FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

smurf

#82476 Re: FK Željezničar

Post by smurf »

Burdus

#82477 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

smurf wrote: 08/12/2019 12:16
Prosuo ga Dudic ko rizu.
Nije cudno kada je iznenada odlucio za legalan nacin. To mu je kroz karijeru bilo strano. Sada po stare dane ... ne ide.
8 faula cijelu tekmu. Obzirom da kasne dvije plate a za koji dan i treca ne cudim se ovakvom nacinu. Cudno mi je da su uopste igrali. Vec mjesec lazu igrace sa pricom bice plate naredni petak.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#82478 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Radio Sarajevo wrote: 08/12/2019 01:02 Jesi li ti gledao Vranješa u Želji uopšte?
Pa slusaj pored onakvog Odovica i svih sranja u i oko tima i Mesi bi bio karina od igraca. Valjate nebuloze i kroz vrlo naravno kao po obicaju nedate reci "a" na Amara. Ono jucer je cist ko suza njegov poraz i zasto se to ne bi trebalo javno reci. Kapa do poda za vecinu sezone ali davno je trebao sa gola skinuti Erica sto je nakraju i skontao pa uradio i ovo jucer sa izmjenama je bio ocito cist nekakav kapric koji ce nas vjerovatno umjesto na prvo posaditi na trece mjesto. Nije problem taj jebeni bod vise Sarajeva ili sto nas je sustigao Borac problem je da nas otresaju na Grbavici ko mlohave cune. I nemojte se zaliti na roster jer ovaj je sastavljao Amar Osim i to sto kako kaze Ganjeta Stevanovic nema kondicije ko je kriv???
Melbourne_Australia

#82479 Re: FK Željezničar

Post by Melbourne_Australia »

hrasno38 wrote: 08/12/2019 12:35
Radio Sarajevo wrote: 08/12/2019 01:02 Jesi li ti gledao Vranješa u Želji uopšte?
Pa slusaj pored onakvog Odovica i svih sranja u i oko tima i Mesi bi bio karina od igraca. Valjate nebuloze i kroz vrlo naravno kao po obicaju nedate reci "a" na Amara. Ono jucer je cist ko suza njegov poraz i zasto se to ne bi trebalo javno reci. Kapa do poda za vecinu sezone ali davno je trebao sa gola skinuti Erica sto je nakraju i skontao pa uradio i ovo jucer sa izmjenama je bio ocito cist nekakav kapric koji ce nas vjerovatno umjesto na prvo posaditi na trece mjesto. Nije problem taj jebeni bod vise Sarajeva ili sto nas je sustigao Borac problem je da nas otresaju na Grbavici ko mlohave cune. I nemojte se zaliti na roster jer ovaj je sastavljao Amar Osim i to sto kako kaze Ganjeta Stevanovic nema kondicije ko je kriv???
Hrasno imas cudnu spiku u zadnje vrijeme...Kad Osim dobija sutis, cim Zeljo kiksa ti odmah po njemu...Zapamtite jednu stvar ljudi, nije sve do trenera uvjek, igraci su ti koji gol ne mogu dati iz 20 prilika..Amar da nema oci , on je i dalje najbolji trener u istoriji ove sadasnje lige...A da grijesi nekad to je normala, ali beze je svaki put pricu pricati u vezi trenera.
hrasno38

#82480 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Melbourne_Australia wrote: 08/12/2019 12:40
hrasno38 wrote: 08/12/2019 12:35
Hrasno imas cudnu spiku u zadnje vrijeme...Kad Osim dobija sutis, cim Zeljo kiksa ti odmah po njemu...Zapamtite jednu stvar ljudi, nije sve do trenera uvjek, igraci su ti koji gol ne mogu dati iz 20 prilika..Amar da nema oci , on je i dalje najbolji trener u istoriji ove sadasnje lige...A da grijesi nekad to je normala, ali beze je svaki put pricu pricati u vezi trenera.
Nije tacno kad Osim dobija hvalim ga a kad gubi kudim ga! Samo ne volim kada sa od ljudi prave bogovi za koje ne smijes nista reci.
avetinja

#82481 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Računica je jasna - ako ne bude pojačanja, neće biti ni titule.
hrasno38

