Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Akibh

#2851 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Akibh »

addy_sa wrote: 10/12/2019 16:19 Dino je jedina osoba na koju Heroina Sebija onako javno i dokazano "pjeni" te iz tog razloga taman ništa drugo ne uradio ( a uradio je) ima moj glas na lokalnim
Plitko je ovo, pa Sebija pjeni svaki dana 5p puta, ne valjaju joj doktori, pacijenti, vlada, univerzitet, pjeni na supruga, stanacke I nestranacke poltrone,...
Zbog jedne njene pjene dati glas ovom lopovu I kriminalcu bas I ne ide
Styling

#2852 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

KatarinaKosaca wrote: 10/12/2019 16:28
Styling wrote: 10/12/2019 16:15
Roccohljup wrote: 10/12/2019 15:16 hebote ovdje cim das neku konstruktivnu kritiku kifla & co dobiješ epitet SDA bota ili da priželjkuješ da se SDA mafija vrati. toliko o demokratiju i uvažavabnju prava na drugačije mišljenje. Valjda još te SDA navike kifla i raja nisu odbacili
Kritika treba i moze, ali konstruktivna i realna. Svi znaju da nije realno ocekivati profesionalizaciju JP zbog ukupnog stanja u zemlji. Treba ici sa promjenama korak po korak. Mislim da svi malo previse ocekuju od ove Vlade i Skupstine u kratkom roku. Ovu Vladu i Skupstinu kritikuje i "pozicija" i "opozicija". Nismo bas fer. Tek su godinu dana na vlasti. Bice gresaka, ali ih zbog toga ne treba odmah razapinjati. Njima i koalicioni partneri rade o glavi i umjesto da ih kao javnost podrzimo, mi tjeramo mlin na vodu kriticarima i SDA ekipi kako bi imali sto vise argumenata da ih skinu. Ne radi se to tako. Ovi jos i prihvate neke kritike. Ako nam dodje SDA mozmeo se svi slikati. Sve ce obustaviti i ponistiti sve sto je uradjeno. Nas posao je da ih podrzimo da ne dodje do toga.
Ko ih razapinje? jesi ti dobra :D
Nisam se obratila tebi. Ne znam gdje se prepoznajes.
strucnjakdemagog

#2853 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by strucnjakdemagog »

Da li je tačno da će načelnik Opštine Vogošća, Edin Smajić, na Lokalnim izborima biti kandidat ispred NiP-a?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2854 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by KatarinaKosaca »

Styling wrote: 10/12/2019 16:31
KatarinaKosaca wrote: 10/12/2019 16:28
Styling wrote: 10/12/2019 16:15

Kritika treba i moze, ali konstruktivna i realna. Svi znaju da nije realno ocekivati profesionalizaciju JP zbog ukupnog stanja u zemlji. Treba ici sa promjenama korak po korak. Mislim da svi malo previse ocekuju od ove Vlade i Skupstine u kratkom roku. Ovu Vladu i Skupstinu kritikuje i "pozicija" i "opozicija". Nismo bas fer. Tek su godinu dana na vlasti. Bice gresaka, ali ih zbog toga ne treba odmah razapinjati. Njima i koalicioni partneri rade o glavi i umjesto da ih kao javnost podrzimo, mi tjeramo mlin na vodu kriticarima i SDA ekipi kako bi imali sto vise argumenata da ih skinu. Ne radi se to tako. Ovi jos i prihvate neke kritike. Ako nam dodje SDA mozmeo se svi slikati. Sve ce obustaviti i ponistiti sve sto je uradjeno. Nas posao je da ih podrzimo da ne dodje do toga.
Ko ih razapinje? jesi ti dobra :D
U onom kad si me citirala da eto ko biva ja prizivam SDA kad kažem da se jednom i zauvjek treba ukinuti navika da JP budu stranačke prćije. Meni je svejedno koje stranke prćija je prćija, tebi, očito, ne. Ko je, onda, bot?
addy_sa

#2855 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by addy_sa »

