćes reci da ZG nema guzvi u centru i nema potrebe za vise cesta kroz centar? I konacno, nisi mi odgovorio na pitanje, samo jedan grad u razvijenim zemlajma Evrope koji je glavnu želj.stanicu izmjestio iz grada na rub grada?nekome wrote: ↑12/12/2019 15:08To je jednodimenzionalno gledanje na problem. Sarajevo ima manjak prostora. To znaci da se stvari moraju odvaditi i odabrati.tomhagen wrote: ↑12/12/2019 14:10 Molim pobornike izmještanja željeznice iz centra grada da mi daju samo jedan svijetli primjer iz neke evropske zemlje gdje je to učinjeno, a da nije neka zaostala, nerazvijena i korumpirana država istocnog bloka? Dakle, samo jedan primjer gdje je iz glavnog grada protjerana glavna željeznička stanica?
- sime_cipol
#11225 Re: Sarajevo Construction
Brze vozom iz centra Amsterdama u centar Pariza, nego avionom. Ali daj da izmjestimo GŽS