SDP

daddy-kool

#58651 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Leverage wrote: 07/12/2019 01:44
Ali nije to ono što sam želio reći ovom prilikom. Prisjetite se slučaja Zornić i situacije sa Mašićem i Vojinom. Ima Google pa da se pročita fino ko je zaboravio. Eto išaret neki. Ako baš insistiraš možemo u pp, ne bih više detaljisao ovdje.
:thumbup:

Pozdrav Vojinu i Denisu. :D
Banksy

#58652 Re: SDP

Post by Banksy »

Leverage wrote: 07/12/2019 01:44
Ne krivim ih ni ja, Denis je u pravu kad citira sudske presude u kojima piše to što piše, tu je sve jasno kao dan. S druge strane Vojin je u pravu kad kaže da treba maknuti fokus sa te priče.
Da. I bilo je sasvim nepotrebno, s obje strane.
MaksprotivMarksa

#58653 Re: SDP

Post by MaksprotivMarksa »

drug_profi wrote: 07/12/2019 02:25
MaksprotivMarksa wrote: 07/12/2019 01:33
drug_profi wrote: 07/12/2019 01:04 Pa kad je tako da se raziđemo?

Za promjenu bi bilo dovoljno da ne podilazimo niskim strastima, da jednom stanemo uz manjinu (u ovom slucaju uz BL SDP), a ne da njih raspustamo jer nam je Denis ipak miliji, to samo potvrdjuje moju tezu da smo svi mi odrasli u SDA hegemoniji mali kermiti, BiH nece nikada biti drzava kakvom je zelimo vidjeti ukoliko nastavimo ovako, Bosnjaci narocito, mi snosimo najvecu odgovornost za procese u BiH, suludo mi je sa gradjanske i probosanske pozicije zeliti raspustanje odbora u BL, kao zato sto se brinemo sta ce biti sa tim clanovima, oni su svijetli primker tog nakaradnog SDP-a. Srbi se moraju prihvatiti kao Srbi, nece oni postati Bosnjaci, njih je svetosavlje oblikovalo u ovo, kao sto je IZ nas oblikovala u ovo, ako budemo zahtjevali drastice promjene, na to niko nece pristati, nijedan narod, ali kompromis u vidu promjene imena RS i uvazavanje deset posto populacije u RS-u bi bio korak naprijed, a sad i to napadamo, isto i mi u Sarajevu moramo uraditi za nase Srbe i Hrvate.
Da se razumijemo: raspustanje SDP odbora u BL je smrtna presuda SDPu u RS. Svaki sljedeci SDP koji se tamo pojavi bice oznacen kao samo Bosnjacki, bez obzira jel Denis govori istinu ili ne.
Nekad treba razumjeti i zahtjeve okruzenja, momenta... Sad nije moment inisistirati na nekim stvarima jer de fakto radis protiv sebe. Kao Šofer kad je u najogrem momentu za probosanke ideje u RS potegao 9. januar...

Moram također reći da odbijam da me smtaraju kremitom, jer moji stavovi su sa pozicije nekog ko se ne smatra Bosnjakom, vec Bosancem, a po kulturi i tradiciji su mi blizi bosanski Hrvati.
s tog razloga mogu pogledati malo stvari izvan lonca, i zbog toga sam ovdje par puta nazivan četnikom, jednom mozda i ustasom.

Nisam se tebi licno obracao kao malom kermitu, govorio sam o cinjenici da je kulturni model, a time i model razmisljanka i poimanja bosanskih Srba i Hrvata danas toliko pomjeren u desno zbog SDA kukturne hegemonije uspostavljene u protekle tri decenije, pa nam ie tako svaki Srbin i svaki Hrvat potencijalni izdajnik, ne voli baklavu itd.... mene od SDP-a vise nista ne bi zacudilo, to je stranka koja je bacila davljeniku SDA prsluk i sebe potopila, stranka kojoj su nebosnjaci samo ukras, stranka koja je stvorila najvece govno bh. politike - Zeljka Komsica, neka raspuste i BL odbor i sve odbore gdje ima sumnjivih imena, neka imenuju ratne zlocince iz SBiH kao direktore, apsolutno me nista ne cudi, Denis ovakvim reakcijama ne pogorsava samo poziciju Vojina i drugih sdpovaca u BL,on pogorsava vec uzasnu poziciju Srba u FBiH, pa i u njegovoj Tuzli, antihrvatstvo je vec odavno politika SDP-a.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#58654 Re: SDP