Akibh wrote: 10/12/2019 16:29
addy_sa wrote: 10/12/2019 16:19 Dino je jedina osoba na koju Heroina Sebija onako javno i dokazano "pjeni" te iz tog razloga taman ništa drugo ne uradio ( a uradio je) ima moj glas na lokalnim
Plitko je ovo, pa Sebija pjeni svaki dana 5p puta, ne valjaju joj doktori, pacijenti, vlada, univerzitet, pjeni na supruga, stanacke I nestranacke poltrone,...
ništa pliće nego razmišljanje prosječnog glasača na dan izbora.. jel misliš da neko čita i promišlja Programe, Statute i Deklaracije?
Niko, ali niko u Sa ne zna odgovoriti gdinu Bakiru Sinu i gdji Heroini bolje od Dine i na njegove izjave jedino poluhisterično reaguju.
:thumbup: NiP :thumbup:
Akibh

#2856 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Akibh »

addy_sa wrote: 10/12/2019 16:37
ništa pliće nego razmišljanje prosječnog glasača na dan izbora.. jel misliš da neko čita i promišlja Programe, Statute i Deklaracije?
Niko, ali niko u Sa ne zna odgovoriti gdinu Bakiru Sinu i gdji Heroini bolje od Dine i na njegove izjave jedino poluhisterično reaguju.
:lol: :lol: joj, nemoj vise molim te, katastrofa koliko smo pali
"Teško je biti supruga predsjednika Bakira Izetbegovića i voditi Klinički centar. Radi se o odličnom menadžeru. Opću bolnicu je ostavila u odličnom stanju, ljekari na UKCS više ne rade privatnu praksu, nema više koverti", dodao je Konakovic.
Styling

#2857 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

KatarinaKosaca wrote: 10/12/2019 16:33
U onom kad si me citirala da eto ko biva ja prizivam SDA kad kažem da se jednom i zauvjek treba ukinuti navika da JP budu stranačke prćije. Meni je svejedno koje stranke prćija je prćija, tebi, očito, ne. Ko je, onda, bot?
Naravno, ja sam dokazani stranacki bot. Kako to ranije nisi uocila.
KatarinaKosaca

#2858 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by KatarinaKosaca »

Styling wrote: 10/12/2019 16:43
KatarinaKosaca wrote: 10/12/2019 16:33
Promijenila si stranku :D - Ma, mene to ne zanima ko je šta.. nego si skočila da tražim povratak SDA na jedan potpuno stranački neutralan post poslije čega sam proglašena SDA botom. Pa , onda , dosljedno pitam.. ko je bot, jer ja isto kažem za JP ko god da vlada...
Styling

#2859 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

KatarinaKosaca wrote: 10/12/2019 16:47
Styling wrote: 10/12/2019 16:43

Promijenila si stranku :D - Ma, mene to ne zanima ko je šta.. nego si skočila da tražim povratak SDA na jedan potpuno stranački neutralan post poslije čega sam proglašena SDA botom. Pa , onda , dosljedno pitam.. ko je bot, jer ja isto kažem za JP ko god da vlada...
Idemo ispocetka. Niti jednom svojom rijecju nisam te identifikovala koa SDA bota (gluho bilo), nego sam samo ukazala na to da malo preambiciozno gledamo na sadasnju Vladu i Skupstinu KS. Od njih se malo previse ocekuje, konstantno ih se kritikuje, a jako su rijetki oni koji iznesu nesto pozitivno. I ja bih zeljela da se svasta nesto promijeni, ali promjene, pogotovo one koje ti zagovaras, a koje su u svakom slucaju opravdane, traze vremena i strpljenja. Tek su godinu u mandatu. Dajmo im vremena i podrzimo ih. Kao sto sam i rekla, ovi su pokrenuli svasta nesto, ne podrzimo li ih, SDA ce ih skinuiti i onda gotovo sijelo. Toga se plasim, a konstantnimkritikama samo navodimo vodu na SDA mlin.
KatarinaKosaca

#2860 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by KatarinaKosaca »

