Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#24701 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Postali su i dosadni i agresivni sa tim maramicama, i nema vise mjesta a da oni nisu tu, i još ne mozzes dobiti maramice za pola malke, samo 1 malka dolazi u obzir... :-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#24702 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Logovan wrote: 10/12/2019 22:13
Zasviraš da se pomakne i da se probude ok je to, ali samo ako je u pitanju kratko sviranje, a ne silovanje volana po 10 i više sekundi. Isto nije uredu sviranje kada se npr. žuto upali.
ne sviram na zuto,al kad spava na zelenom odmah sviram po 10 sec, jer toliko mu treba od mozga do ruke i noge da dodje dok ubaci u brzinu,pusti kvacilo i pritisne gas...silovanje volana nije u redu, al je u redu silovanje ostalih ucesnika u saobracaju gnjavljenjem,tipkanjem po mobitelima i stvaranjem guzve...to je ok ?
amar1994

#24703 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

konektovan wrote: 10/12/2019 22:18 Postali su i dosadni i agresivni sa tim maramicama, i nema vise mjesta a da oni nisu tu, i još ne mozzes dobiti maramice za pola malke, samo 1 malka dolazi u obzir... :-)
:run:

Sreca nisam sa mazdom,samo da je dohvati :shock:

A policije ni na mapi,bitno je da se radara kod belamionixa u semizovcu :-)
zdruzdjo

#24704 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Danas je fakat kulminacija bila na potezu pofalici-marijin dvor, oko fra-andjela zvizdovica, kranjceviceva, vrbanja....
Semafori su cas radili ca je policija pokusavala nesto uraditi kod tehnicke skole.
Spavaca za volanom more.
Mislim da se u FarmVille na mobitelima danas uradilo kao za cjelu zemljoradnicku sezonu ljetos.
Pao instagram od silnih selfie-a.
zdruzdjo

#24705 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Koshpa wrote: 10/12/2019 22:17 a koji je razlog sto policija zaustavlja u ovom kruznom ?
Vrati se par postova nazad pa pogledaj moje video klipove. sve ce ti biti jasno.
JavierBosnia

#24706 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Ludnica večeras u garazi Alte. Vidim da su novi sistem ubacili dole rampi, senzora, kamera, automata i to
Gospodjica je bila jako pametna i dosla do rampe a da nije platila parking. I onda haos. Naredalo se auta vrlo brzo kroz citavu garazu.

Zastitari dolazili i vodili je da plati. Raja svira nervira se, a gdje neces.
bitanga_sa_otesa

#24707 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

to su ti debili i degenerici,nesposobni da plate parking i da hodaju....zamisli kad sjednu za volan...
Logovan

#24708 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

bitanga_sa_otesa wrote: 10/12/2019 22:22
Logovan wrote: 10/12/2019 22:13
Zasviraš da se pomakne i da se probude ok je to, ali samo ako je u pitanju kratko sviranje, a ne silovanje volana po 10 i više sekundi. Isto nije uredu sviranje kada se npr. žuto upali.
ne sviram na zuto,al kad spava na zelenom odmah sviram po 10 sec, jer toliko mu treba od mozga do ruke i noge da dodje dok ubaci u brzinu,pusti kvacilo i pritisne gas...silovanje volana nije u redu, al je u redu silovanje ostalih ucesnika u saobracaju gnjavljenjem,tipkanjem po mobitelima i stvaranjem guzve...to je ok ?
Boldirano - nije ok trpati drugima riječi u usta, eto šta nije ok. Niti sam to spomenuo, niti ne znam kakve to veze ima sa ovim što govorim.

Sviranje po 10 i više sekundi je bezveze, osim ako se levat nije zaletio i zamalo zabio direkt u tebe pa iz straha i ljutnje zasjedneš na volan ili neka druga kritična situacija. Ovo za zeleno je kako rekoh bezveze, a to tvoje "od mozga do ruke i noge" je glupo pravdanje za nešto što misliš da je uredu. Zasviraš malo i krenut će.
Ili recimo sviranje vozačima na obukama. Šta hoće ljudi od njih? Ili od početnika koji su tek položili?

