Pozdrav Vojinu i Denisu.
SDP
-
daddy-kool
#58651 Re: SDP
Pozdrav Vojinu i Denisu.
- Banksy
- MaksprotivMarksa
#58653 Re: SDP
drug_profi wrote: ↑07/12/2019 02:25Da se razumijemo: raspustanje SDP odbora u BL je smrtna presuda SDPu u RS. Svaki sljedeci SDP koji se tamo pojavi bice oznacen kao samo Bosnjacki, bez obzira jel Denis govori istinu ili ne.MaksprotivMarksa wrote: ↑07/12/2019 01:33
Za promjenu bi bilo dovoljno da ne podilazimo niskim strastima, da jednom stanemo uz manjinu (u ovom slucaju uz BL SDP), a ne da njih raspustamo jer nam je Denis ipak miliji, to samo potvrdjuje moju tezu da smo svi mi odrasli u SDA hegemoniji mali kermiti, BiH nece nikada biti drzava kakvom je zelimo vidjeti ukoliko nastavimo ovako, Bosnjaci narocito, mi snosimo najvecu odgovornost za procese u BiH, suludo mi je sa gradjanske i probosanske pozicije zeliti raspustanje odbora u BL, kao zato sto se brinemo sta ce biti sa tim clanovima, oni su svijetli primker tog nakaradnog SDP-a. Srbi se moraju prihvatiti kao Srbi, nece oni postati Bosnjaci, njih je svetosavlje oblikovalo u ovo, kao sto je IZ nas oblikovala u ovo, ako budemo zahtjevali drastice promjene, na to niko nece pristati, nijedan narod, ali kompromis u vidu promjene imena RS i uvazavanje deset posto populacije u RS-u bi bio korak naprijed, a sad i to napadamo, isto i mi u Sarajevu moramo uraditi za nase Srbe i Hrvate.
Nekad treba razumjeti i zahtjeve okruzenja, momenta... Sad nije moment inisistirati na nekim stvarima jer de fakto radis protiv sebe. Kao Šofer kad je u najogrem momentu za probosanke ideje u RS potegao 9. januar...
Moram također reći da odbijam da me smtaraju kremitom, jer moji stavovi su sa pozicije nekog ko se ne smatra Bosnjakom, vec Bosancem, a po kulturi i tradiciji su mi blizi bosanski Hrvati.
s tog razloga mogu pogledati malo stvari izvan lonca, i zbog toga sam ovdje par puta nazivan četnikom, jednom mozda i ustasom.
Nisam se tebi licno obracao kao malom kermitu, govorio sam o cinjenici da je kulturni model, a time i model razmisljanka i poimanja bosanskih Srba i Hrvata danas toliko pomjeren u desno zbog SDA kukturne hegemonije uspostavljene u protekle tri decenije, pa nam ie tako svaki Srbin i svaki Hrvat potencijalni izdajnik, ne voli baklavu itd.... mene od SDP-a vise nista ne bi zacudilo, to je stranka koja je bacila davljeniku SDA prsluk i sebe potopila, stranka kojoj su nebosnjaci samo ukras, stranka koja je stvorila najvece govno bh. politike - Zeljka Komsica, neka raspuste i BL odbor i sve odbore gdje ima sumnjivih imena, neka imenuju ratne zlocince iz SBiH kao direktore, apsolutno me nista ne cudi, Denis ovakvim reakcijama ne pogorsava samo poziciju Vojina i drugih sdpovaca u BL,on pogorsava vec uzasnu poziciju Srba u FBiH, pa i u njegovoj Tuzli, antihrvatstvo je vec odavno politika SDP-a.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#58654 Re: SDP
denisu da se skrene paznja da malo povuce rucnu sto se tice desnicarske retorike.
iskreno, sdp je ideologija koja ce osuditi svaki ispad nacionalista. od velicanja herceg-bosne, do najava samostalnosti rsa i najava uspostavljanja republike bosne i hercegovine. da, dobro ste culi.
vojin je sinoc lijepo objasnio i zasto.
i ono sto je porazavajuce, jeste da je vojin sinoc kod senada poslao poruku denisu, na lijep nacin, tvrdeci da su oni drugovi, da nisu u svadji, ali da ne treba pisati to sto pise, jer ga kanali u banjaluci, a onaj ga pocasti novim otvorenim pismom u kojem objasnjava kako se protiv bosne i hercegovine vodi specijalni rat, "rat u miru", od strane srba...
