Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Tanja36

#17076 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Tanja36 »

Novak20 wrote: 11/12/2019 23:50
Kada su tako pametni Hrvati iz Sarajeva i Tuzle, zašto ih Bošnjaci (čast izuzecima) ne postave za direktore škola, bolnica, javnih poduzeća, rudnika, ustanova, agencija... ?

Pa jedno vrijeme u KS nisu mogli ni u upravni ili nadzorni odbor JP i JU.

Doduše, bošnjačka politika uvijek daje prednost sposobnim, a ne podobnim. A takvih je u bh Hrvata koliko prsta na dvije ruke. :lol:
Ma o cemu ti pricas? Pa gradonacelnik Sarajeva je godinama bio Ivo Komsic. Kud ces vecu poziciju? I gdje bi ti jos da se postavi hrvat? Kada ce to gradonacelnik Zagreba moci biti recimo Bosnjak?
Bloo
Globalna šefica

#17077 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bloo »

Tanja36 wrote: 12/12/2019 00:00
Kada su tako pametni Hrvati iz Sarajeva i Tuzle, zašto ih Bošnjaci (čast izuzecima) ne postave za direktore škola, bolnica, javnih poduzeća, rudnika, ustanova, agencija... ?

Doduše, bošnjačka politika uvijek daje prednost sposobnim, a ne podobnim. A takvih je u bh Hrvata koliko prsta na dvije ruke. :lol:
Ma o cemu ti pricas? Pa gradonacelnik Sarajeva je godinama bio Ivo Komsic. Kud ces vecu poziciju? I gdje bi ti jos da se postavi hrvat? Kada ce to gradonacelnik Zagreba moci biti recimo Bosnjak?
4 godine Komšić.
Skaka skoro dvije...vidjet ćemo koliko će još.

Bošnjaci su nacionalna manjina u Hrvatskoj, za razliku od Hrvata u Bosni koji su konstitutivni narod.
Tanja36

#17078 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Tanja36 »

Bloo wrote: 12/12/2019 00:11
Tanja36 wrote: 12/12/2019 00:00

4 godine Komšić.
Skaka skoro dvije...vidjet ćemo koliko će još.

Bošnjaci su nacionalna manjina u Hrvatskoj, za razliku od Hrvata u Bosni koji su konstitutivni narod.
Moc na terenu odlucuje da li si konstutivni narod ili nisi. Hrvati su gradjani BiH i naravno da u buducnosti nece 13% Hrvata drzati 33% vlasti. To se ne svidja ni Bosnjacima ni njihovim saveznicima u svijetu. No ako su Hrvati dovoljn sposobni da se izbore za "konstutivnost" u BiH po principu kako to zeli Kolinda i Covic onda neka se izbore. Svako ima pravo da se bori za ono sto zeli. No posle Komsica ce doci opet neki Komsic. Iluzija je misliti da ce Sarajevo prepustiti Hrvatima koji zele da sruse BiH da budu "Konstutivni". Imate Hrvatsku odakle ste protjerali konstutivne srbe pa tamo budite konstutivni Hrvati. No nesto vam se tamo ta konstutivnost 15% Srba nije svidjala ali bi u bosni zelijelid a budete konstutivni. Ja vam apslolutno zelim svu sreci da tu konstutivnost vasu provedete i u praksi.
Bloo
Globalna šefica

#17079 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bloo »

Tanja36 wrote: 12/12/2019 00:17
Moc na terenu odlucuje da li si konstutivni narod ili nisi. Hrvati su gradjani BiH i naravno da u buducnosti nece 13% Hrvata drzati 33% vlasti. To se ne svidja ni Bosnjacima ni njihovim saveznicima u svijetu. No ako su Hrvati dovoljn sposobni da se izbore za "konstutivnost" u BiH po principu kako to zeli Kolinda i Covic onda neka se izbore. Svako ima pravo da se bori za ono sto zeli. No posle Komsica ce doci opet neki Komsic. Iluzija je misliti da ce Sarajevo prepustiti Hrvatima koji zele da sruse BiH da budu "Konstutivni". Imate Hrvatsku odakle ste protjerali konstutivne srbe pa tamo budite konstutivni Hrvati.
A ja sam bila uvjerena da je to definisano Vašingtonskim sporazumom, pa Općim okvirnim sporazumom za mir u Bosni i Hercegovini, a onda se malo i u Ustavu spominje...
"Saveznici" su nam pomogli u definisanju ovog.
Konstitutivnost ne znači i suverenost. Ali tu već ulazimo u teorijsko-pravni domen.
Srbi su nacionalna manjina u Hrvatskoj.

Odakle smo? Ja? Kakve veze imam sa Hrvatima, Hrvatskom i protjerivanjem Srba?
Poradi na trolovanju.

