Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#24701 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Postali su i dosadni i agresivni sa tim maramicama, i nema vise mjesta a da oni nisu tu, i još ne mozzes dobiti maramice za pola malke, samo 1 malka dolazi u obzir... 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#24702 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne sviram na zuto,al kad spava na zelenom odmah sviram po 10 sec, jer toliko mu treba od mozga do ruke i noge da dodje dok ubaci u brzinu,pusti kvacilo i pritisne gas...silovanje volana nije u redu, al je u redu silovanje ostalih ucesnika u saobracaju gnjavljenjem,tipkanjem po mobitelima i stvaranjem guzve...to je ok ?
- amar1994
#24703 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
konektovan wrote: ↑10/12/2019 22:18 Postali su i dosadni i agresivni sa tim maramicama, i nema vise mjesta a da oni nisu tu, i još ne mozzes dobiti maramice za pola malke, samo 1 malka dolazi u obzir...![]()
Sreca nisam sa mazdom,samo da je dohvati
A policije ni na mapi,bitno je da se radara kod belamionixa u semizovcu
-
zdruzdjo
#24704 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas je fakat kulminacija bila na potezu pofalici-marijin dvor, oko fra-andjela zvizdovica, kranjceviceva, vrbanja....
Semafori su cas radili ca je policija pokusavala nesto uraditi kod tehnicke skole.
Spavaca za volanom more.
Mislim da se u FarmVille na mobitelima danas uradilo kao za cjelu zemljoradnicku sezonu ljetos.
Pao instagram od silnih selfie-a.
Semafori su cas radili ca je policija pokusavala nesto uraditi kod tehnicke skole.
Spavaca za volanom more.
Mislim da se u FarmVille na mobitelima danas uradilo kao za cjelu zemljoradnicku sezonu ljetos.
Pao instagram od silnih selfie-a.
-
zdruzdjo
- JavierBosnia
#24706 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ludnica večeras u garazi Alte. Vidim da su novi sistem ubacili dole rampi, senzora, kamera, automata i to
Gospodjica je bila jako pametna i dosla do rampe a da nije platila parking. I onda haos. Naredalo se auta vrlo brzo kroz citavu garazu.
Zastitari dolazili i vodili je da plati. Raja svira nervira se, a gdje neces.
Gospodjica je bila jako pametna i dosla do rampe a da nije platila parking. I onda haos. Naredalo se auta vrlo brzo kroz citavu garazu.
- bitanga_sa_otesa
#24707 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to su ti debili i degenerici,nesposobni da plate parking i da hodaju....zamisli kad sjednu za volan...
- Logovan
#24708 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Boldirano - nije ok trpati drugima riječi u usta, eto šta nije ok. Niti sam to spomenuo, niti ne znam kakve to veze ima sa ovim što govorim.bitanga_sa_otesa wrote: ↑10/12/2019 22:22ne sviram na zuto,al kad spava na zelenom odmah sviram po 10 sec, jer toliko mu treba od mozga do ruke i noge da dodje dok ubaci u brzinu,pusti kvacilo i pritisne gas...silovanje volana nije u redu, al je u redu silovanje ostalih ucesnika u saobracaju gnjavljenjem,tipkanjem po mobitelima i stvaranjem guzve...to je ok ?
Sviranje po 10 i više sekundi je bezveze, osim ako se levat nije zaletio i zamalo zabio direkt u tebe pa iz straha i ljutnje zasjedneš na volan ili neka druga kritična situacija. Ovo za zeleno je kako rekoh bezveze, a to tvoje "od mozga do ruke i noge" je glupo pravdanje za nešto što misliš da je uredu. Zasviraš malo i krenut će.
Ili recimo sviranje vozačima na obukama. Šta hoće ljudi od njih? Ili od početnika koji su tek položili?
Tačno treba početi pucati kazne za bespotrebna sviranja.