iskreno, sdp je ideologija koja ce osuditi svaki ispad nacionalista. od velicanja herceg-bosne, do najava samostalnosti rsa i najava uspostavljanja republike bosne i hercegovine. da, dobro ste culi.
vojin je sinoc lijepo objasnio i zasto.
i ono sto je porazavajuce, jeste da je vojin sinoc kod senada poslao poruku denisu, na lijep nacin, tvrdeci da su oni drugovi, da nisu u svadji, ali da ne treba pisati to sto pise, jer ga kanali u banjaluci, a onaj ga pocasti novim otvorenim pismom u kojem objasnjava kako se protiv bosne i hercegovine vodi specijalni rat, "rat u miru", od strane srba...
- vatrogasac
#58655 Re: SDP
Vojin ulazi u jednu avanturu koja ga može odvesti u društvo SDP-ovih perjanica Lagumdžije, Komšića, Suljagića... Šta stvarno ako uđe u koaliciju sa SDS-om, PDP-om, Pravdom za Davida..... i SDP na taj način pomogne da se skine SNSD-ovac, a dovede PDP-ovac. Šta je promijenio kada PDP hoće na vlast Dodikovom pričom?
- Kikibombona
#58656 Re: SDP
Kako mislis da PDP hoce sa Dodikom?vatrogasac wrote: ↑07/12/2019 12:39 Vojin ulazi u jednu avanturu koja ga može odvesti u društvo SDP-ovih perjanica Lagumdžije, Komšića, Suljagića... Šta stvarno ako uđe u koaliciju sa SDS-om, PDP-om, Pravdom za Davida..... i SDP na taj način pomogne da se skine SNSD-ovac, a dovede PDP-ovac. Šta je promijenio kada PDP hoće na vlast Dodikovom pričom?
Kandidat PDPza za gradonacelnika Banjaluke je Drasko Stanivukovic, najzesci anti-SNSD politicar u RS. Decko je u politickom ratu sa SNSD.
Leverage
Mislim da sam shvatio na sta ciljas.
- vatrogasac
#58657 Re: SDP
Ali i stranački kolega Crnadka, Borenovića, Ivanića..., a imaš na stranici RTVBN njihove izjave kako Dodik potpisom na ANP hoće da uništi RS.Kikibombona wrote: ↑07/12/2019 12:43 Kandidat PDPza za gradonacelnika Banjaluke je Drasko Stanivukovic, najzesci anti-SNSD politicar u RS. Decko je u politickom ratu sa SNSD.
IZ očekuje odgovor od SDP-a iz Sarajeva.
SARAJEVO, 7. DECEMBRA (MINA) - Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje teške uvrede koje je sinoć gostujući u programu FACE TV (6.12.2019.) izrekao potpredsjednik SDP-a BiH i bivši šef kabineta Milorada Dodika Vojin Mijatović.
On je bez ikakve argumentacije sve vjerske zajednice u Bosni i Hercegovini, pa tako i Islamsku zajednicu nazvao „ograncima fašističkih organizacija“.
Tom prilikom on je bez ikakvih dokaza ustvrdio kako, „pored tri ove fašističke političke organizacije, imamo još tri zla u Bosni i Hercegovini, to su Pravoslavna crkva, Katolička crkva i Islamska zajednica“, da bi kasnije dodao „...to je rezultat ove tri fašističke političke organizacije i tri ogranka kroz nazovimo vere.“
Iako angažman vjerskih zajednica u društvu podliježe kritici neprihvatljivo je da se one ovako brutalno vrijeđaju i etiketiraju. Ovakav neodgovoran i klevetnički govor izlazi iz okvira osnovne pristojnosti i ona politička opcija u čije ime su uvrede izrečene se o tome treba očitovati kako bi se otklonila svaka nedoumica o tome da li su ovo zvanični stavovi stranke.
Islamska zajednica još jednom apeluje ne sve političke aktere da ne posežu za opasnim populizmom, govorom mržnje i neutemeljenim klevetama u javnom prostoru jer to ne doprinosi ozdravljenju društva, navodi se u saopćenju Ureda za odnose sa javnošću IZ u Bosni i Hercegovini.