Styling wrote: 10/12/2019 17:12 Idemo ispocetka. Niti jednom svojom rijecju nisam te identifikovala koa SDA bota (gluho bilo), nego sam samo ukazala na to da malo preambiciozno gledamo na sadasnju Vladu i Skupstinu KS. Od njih se malo previse ocekuje, konstantno ih se kritikuje, a jako su rijetki oni koji iznesu nesto pozitivno. I ja bih zeljela da se svasta nesto promijeni, ali promjene, pogotovo one koje ti zagovaras, a koje su u svakom slucaju opravdane, traze vremena i strpljenja. Tek su godinu u mandatu. Dajmo im vremena i podrzimo ih. Kao sto sam i rekla, ovi su pokrenuli svasta nesto, ne podrzimo li ih, SDA ce ih skinuiti i onda gotovo sijelo. Toga se plasim, a konstantnimkritikama samo navodimo vodu na SDA mlin.
Jbg, političari su da se kritikuju :D Zato ih plaćamo. Nećemo im se diviti. Doduše, imamo jednog forumaša koji je zaljubljen u jednu političarku pa mu iz postova izbija strast i žudnja :lol: :lol: . FGR je došla na vlast ambicioznim obećanjima. Ambiciozno moraju i vladati, ambiciozno ih se traba kritikovati. Ne vidim u tome ništa loše. Posebice na forumu, ne mislim da ih pretjerano uzbužuju forumske kritike.. pozdrav tebi
madner

#2861 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

KatarinaKosaca wrote: 10/12/2019 16:14
madner wrote: 10/12/2019 16:08 Optimizacija resursa je sirok pojam. Profit je jasno definisan, ali sta znaci optimizacija resursa za GRAS? Imas linije koje su gradjanima bitne u zbiru, pogotovo socijalno ugrozenoj kategoriji ali koje se ne isplate. Ko kaze koje treba a koje ne ostaviti? Ko odlucuje koje su subvencije za JP i kako trose? Bez subvencija nema JP, bar ne sirokog.

Za Toplane, posto imaju monopol ko odlucuje koja je cijena po kvadratu realna? Ljudi ce do neke cifre placati.
U slučaju Grasa optimizacija resursa znači da profitabilne linije znači na primjer Bistik-Dobrinja ili Čaršija .Ilidža zarade da pokriju i neprofitabilne kombi linije na primjer za Gazin Han ili Rječicu... Gdje tu mora biti politika? Navikli još od Tite u sve politiku, pa nikako je izbaciti jbt....
Politika je ta koja mora odrediti koje linije moraju postojati u tom slucaju. I to vezati za profitabilne po lotovima. Pa odrediti cijene prevoza, raspodjelu mjesecnih karti i voditi sinski dio jer tu nema konkutencije.
JP je tamo gdje je dobar u javnim rukama. Samo dobar JP je skup sport.
Lako je izbaciti politiku gdje je profit cilj, gdje je usluga, to je politicka odluka.
KatarinaKosaca

#2862 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by KatarinaKosaca »

madner wrote: 10/12/2019 17:59 Politika je ta koja mora odrediti koje linije moraju postojati u tom slucaju. I to vezati za profitabilne po lotovima. Pa odrediti cijene prevoza, raspodjelu mjesecnih karti i voditi sinski dio jer tu nema konkutencije.
JP je tamo gdje je dobar u javnim rukama. Samo dobar JP je skup sport.
Lako je izbaciti politiku gdje je profit cilj, gdje je usluga, to je politicka odluka.
Ma, ne mora politika ništa. I profit kao cilj, ima svoje stepenovanje unutar firme. Ako imaš knjigoveznicu, imaćeš optimalan broj radnika da bi smanjio fiksne troškove, a ne pola komšiluka. Dakle, profit kao posljedica zadovoljenja ostalih kriterijuma. Nije usluga politička odluka, odnosno može biti smjernica, ali politički plijen nikako. Na primjer može lijeva stranka davati subvencije za prijevoz određenim kategorijama. Ali da u GRAS u traba više čistačica, a manje piskarala, određuje menadžer. Do sada je vodila politika sve i zato nam jeste kako jeste u JP. Na stanu što su najveći porezni dužnici.
The 51st State

#2863 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

strucnjakdemagog wrote: 10/12/2019 16:33 Da li je tačno da će načelnik Opštine Vogošća, Edin Smajić, na Lokalnim izborima biti kandidat ispred NiP-a?
Vrlo moguce, jedan od solidnijih sda nacelnika, slabo da ima kakvih afera. Ako se to desi veliki dobitak za NiP.
El_comadante

#2864 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by El_comadante »