#82482 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

avetinja wrote: 08/12/2019 12:51 Računica je jasna - ako ne bude pojačanja, neće biti ni titule.
Ne znam ali po meni Zeljo ima dovoljno dobar roster da bi u PL mogao da uzme titulu i to je pokazao na masi utakmica. Naravno ima tu pukotina ali kako svi kukakju da je finansijska situacija teska mislim da se uz dobre pripreme i rasciscavanje racuna sa pojedincima titula moze uzeti i sa ovim igracima. Ono sto je veliki problem u Zelji je veliki broj kartona. Evo Stilic je protiv Sarajeva dobio karton radi price. Pa sta imas pricas sa sudijom kad je onako naostren da mase zutim. Igraci generalno puno pricaju i dobijaju zute radi toga....eto sinoc i Veselinovic a kad su pokazali sastav to se sve zuti.
Ono sto bi po meni mozda trebalo pokusati dovesti je jos jedan klasican napadac i skupljac otpadaka kao sto je to bio Lendric i jos jedan igrac koji kvalitetno moze mijenjati Osmankovica ili Sipovica. Bekovi nam nisu sjajni ali za ove lige kada sve stima i oni odigraju dobre utakmice.
LSD

#82483 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

JOINT_1921 wrote: 08/12/2019 11:15 Kao Sadikovic bolji od Vranjesa :lol: :lol: Jeste mozda 5,6x jeftiniji. To sto niko od trenera mozda nije znao pravilno iskoristiti takvog igraca, to sto tamo ima vecu sirinu, to sto je mozda tamo vise motivisan, je sve nasa greska, a da je smijesno pricati o tome da li je igracina za Sadikovica i Boju, to je suvislo. Klub je preuzet od bezkintasa i zato je "otjeran" jer ne vrijedi mozda tih para...
Naravno da je Sadiković Iniesta za raspalog Vranješa.
Ne znam zašto ti i Hrasno udarate kontre namjerno, valjda vam je to furka...ali znamo svi da je Vranješ bio NAJGORI igrac Želje prošlih godina. Najgori ubjedljivo. To što je sad isplivao u glavnog igraca manjeg kluba od Želje, pa šta ? pa bio je i Joco Stokić golegeter u Borcu, a u Želji nije mogao meda.
I Kajkut tamo rasturao, u Želji komedija živa.
To nije nikakvo mjerilo.

I daj ba , uklonite odavde ovog placenika Burdusa...jel hocete da mu neko sve po spisku i tako fasuje mjesecni ban? jel to cilj moderacije :facepalm:
smurf

#82484 Re: FK Željezničar

Post by smurf »

Burdus wrote: 08/12/2019 12:23
smurf wrote: 08/12/2019 12:16
Prosuo ga Dudic ko rizu.
Nije cudno kada je iznenada odlucio za legalan nacin. To mu je kroz karijeru bilo strano. Sada po stare dane ... ne ide.
8 faula cijelu tekmu. Obzirom da kasne dvije plate a za koji dan i treca ne cudim se ovakvom nacinu. Cudno mi je da su uopste igrali. Vec mjesec lazu igrace sa pricom bice plate naredni petak.
Racunica jednostavna, bez para nema kvalitete. Naravno, nije ljubav i osjecaj pripadnosti za odbaciti, cak sto vise, ali pare pokrecu sve. A mi para nemamo. Da li ce ih biti ne znam, imamo sada pauzu koja ce kostati a da li ce iz vrha kluba uspjeti da naprave i sprovedu plan vidjet cemo.
avetinja

