FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#82501 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Misimovica docekali milioni na racunu, ostavio 0.
Na istim je nakon mog odlaska ostalo cca. 3 miliona KM (govorim o septembru 2015. god., do kraja godine očekivali smo još uplate za Bajića 500.000 KM., Džeku cca. 700.000 KM., Mersin cca 250.000 KM, mislim nešto sitno za Zukanovića, Gojaka. Nakon toga uslijedila je prodaja Amira za 1 milion KM).
Sto na racunima nije ostavio koliko je i zatekao. Ne, on je iste opuhao, naplatio svoju pozajmicu, unaprijed potrosio pare od Anelovog transfera, ostavio 0 i zbrisao.
Popusio evropu takodje , ali navijace opio pricom o Evropskoj Grbavici koju nismo docekali te godine. Koliko je to para?
Popusio titulu... koliko je to para?
Popusio izbore u savezu...
Last edited by sime_cipol on 08/12/2019 19:31, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#82502 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Skidam kapu za stadion, kako ja tako i svi ostali. Tu im niko ništa neće prigovoriti.

A odakle im tih 6 miliona? Jesu li imali na računu kad je Gredić otišao? Je li se prodao Džeko, je li se prodalo još par igrača? Nisu svoje pare ulagali sigurno, pa da se kaže uložili 6 miliona. Iskoristili što je bilo u klubu, malo namakli od navijača i prijatelja kluba, malo od Opštine, ali uložili na prave stvari. Nije licenca nikada bila upitna kod njih, ali su jednu sezonu popušili Evropu. Imali tovar nekakvih kvazitrenera, pretplačenih kvaziigrača. Saberi samo koliko je para popušeno na platama i raskidima, a uspjeh nikakav.
Imali su 4 godine, i nakon tog mandata ostavio je klub u kurcu. Odakle dugovi ako je sve bilo pošteno i transparentno? Odakle dugovi firmama koje su radile na uređenju stadiona, igračima 2 plate, dobavljačima? Kako se to odjednom pojavi?

Ovi su tu ni jednu punu godinu. Imali su ogroman kiks sa uplatnicom, na kraju ispade da je Šiljak kriv. Zašto i kako ne znam, ali kazat će se sve jednom. Bez tog miliona sami su sebe zajebali. Bilo bi im pumo lakše da su ga imali.
Charuga
Globalni moderator

#82503 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

sime_cipol wrote: 08/12/2019 19:26 Misimovica docekali milioni na racunu, ostavio 0.
Na istim je nakon mog odlaska ostalo cca. 3 miliona KM (govorim o septembru 2015. god., do kraja godine očekivali smo još uplate za Bajića 500.000 KM., Džeku cca. 700.000 KM., Mersin cca 250.000 KM, mislim nešto sitno za Zukanovića, Gojaka. Nakon toga uslijedila je prodaja Amira za 1 milion KM).
Sto na racunima nije ostavio koliko je i zatekao. Ne, on je iste opuhao, naplatio svoju pozajmicu, unaprijed potrosio pare od Anelovog transfera, ostavio 0 i zbrisao.
Popusio evropu takodje , ali navijace opio pricom o Evropskoj Grbavici koju nismo docekali te godine. Koliko je to para?
Dvije titule popušio, a imao ih je, samo je trebao biti manji ters.
Burdus

#82504 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

Charuga wrote: 08/12/2019 19:30 Skidam kapu za stadion, kako ja tako i svi ostali. Tu im niko ništa neće prigovoriti.

A odakle im tih 6 miliona? Jesu li imali na računu kad je Gredić otišao? Je li se prodao Džeko, je li se prodalo još par igrača? Nisu svoje pare ulagali sigurno, pa da se kaže uložili 6 miliona. Iskoristili što je bilo u klubu, malo namakli od navijača i prijatelja kluba, malo od Opštine, ali uložili na prave stvari. Nije licenca nikada bila upitna kod njih, ali su jednu sezonu popušili Evropu. Imali tovar nekakvih kvazitrenera, pretplačenih kvaziigrača. Saberi samo koliko je para popušeno na platama i raskidima, a uspjeh nikakav.
Imali su 4 godine, i nakon tog mandata ostavio je klub u kurcu. Odakle dugovi ako je sve bilo pošteno i transparentno? Odakle dugovi firmama koje su radile na uređenju stadiona, igračima 2 plate, dobavljačima? Kako se to odjednom pojavi?