- Kikibombona
#58658 Re: SDP
Kako sam ja shvatio, SDP ce podrzati kandidata opozicije za gradonacelnika Banjaluke. I to je sve.vatrogasac wrote: ↑07/12/2019 12:55Ali i stranački kolega Crnadka, Borenovića, Ivanića..., a imaš na stranici RTVBN njihove izjave kako Dodik potpisom na ANP hoće da uništi RS.Kikibombona wrote: ↑07/12/2019 12:43 Kandidat PDPza za gradonacelnika Banjaluke je Drasko Stanivukovic, najzesci anti-SNSD politicar u RS. Decko je u politickom ratu sa SNSD.
IZ očekuje odgovor od SDP-a iz Sarajeva.
SARAJEVO, 7. DECEMBRA (MINA) - Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje teške uvrede koje je sinoć gostujući u programu FACE TV (6.12.2019.) izrekao potpredsjednik SDP-a BiH i bivši šef kabineta Milorada Dodika Vojin Mijatović.
On je bez ikakve argumentacije sve vjerske zajednice u Bosni i Hercegovini, pa tako i Islamsku zajednicu nazvao „ograncima fašističkih organizacija“.
Tom prilikom on je bez ikakvih dokaza ustvrdio kako, „pored tri ove fašističke političke organizacije, imamo još tri zla u Bosni i Hercegovini, to su Pravoslavna crkva, Katolička crkva i Islamska zajednica“, da bi kasnije dodao „...to je rezultat ove tri fašističke političke organizacije i tri ogranka kroz nazovimo vere.“
Iako angažman vjerskih zajednica u društvu podliježe kritici neprihvatljivo je da se one ovako brutalno vrijeđaju i etiketiraju. Ovakav neodgovoran i klevetnički govor izlazi iz okvira osnovne pristojnosti i ona politička opcija u čije ime su uvrede izrečene se o tome treba očitovati kako bi se otklonila svaka nedoumica o tome da li su ovo zvanični stavovi stranke.
Islamska zajednica još jednom apeluje ne sve političke aktere da ne posežu za opasnim populizmom, govorom mržnje i neutemeljenim klevetama u javnom prostoru jer to ne doprinosi ozdravljenju društva, navodi se u saopćenju Ureda za odnose sa javnošću IZ u Bosni i Hercegovini.
...
Vojin se glupo izrazio. Trebao je reci da su vjerske stranke u sluzbi politicke mafije. Ja bih tako rekao.
- Leverage
#58659 Re: SDP
Složio bih se, razbacivanje velikim riječima samo skreće fokus sa poente.
A poenta je da je IZ najvažniji operativni centar za održavanje i širenje glasačke mašinerije SDA.
A poenta je da je IZ najvažniji operativni centar za održavanje i širenje glasačke mašinerije SDA.
- vatrogasac
#58660 Re: SDP
U IZ ima mnogo hodža koje je SDA kroz ove dvije decenije 'nagazila' na razne načine i nemaju prijatelje u njima. Dalje, kad god se IZ počne glasno distancirati od SDA pojavi se nekakav SDP-ov Suljagić ili Mijatović koji ih ponovo zbliže.
- Leverage
#58661 Re: SDP
Naravno da ima, pa i onih koje nisu nagazili a ne žele da budu dio mašinerije.vatrogasac wrote: ↑07/12/2019 13:30U IZ ima mnogo hodža koje je SDA kroz ove dvije decenije 'nagazila' na razne načine i nemaju prijatelje u njima. Dalje, kad god se IZ počne glasno distancirati od SDA pojavi se nekakav SDP-ov Suljagić ili Mijatović koji ih ponovo zbliže.
Ipak, većina jeste dio mašinerije, a najpouzdaniji u svemu tome je sam vrh IZ odakle se i projicira ideja na pojedine imame a potom i džemate.
Smiješno je i pomisliti da nekakav komentar bilo kojeg političara može na bilo koji način uticati na ovo.
- MaksprotivMarksa
#58662 Re: SDP
Vojin je bio blag ka klerikalnim ograncima fasistickih stranaka u BiH, ti ljudi zasluzuju revolucionarnu pravdu u formi prijekih sudova, da se sto prije sastanu sa Tvorce da im i On sudi, a narod da nacionalizuje njihoce racune i imovine, ako Bog da, tako ce i biti.