Post by malakh »

denisu da se skrene paznja da malo povuce rucnu sto se tice desnicarske retorike.

iskreno, sdp je ideologija koja ce osuditi svaki ispad nacionalista. od velicanja herceg-bosne, do najava samostalnosti rsa i najava uspostavljanja republike bosne i hercegovine. da, dobro ste culi.

vojin je sinoc lijepo objasnio i zasto.

i ono sto je porazavajuce, jeste da je vojin sinoc kod senada poslao poruku denisu, na lijep nacin, tvrdeci da su oni drugovi, da nisu u svadji, ali da ne treba pisati to sto pise, jer ga kanali u banjaluci, a onaj ga pocasti novim otvorenim pismom u kojem objasnjava kako se protiv bosne i hercegovine vodi specijalni rat, "rat u miru", od strane srba...
vatrogasac

#58655 Re: SDP

Post by vatrogasac »

Vojin ulazi u jednu avanturu koja ga može odvesti u društvo SDP-ovih perjanica Lagumdžije, Komšića, Suljagića... Šta stvarno ako uđe u koaliciju sa SDS-om, PDP-om, Pravdom za Davida..... i SDP na taj način pomogne da se skine SNSD-ovac, a dovede PDP-ovac. Šta je promijenio kada PDP hoće na vlast Dodikovom pričom?
Kikibombona

#58656 Re: SDP

Post by Kikibombona »

vatrogasac wrote: 07/12/2019 12:39 Vojin ulazi u jednu avanturu koja ga može odvesti u društvo SDP-ovih perjanica Lagumdžije, Komšića, Suljagića... Šta stvarno ako uđe u koaliciju sa SDS-om, PDP-om, Pravdom za Davida..... i SDP na taj način pomogne da se skine SNSD-ovac, a dovede PDP-ovac. Šta je promijenio kada PDP hoće na vlast Dodikovom pričom?
Kako mislis da PDP hoce sa Dodikom?

Kandidat PDPza za gradonacelnika Banjaluke je Drasko Stanivukovic, najzesci anti-SNSD politicar u RS. Decko je u politickom ratu sa SNSD.

Leverage

Mislim da sam shvatio na sta ciljas.
vatrogasac

#58657 Re: SDP

Post by vatrogasac »

Kikibombona wrote: 07/12/2019 12:43 Kandidat PDPza za gradonacelnika Banjaluke je Drasko Stanivukovic, najzesci anti-SNSD politicar u RS. Decko je u politickom ratu sa SNSD.
Ali i stranački kolega Crnadka, Borenovića, Ivanića..., a imaš na stranici RTVBN njihove izjave kako Dodik potpisom na ANP hoće da uništi RS.

IZ očekuje odgovor od SDP-a iz Sarajeva.
SARAJEVO, 7. DECEMBRA (MINA) - Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje teške uvrede koje je sinoć gostujući u programu FACE TV (6.12.2019.) izrekao potpredsjednik SDP-a BiH i bivši šef kabineta Milorada Dodika Vojin Mijatović.
On je bez ikakve argumentacije sve vjerske zajednice u Bosni i Hercegovini, pa tako i Islamsku zajednicu nazvao „ograncima fašističkih organizacija“.
Tom prilikom on je bez ikakvih dokaza ustvrdio kako, „pored tri ove fašističke političke organizacije, imamo još tri zla u Bosni i Hercegovini, to su Pravoslavna crkva, Katolička crkva i Islamska zajednica“, da bi kasnije dodao „...to je rezultat ove tri fašističke političke organizacije i tri ogranka kroz nazovimo vere.“
Iako angažman vjerskih zajednica u društvu podliježe kritici neprihvatljivo je da se one ovako brutalno vrijeđaju i etiketiraju. Ovakav neodgovoran i klevetnički govor izlazi iz okvira osnovne pristojnosti i ona politička opcija u čije ime su uvrede izrečene se o tome treba očitovati kako bi se otklonila svaka nedoumica o tome da li su ovo zvanični stavovi stranke.
Islamska zajednica još jednom apeluje ne sve političke aktere da ne posežu za opasnim populizmom, govorom mržnje i neutemeljenim klevetama u javnom prostoru jer to ne doprinosi ozdravljenju društva, navodi se u saopćenju Ureda za odnose sa javnošću IZ u Bosni i Hercegovini.
Kikibombona