Ovi su tu ni jednu punu godinu. Imali su ogroman kiks sa uplatnicom, na kraju ispade da je Šiljak kriv. Zašto i kako ne znam, ali kazat će se sve jednom. Bez tog miliona sami su sebe zajebali. Bilo bi im pumo lakše da su ga imali.
Koliko lazi i izvrtanja u jednom postu.
Gebels mala maca🤣🤣
sime_cipol

#82505 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Charuga wrote: 08/12/2019 19:31
sime_cipol wrote: 08/12/2019 19:26 Misimovica docekali milioni na racunu, ostavio 0.
Dvije titule popušio, a imao ih je, samo je trebao biti manji ters.
Racunam jednu, ono kod Slobode, pa kod Krupe, pa kod pitara...
Drugu smo bili malo dalje i Zrinjski titulu uzeo 2-3 kla prije kraja.
Da ne govorim kakve je odnose ostavio sa ostalim klubovima, koji su se godinama gradili.
Frajer je ostavio spaljenu zemlju
Charuga
Globalni moderator

#82506 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Čovjek sve zna ... :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#82507 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Radio Sarajevo wrote: 08/12/2019 19:15
hrasno38 wrote: 08/12/2019 18:29
Eto nek tebe pita siva eminencijo Klix foruma na temi o FK Zalejeznicaru. Samo me interezuje sta jedes pa si tako pametan i bistar. Kad vas ovdje pojedine covjek slusa pomislio bi da vam mali Svabo svaki mjesec kane po cvaju da ga zdusno branite a opet posto ga odlicno znam naravno on zna vise nego dobro da brani sam sebe. Ovdje specijalac nije prica o tome da li je Vranjes bio skup ili jeftin nego da li Vranjes kao fudbaler valja ili ne valja. Ti si @logovani ali ove nase plave nacije i sve ti znas pcelice Majo.....Rusi ce te ukrasti koliko si bistar i pametan. Ali dok se takvi kao ti vrte oko kluba nikada nas Zeljo nece imati napredka...NIKADA!
Ja sam ti samo odgovorio u istom stilu u kom ti pričaš s drugim ljudima.

Rekao si čovjeku da ga niko ništa nije pitao, a ovdje te svi ismijavaju kakve gluposti valjaš. I niko te nikad ništa ne pita. Ali nikad.

I šta sad ako Vranješ i valja kao fudbaler? Koga boli kurac ako ga ne možemo priuštiti.

Frajer se nije borio ni 5% koliko se bori trenutno u Borcu i ti znaš da je tako. Odović sa tim nema veze, imao je Stojan i previše prilika. Pored toga je četnik, ali hajde da to i zanemarimo, frajer u godini dana nije ništa pokazao, a kamoli da se isplatio. Naravno da ga treba nabiti nogom u guzicu.

Kritikuj ti slobodno, niko ti ne brani, samo ako kritikuješ, daj neko rješenje. Pljuni koju milju pa pomozi klubu, a ne iz fotelje gledati utakmice i očekivati napredak. Ni kartu nećeš da platiš, a nešto bi da se pitaš.