#82485 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

hrasno38 wrote: 08/12/2019 13:03
avetinja wrote: 08/12/2019 12:51 Računica je jasna - ako ne bude pojačanja, neće biti ni titule.
Ne znam ali po meni Zeljo ima dovoljno dobar roster da bi u PL mogao da uzme titulu i to je pokazao na masi utakmica. Naravno ima tu pukotina ali kako svi kukakju da je finansijska situacija teska mislim da se uz dobre pripreme i rasciscavanje racuna sa pojedincima titula moze uzeti i sa ovim igracima. Ono sto je veliki problem u Zelji je veliki broj kartona. Evo Stilic je protiv Sarajeva dobio karton radi price. Pa sta imas pricas sa sudijom kad je onako naostren da mase zutim. Igraci generalno puno pricaju i dobijaju zute radi toga....eto sinoc i Veselinovic a kad su pokazali sastav to se sve zuti.
Ono sto bi po meni mozda trebalo pokusati dovesti je jos jedan klasican napadac i skupljac otpadaka kao sto je to bio Lendric i jos jedan igrac koji kvalitetno moze mijenjati Osmankovica ili Sipovica. Bekovi nam nisu sjajni ali za ove lige kada sve stima i oni odigraju dobre utakmice.
Najmanje što nam treba: štoper, bek, krilo.
Naš tim ima nekoliko mana.
Prva mana je odbrana koja u prosjeku u svakoj utakmici primi gol. Iz gornjeg dijela tabele, samo je je Tuzla City primila jedan gol više od nas.
Druga mana je da loše funkcionišemo ako nema Štilića. Sedam od deset bodova koje smo izgubli kući izgubili smo kada on nije igrao.
Treća mana su promašaji. Realizacija se mora uvježbati.
Kada bi doveli pojačanja na ovim pozicijama, imali bi se čemu nadati.
hrasno38

#82486 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

LSD wrote: 08/12/2019 13:13
JOINT_1921 wrote: 08/12/2019 11:15 Kao Sadikovic bolji od Vranjesa :lol: :lol: Jeste mozda 5,6x jeftiniji. To sto niko od trenera mozda nije znao pravilno iskoristiti takvog igraca, to sto tamo ima vecu sirinu, to sto je mozda tamo vise motivisan, je sve nasa greska, a da je smijesno pricati o tome da li je igracina za Sadikovica i Boju, to je suvislo. Klub je preuzet od bezkintasa i zato je "otjeran" jer ne vrijedi mozda tih para...
Naravno da je Sadiković Iniesta za raspalog Vranješa.
Ne znam zašto ti i Hrasno udarate kontre namjerno, valjda vam je to furka...ali znamo svi da je Vranješ bio NAJGORI igrac Želje prošlih godina. Najgori ubjedljivo. To što je sad isplivao u glavnog igraca manjeg kluba od Želje, pa šta ? pa bio je i Joco Stokić golegeter u Borcu, a u Želji nije mogao meda.
I Kajkut tamo rasturao, u Želji komedija živa.
To nije nikakvo mjerilo.

I daj ba , uklonite odavde ovog placenika Burdusa...jel hocete da mu neko sve po spisku i tako fasuje mjesecni ban? jel to cilj moderacije :facepalm:
Cuj udaramo kontre ap nisi ti jarane Murinjo da bi mi morali klapiti usima kad ti nesto napises. Svaki igrac ili eto skoro svaki koji je otisao iz Zelje ili Sarajeva je prodisao. Evo jucer najbolji igrac Veleza bivsi golman Zelje koji je konstatntno sjedio na klupi a mi dovedemo Erica koji nije fasovao samo gol iz lopti koje nisu isle po golu. I o cemu ti pricas taj manji klub nas je razvalio u BL sa 3:0 i uzeo nam bod na Grbavici i ako danas dobije puhat cemo mu u supak sa treceg mjesta. Mjerilo je to sto je Vranjes igrao za razliku od ove dvojce u ozbiljnim evropksim klubovima i sto ima respektabilnu karijeru u odnosu na ovu dvojicu.....ajde Bojo je mlad a gdje je to u ozbiljnijem klubu igrao Sadikovic????? De bolan nebio uozbilji se rekao sam ti u onom Zelji prije Amara propao bi ko zeton i Mesi ali ne zato sto ja mislim da je Odovic los trener nego zato sto nije imao muda da neke stvari presjece. Kad vec spomenu Kajkuta....evo zabi ga Slobodi u 5 minuti
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#82487 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Jarane, vidi se da ti je 60 godina. Sve gledas u proslost i kako je nekada bilo. Boli me Q za Vranjesa, za Kajkuta, za Bobica. Kod nas su bili Q od ovce i tu sva prica završava
hrasno38