Tačno treba početi pucati kazne za bespotrebna sviranja.
bitanga_sa_otesa

#24709 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Logovan wrote: 10/12/2019 22:38 a to tvoje "od mozga do ruke i noge" je glupo pravdanje za nešto što misliš da je uredu. Zasviraš malo i krenut će.
ti ili si pravo glup ili se pravis glup...opravdanja nema za spavanje po semaforima i u saobracaju,za ometanje drugih ucesnika u saobracaju postoje odredbe...samo sto se slabo primjenjuju i niko ne kaznjava,zato se imbecili ponasaju kako se ponasaju :run:
Logovan

#24710 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

bitanga_sa_otesa wrote: 10/12/2019 22:41
Logovan wrote: 10/12/2019 22:38 a to tvoje "od mozga do ruke i noge" je glupo pravdanje za nešto što misliš da je uredu. Zasviraš malo i krenut će.
ti ili si pravo glup ili se pravis glup...opravdanja nema za spavanje po semaforima i u saobracaju,za ometanje drugih ucesnika u saobracaju postoje odredbe...samo sto se slabo primjenjuju i niko ne kaznjava,zato se imbecili ponasaju kako se ponasaju :run:
Treba samo čitati pažljivo. Ako ne čitaš pažljivo onda napišeš ovakav odgovor. Kako rekoh, 10 sekundi i više je bezveze, bespotrebno. Zasviraš malo i taj ispred tebe se probudio i kreće. Osim što je bespotrebno, ne znam kako tebi i ostalima nije mrsko svirati tako dugo, čak i vi pokazujete kakvi ste vozači sa tolikom količinom nervoze. Loše je to za vožnju.

Inače, koliko se svira (posebno u špicama) dovoljno govori o nama. Furamo se da smo dobri vozači, svi nešto dobri za volanom, a ustvari smo generalno karine u saobraćaju.
Last edited by Logovan on 10/12/2019 23:03, edited 1 time in total.
amar1994

#24711 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

JavierBosnia wrote: 10/12/2019 22:31 Ludnica večeras u garazi Alte. Vidim da su novi sistem ubacili dole rampi, senzora, kamera, automata i to
Gospodjica je bila jako pametna i dosla do rampe a da nije platila parking. I onda haos. Naredalo se auta vrlo brzo kroz citavu garazu.

meni nije bilo guzve,al parkirao u evropi,poyyy :D
drug_profi

#24712 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Pa blicnem na jednom semaforu. Nista. Svirnem. Krene jedva, hoce nece. Drugi semafor drugi delegat. Ne blicam odmah svirnem. Krene jedva.
Treci semafor, odmah legnem na sirenu ako se niej lansirao na zuto ko mu jebe mater, pa nemam ja jos toliko godina zivota da gubim vrijeme zbog tipkaca i spavaca.
Ako se nekom ne svidja intonacija moje sirene, bujrum slobodno nek zaustavi auto, pa cu mu ja pokazati solfedjo.
Maraschino

#24713 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Maraschino »

Nepotrebno sviranje nije kaznjivo?
Pod ovi podrazumijevam sviranje na semaforima i kad se vidi poznanik na trotoaru.
bitanga_sa_otesa

#24714 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Logovan wrote: 10/12/2019 23:00
Treba samo čitati pažljivo. Ako ne čitaš pažljivo onda napišeš ovakav odgovor. Kako rekoh, 10 sekundi i više je bezveze, bespotrebno. Zasviraš malo i taj ispred tebe se probudio i kreće. Osim što je bespotrebno, ne znam kako tebi i ostalima nije mrsko svirati tako dugo, čak i vi pokazujete kakvi ste vozači sa tolikom količinom nervoze. Loše je to za vožnju.

Inače, koliko se svira (posebno u špicama) dovoljno govori o nama. Furamo se da smo dobri vozači, svi nešto dobri za volanom, a ustvari smo generalno karine u saobraćaju.
vjerovatno si ti ta karina u saobracaju pa ti smeta sto ti sviraju,nauci voziti pa ti niko nece svirati :D
Laplace

#24715 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

JavierBosnia wrote: 10/12/2019 22:31 Ludnica večeras u garazi Alte. Vidim da su novi sistem ubacili dole rampi, senzora, kamera, automata i to

Ironično je to što je vjerovatno (ako nije išla liftom) prošla pored parkomata.
zdruzdjo

#24716 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

U vecini slucajeva u garazama od trg centara stavim kartu od parkinga u novcanik i uvijek parkomata ima negdje na putu do auta kad se vracam. Jedino u merkuru moras na kraj garaze otici da bi platio. Ili u merkatoru na ilidzi.
Meni najdraze je u bbi sms-ovat se i samo zagazis pored onih sto se naguze ondje kod izlaza pa idu ciki u "subi" da "poda'nu" mu pare. Samo upravis i gaas, gaaas.
Emir92

#24717 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Emir92 »

Treba poceti kaznjavati i pjesake, mrkla noc on crno obukao jos pretrcaje cestu na neosvjetljenom djelu ceste. Vidis ga tek kad ga pronosas na haubi.
Plus novi pjesacki izmedju dvije rasvjete, pa tacno u mraku ostane pjesacki, da se ne vidi ima li pjesaka ili ne.
Logovan