E ne mere tako.
Ja sam platio vise nego dovoljno svojim tijelom da bi takvi kao ti mogli svoje dupe da smjeste na tribine i gledaju......a ponekad mi dodje zao jer vrlo cesto vidim da dosta vas niste zasluzili da imate ista osim glavobolje i patnje. Ono sto sam ja dao za Zelju ni ti ni tvoja kompletna familija nece u 6 zivota.......
Burdus

#82508 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

Koliko jadan i bjedan moras biti da za sva svoja sranja okrivljujes drugog.
Htio si sjesti na njegovo mjesto, budi onda bolji. Kmece samo razmazena derista koja misle da mogu sve a sami sline ne mogu obrisati.
Kme kme kme
Kriv onaj, kriv ovaj
Ja sve znam samo me malo stalo.
Charuga
Globalni moderator

#82509 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Tako je, neka si im rekao. Oni će tebi protiv Misketa, a za Amara. FUJ kakvi su.
sime_cipol

#82510 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Pa jeste bolji.
Sa -15 na -1 samo u godini dana, uz dva brutalna cijepanja komsinica.
Ide krov... napreduje se!
Ne znas ti nista, samo trujes raju iz debele hladovine u Sloveniji. Banovan na svim forumima, nekad model, sad burdus, sutra ko zna...
Zlobnici bi rekli da je sa odlaskom Misketa i neka sema prekinuta, nije dzaba sve ovo. :D
avetinja

#82511 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Nije mi jasno zašto stalno spominjete Misimovića. Čovjek više nije u klubu, uradio je ono šta je uradio (za nekoga više dobro nego loše, za nekoga obrnuto) i tu priča treba da se završi.
sime_cipol

#82512 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Pa kad su misevi jedva dočekali da proseru koju, a nije ih bilo mjesecima. Zato ih odmah treba betonirati 8-)
hrasno38

#82513 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

sime_cipol wrote: 08/12/2019 20:39 Pa kad su misevi jedva dočekali da proseru koju, a nije ih bilo mjesecima. Zato ih odmah treba betonirati 8-)
Mogao bi se ti malo ljepse izrazavati......puno se fakat kofrcis na ovom forumu. Smiri ga malo @charuga jer ako drukcije mislim ne znaci da serem i da sam mis.
Last edited by hrasno38 on 08/12/2019 20:46, edited 1 time in total.
sime_cipol

#82514 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

hrasno38 wrote: 08/12/2019 20:41
sime_cipol wrote: 08/12/2019 20:39 Pa kad su misevi jedva dočekali da proseru koju, a nije ih bilo mjesecima. Zato ih odmah treba betonirati 8-)
Mogao bi se ti malo ljepse izrazavati......puno se fakat kofrcis na ovom forumu. Smira ga malo @charuga jer ako drukcije mislim ne znaci da serem i da sam mis.
Ako se poistovjecujes sa ovima (i pronalazis medju njima) sto se javljaju svakih 2-3 mjeseca i samo onda kada gubimo, da bi izdigli Misimovica, a sve drugo posrali, onda je mislim problem do tebe.
Radio Sarajevo

#82515 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

hrasno38 wrote: 08/12/2019 19:38
Ja sam platio vise nego dovoljno svojim tijelom da bi takvi kao ti mogli svoje dupe da smjeste na tribine i gledaju......a ponekad mi dodje zao jer vrlo cesto vidim da dosta vas niste zasluzili da imate ista osim glavobolje i patnje. Ono sto sam ja dao za Zelju ni ti ni tvoja kompletna familija nece u 6 zivota.......
S tom SDA pričom možeš negdje drugo kucati na vrata, meni ne možeš. Nikad ne znaš koliko je ko platio da bismo sada imali ovo što imamo, niti znaš išta o meni i mojoj porodici. A nisi se borio za mene, nego za sebe jer si morao, tako da ne možeš nabijati nama mlađima na nos ništa.

Takođe, to što si možda bio u vojsci i najebao ti nikako ne daje za pravo da ljude ovdje omalovažavaš i da im se obraćaš tim tonom. To se buraz zove PTSP, a nikako pravom da nekoga vrijeđaš. PTSP se liječi, iako pravog lijeka i nema.