#82488 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

sime_cipol wrote: 08/12/2019 16:04 Jarane, vidi se da ti je 60 godina. Sve gledas u proslost i kako je nekada bilo. Boli me Q za Vranjesa, za Kajkuta, za Bobica. Kod nas su bili Q od ovce i tu sva prica završava
Momcino ne sjecam se da sam te ista pitao......postajes iritantnan sa tim da si svakom loncu poklopac......i boli te kurac koliko ja imam godina a koliko god da imam takve kao ti i fizicki i mentalno jos uvijek mogu nosati u zubima sto koliko se moze primjetiti i nije neki problem! Ovo se zove forum na kojem ljudi pisu i razmjenjuju svoja misljenja u granicama pristojnosti i takvi kao sto si ti samo prave kontra efekat.....cudo da nisi spomenuo Benju i glavusu!
I da drugi gol Kajkuta za kvalitino gledanje Borcu u supak sa drugog mjesta! Ali nek su nama jucer usli Subasic i Dacic da promjene rezultat.
Radio Sarajevo

#82489 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

hrasno38 wrote: 08/12/2019 16:11
sime_cipol wrote: 08/12/2019 16:04 Jarane, vidi se da ti je 60 godina. Sve gledas u proslost i kako je nekada bilo. Boli me Q za Vranjesa, za Kajkuta, za Bobica. Kod nas su bili Q od ovce i tu sva prica završava
Momcino ne sjecam se da sam te ista pitao......postajes iritantnan sa tim da si svakom loncu poklopac......i boli te kurac koliko ja imam godina a koliko god da imam takve kao ti i fizicki i mentalno jos uvijek mogu nosati u zubima sto koliko se moze primjetiti i nije neki problem! Ovo se zove forum na kojem ljudi pisu i razmjenjuju svoja misljenja u granicama pristojnosti i takvi kao sto si ti samo prave kontra efekat.....cudo da nisi spomenuo Benju i glavusu!
I da drugi gol Kajkuta za kvalitino gledanje Borcu u supak sa drugog mjesta! Ali nek su nama jucer usli Subasic i Dacic da promjene rezultat.
Pa tebe niko ništa nikad ne pita jer te niko ne smatra relevantnim za bilo šta, pa opet vaziš dan i noć.

Od kojih para da platimo Vranješa? Hoćeš li ti donirati 250.000 KM za sezonu?

Super su mi ovi likovi koji kritikuju, a nemaju rješenja. Tako i na Lobotomiji, prizivaju ostavku Uprave bez ijednog jedinog prijedloga. Sad kad treba ući u Skupštinu, svi se kriju kao zmija noge jer nemaju šta ponuditi.

Isto si Profesor sa Orga, matere mi...
Qler

#82490 Re: FK Željezničar

Post by Qler »

Ja bih sam da pitam Burdusa, hoće li biti plata?
sime_cipol

#82491 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Stručnjak, mi Slobodu od zivota rastavili u gostima da 4:0, a Borac?
hrasno38

#82492 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

sime_cipol wrote: 08/12/2019 16:56
A Borac je nas rastavio od zivota......strucnjak!
hrasno38

#82493 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Radio Sarajevo wrote: 08/12/2019 16:21
Pa tebe niko ništa nikad ne pita jer te niko ne smatra relevantnim za bilo šta, pa opet vaziš dan i noć.

Od kojih para da platimo Vranješa? Hoćeš li ti donirati 250.000 KM za sezonu?

Super su mi ovi likovi koji kritikuju, a nemaju rješenja. Tako i na Lobotomiji, prizivaju ostavku Uprave bez ijednog jedinog prijedloga. Sad kad treba ući u Skupštinu, svi se kriju kao zmija noge jer nemaju šta ponuditi.

Isto si Profesor sa Orga, matere mi...
Eto nek tebe pita siva eminencijo Klix foruma na temi o FK Zalejeznicaru. Samo me interezuje sta jedes pa si tako pametan i bistar. Kad vas ovdje pojedine covjek slusa pomislio bi da vam mali Svabo svaki mjesec kane po cvaju da ga zdusno branite a opet posto ga odlicno znam naravno on zna vise nego dobro da brani sam sebe. Ovdje specijalac nije prica o tome da li je Vranjes bio skup ili jeftin nego da li Vranjes kao fudbaler valja ili ne valja. Ti si @logovani ali ove nase plave nacije i sve ti znas pcelice Majo.....Rusi ce te ukrasti koliko si bistar i pametan. Ali dok se takvi kao ti vrte oko kluba nikada nas Zeljo nece imati napredka...NIKADA!
sime_cipol