#58658 Re: SDP

Post by Kikibombona »

vatrogasac wrote: 07/12/2019 12:55
Kikibombona wrote: 07/12/2019 12:43 Kandidat PDPza za gradonacelnika Banjaluke je Drasko Stanivukovic, najzesci anti-SNSD politicar u RS. Decko je u politickom ratu sa SNSD.
Ali i stranački kolega Crnadka, Borenovića, Ivanića..., a imaš na stranici RTVBN njihove izjave kako Dodik potpisom na ANP hoće da uništi RS.

IZ očekuje odgovor od SDP-a iz Sarajeva.
SARAJEVO, 7. DECEMBRA (MINA) - Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje teške uvrede koje je sinoć gostujući u programu FACE TV (6.12.2019.) izrekao potpredsjednik SDP-a BiH i bivši šef kabineta Milorada Dodika Vojin Mijatović.
On je bez ikakve argumentacije sve vjerske zajednice u Bosni i Hercegovini, pa tako i Islamsku zajednicu nazvao „ograncima fašističkih organizacija“.
Tom prilikom on je bez ikakvih dokaza ustvrdio kako, „pored tri ove fašističke političke organizacije, imamo još tri zla u Bosni i Hercegovini, to su Pravoslavna crkva, Katolička crkva i Islamska zajednica“, da bi kasnije dodao „...to je rezultat ove tri fašističke političke organizacije i tri ogranka kroz nazovimo vere.“
Iako angažman vjerskih zajednica u društvu podliježe kritici neprihvatljivo je da se one ovako brutalno vrijeđaju i etiketiraju. Ovakav neodgovoran i klevetnički govor izlazi iz okvira osnovne pristojnosti i ona politička opcija u čije ime su uvrede izrečene se o tome treba očitovati kako bi se otklonila svaka nedoumica o tome da li su ovo zvanični stavovi stranke.
Islamska zajednica još jednom apeluje ne sve političke aktere da ne posežu za opasnim populizmom, govorom mržnje i neutemeljenim klevetama u javnom prostoru jer to ne doprinosi ozdravljenju društva, navodi se u saopćenju Ureda za odnose sa javnošću IZ u Bosni i Hercegovini.
Kako sam ja shvatio, SDP ce podrzati kandidata opozicije za gradonacelnika Banjaluke. I to je sve.

...

Vojin se glupo izrazio. Trebao je reci da su vjerske stranke u sluzbi politicke mafije. Ja bih tako rekao.
Leverage

#58659 Re: SDP

Post by Leverage »

Složio bih se, razbacivanje velikim riječima samo skreće fokus sa poente.

A poenta je da je IZ najvažniji operativni centar za održavanje i širenje glasačke mašinerije SDA.
vatrogasac

#58660 Re: SDP

Post by vatrogasac »

Leverage wrote: 07/12/2019 13:20 Složio bih se, razbacivanje velikim riječima samo skreće fokus sa poente.

A poenta je da je IZ najvažniji operativni centar za održavanje i širenje glasačke mašinerije SDA.
U IZ ima mnogo hodža koje je SDA kroz ove dvije decenije 'nagazila' na razne načine i nemaju prijatelje u njima. Dalje, kad god se IZ počne glasno distancirati od SDA pojavi se nekakav SDP-ov Suljagić ili Mijatović koji ih ponovo zbliže.
Leverage

#58661 Re: SDP

Post by Leverage »

vatrogasac wrote: 07/12/2019 13:30
Leverage wrote: 07/12/2019 13:20 Složio bih se, razbacivanje velikim riječima samo skreće fokus sa poente.

U IZ ima mnogo hodža koje je SDA kroz ove dvije decenije 'nagazila' na razne načine i nemaju prijatelje u njima. Dalje, kad god se IZ počne glasno distancirati od SDA pojavi se nekakav SDP-ov Suljagić ili Mijatović koji ih ponovo zbliže.
Naravno da ima, pa i onih koje nisu nagazili a ne žele da budu dio mašinerije.

Ipak, većina jeste dio mašinerije, a najpouzdaniji u svemu tome je sam vrh IZ odakle se i projicira ideja na pojedine imame a potom i džemate.