Što se tiče fudbala, možemo se složiti, a i ne moramo, ali činjenica je da ti ne predlažeš ništa, nego samo kritikuješ. Najbolje ti je da postaneš uzbunjivač, idi s pištaljkom u ruci i glumi Bojana Bajića, možda i kane koja para od stranih ambasada. Ovako pričati s ljudima je nekulturno, posebno s obzirom na godine koje imaš.
Tromblon

#82516 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Ja bit će koristi od vašeg prepucavanja. Isto djeca. Ovdje ne računam mučke provokatore.

Jbt naš glavni problem je odbrana. Vezni red ne pomaže. Propuh kad se izgubi lopta i protivnik krene u napad. Bekovi truba, stoperi ih prate. Kako je Kemu okrenuo Ahmetović na derbiju ko malo dijete. Sipović preriskantan. Bogičević truba odavno. Mora se u odbrani remont napraviti prvo, pa onda ostalo.

Drugo je psihološka sprema. I kad je bilo plata bilo je ovakvih situacija i u prošlosti i sada. Nekada Krupa, ove sezone Velež 2x, Borac 2x, Sloboda, Zrinjski. Nije nas Borac toliko havarisao igrom koliko je rezultat ispao visok na kraju. Moraju se sabrati i prvo napraviti tvrđavu na Grbavici kakva je uvijek bila. Titule se dobijaju bodovima kod kuće. Jbt mi smo trebali imati prvenstvo riješeno sada.

Amar je juče morao uvesti Zajmovića pa kakav god da je. Mi fulamo 10-15 šansi po tekmi na Grbavici. Problemi su tu, ali ne znam kako ćemo do rješenja.

Ako će biti pojačanja prvo odbrana pa onda ostalo.
Charuga
Globalni moderator

#82517 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Mogao bi se ti malo ljepse izrazavati......puno se fakat kofrcis na ovom forumu. Smiri ga malo @charuga jer ako drukcije mislim ne znaci da serem i da sam mis.
Milion posto sam siguran da nije na tebe mislio, i ne znam uopšte kako si se pronašao u postu.

"a nije ih bilo mjesecima" je dovoljno da vidiš da ti nisi taj, i da ne pripadaš toj grupi.
hrasno38

#82518 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Radio Sarajevo wrote: 08/12/2019 21:10
hrasno38 wrote: 08/12/2019 19:38
S tom SDA pričom možeš negdje drugo kucati na vrata, meni ne možeš. Nikad ne znaš koliko je ko platio da bismo sada imali ovo što imamo, niti znaš išta o meni i mojoj porodici. A nisi se borio za mene, nego za sebe jer si morao, tako da ne možeš nabijati nama mlađima na nos ništa.

Takođe, to što si možda bio u vojsci i najebao ti nikako ne daje za pravo da ljude ovdje omalovažavaš i da im se obraćaš tim tonom. To se buraz zove PTSP, a nikako pravom da nekoga vrijeđaš. PTSP se liječi, iako pravog lijeka i nema.

Što se tiče fudbala, možemo se složiti, a i ne moramo, ali činjenica je da ti ne predlažeš ništa, nego samo kritikuješ. Najbolje ti je da postaneš uzbunjivač, idi s pištaljkom u ruci i glumi Bojana Bajića, možda i kane koja para od stranih ambasada. Ovako pričati s ljudima je nekulturno, posebno s obzirom na godine koje imaš.
Ti si jedan fenomenalan primjerak posljeratne mladezi za koju smo se na zalost borili i umirali. Da je ovo Titina Juga sad bi ti radi takvih rijeci negdje pisao krv i ucio se pameti ali upravo SDA pravi takve kao sto si ti. Jedino sto mi se vise gadi od takvih kao sto si ti je SDA i fulio si 100% kao sto si puno toga fulio ali upravo radi takvih ova zemlja i nema nikakve sanse.
Charuga
Globalni moderator

#82519 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

PDF politika postoji na forumu, bujrum pa se tamo obračunajte. SDA, Tito i partija negdje drugo. Ovo je fudbal, i o fudbalu opletite.
Radio Sarajevo

#82520 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

hrasno38 wrote: 08/12/2019 21:33

Ti si jedan fenomenalan primjerak posljeratne mladezi za koju smo se na zalost borili i umirali. Da je ovo Titina Juga sad bi ti radi takvih rijeci negdje pisao krv i ucio se pameti ali upravo SDA pravi takve kao sto si ti. Jedino sto mi se vise gadi od takvih kao sto si ti je SDA i fulio si 100% kao sto si puno toga fulio ali upravo radi takvih ova zemlja i nema nikakve sanse.
Tema je Željo, pa ti neću više odgovarati, a i nisi zaslužio normalnu raspravu.