#24718 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

bitanga_sa_otesa wrote: 11/12/2019 06:05 vjerovatno si ti ta karina u saobracaju pa ti smeta sto ti sviraju,nauci voziti pa ti niko nece svirati :D
Koliko lupanja...
Meni niko ne svira, nema razloga, a sviranje mi smeta, odnosno ona bespotrebna. :wink: Nadrkani vozači nose svoje probleme na ulice i dijele ih sa drugim vozačima bespotrebnim sviranjem.
drug_profi

#24719 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Nije bespotrebno sviranje kad ti neko krade vrijeme.
Bloo
Globalna šefica

#24720 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bloo »

Maraschino wrote: 11/12/2019 01:17 Nepotrebno sviranje nije kaznjivo?
Pod ovi podrazumijevam sviranje na semaforima i kad se vidi poznanik na trotoaru.
Nuzno sviranje je definisano u zakonu.
Izdrkavanje nije kaznjivo.
Izdrkavanje je i ovo na semaforima.
Maraschino

#24721 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Maraschino »

drug_profi wrote: 11/12/2019 10:09 Nije bespotrebno sviranje kad ti neko krade vrijeme.
Isti sam takav nekada bio. Sve mi smetalo, sve bi ja to u red i onda shvatim kako ljudi bezbrizno zive, ne nerviraju se sto je neko zaglavio na semaforu, svi zure na posao i ogromne su guzve a oni cmile 10km/h pa stanu pa cekaj, neki doruckuju u autu i istresaju krpe kroz prozor, na semaforu guzva i dzaba sto je zeleno ti ne mozes proci, nigdje policije da to regulisu jer oni kazu da ce se to samo od sebe raspetljati...i kad taman pomislis da je svemu kraj, ulazis u ulicu koja je prilicno uska a ispred tebe kolona radi kamiona koji istresa smece i ne obazire se na kolonu.
To kada sve prezivis, naucis zivjeti u takvim uslovima i onaj na semaforima sto je zakasnio par sekundi ti postaje normalan...a niko se ne ljuti ili to bar ne pokazuje sviranjem.

...i kosta 90€ nepotrebno sviranje.
Last edited by Maraschino on 11/12/2019 10:40, edited 1 time in total.
Naslovnica

#24722 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Najgori su mi debili koji znaju da zeleno traje kratko, da je svaki sekund bitan. I gledam ga, bulji u semafor, vidi pali se žuto, čeka da se upali zeleno...
Upali se zeleno, e debil tek tada ubaci u brzinu i lagano na gas, kao da iza njega nema više niko ko čeka.
Umjesto da prođe 6-7 auta, prođe 3-4 max.
Mamu li u retardiranu!
I ka'e nemoj trubiti, nemoj se nervirati...
beni-bu-man

#24723 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Naslovnica wrote: 11/12/2019 10:40 Najgori su mi debili koji znaju da zeleno traje kratko, da je svaki sekund bitan. I gledam ga, bulji u semafor, vidi pali se žuto, čeka da se upali zeleno...
Upali se zeleno, e debil tek tada ubaci u brzinu i lagano na gas, kao da iza njega nema više niko ko čeka.
Umjesto da prođe 6-7 auta, prođe 3-4 max.
Mamu li u retardiranu!
I ka'e nemoj trubiti, nemoj se nervirati...
Zato treba svirat kad je zuto na semaforu :mrgreen:
Bakir1

#24724 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

kada bi svi manje tolerisali razne gluposti, koje se sada tolerisu, ovi smetaci bi bili u manjini i mozda bi skontali da to sto rade nije ok.
ovako niko nikome ne svira, niko nikome ne jebe mater, svi u stanju letargije trose gorivo i provode sate u kolonama.
pa se neko kome nije normalno da se sa semafora krece prvom polako i da se ubrzava maksimalno stedeci motor i gorivo, poslije reakcije mrs u pm osjeca kao burek u svemiru jer svi ti isti na njega gledaju tako.
poredjene normalnih uredjenih europskih zemalja gdje se sankcija provodi, i BiH je vrh
Travnički Noćni Šetač

#24725 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Emir92 wrote: 11/12/2019 09:16 Treba poceti kaznjavati i pjesake, mrkla noc on crno obukao jos pretrcaje cestu na neosvjetljenom djelu ceste. Vidis ga tek kad ga pronosas na haubi.
Velika su opasnost... ovako nešto misliš ( pogledati na 01:37 ) :

Post Reply