The 51st State wrote: 10/12/2019 19:34
strucnjakdemagog wrote: 10/12/2019 16:33 Da li je tačno da će načelnik Opštine Vogošća, Edin Smajić, na Lokalnim izborima biti kandidat ispred NiP-a?
Vrlo moguce, jedan od solidnijih sda nacelnika, slabo da ima kakvih afera. Ako se to desi veliki dobitak za NiP.
to bi bilo dobro za Ni, medjtuim nevjerujem dok nevidim. pričalo se i za Hamdu Ejubovića pa eto čekamo sad će brzo izbori
The 51st State

#2865 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

El_comadante wrote: 10/12/2019 19:56
The 51st State wrote: 10/12/2019 19:34
to bi bilo dobro za Ni, medjtuim nevjerujem dok nevidim. pričalo se i za Hamdu Ejubovića pa eto čekamo sad će brzo izbori
ti se nece znati do ored same izbore, nije niko lud.
MaksprotivMarksa

#2866 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MaksprotivMarksa »

Nema teorike da Smajic bude u NiP-u, njima (SDA) je izabran lokalni odbor u Vogosci, osim promjene u mjesnim odborima, koja je vazna za njih zbog pozicija na listi, nista se specijalno nije dogodilo, on ce biti kandidat SDA i jer ga drze u ladicama, mozda se Smajic doima finim i nema afere, ali ima stranacka zaposljavanja u opcini, a i brat mu se naprasno obogatio, o vezama sa brezanskim firmama ne treba ni govoriti, on se uhinjio jer ce da otpuse izbore u Vogosci zbog projekata u saradnji sa Kantonom, Dino ga ocigledno postuje, vjerovatno jos od vremena SDA.

Jos nesto, ali ne i manke vazno, zasto bi Smajic bacio sigurnu pobjedu na izborima za avanturu sa Dinom, on je nasljednik Sarajlica, razvojni politicki put im je bio isti, a SDA u Vogosci moze kandidovati i Radovana i odnijet ce pobjedu, zna to Smajic, zna Dino, znaju svi, ako je takav mudonja da to uradi onda mu se treba pokloniti, ali zdravorazumski nema sanse.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2867 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

MaksprotivMarksa wrote: 10/12/2019 20:09 Nema teorike da Smajic bude u NiP-u, njima (SDA) je izabran lokalni odbor u Vogosci, osim promjene u mjesnim odborima, koja je vazna za njih zbog pozicija na listi, nista se specijalno nije dogodilo, on ce biti kandidat SDA i jer ga drze u ladicama, mozda se Smajic doima finim i nema afere, ali ima stranacka zaposljavanja u opcini, a i brat mu se naprasno obogatio, o vezama sa brezanskim firmama ne treba ni govoriti, on se uhinjio jer ce da otpuse izbore u Vogosci zbog projekata u saradnji sa Kantonom, Dino ga ocigledno postuje, vjerovatno jos od vremena SDA.

Jos nesto, ali ne i manke vazno, zasto bi Smajic bacio sigurnu pobjedu na izborima za avanturu sa Dinom, on je nasljednik Sarajlica, razvojni politicki put im je bio isti, a SDA u Vogosci moze kandidovati i Radovana i odnijet ce pobjedu, zna to Smajic, zna Dino, znaju svi, ako je takav mudonja da to uradi onda mu se treba pokloniti, ali zdravorazumski nema sanse.
da li napisano provjereno znas ili samo pretpostavljas?

da li si cuo za izvjesnog ibrahima kerlu i iz koje je stranke presao u nip i kakav je njegov utjecaj u vogosci i u kakvim je odnosima sa edinom smajicem?

smajic je covjek koji na izborima ima i preko 70% osvojenih glasova i ne treba njemu nitko da bi pobijedio.
MaksprotivMarksa

#2868 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MaksprotivMarksa »

malakh wrote: 10/12/2019 22:46
MaksprotivMarksa wrote: 10/12/2019 20:09 Nema teorike da Smajic bude u NiP-u, njima (SDA) je izabran lokalni odbor u Vogosci, osim promjene u mjesnim odborima, koja je vazna za njih zbog pozicija na listi, nista se specijalno nije dogodilo, on ce biti kandidat SDA i jer ga drze u ladicama, mozda se Smajic doima finim i nema afere, ali ima stranacka zaposljavanja u opcini, a i brat mu se naprasno obogatio, o vezama sa brezanskim firmama ne treba ni govoriti, on se uhinjio jer ce da otpuse izbore u Vogosci zbog projekata u saradnji sa Kantonom, Dino ga ocigledno postuje, vjerovatno jos od vremena SDA.