-
putokaz1
#58663 Re: SDP
Vidite da u SDP postoje razlicita misljenja,zamislite u SD da neko kritikuje Delica odma bi dobio blok na fb ,brisanje iz stranke
- drug_profi
#58664 Re: SDP
Ma nisam ni mislio. Pričamo samo. Komentarišemo. Slažemo se uglavnom u visokom procentu.MaksprotivMarksa wrote: ↑07/12/2019 11:54 [
Nisam se tebi licno obracao kao malom kermitu, govorio sam o cinjenici da je kulturni model, a time i model razmisljanka i poimanja bosanskih Srba i Hrvata danas toliko pomjeren u desno zbog SDA kukturne hegemonije uspostavljene u protekle tri decenije, pa nam ie tako svaki Srbin i svaki Hrvat potencijalni izdajnik, ne voli baklavu itd.... mene od SDP-a vise nista ne bi zacudilo, to je stranka koja je bacila davljeniku SDA prsluk i sebe potopila, stranka kojoj su nebosnjaci samo ukras, stranka koja je stvorila najvece govno bh. politike - Zeljka Komsica, neka raspuste i BL odbor i sve odbore gdje ima sumnjivih imena, neka imenuju ratne zlocince iz SBiH kao direktore, apsolutno me nista ne cudi, Denis ovakvim reakcijama ne pogorsava samo poziciju Vojina i drugih sdpovaca u BL,on pogorsava vec uzasnu poziciju Srba u FBiH, pa i u njegovoj Tuzli, antihrvatstvo je vec odavno politika SDP-a.
-
El_comadante
#58665 Re: SDP
eto vidjet čemo kapacitete OO SDP Banja Luka. da li mogu ući u skupštinu grada BL? za početak.
-
putokaz1
#58666 Re: SDP
NEĆE treba tu mnogo glasova i jaka infrastrukturaa slučajnih glasova nemajuEl_comadante wrote: ↑07/12/2019 22:05 eto vidjet čemo kapacitete OO SDP Banja Luka. da li mogu ući u skupštinu grada BL? za početak.
-
kluz franjo
#58667 Re: SDP
Nakon što je SDP prije 10 mjeseci odlučio da neće ići u koaliciju sa "tronošcem" sam napisao:
Naravno, kao i u svakoj stranci, i u SDP-u postoje ljudi sa manjkom znanja, a viškom ega, koji će zarad "5 minuta lične slave" praviti gluposti i time posredno olakšavati posao Džaferovićevom "SPiD" projektu.
Od tada do danas su uloženi ogromni kapaciteti u razvaljivanje organizacije SDP-a, a kulminacija tih aktivnosti po svemu sudeći tek predstoji u sljedećih 10 mjeseci.Post by kluz franjo » 06 Feb 2019, 13:23
Nikšić je juče spasio ime i brend SDP-a.
Ako uspije u sljedećih 45 dana koliko-toliko sačuvati i organizaciju - ja mu skidam kapu.
DF je skinuo rukavice i otvoreno pustio kerbere.
Osim što je evidentno da formiranje vlasti na državnom i entitetskom nivou nisu prioritet za SDA, već vraćanje kontrole nad TK i KS, tako je i od jutros jasno da DF ima zadatak da konačno uništi SDP.
U subotu je valjda sjednica GO SDP-a. Do tada će biti svašta.
Naravno, kao i u svakoj stranci, i u SDP-u postoje ljudi sa manjkom znanja, a viškom ega, koji će zarad "5 minuta lične slave" praviti gluposti i time posredno olakšavati posao Džaferovićevom "SPiD" projektu.
- Bosanski_kralj
#58668 Re: SDP
Totalno bespotrebno prepucavanje između Denisa i Vojina, ništa dobro neće postići za SDP. Obojica su mi nekako preradikalni u svojim nastupima.
- Banksy
#58669 Re: SDP
Kakva su ovo trabunjanja, zašto ovo Bećirović radi...?
http://tip.ba/2019/12/06/dr-denis-becir ... ma-radova/
https://www.haber.ba/vijesti/politika/7 ... vovi-sdp-a
- bunk
#58670 Re: SDP
Preradikalno Denisivo istupanje?