- bitanga_sa_otesa
#24709 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ti ili si pravo glup ili se pravis glup...opravdanja nema za spavanje po semaforima i u saobracaju,za ometanje drugih ucesnika u saobracaju postoje odredbe...samo sto se slabo primjenjuju i niko ne kaznjava,zato se imbecili ponasaju kako se ponasaju
- Logovan
#24710 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Treba samo čitati pažljivo. Ako ne čitaš pažljivo onda napišeš ovakav odgovor. Kako rekoh, 10 sekundi i više je bezveze, bespotrebno. Zasviraš malo i taj ispred tebe se probudio i kreće. Osim što je bespotrebno, ne znam kako tebi i ostalima nije mrsko svirati tako dugo, čak i vi pokazujete kakvi ste vozači sa tolikom količinom nervoze. Loše je to za vožnju.bitanga_sa_otesa wrote: ↑10/12/2019 22:41ti ili si pravo glup ili se pravis glup...opravdanja nema za spavanje po semaforima i u saobracaju,za ometanje drugih ucesnika u saobracaju postoje odredbe...samo sto se slabo primjenjuju i niko ne kaznjava,zato se imbecili ponasaju kako se ponasaju![]()
Inače, koliko se svira (posebno u špicama) dovoljno govori o nama. Furamo se da smo dobri vozači, svi nešto dobri za volanom, a ustvari smo generalno karine u saobraćaju.
Last edited by Logovan on 10/12/2019 23:03, edited 1 time in total.
- amar1994
#24711 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
meni nije bilo guzve,al parkirao u evropi,poyyyJavierBosnia wrote: ↑10/12/2019 22:31 Ludnica večeras u garazi Alte. Vidim da su novi sistem ubacili dole rampi, senzora, kamera, automata i to
- drug_profi
#24712 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa blicnem na jednom semaforu. Nista. Svirnem. Krene jedva, hoce nece. Drugi semafor drugi delegat. Ne blicam odmah svirnem. Krene jedva.
Treci semafor, odmah legnem na sirenu ako se niej lansirao na zuto ko mu jebe mater, pa nemam ja jos toliko godina zivota da gubim vrijeme zbog tipkaca i spavaca.
Ako se nekom ne svidja intonacija moje sirene, bujrum slobodno nek zaustavi auto, pa cu mu ja pokazati solfedjo.
Treci semafor, odmah legnem na sirenu ako se niej lansirao na zuto ko mu jebe mater, pa nemam ja jos toliko godina zivota da gubim vrijeme zbog tipkaca i spavaca.
Ako se nekom ne svidja intonacija moje sirene, bujrum slobodno nek zaustavi auto, pa cu mu ja pokazati solfedjo.
- Maraschino
#24713 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nepotrebno sviranje nije kaznjivo?
Pod ovi podrazumijevam sviranje na semaforima i kad se vidi poznanik na trotoaru.
Pod ovi podrazumijevam sviranje na semaforima i kad se vidi poznanik na trotoaru.
- bitanga_sa_otesa
#24714 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vjerovatno si ti ta karina u saobracaju pa ti smeta sto ti sviraju,nauci voziti pa ti niko nece sviratiLogovan wrote: ↑10/12/2019 23:00
Treba samo čitati pažljivo. Ako ne čitaš pažljivo onda napišeš ovakav odgovor. Kako rekoh, 10 sekundi i više je bezveze, bespotrebno. Zasviraš malo i taj ispred tebe se probudio i kreće. Osim što je bespotrebno, ne znam kako tebi i ostalima nije mrsko svirati tako dugo, čak i vi pokazujete kakvi ste vozači sa tolikom količinom nervoze. Loše je to za vožnju.
Inače, koliko se svira (posebno u špicama) dovoljno govori o nama. Furamo se da smo dobri vozači, svi nešto dobri za volanom, a ustvari smo generalno karine u saobraćaju.
- Laplace
#24715 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ironično je to što je vjerovatno (ako nije išla liftom) prošla pored parkomata.JavierBosnia wrote: ↑10/12/2019 22:31 Ludnica večeras u garazi Alte. Vidim da su novi sistem ubacili dole rampi, senzora, kamera, automata i to
-
zdruzdjo
#24716 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U vecini slucajeva u garazama od trg centara stavim kartu od parkinga u novcanik i uvijek parkomata ima negdje na putu do auta kad se vracam. Jedino u merkuru moras na kraj garaze otici da bi platio. Ili u merkatoru na ilidzi.
Meni najdraze je u bbi sms-ovat se i samo zagazis pored onih sto se naguze ondje kod izlaza pa idu ciki u "subi" da "poda'nu" mu pare. Samo upravis i gaas, gaaas.
Meni najdraze je u bbi sms-ovat se i samo zagazis pored onih sto se naguze ondje kod izlaza pa idu ciki u "subi" da "poda'nu" mu pare. Samo upravis i gaas, gaaas.
-
Emir92
#24717 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Treba poceti kaznjavati i pjesake, mrkla noc on crno obukao jos pretrcaje cestu na neosvjetljenom djelu ceste. Vidis ga tek kad ga pronosas na haubi.