da li si cuo za izvjesnog ibrahima kerlu i iz koje je stranke presao u nip i kakav je njegov utjecaj u vogosci i u kakvim je odnosima sa edinom smajicem?

smajic je covjek koji na izborima ima i preko 70% osvojenih glasova i ne treba njemu nitko da bi pobijedio.
Za mjesne odbore u SDA znam, znam da su izabrani delegati prosle sedmice, za veze sa brezanskim firmama znam (javno dostupno), za brata sam cuo, navodno ima kafic u Vogosci, a i povezan je sa kompanijama koje grade zgrade u Vogosci. Za politicku put Smajica znam 1000 posto da je bio identican putu Asima Sarajlica, cak i funkcije unutar stranke.

Za Kerlu znam, znam da je bio kadar Abdulharisov i da je uticajan, ne znam za relacije sa Smajicem, znam jos za jednog Kerlu iz NiP-a, covjeka koji je bio direktor RTV Vogosca, cini mi se da je on isto tako odstranjen, a da je danas clan NiP-a.

Ja sam uvjeren da u Vogosci NiP ne moze pobijediti da kandiduju Konakovica licno, Smajic je produkt SDA i oni dole mogu kandidovati bilo koga, koga oni kandiduju, to je nacelnik.

To je, uz Novi Grad i Ilijas najjaci odbor, pogledaj samo njihove kadrove i pozicije koje zauzimaju na listama za kanton, ministarstava, pa do direktorskih mjesta, na kraju krajeva, Sarajlic je izdanak tog odbora, Kenela Zuko itd.

Uvjeren sam isto tako da je Smajic zaposljavao u opcinu ljude koji su clanovi SDA, cini mi se cak da je ovdje jednom bila posvecena tema ili post nekom od zaposljavanja u opcini Vogosca, ja bih bio najsretniji da ih Dino uzdrma i uzme nacelnicku poziciju, ali to ce biti vrlo tesko, narocito jer je dole i DF jak, a oni ce izaci sa kandidatom za lokalne izbore, vrijeme je pred nama i pokazat ce nam ko je bio upravu, ja mislim da Smajic nema taj luksuz da istupi iz SDA i pokusa bez njih, na kraju bi ga cekalo naelektrisano vijece u kojem ce SDA sigurno imati najveci broj ruku, NiP ce vjerovatno ostvariti rezultat u rangu DF-ovog.

Mislim da je Dino najmanje ostar prema njima, zasto je to tako, ja ne znam, vjerovatno su to relacije od prije, mozda jos od delegiranja za premijersko mjesto KS, a mozda je samo korektan rad Smajica u vezi sa prvom kumovao tome.

Jos nesto zanimljivo je da NiP jos nikoga dole nije otkinuo, koliko mi je poznato, ili barem nije javno obznanjeno, a usli su im u mnoge vijecnicke klubove, dole nisu.

Daj Boze da se varam, ali sumnjam da iko moze bez SDA uzeti Vogoscu, ali jedini promil sanse za to ima samo NiP.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2869 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

MaksprotivMarksa wrote: 10/12/2019 23:31
malakh wrote: 10/12/2019 22:46

Za mjesne odbore u SDA znam, znam da su izabrani delegati prosle sedmice, za veze sa brezanskim firmama znam (javno dostupno), za brata sam cuo, navodno ima kafic u Vogosci, a i povezan je sa kompanijama koje grade zgrade u Vogosci. Za politicku put Smajica znam 1000 posto da je bio identican putu Asima Sarajlica, cak i funkcije unutar stranke.

Za Kerlu znam, znam da je bio kadar Abdulharisov i da je uticajan, ne znam za relacije sa Smajicem, znam jos za jednog Kerlu iz NiP-a, covjeka koji je bio direktor RTV Vogosca, cini mi se da je on isto tako odstranjen, a da je danas clan NiP-a.

Ja sam uvjeren da u Vogosci NiP ne moze pobijediti da kandiduju Konakovica licno, Smajic je produkt SDA i oni dole mogu kandidovati bilo koga, koga oni kandiduju, to je nacelnik.

To je, uz Novi Grad i Ilijas najjaci odbor, pogledaj samo njihove kadrove i pozicije koje zauzimaju na listama za kanton, ministarstava, pa do direktorskih mjesta, na kraju krajeva, Sarajlic je izdanak tog odbora, Kenela Zuko itd.