Druze,istina se mora prihvatiti kad tad.
Yebes nalazenje najmanjih sadrzioca..
Druze,istina se mora prihvatiti kad tad.
Yebes nalazenje najmanjih sadrzioca..
- Bosanski_kralj
#58671 Re: SDP
Znam ja vrlo dobro šta je istina i ne mora mi je niko posebno nešto objašnjavati.
Zato bih ja ipak da se mi malo bavimo životnim temama, da podižemo standard građana, da zadržimo omladinu u BiH.
-
Tempo
- ZeModerator
#58672 Re: SDP
vjeronauk u skolama ce sigurno zadrzati omladinu u bih. glupi nacionalisti nacionalisti nisu materijal za zapadnu evropu.Bosanski_kralj wrote: ↑08/12/2019 10:51Znam ja vrlo dobro šta je istina i ne mora mi je niko posebno nešto objašnjavati.
Zato bih ja ipak da se mi malo bavimo životnim temama, da podižemo standard građana, da zadržimo omladinu u BiH.
- vatrogasac
#58673 Re: SDP
Sve je rekao kako jeste i svi znamo da je tako. Jedino što nije dao neki prijedlog kako iz ove situacije, a možda je ovo poziv onima koji mogu utjecati da se nešto promijeni pa onda daje smisao tipkanju.Banksy wrote: ↑08/12/2019 10:47 Kakva su ovo trabunjanja, zašto ovo Bećirović radi...?
Rezultati istraživanja pokazuju da čak 40 posto građana Srbije ne zna šta se desilo u Srebrenici, 16 odsto misli da se radi o ubistvima bez etničke identifikacije, pet odsto kaže da je reč o međusobnim sukobima, a četiri odsto smatra da su u Srebrenici stradali Srbi. Samo 12 posto građana Srbije je reklo da je u Srebrenici 1995. godine počinjen genocid.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ka ... MeLuTKPrLs
-
daddy-kool
#58674 Re: SDP
Po meni je Vojin imao nekoliko dobrih ideja, samo ih je bezveze razvodnio i generalizovao tamo gdje ne ide. Džaba je pokušavao stavljati Srbe u BiH i njihovo ratno naslijeđe u istu ravan sa Bošnjacima, nismo svi (isto) krivi i nemamo iste probleme.
Složio bih se da trebaju napraviti:
-otklon od velikosrpske politike i SPC kao duhovne komponente tog programa
-decentralizaciju/regionalizaciju, nije Krajina isto što i I. Hercegovina
-građansko uređenje u BiH, prava pojedinca u vrh, kulturno naslijeđe svakako štititi i njegovati
-mislim da bi pristupanje NATO paktu bilo vrlo ljekovito
Složio bih se da trebaju napraviti:
-otklon od velikosrpske politike i SPC kao duhovne komponente tog programa
-decentralizaciju/regionalizaciju, nije Krajina isto što i I. Hercegovina
-građansko uređenje u BiH, prava pojedinca u vrh, kulturno naslijeđe svakako štititi i njegovati
-mislim da bi pristupanje NATO paktu bilo vrlo ljekovito
- Banksy
#58675 Re: SDP
Nije rekao ništa novo, ništa posebno pametno, nije dao nikakvu ideju, niti spomenuo događaj koji bi ovo pismo isprovocirao. Obični pamflet, na tragu svih sličnih, njegovih.vatrogasac wrote: ↑08/12/2019 11:31Sve je rekao kako jeste i svi znamo da je tako. Jedino što nije dao neki prijedlog kako iz ove situacije, a možda je ovo poziv onima koji mogu utjecati da se nešto promijeni pa onda daje smisao tipkanju.Banksy wrote: ↑08/12/2019 10:47 Kakva su ovo trabunjanja, zašto ovo Bećirović radi...?
I patetično spominjanje N. Durakovića za čije je izbacivanje iz SDPa i sam digao ruku.
I šta mu znači ovo i na koga se odnosi? I zašto sad?
Zašto ovo govorim? Naša je obaveza i dužnost da se istina ne zaboravi. Naša je obaveza da se odupremo antibosanskim politikama.
Put u pakao je popločan dobrim namjerama, a put u razbijanje države Bosne i Hercegovine slatkorječivim paroloma sumnjivih i kontrovernih političara.