Legendo,ti jednostavno ne kontas. Ti jednostavno ne razumijes materiju, ne razumijes jezik u historiografiji, samu historiju ne poznajes,... i nisi u stanu u jednoj prici o islamizaciji razumjeti recenicu koju nastojis ismijati. A znas kao sve i jos nesto ko zaheban. Isto kao onda kada si upro ko sivonja da negiras bosnjacko ime u izvorima i tumacenjima historicara. Znamo se ba dozer, znamo i odakle ti prica da su specijalno u Bosni sami katolicanstvo i islam silom naturani, znamo odakle ti prica i vjerovanje da su specijalno u Bosni bili ljudi slabijeg karaktera i plasljiviji kada su kako kazes primali Islam iz straha i prodavali se za veceru. I znamo odakle ti uvjerenje da su muslimanska imena strana i asocijacija na okupaciju.
I kada hvalis YU a sa takvom pricom - jasno je da si ucenik te skole. Tj tih zabluda i opceg imagea muslimana u YU.
Ono sto tebe i slicne najvise uzasava u danasnjoj BiH, odnosno dijelu BiH gdje zivis je da ti zaostali stranci, potomci plahih i lakomih,... nisu vise donji pa ti ujedno veca fora kad dokazujes kako nisi dio toga.
Opet gomila svega i svacega, a bez icega konkretnog...? Bas cool...
Mislim...sta ja to, po tebi, nisam razumio u tvojoj recenici da je CAK u 19.v. zabiljezena heterogena vjerska praksa muslimana u selima, a na sta ja odgovorim da to nije nista cudno s obzirom da je islam ovdje dosao 400 godina ranije...? ?
Za "negiranje bosnjackog imena" mislim da smo jos tada razjasnili, i to na vrlo jednostavan nacin - nicim nisi uspio pobiti ono sto sam ja tvrdio, a trvdim i sada, tj. da do dolaska Osmanlija ovdje nije postojao naziv "Bosnjaci". Da sve bude tragicnije, i sam si ovo potvrdio prije 4-5 stranica u svom postu, pitavsi da li su "dobri BosnjaNi" bili lakovjerni, itd.. Steta sto to ne kontas. Hoce jezik pravo, ali neke druge stvari su, izgleda, bitnije.
A meni je sva ta prica iz istorijskih izvora. Ne znam na sta ti ciljas s ovim svojim "znamo"... Valjda nesto vezano za Srbe i pravoslavlje, sta li... A i sam znas da je to nigdje veze s pamecu.