Smiješno je i pomisliti da nekakav komentar bilo kojeg političara može na bilo koji način uticati na ovo.
MaksprotivMarksa

#58662 Re: SDP

Post by MaksprotivMarksa »

Vojin je bio blag ka klerikalnim ograncima fasistickih stranaka u BiH, ti ljudi zasluzuju revolucionarnu pravdu u formi prijekih sudova, da se sto prije sastanu sa Tvorce da im i On sudi, a narod da nacionalizuje njihoce racune i imovine, ako Bog da, tako ce i biti.
putokaz1

#58663 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Vidite da u SDP postoje razlicita misljenja,zamislite u SD da neko kritikuje Delica odma bi dobio blok na fb ,brisanje iz stranke
drug_profi

#58664 Re: SDP

Post by drug_profi »

MaksprotivMarksa wrote: 07/12/2019 11:54 [
Nisam se tebi licno obracao kao malom kermitu, govorio sam o cinjenici da je kulturni model, a time i model razmisljanka i poimanja bosanskih Srba i Hrvata danas toliko pomjeren u desno zbog SDA kukturne hegemonije uspostavljene u protekle tri decenije, pa nam ie tako svaki Srbin i svaki Hrvat potencijalni izdajnik, ne voli baklavu itd.... mene od SDP-a vise nista ne bi zacudilo, to je stranka koja je bacila davljeniku SDA prsluk i sebe potopila, stranka kojoj su nebosnjaci samo ukras, stranka koja je stvorila najvece govno bh. politike - Zeljka Komsica, neka raspuste i BL odbor i sve odbore gdje ima sumnjivih imena, neka imenuju ratne zlocince iz SBiH kao direktore, apsolutno me nista ne cudi, Denis ovakvim reakcijama ne pogorsava samo poziciju Vojina i drugih sdpovaca u BL,on pogorsava vec uzasnu poziciju Srba u FBiH, pa i u njegovoj Tuzli, antihrvatstvo je vec odavno politika SDP-a.
Ma nisam ni mislio. Pričamo samo. Komentarišemo. Slažemo se uglavnom u visokom procentu.
El_comadante

#58665 Re: SDP

Post by El_comadante »

eto vidjet čemo kapacitete OO SDP Banja Luka. da li mogu ući u skupštinu grada BL? za početak.
putokaz1

#58666 Re: SDP

Post by putokaz1 »

El_comadante wrote: 07/12/2019 22:05 eto vidjet čemo kapacitete OO SDP Banja Luka. da li mogu ući u skupštinu grada BL? za početak.
NEĆE treba tu mnogo glasova i jaka infrastrukturaa slučajnih glasova nemaju :D
kluz franjo

#58667 Re: SDP

Post by kluz franjo »

Nakon što je SDP prije 10 mjeseci odlučio da neće ići u koaliciju sa "tronošcem" sam napisao:
Post by kluz franjo » 06 Feb 2019, 13:23
Nikšić je juče spasio ime i brend SDP-a.
Ako uspije u sljedećih 45 dana koliko-toliko sačuvati i organizaciju - ja mu skidam kapu.
DF je skinuo rukavice i otvoreno pustio kerbere.
Osim što je evidentno da formiranje vlasti na državnom i entitetskom nivou nisu prioritet za SDA, već vraćanje kontrole nad TK i KS, tako je i od jutros jasno da DF ima zadatak da konačno uništi SDP.
U subotu je valjda sjednica GO SDP-a. Do tada će biti svašta.
Od tada do danas su uloženi ogromni kapaciteti u razvaljivanje organizacije SDP-a, a kulminacija tih aktivnosti po svemu sudeći tek predstoji u sljedećih 10 mjeseci.
Naravno, kao i u svakoj stranci, i u SDP-u postoje ljudi sa manjkom znanja, a viškom ega, koji će zarad "5 minuta lične slave" praviti gluposti i time posredno olakšavati posao Džaferovićevom "SPiD" projektu.
Bosanski_kralj

#58668 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Totalno bespotrebno prepucavanje između Denisa i Vojina, ništa dobro neće postići za SDP. Obojica su mi nekako preradikalni u svojim nastupima.
Banksy

#58669 Re: SDP

Post by Banksy »

bunk

#58670 Re: SDP

Post by bunk »

Preradikalno Denisivo istupanje?
Druze,istina se mora prihvatiti kad tad.
Yebes nalazenje najmanjih sadrzioca..
Bosanski_kralj

#58671 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

bunk wrote: 08/12/2019 10:48 Preradikalno Denisivo istupanje?
Znam ja vrlo dobro šta je istina i ne mora mi je niko posebno nešto objašnjavati.