Ne možeš tako amaterski bolan.
kakavdanakneiskustvu

#17080 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

Kolinda wrote: 11/12/2019 22:42
Hafis wrote: 11/12/2019 21:08
Kolinda wrote: 11/12/2019 21:02 Ti jedino što voliš je da se predstaviš Hrvatom a onda pljuješ po istima iz sveg srca...
Tako sam i ja kume nešto slično planirao uzevši ovaj nick, tj. da se predstavim Bošnjakom i onda roncam na njih, ali me odmah prokužilo...u stvari, izdala me ona naša čuvena i samo nama svojstvena unikatnost i neponovljivost :D ...pa sam odustao u startu....šala, normalno.

A ovaj naš rođo, to ti je kume tzv. probosanski Hrvat, regionalna pripadnost. Ono, Komšo i folovi. Sad čekaju na njih da daju ministra Bošnjaka u VM.
Najjači je u bespućima klixa, našao je za shodno davno naglasiti da je Hrvat ali, gnuša se od svega što većinski Hrvati žele odnosno traže, naravno u potpunosti se slaže sa većinskim bošnjačkim mišljenjem odnosno njihovom politikom. Ali obzirom da je Hrvat svaka njegova rečenica ima veću težinu nego je normalno, slično kao fratri naši dragi iz Sa.
da,postoje i hrvati,koliko god to nekome mozda cudno zvucalo, koji ne podržavaju stranku koja je dio UZP,to ne znači da automatski podržavam komšića ili nekog drugog
neko_sa_strane

#17081 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by neko_sa_strane »

Ja bih lično ukinuo konstitutivnost naroda u BiH. Takva konstrukcija ne postoji nigdje u Evropi. Primjera radi kada se neki naš zemo uspenje na društvenoj ljestvici u nekoj od zemalja Zapadne Evrope i Zapada uopšte i ako se angažuje u politici i postane kandidat na izborima niko od njega neće zahtijevati da se prethodno mora izjasniti kao etnički Nijemac, Šveđanin, Holanđanin itd. S druge strane stranac koji živi duže vremena u BiH ako bi takođe poželio baviti se politikom morao bi se izjasniti kao Bošnjak, Srbin ili Hrvat da bi se mogao kandidovati. Evropska Unija je više puta ponovila da je jedan od uslova BiH za kandidatski status izmjena diskriminatornog Ustava i provođenje odluke Vijeća Evrope u predmetu Sejdić-Finci samo se kod nas vlast pravi luda.
Podržavam ideju o građanskoj BiH ali samo ako podrazumijeva i reformisanje tzv. nacionalnih partija jer nijedna stranka ne bi trebala favorizovati ni jednu etničku zajednicu u odnosu na druge i da se takva stavka unese u Ustav BiH. Stranka koja tu odluku ne bi poštovala ne bi mogla ni učestvovati na izborima. Nažalost mislim da smo vrlo daleko od takve ideje. Hrvatima u BiH obzirom da ih je najmanje najviše bi i trebala odgovarati prava građanska BiH. Takođe Bosna i Hercegovina trebala bi biti i sekularna ali ne samo na papiru.
spreca

#17082 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

Bloo wrote: 12/12/2019 00:23
Tanja36 wrote: 12/12/2019 00:17
Moc na terenu odlucuje da li si konstutivni narod ili nisi. Hrvati su gradjani BiH i naravno da u buducnosti nece 13% Hrvata drzati 33% vlasti. To se ne svidja ni Bosnjacima ni njihovim saveznicima u svijetu. No ako su Hrvati dovoljn sposobni da se izbore za "konstutivnost" u BiH po principu kako to zeli Kolinda i Covic onda neka se izbore. Svako ima pravo da se bori za ono sto zeli. No posle Komsica ce doci opet neki Komsic. Iluzija je misliti da ce Sarajevo prepustiti Hrvatima koji zele da sruse BiH da budu "Konstutivni". Imate Hrvatsku odakle ste protjerali konstutivne srbe pa tamo budite konstutivni Hrvati.
A ja sam bila uvjerena da je to definisano Vašingtonskim sporazumom, pa Općim okvirnim sporazumom za mir u Bosni i Hercegovini, a onda se malo i u Ustavu spominje...
"Saveznici" su nam pomogli u definisanju ovog.
Konstitutivnost ne znači i suverenost. Ali tu već ulazimo u teorijsko-pravni domen.
Srbi su nacionalna manjina u Hrvatskoj.

Odakle smo? Ja? Kakve veze imam sa Hrvatima, Hrvatskom i protjerivanjem Srba?
Poradi na trolovanju.

