SanskiBiser wrote: ↑03/12/2019 22:04
CooK wrote: ↑03/12/2019 21:14
Nije dosao da reklamira Philips a na svakom forumu u regiji banovan jer reklamira Philips.
Po 10 profila si pravio na pojedinim forumima i opet te ljudi skontaju i dobijes ban. Cinjenica je da u nekom cjenovnom rangu uvijek postoje barem 2-3 bolja televizora od preplacenog kineskog smeca zvanog Philips. Ja sam objektivan i nemam nista ni protiv kojeg brenda nego samo iznosim cinjenice. Npr manje poznati kineski brendovi TCL i Hisense su duplo bolji od Philipsa. A ovu recenziju sto si postavio:
https://youtu.be/td4pGC-Bjjs?t=232 je placena recenzija kao sto je i 99% Philipsovih recenzija na internetu. Nakon sto je Philips prestao biti holandski brend i presao u ruke kineskog
TP visiona doslo je do naglog zaokreta u kvaliteti dok su cijene ostale iste i polako su objektivni sajtovi prestali raditi recenzije Philipsa a sad imaju samo placene recenzije i placeni botovi poput tebe koji odradjuju prljavi posao za Philips.
Kad vec pisem sa "dobrocudnim slovencem" u regiji poznatom kao Garfield koji je, eto, toliko dobar pa je dosao da pomaze bosancima u izboru televizora odnosno da im "otvara oci" da ti napisem da nas ima ovdje koji barataju cinjenicama i koji su se sa tobom raspravljali i na drugim forumima(onih par postova koje uspijes napisati dok te ne skontaju i ne banuju).
Dakle itekako je panel najbitniji a procesor slike igra manju ulogu. Uhvatio si se tog procesora slike kao pijan plota a nigdje niti neko radi komparaciju snage tih procesora slike u televizoru(kao sto se to radi za kompjuterske i mobilne procesore) niti su toliko relevantni da ih neko spominje. Ako je dobar panel ne treba nikakvo posebno procesuiranje slike a ako je los panel ne moze mu pomoci ni ektra dobar procesor slike. Osim toga svaki kalibrator televizora i objektivni sajtovi za recenzije i kalibraciju poput Rtings-a preporucuju iskljucivanje svih procesuiranja slike jer time samo dobijamo fejk sliku.
I jos jedan fun fact: stari CRT televizori nisu uopste imali procesore slike a imaju bolju sliku i motion od vecine LCD/LED televizora.
Taj TP vision je vlasnistvo TPV Technology, kineskog proizvodjaca u cijem sastavu je i AOC International koji radi odlicne monitore za desktop racunare a rade po narudzbi i za HP i DELL neke modele a sa ovim TP vision i Philips brandom nesto pokusavaju ali su za razliku AOC brenda rezultati su izostali i izostaju vec godinama.
Skoro je drug koji je poznati serviser i elektronicar (preko 20 godina iskustva) isao da nov Philips placen 1400 KM pregleda, ovaj isti model kao sto preporucuje lik na temi, inace covjek ga uzeo samo radi ambilight, android jako spor steka, upgrade na novi OS moze online da uradi do kraja ali TV ne moze na internet, jednostavno sta god su probali i reset da urade TV ne prepoznaje konekciju cim aktiviras neku aplikaciju koja koristi internet a uradi azuriranje bez problema i pristupa internetu kad treba OS update da uradi. Dalje sliku lik nikako da podesi odnos kontrasta i osvjetljenja ekrana ako ima dovoljno svjetline fali kontrasta i obrnuto, htio da ga vrati i nisu mu dali u prodavnici, na kraju morao uzeti KM9 Meecool Android Box da bi mogao koristiti internet jer preko TV OS nema pristupa

Ovo mi je dan poslije u messinger kolega napisao:
Poslije u gradu mi pricao koje je sranje televizor i koliko je osjetljiv na smetnje sa mreze i koliko je slabo filtriranje, teska boljka svih Philips TV od 2016 pa na ovamo, Fen upalis pocne "poskakivati" slika na ekranu i jave se linije interferencije. Mrezne naponske ploce su im jako lose i tu je na Philipsu najcesci kvar u roku od godinu dana, moras imati korektor napona ili UPS jednostavno za nasu mrezu nije prilagodjen. A sto je najgore bas najvise ljudi u selima i uzimaju Philips (manje vise svima poznato i zvucno ime u takvim sredinama, slicno je i sa Grundig) gdje je mreza jako losa. Ocilacije napona u toku dana od 180 do 260V, praznjenja na stubovima kad prsne ko petarda, shokovi za osjetljivu elektroniku
Na osnovu iskustva jednog proizvoda ne možemo izvoditi generalno zaključak.
Svaki proizvođač izbac po nekad loše modele.
Imam 49pus7503. Kupljen u junu ove godine
AV panel TPVision proivađač panela.
AndroidaTV 8.0 koji radi bez greške.
Nijednom nije zaglavio. Uglavnom vrti kodi i jutube i iptv aplikacije. Probao i popkorn i još niz drugih appova i sve radi ( sideload)
Netfliks također testirao mjesec dana i 4k radi bez problema
Do sad dobio dvije nadogradnje online i sve prošlo bez problema.
Istotako dobio je i daljinski nadogradnju.
Poslije kalibracije po upustvu slika mu je odlična.
Imam spojen 4k sat rec i tu tek pokazuje kvalitet slike na hd kanalima i uhd sa visokim bitrejtom.
Ovaj model ima i dobar zvuk za jedan tv.
Ima dva zvučnika za visoke i srednje tonove i ugrađen vufer iza.
Isto tako mreža mu je stabilna bilo wifi bilo kablom.
Nisam imao problema. Postavio statičnu ip i sve frcera odlično ima maksimalnu deklariranu brzinu interneta koju imam na modemu.
E daljinski je priča za sebe.
Podrška za glasovnu navigaciju na nama razumljivom hrvatskom jeziku je super.
Tastatura pozadi je dobra za rad sa kodijem i brouzerom..
Gledao 4k fimove i sa stika i sa hardiska sa titlovima bez problema.
Snimao sat tv na hard disk sve ok.
Ambilajt super noću u mračnoj sobi.
Mana po meni mu je da nisam uspio preko blututa upariti slušalice.
Tako da po mom iskustvu može se uspješno nositi sa drugim proizvođačima.
L. P.