Zato bih ja ipak da se mi malo bavimo životnim temama, da podižemo standard građana, da zadržimo omladinu u BiH.
Tempo
ZeModerator

#58672 Re: SDP

Post by Tempo »

Bosanski_kralj wrote: 08/12/2019 10:51
bunk wrote: 08/12/2019 10:48 Preradikalno Denisivo istupanje?
Znam ja vrlo dobro šta je istina i ne mora mi je niko posebno nešto objašnjavati.

Zato bih ja ipak da se mi malo bavimo životnim temama, da podižemo standard građana, da zadržimo omladinu u BiH.
vjeronauk u skolama ce sigurno zadrzati omladinu u bih. glupi nacionalisti nacionalisti nisu materijal za zapadnu evropu.
vatrogasac

#58673 Re: SDP

Post by vatrogasac »

Banksy wrote: 08/12/2019 10:47 Kakva su ovo trabunjanja, zašto ovo Bećirović radi...?

http://tip.ba/2019/12/06/dr-denis-becir ... ma-radova/

https://www.haber.ba/vijesti/politika/7 ... vovi-sdp-a
Sve je rekao kako jeste i svi znamo da je tako. Jedino što nije dao neki prijedlog kako iz ove situacije, a možda je ovo poziv onima koji mogu utjecati da se nešto promijeni pa onda daje smisao tipkanju.
Rezultati istraživanja pokazuju da čak 40 posto građana Srbije ne zna šta se desilo u Srebrenici, 16 odsto misli da se radi o ubistvima bez etničke identifikacije, pet odsto kaže da je reč o međusobnim sukobima, a četiri odsto smatra da su u Srebrenici stradali Srbi. Samo 12 posto građana Srbije je reklo da je u Srebrenici 1995. godine počinjen genocid.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ka ... MeLuTKPrLs
daddy-kool

#58674 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Po meni je Vojin imao nekoliko dobrih ideja, samo ih je bezveze razvodnio i generalizovao tamo gdje ne ide. Džaba je pokušavao stavljati Srbe u BiH i njihovo ratno naslijeđe u istu ravan sa Bošnjacima, nismo svi (isto) krivi i nemamo iste probleme.

Složio bih se da trebaju napraviti:
-otklon od velikosrpske politike i SPC kao duhovne komponente tog programa
-decentralizaciju/regionalizaciju, nije Krajina isto što i I. Hercegovina
-građansko uređenje u BiH, prava pojedinca u vrh, kulturno naslijeđe svakako štititi i njegovati
-mislim da bi pristupanje NATO paktu bilo vrlo ljekovito
Banksy

#58675 Re: SDP

Post by Banksy »

vatrogasac wrote: 08/12/2019 11:31
Banksy wrote: 08/12/2019 10:47 Kakva su ovo trabunjanja, zašto ovo Bećirović radi...?

http://tip.ba/2019/12/06/dr-denis-becir ... ma-radova/

https://www.haber.ba/vijesti/politika/7 ... vovi-sdp-a
Sve je rekao kako jeste i svi znamo da je tako. Jedino što nije dao neki prijedlog kako iz ove situacije, a možda je ovo poziv onima koji mogu utjecati da se nešto promijeni pa onda daje smisao tipkanju.

Nije rekao ništa novo, ništa posebno pametno, nije dao nikakvu ideju, niti spomenuo događaj koji bi ovo pismo isprovocirao. Obični pamflet, na tragu svih sličnih, njegovih.
I patetično spominjanje N. Durakovića za čije je izbacivanje iz SDPa i sam digao ruku.

I šta mu znači ovo i na koga se odnosi? I zašto sad?

Zašto ovo govorim? Naša je obaveza i dužnost da se istina ne zaboravi. Naša je obaveza da se odupremo antibosanskim politikama.

Put u pakao je popločan dobrim namjerama, a put u razbijanje države Bosne i Hercegovine slatkorječivim paroloma sumnjivih i kontrovernih političara.
Post Reply