Kuhana koljenica i teletina

Salate
Matovilac s mikro rukolom, kaparima i orasima, s prelivom od maslinova ulja, meda, hrena i jabukovog sirćeta, zatim kiseli kupus i paprike, te prženi šampinjoni s kiselim vrhnjem

Moderator: anex
U Krajini- jedu pite s Mazom...ili ti nensto kao eurokrem..bunk wrote: ↑03/12/2019 15:47 Ovdje u Tk se pravi taj soz od paradajza te sipa u flase bez ikakvog konzervansa ,ono zagrijan soz u zagrijane flase..
Ne mogu vjerovati da ovdje niko to nije probao..a svakakva cudesa sam vidio da se spremaju
A s burekom ne ide...(ni sa mljevenim ni sa sjeckanim mesom).
Mozda u onoj Krajini sto je otisla na traktorijadumoonca wrote: ↑04/12/2019 13:37U Krajini- jedu pite s Mazom...ili ti nensto kao eurokrem..bunk wrote: ↑03/12/2019 15:47 Ovdje u Tk se pravi taj soz od paradajza te sipa u flase bez ikakvog konzervansa ,ono zagrijan soz u zagrijane flase..
Ne mogu vjerovati da ovdje niko to nije probao..a svakakva cudesa sam vidio da se spremaju
A s burekom ne ide...(ni sa mljevenim ni sa sjeckanim mesom).![]()
![]()
Moje iskustvo s Tvojim Krajisnicima- mozda ti nisu rodbina - pa je to- ni jedn ne kuva, a svaki pojedinacno, jede za troje. zene im se polomishe razvijajuci maslenice i ostale spicijalitete spremljene i pecene u rerni.. ..

Je li ti ovo bamja u njoj?GandalfSivi wrote: ↑05/12/2019 01:52 Zizi, zbog tvojih slika sam pola dana proveo na telefonu sa mesarama i nasao sam jednu koja ce mi sutra sacuvati telecu koljenicu
U medjuvremenu veceras ide ribica...
![]()
GandalfSivi wrote: ↑05/12/2019 01:52 Zizi, zbog tvojih slika sam pola dana proveo na telefonu sa mesarama i nasao sam jednu koja ce mi sutra sacuvati telecu koljenicu
U medjuvremenu veceras ide ribica...
![]()
Porucili mi ovu rizu i grasak s piletom, danas za rucak a ja to ne umijem napraviti zajedno pa cu vjerovatno odvojeno sve trojezizi505 wrote: ↑03/12/2019 23:32 Riža iz rerne, s temeljcem od kuhane koljenice, te graškom, mrkvom i tikvicama,
Kuhana koljenica i teletina
Salate
Matovilac s mikro rukolom, kaparima i orasima, s prelivom od maslinova ulja, meda, hrena i jabukovog sirćeta, zatim kiseli kupus i paprike, te prženi šampinjoni s kiselim vrhnjem
![]()
Super, svaka castGandalfSivi wrote: ↑05/12/2019 14:45Hvala hvalaKakav beach bar/restoran, negdje na Karibima je plan za penzije, jednom
![]()

GandalfSivi wrote: ↑05/12/2019 19:28Poslala mi bivsa zena (Amerikanka) nekidan slike da me podjebaje
![]()