Uvjeren sam isto tako da je Smajic zaposljavao u opcinu ljude koji su clanovi SDA, cini mi se cak da je ovdje jednom bila posvecena tema ili post nekom od zaposljavanja u opcini Vogosca, ja bih bio najsretniji da ih Dino uzdrma i uzme nacelnicku poziciju, ali to ce biti vrlo tesko, narocito jer je dole i DF jak, a oni ce izaci sa kandidatom za lokalne izbore, vrijeme je pred nama i pokazat ce nam ko je bio upravu, ja mislim da Smajic nema taj luksuz da istupi iz SDA i pokusa bez njih, na kraju bi ga cekalo naelektrisano vijece u kojem ce SDA sigurno imati najveci broj ruku, NiP ce vjerovatno ostvariti rezultat u rangu DF-ovog.

Mislim da je Dino najmanje ostar prema njima, zasto je to tako, ja ne znam, vjerovatno su to relacije od prije, mozda jos od delegiranja za premijersko mjesto KS, a mozda je samo korektan rad Smajica u vezi sa prvom kumovao tome.

Jos nesto zanimljivo je da NiP jos nikoga dole nije otkinuo, koliko mi je poznato, ili barem nije javno obznanjeno, a usli su im u mnoge vijecnicke klubove, dole nisu.

Daj Boze da se varam, ali sumnjam da iko moze bez SDA uzeti Vogoscu, ali jedini promil sanse za to ima samo NiP.
dobro je sve napisano. otprilike i ja tako mislim, ali ako postoji poveznica smajica sa nipom, onda je to preko ibrahima kerle - centrotrans.

ne preostaje nam nista, nego uzeti kokice i pratiti. doista ce biti zanimljivo u narednih par mjeseci poslije nove godine.
addy_sa

#2870 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by addy_sa »

Akibh wrote: 10/12/2019 16:42

"Teško je biti supruga predsjednika Bakira Izetbegovića i voditi Klinički centar. Radi se o odličnom menadžeru. Opću bolnicu je ostavila u odličnom stanju, ljekari na UKCS više ne rade privatnu praksu, nema više koverti", dodao je Konakovic.
Mišljenje o nekom je promjenjiva kategorija nije konstanta. Npr da li ti cijeli život za nekog govoriš super je ili bezze je ili se mišljenje modifikuje vremenom i u skladu sa nekim novonastalim situacijama, činjenicama?
Akibh

#2871 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Akibh »

addy_sa wrote: 11/12/2019 16:09
Akibh wrote: 10/12/2019 16:42

Mišljenje o nekom je promjenjiva kategorija nije konstanta. Npr da li ti cijeli život za nekog govoriš super je ili bezze je ili se mišljenje modifikuje vremenom i u skladu sa nekim novonastalim situacijama, činjenicama?
Nema novih situacija i cinjenica, Sebija je bila uvijek ista I u vrijeme ovog intervjua kao i danas i nija ona sporna. Sporan je ovaj govnar
Styling

#2872 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Ali, sto vas boli Dino, to je cudo jedno. Da ga nema trebalo bi ga izmisliti samo zbog SDA.
bunk

#2873 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

Ako cemo pravo njega je sda izumila :mrgreen:
caros

#2874 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by caros »

bunk wrote: 11/12/2019 17:07 Ako cemo pravo njega je sda izumila :mrgreen:
Ma kakvi, on je tamo bio desetak godina jer mu je bilo dosadno.

NiP je klasična SDA koja želi malo više kolača za sebe i svoje lidere nego što je to mogla pribaviti u bivšoj stranci. Svako ko navija za ovog demagoga koji nema šta nije sjebao u prošlosti (današnja KK Bosna je direktni produkt njegove vladavine, jedan od primjera samo) ne želi dobro ovom gradu i ovoj državi.

U normalnom društvi ni on ni SDA ne bi smjeli prismrditi vlasti. Isto govance, drugačije pakovanje.
Kikibombona

#2875 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

Nisam glasac NiP-a i vjerovatno nikada necu biti. Biram lijeve ili liberalne opcije.

Kada je u pitanju desnica, namecu se dva izbora:

1. NiP
2. SDA

Makar je u Sarajevu tako.
Post Reply