Ne možeš tako amaterski bolan.
Ali realno zasto bi Hrvati bili Konstitutivni u dvije drzave i imali dvije domovine kako to kaze Kolinda,dok su tu istu konstutivnost oteli u srba u hrvatskoj i u BiH u svim kantonima sa hr vecinom pa i bosnjacima negiraju jezik.....ovo mi mirise na fasizam a ne neka borba na ravnopravnost ,BiH moze samo biti gradjanska kakva je bila i nekada......a to sto su nas tri nacionalne stranke odvele u rat i jos drze u stanju rata to je drugo i sve ce uciniti da bi ostale na vlasti drzaci nas svaki dan" pripravne sa palcem na obaracu"
kakavdanakneiskustvu

#17083 Re: Desavanja u Hrvatskoj

pa zar hrvati kao narod u BiH nisu postojali prije samostalnosti iste?
neko_sa_strane

#17084 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by neko_sa_strane »

Konstitutivnost u BiH postoji samo na papiru i prilikom zapošljavanja u državnoj službi. U suštini svaki od tri naroda je istinski konstitutivan samo na području BiH u kojima predstavlja apsolutnu većinu dok ostali konstitutivni narodi služe kao dekor. Treba ukinuti konstitutivnost.
spreca

#17085 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

kakavdanakneiskustvu wrote: 11/12/2019 21:19
Kolinda wrote: 11/12/2019 21:02
kakavdanakneiskustvu wrote: 11/12/2019 16:52

ja volim okaljati sve što po mom mišljenju ne valja,na nekim drugim temama,me prozvaše za islamofoba,meni super kad vidim da me prozivaju za islamofoba i hrvatomrsca i takvi i ovakvi kao ti

nisam lud da se učlanim u UZP stranku,prije bi skočio sa 18. sprata
Ti jedino što voliš je da se predstaviš Hrvatom a onda pljuješ po istima iz sveg srca...

sta ti ja mogu ako ti to tako vidiš
Kako te ofirno zove da se uclanis u HDZ :lol: :lol: ...takav mu posao,valja se ocitati za svaki post napisan ovdje i dobiti koju markicu,uhar je :mrgreen:
spreca

#17086 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

kakavdanakneiskustvu wrote: 12/12/2019 08:49 pa zar hrvati kao narod u BiH nisu postojali prije samostalnosti iste?
jesu isto kao sto su srbi i bosnjaci bili u Hr a danas su nacionalne manjine....srbi su nacionalne manjine i u kantonima sa Hr vecinom,jel to posteno i pravilno?
kakavdanakneiskustvu

#17087 Re: Desavanja u Hrvatskoj

spreca wrote: 12/12/2019 09:00
kakavdanakneiskustvu wrote: 12/12/2019 08:49 pa zar hrvati kao narod u BiH nisu postojali prije samostalnosti iste?
jesu isto kao sto su srbi i bosnjaci bili u Hr a danas su nacionalne manjine....srbi su nacionalne manjine i u kantonima sa Hr vecinom,jel to posteno i pravilno?
ali i dalje zvanicno postoje ,kao nacionalne manjine,niko ne tvrdi da ne postoje

u travniku su srbi nacionalna manjina?
kakavdanakneiskustvu

#17088 Re: Desavanja u Hrvatskoj

spreca wrote: 12/12/2019 08:58
kakavdanakneiskustvu wrote: 11/12/2019 21:19
Kolinda wrote: 11/12/2019 21:02
Ti jedino što voliš je da se predstaviš Hrvatom a onda pljuješ po istima iz sveg srca...

sta ti ja mogu ako ti to tako vidiš
Kako te ofirno zove da se uclanis u HDZ :lol: :lol: ...takav mu posao,valja se ocitati za svaki post napisan ovdje i dobiti koju markicu,uhar je :mrgreen:

gdje ću se u to učlaniti,nisam dalabu
spreca

#17089 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

kakavdanakneiskustvu wrote: 12/12/2019 09:05
spreca wrote: 12/12/2019 09:00
ali i dalje zvanicno postoje ,kao nacionalne manjine,niko ne tvrdi da ne postoje

u travniku su srbi nacionalna manjina?
Bili su konstitutivni isto kao i hrvati u BiH ali im je to oduzeto,a dali je to uredu to je druga stvar....ja razumim BiH Hrvate da sacuvaju konstitutivnost,ali ne razumim Hrvatsku politiku koja je u svojoj drzavi ugusila konstitutivnost ali bori se za hrvate u BiH da je zadrze pa cak da imaju i vise odtoga a to je svoj entitet....malo macku teleca glava
Maraschino

#17090 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Maraschino »

Srna 12.12.2019 15:57

ZAGREB - Jedan od najpoznatijih hrvatskih novinara Denis Latin izazvao je gnjev desničarskih portala pošto je u svojoj internet objavi diskreditovao nekadašnjeg predsjednika Hrvatske Franju Tuđmana.