Samo ću ti reći da ne znaš ništa o meni, i bolje je da je tako. A Titinu Jugu ste razjebali upravo vi koji ste glasali 1990. godine, i doveli ste nam kapitalizam. Sad gledajte i patite.
Radio Sarajevo

#82521 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Charuga wrote: 08/12/2019 21:34 PDF politika postoji na forumu, bujrum pa se tamo obračunajte. SDA, Tito i partija negdje drugo. Ovo je fudbal, i o fudbalu opletite.

Tako je, ja se izvinjavam što sam mu odgovarao.

Željo i samo Željo!
hrasno38

#82522 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

sime_cipol wrote: 08/12/2019 20:46
Mogao bi se ti malo ljepse izrazavati......puno se fakat kofrcis na ovom forumu. Smira ga malo @charuga jer ako drukcije mislim ne znaci da serem i da sam mis.
Ako se poistovjecujes sa ovima (i pronalazis medju njima) sto se javljaju svakih 2-3 mjeseca i samo onda kada gubimo, da bi izdigli Misimovica, a sve drugo posrali, onda je mislim problem do tebe.
Ja se ne poistovjecujem ni sa kim i meni niko ne diktira sta cu da pisem. Savrseno me je briga ko je u upravnim strukturama kluba za razliku od mase vas i davno sam napisao da je Zeljo sportski klub a sport sluzi za zabavu sirokih narodnih masa. Kao sto je vama Amar zakletva tako morate prihvatiti da je nekima to isto i Misimovic a i jedna i drugi imau i dobrih i losih stvari uradjenih za Zelju. Ponovit ce jos jednom da je veliki problem vecih bh sportskih klubova sto dozvoljavaju svakome da se mota po upravama i svakome uprave pricaju sve i svasta. Kakvi navijaci i kakvi klinci palci....navijaci su na tribini kada plate kartu i to je to. Na ovom forumu ima insajdera na pasija preskakala....neki su stvarni a neki bi voljeli da jesu pa izmisljaju bajke. Jel treba neko tebi da se javi ako ce nesto napisati nakon 2-3 mjeseca? Pa daj nek to moderati onda zavedu u pravila. A sta cemo ako @burdus prica istinu....hoce li onda opet biti kriv Misimovic.
Na kraju krajeva moja prica je pocela od toga da je Amar Osim iskljucivi krivac za jucerasnji poraz i cak bi se usudio reci da namjerno nije htio iz nekog razloga nakon 0:2 da ista konkretno uradi jer one izmjene su komicne!
hrasno38

#82523 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Radio Sarajevo wrote: 08/12/2019 21:39
hrasno38 wrote: 08/12/2019 21:33

Tema je Željo, pa ti neću više odgovarati, a i nisi zaslužio normalnu raspravu.

Samo ću ti reći da ne znaš ništa o meni, i bolje je da je tako. A Titinu Jugu ste razjebali upravo vi koji ste glasali 1990. godine, i doveli ste nam kapitalizam. Sad gledajte i patite.
Ja nisam nista razjebo ali su zato meni i mojoj generaciji razjebali najbolje dane zivota.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#82524 Re: FK Željezničar

Post by JOINT_1921 »

Charuga wrote: 08/12/2019 19:30 Skidam kapu za stadion, kako ja tako i svi ostali. Tu im niko ništa neće prigovoriti.