#82494 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

hrasno38 wrote: 08/12/2019 18:25

I sta ti to kaze?
Prosle godine u ova doba smo sa MegaPraškom bili na 15 bodova od prvog. Danas?
Reci nam strucnjak?
hrasno38

#82495 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

sime_cipol wrote: 08/12/2019 18:30
hrasno38 wrote: 08/12/2019 18:25
I sta ti to kaze?
Prosle godine u ova doba smo sa MegaPraškom bili na 15 bodova od prvog. Danas?
Reci nam strucnjak?
Jest a gdje smo bili predproslu i sezonu prije....
Charuga
Globalni moderator

#82496 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

I dalje ista priča iz Slovenije, o dvije plate koje kasne. Da tačno je, kasne dvije plate, ali te plate su ostale od prošle uprave, na čelu sa Senadom Misimovićem. Ova uprava do sada ni jednu platu nije zakasnila.

I kad se priča o tome, treba biti pošten pa to napisati, a ne zbog mržnje prema Amaru, crniti ove ljude. Situacija nije idealna, ali bore se.
sime_cipol

#82497 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

U pizdi materinoj zahvaljujući Misketu.
Zahvaljujući njemu imas podjelu medju navijačima, nakon 3 godine vladavine nemas koga prodati (covjek zaveo red u OP), na računu 0, a isti bili blokirani, ostavio iza sebe dvije neisplaćene plate svim zaposlenicima.
Dobro smo zivi ikako, a ne na bod od prvog. Uz dva deranja pitara :izet: i bez bola u zelucu od neigre, pa i kad te protivnik pobijedi poput Širokog i Veleza.
Charuga
Globalni moderator

#82498 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Došao da napravi "održiv klub", a nakon 4 godine ostavio sranje.

Neise, nije više bitan.
Radio Sarajevo

#82499 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

hrasno38 wrote: 08/12/2019 18:29
Eto nek tebe pita siva eminencijo Klix foruma na temi o FK Zalejeznicaru. Samo me interezuje sta jedes pa si tako pametan i bistar. Kad vas ovdje pojedine covjek slusa pomislio bi da vam mali Svabo svaki mjesec kane po cvaju da ga zdusno branite a opet posto ga odlicno znam naravno on zna vise nego dobro da brani sam sebe. Ovdje specijalac nije prica o tome da li je Vranjes bio skup ili jeftin nego da li Vranjes kao fudbaler valja ili ne valja. Ti si @logovani ali ove nase plave nacije i sve ti znas pcelice Majo.....Rusi ce te ukrasti koliko si bistar i pametan. Ali dok se takvi kao ti vrte oko kluba nikada nas Zeljo nece imati napredka...NIKADA!
Ja sam ti samo odgovorio u istom stilu u kom ti pričaš s drugim ljudima.

Rekao si čovjeku da ga niko ništa nije pitao, a ovdje te svi ismijavaju kakve gluposti valjaš. I niko te nikad ništa ne pita. Ali nikad.

I šta sad ako Vranješ i valja kao fudbaler? Koga boli kurac ako ga ne možemo priuštiti.

Frajer se nije borio ni 5% koliko se bori trenutno u Borcu i ti znaš da je tako. Odović sa tim nema veze, imao je Stojan i previše prilika. Pored toga je četnik, ali hajde da to i zanemarimo, frajer u godini dana nije ništa pokazao, a kamoli da se isplatio. Naravno da ga treba nabiti nogom u guzicu.

Kritikuj ti slobodno, niko ti ne brani, samo ako kritikuješ, daj neko rješenje. Pljuni koju milju pa pomozi klubu, a ne iz fotelje gledati utakmice i očekivati napredak. Ni kartu nećeš da platiš, a nešto bi da se pitaš.

E ne mere tako.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#82500 Re: FK Željezničar

Post by JOINT_1921 »

Charuga wrote: 08/12/2019 19:02 Došao da napravi "održiv klub", a nakon 4 godine ostavio sranje.

Neise, nije više bitan.
Ostavio sranje sa ulozenih preko 6 miliona u stadion... sa milion problema, izborenih i placenih tuzbi, stvari, licenca nikad upitna, ovi je popuse radi 20.000 KM i ostave klub bez milion KM, kud ces veceg sranja. Najgore je kad u ovom okruzenju zelis biti posten, dobar i legalan prije svega, onda te svi i jebu.
Post Reply