Latin, nekadašnji urednik i voditelj kultne "Latinice", a danas urednik emisije "Otvoreno" na HRT-u, na godišnjicu Tuđmanove smrti objavio je post sa markicom na kojoj je lik Tuđmana i napisao:

"Markica je izbačena iz upotrebe nakon kratkog vremena, jer narod nije znao s koje strane da pljune na nju”.

Hrvatski desničarski portal "Dnevno" prenio je negativne komentare na Latinovu objavu.

Ova objava poslužila je nekim hrvatskim portalima kao povod da zatraže od HRT-a da sklone Latina iz uredničke kancelarije.
...

:lol: :lol:
Haman2

#17091 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Haman2 »

[quote]IVO JOSIPOVIĆ BRUTALNO RASPALIO PO SVOJOJ NASLJEDNICI: „Kolinda sramoti državu, Škoro je za nju TELEVIZOR U BOJI…“
Ivo Josipović je prije pet godina izgubio predsjedničke izbore u Hrvatskoj za samo 32.000 glasova i tako ostao bez svog drugog mandata

Image
Foto: CropixFoto: Cropix

U njegovu fotelju na Pantovčaku sjela je Kolinda Grabar-Kitarović.

"Ja sam tada izašao sa sveobuhvatnim programom suštinskih reformi dok je ona tvrdila da ćemo biti najbogatija zemlja na svijetu. Ona i danas priča i maše nekom knjižicom kao programom, znači nema neki suštinski program. Nisam tada imao ni podršku svoje stranke za te promjene, a ni medije to nije previše zanimalo. Bio sam im dosadan, a ona je zabavljala", rekao je Josipović u razgovoru za RTL Direkt.

"Predsjednica sramoti državu"

Uspoređujući Grabar-Kitarović prije pet godina i danas, Josipović kaže da se pogubila.

"Sve što radi je sramoćenje nje same i države. Jeste li ikad vidjeli predsjednika da, u onakvom stanju kao ona u Kninu, nastupa na jednoj od najvažnijih državnih proslava. Šalje poruke kakve šalje, da se vezuje za osuđene ratne zločine... Nije bitno kako pjeva, kontekst je bitan, onaj u kojemu ona sramoti državu", smatra bivši hrvatski predsjednik.

Slaže se da je u inozemstvu predsjednica prepoznatljiva, ali i kaže da prepoznatljivost nije uvijek pozitivna.

"Bila bi još prepoznatljiva da je dubila na glavi. U kontaktu sam s ljudima iz međunarodne politike i da, ona je simpatična u kontekstu feštanja, ali o njoj kao državnici malo tko misli dobro", rekao je.[/quote]

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/136 ... _boji.html
Novak20

#17092 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Novak20 »

Škoro je za nju TELEVIZOR U BOJI
Reče Josipović, blijed i ispran kao slika na TV F BiH. :lol:
Kolinda

#17093 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Kolinda »

Je im trn u oku Hrvatska i njena predsjednica. Ovo je došlo na nivo psihijatrije...
Leverage

#17094 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Leverage »

Sad će neko postavit onu sliku Komšića kako nazdravlja i tako u nedogled.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#17095 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

Nije sve crno u RH..ima i lijepih stvari kao...
https://www.index.hr/vijesti/clanak/pog ... 40295.aspx

:thumbup:
bingov buraz

#17096 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by bingov buraz »

Bobi wrote: 14/12/2019 21:37 Nije sve crno u RH..ima i lijepih stvari kao...

Ručali u Karlovcu a mogli bi večerati u Bihaću :mrgreen:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#17097 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

ja ja ja :mrgreen: ... :oops:
spreca

#17098 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

Novak20 wrote: 13/12/2019 10:27
Škoro je za nju TELEVIZOR U BOJI
Reče Josipović, blijed i ispran kao slika na TV F BiH. :lol:
Sta, jel to Josipovic nije dobio Certifikat od Dragoslava Covica,,,,eto ti si Hrvat a Josipovic nije,on je bio Predsjednik a ti ganjaj ovce po SB...cuj blijed kao TV F BiH a bas mi je drago sto se svako jutro probudis u F BiH a treceg ni na mapi....pisi djedu mrazu da ti ispuni zelju.....i neodgovori ti na ono pitanje u vezi momka kojeg nalupase u Splitu .
Last edited by spreca on 15/12/2019 10:09, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#17099 Re: Desavanja u Hrvatskoj

bingov buraz wrote: 14/12/2019 21:43

:mrgreen:
Maraschino

#17100 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Maraschino »

bingov buraz wrote: 14/12/2019 21:43

:lol: :lol:
Post Reply