Odakle im 6 miliona? Jedina istina je da su dolazile pare od Bajica, Amira, Dzeke, a niko ne zna da li su i te pare vec ranije bile potrosene, ne spominju se razne tuzbe, penzionisanja ljudi, ogroman dug Hasagicu, i ostalih mogu misliti koliko. Mislim da je notorna laz da su ostavljeni nekakvi milioni na racunu, a u tu sezonu se uslo sa Diattom, Kokotom, Mladenovicem, itd. i sa nasih 4,5 djecaka, iako se igralo sa Ferencom, doguralo se, a opet kinte nije bilo, i tako se moralo. Vec su usrali sezonu bili do balcaka i zaostajali za vodecim, pa je onda dosla ta uprava sa Misimovicem, na POLUSEZONI (gdje vi sada hinjski orkestrirano optuzujete njih da nisu izborili tada Evropu (iako smo bili na korak, doveli sve top igrace (Zahirovic, Lendric i sta znam, gdje je bilo i menadzerskog skarta, slazem se, koji su uvaljivali nama igrace ljudima koji bas i ne znaju) koji su se uglavnom pokazivali dobrima, ali je u kljucnom trenutku bitka izgubljena, a npr. isto tako optuzujete njih i za proslu sezonu, a ne Amara koji je dosao na polusezoni, itd. A sve to se na kraju desilo zbog nesretno izgubljene 2 titule u prethodne 2 sezone kada smo realno bili najbolji u drzavi, ali je i Zrinjski imao dobar lobi i dobru ekipu. Imali smo tovar i trenera i kvaziigraca, bez sumnje, ali generalna namjera, odgovornost, vodjenje kluba, sposobnost da se namaknu pare, da se ostvare novi projekti, da se stadion gradio, da je klub napredovao, sirio se, samo nije bilo nekoga poput Osima koji bi napravio da klub pametno trosi novac koji uprava namice. Ovi trenutno ne mogu njima sline obrisati, jer nemaju znanje, u upravi sjede uglavnom nidje veze nekakvi likovi, Amar sve sam cupa, vjerovatno sa Badzakom, pare se namicu ko zna kakvim linijama, klub posluje po ko zna kakvim novim pravilima, jos ne vidim uredjen sjever, istok je pokrenula i pare osigurala prosla uprava. I naravno tu je i ubleha sa dugovima, gdje je utvrdjeno da 90% tih para duguju savez firmama za teren, hibrid i sta znam. Ostalo se Petrovicu duzno, a covjek rjesenje na tuzbu dobio u oktobru, jer mu se sporio neki dio oko premija, kada su vec ovi pripremali otimanje kluba, pa su ovi povukli svoju lovu, da im ne bi ovi mozda vracali i zajebavali se sa tuzbama, ali to je redovno nekakvo poslovanje, jer se nema konstantan priliv sredstava. Poceli su gubiti konce i trebale su promjene, ali ne korjenite jer ono slavlje Selimovica, Osima, Violine, Stanica, konobara, meni mnogo govori ko nam sada vodi klub. Elem, nadam se da cemo uspjeti osvojiti titulu, neosporno je da je Amar najbolji trener za nas i tata za ovu ligu, nadam se da cemo prodati koga sada na zimu da bi doveli dobre igrace i da uskoro gledamo izgradnju juga. Samo prestanite vise kenjati po prosloj upravi, kada su za ove svemirski brod.
LSD

#82525 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

Pustite Hrasno na miru. Željovac i naš covjek.
Frajer ima svoje mišljenje i stav (mada nekad namjerno udara kontre :mrgreen: ) i to treba poštovati.
Sve dok ne nameće svoje mišljenje drugima, to je u redu.
Jbg nece da sluša mene, dokazanog fudbalskog znalca :babinsin: i onda piše štošta, al dobar je covjek u suštini :thumbup: nije placenik ko onaj Burdus.
I ne znam zašto tog lika Charuga toleriše, kad je jasno svima da je on ovdje po zadatku da širi smutnju i izvuce poneki ban.
Post Reply