Plus novi pjesacki izmedju dvije rasvjete, pa tacno u mraku ostane pjesacki, da se ne vidi ima li pjesaka ili ne.
Plus novi pjesacki izmedju dvije rasvjete, pa tacno u mraku ostane pjesacki, da se ne vidi ima li pjesaka ili ne.
- Logovan
#24718 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koliko lupanja...bitanga_sa_otesa wrote: ↑11/12/2019 06:05 vjerovatno si ti ta karina u saobracaju pa ti smeta sto ti sviraju,nauci voziti pa ti niko nece svirati![]()
Meni niko ne svira, nema razloga, a sviranje mi smeta, odnosno ona bespotrebna.
- drug_profi
#24719 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije bespotrebno sviranje kad ti neko krade vrijeme.
- Bloo
- Globalna šefica
#24720 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nuzno sviranje je definisano u zakonu.Maraschino wrote: ↑11/12/2019 01:17 Nepotrebno sviranje nije kaznjivo?
Izdrkavanje nije kaznjivo.
Izdrkavanje je i ovo na semaforima.
- Maraschino
#24721 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Isti sam takav nekada bio. Sve mi smetalo, sve bi ja to u red i onda shvatim kako ljudi bezbrizno zive, ne nerviraju se sto je neko zaglavio na semaforu, svi zure na posao i ogromne su guzve a oni cmile 10km/h pa stanu pa cekaj, neki doruckuju u autu i istresaju krpe kroz prozor, na semaforu guzva i dzaba sto je zeleno ti ne mozes proci, nigdje policije da to regulisu jer oni kazu da ce se to samo od sebe raspetljati...i kad taman pomislis da je svemu kraj, ulazis u ulicu koja je prilicno uska a ispred tebe kolona radi kamiona koji istresa smece i ne obazire se na kolonu.
To kada sve prezivis, naucis zivjeti u takvim uslovima i onaj na semaforima sto je zakasnio par sekundi ti postaje normalan...a niko se ne ljuti ili to bar ne pokazuje sviranjem.
...i kosta 90€ nepotrebno sviranje.
Last edited by Maraschino on 11/12/2019 10:40, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#24722 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najgori su mi debili koji znaju da zeleno traje kratko, da je svaki sekund bitan. I gledam ga, bulji u semafor, vidi pali se žuto, čeka da se upali zeleno...
Upali se zeleno, e debil tek tada ubaci u brzinu i lagano na gas, kao da iza njega nema više niko ko čeka.
Umjesto da prođe 6-7 auta, prođe 3-4 max.
Mamu li u retardiranu!
I ka'e nemoj trubiti, nemoj se nervirati...
Upali se zeleno, e debil tek tada ubaci u brzinu i lagano na gas, kao da iza njega nema više niko ko čeka.
Mamu li u retardiranu!
- beni-bu-man
#24723 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zato treba svirat kad je zuto na semaforuNaslovnica wrote: ↑11/12/2019 10:40 Najgori su mi debili koji znaju da zeleno traje kratko, da je svaki sekund bitan. I gledam ga, bulji u semafor, vidi pali se žuto, čeka da se upali zeleno...
Mamu li u retardiranu!
- Bakir1
#24724 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kada bi svi manje tolerisali razne gluposti, koje se sada tolerisu, ovi smetaci bi bili u manjini i mozda bi skontali da to sto rade nije ok.
ovako niko nikome ne svira, niko nikome ne jebe mater, svi u stanju letargije trose gorivo i provode sate u kolonama.
pa se neko kome nije normalno da se sa semafora krece prvom polako i da se ubrzava maksimalno stedeci motor i gorivo, poslije reakcije mrs u pm osjeca kao burek u svemiru jer svi ti isti na njega gledaju tako.
poredjene normalnih uredjenih europskih zemalja gdje se sankcija provodi, i BiH je vrh
ovako niko nikome ne svira, niko nikome ne jebe mater, svi u stanju letargije trose gorivo i provode sate u kolonama.
pa se neko kome nije normalno da se sa semafora krece prvom polako i da se ubrzava maksimalno stedeci motor i gorivo, poslije reakcije mrs u pm osjeca kao burek u svemiru jer svi ti isti na njega gledaju tako.
poredjene normalnih uredjenih europskih zemalja gdje se sankcija provodi, i BiH je vrh
- Travnički Noćni Šetač