TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
CooK

#10501 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

MTV wrote: 03/12/2019 21:23 Cook ostani ti sa nama a Garfilda stavi na foe pa se neces nervirat. :)
Svakakvih likova se pojavilo na forumima. Ko nekakva epidemija jbt
Ma necu ba druze da preporucujem televizore na forumu na kojem pise i osoba koja je placena da preporucuje televizore, odmah se stavljam u isti kos. Ja sam uvijek pisao objektivno i nalazio ono sto je najbolje za neki cjenovni rang a nikada nisam ni marku za kafu uzeo iako mi je cesto nudjeno i vise. Ovdje godinama preporucujem televizore i generalno pisem o njima jer volim TV tehniku a nemam niti 1% interesa i osjecam se gadno i prljavo kada pisem u temi gdje pisu i ljudi koji su spremni lagati i varati jer su placeni da reklamiraju neki brend.
Neka izvoli i neka plati reklamu Klixu i nemam ja nista protiv da mi izlijecu Philipsove reklame na svakom koraku jer onda znam da su reklame a ovo sto on radi je podlo i podmuklo i zato i jest banovan na svakom drugom forumu ali ovaj forum ocigledno nema adekvatnu moderaciju pa ovdje moze pisati ko hoce sta hoce.
MTV

#10502 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Niko ne uporedjuje tebe i njega da bi se ti tako osjecao. Naravno imas pravo da radis sta hoces kao sto to ima i on. Iako si upozorio ko je on, ja sam mu dao sansu da vidim sta pise a pise sljedece philips, philips, philips, philips i sve si bio u pravu.
Samo mi nije jasno kakve on ima koristi dizati u nebesa Philips na BiH forumu ako radi za njih a zivi u Sloveniji.
SanskiBiser

#10503 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SanskiBiser »

CooK wrote: 03/12/2019 21:14
:lol: :lol: :lol: :lol:
Nije dosao da reklamira Philips a na svakom forumu u regiji banovan jer reklamira Philips. :lol:
Po 10 profila si pravio na pojedinim forumima i opet te ljudi skontaju i dobijes ban. Cinjenica je da u nekom cjenovnom rangu uvijek postoje barem 2-3 bolja televizora od preplacenog kineskog smeca zvanog Philips. Ja sam objektivan i nemam nista ni protiv kojeg brenda nego samo iznosim cinjenice. Npr manje poznati kineski brendovi TCL i Hisense su duplo bolji od Philipsa. A ovu recenziju sto si postavio: https://youtu.be/td4pGC-Bjjs?t=232 je placena recenzija kao sto je i 99% Philipsovih recenzija na internetu. Nakon sto je Philips prestao biti holandski brend i presao u ruke kineskog TP visiona doslo je do naglog zaokreta u kvaliteti dok su cijene ostale iste i polako su objektivni sajtovi prestali raditi recenzije Philipsa a sad imaju samo placene recenzije i placeni botovi poput tebe koji odradjuju prljavi posao za Philips.
Kad vec pisem sa "dobrocudnim slovencem" u regiji poznatom kao Garfield koji je, eto, toliko dobar pa je dosao da pomaze bosancima u izboru televizora odnosno da im "otvara oci" da ti napisem da nas ima ovdje koji barataju cinjenicama i koji su se sa tobom raspravljali i na drugim forumima(onih par postova koje uspijes napisati dok te ne skontaju i ne banuju).
Dakle itekako je panel najbitniji a procesor slike igra manju ulogu. Uhvatio si se tog procesora slike kao pijan plota a nigdje niti neko radi komparaciju snage tih procesora slike u televizoru(kao sto se to radi za kompjuterske i mobilne procesore) niti su toliko relevantni da ih neko spominje. Ako je dobar panel ne treba nikakvo posebno procesuiranje slike a ako je los panel ne moze mu pomoci ni ektra dobar procesor slike. Osim toga svaki kalibrator televizora i objektivni sajtovi za recenzije i kalibraciju poput Rtings-a preporucuju iskljucivanje svih procesuiranja slike jer time samo dobijamo fejk sliku.
I jos jedan fun fact: stari CRT televizori nisu uopste imali procesore slike a imaju bolju sliku i motion od vecine LCD/LED televizora.

Taj TP vision je vlasnistvo TPV Technology, kineskog proizvodjaca u cijem sastavu je i AOC International koji radi odlicne monitore za desktop racunare a rade po narudzbi i za HP i DELL neke modele a sa ovim TP vision i Philips brandom nesto pokusavaju ali su za razliku AOC brenda rezultati su izostali i izostaju vec godinama.

Skoro je drug koji je poznati serviser i elektronicar (preko 20 godina iskustva) isao da nov Philips placen 1400 KM pregleda, ovaj isti model kao sto preporucuje lik na temi, inace covjek ga uzeo samo radi ambilight, android jako spor steka, upgrade na novi OS moze online da uradi do kraja ali TV ne moze na internet, jednostavno sta god su probali i reset da urade TV ne prepoznaje konekciju cim aktiviras neku aplikaciju koja koristi internet a uradi azuriranje bez problema i pristupa internetu kad treba OS update da uradi. Dalje sliku lik nikako da podesi odnos kontrasta i osvjetljenja ekrana ako ima dovoljno svjetline fali kontrasta i obrnuto, htio da ga vrati i nisu mu dali u prodavnici, na kraju morao uzeti KM9 Meecool Android Box da bi mogao koristiti internet jer preko TV OS nema pristupa :lol: Ovo mi je dan poslije u messinger kolega napisao:

Image

Poslije u gradu mi pricao koje je sranje televizor i koliko je osjetljiv na smetnje sa mreze i koliko je slabo filtriranje, teska boljka svih Philips TV od 2016 pa na ovamo, Fen upalis pocne "poskakivati" slika na ekranu i jave se linije interferencije. Mrezne naponske ploce su im jako lose i tu je na Philipsu najcesci kvar u roku od godinu dana, moras imati korektor napona ili UPS jednostavno za nasu mrezu nije prilagodjen. A sto je najgore bas najvise ljudi u selima i uzimaju Philips (manje vise svima poznato i zvucno ime u takvim sredinama, slicno je i sa Grundig) gdje je mreza jako losa. Ocilacije napona u toku dana od 180 do 260V, praznjenja na stubovima kad prsne ko petarda, shokovi za osjetljivu elektroniku :lol:
CooK

#10504 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

SanskiBiser wrote: 03/12/2019 22:04
Nije dosao da reklamira Philips a na svakom forumu u regiji banovan jer reklamira Philips. :lol:
Po 10 profila si pravio na pojedinim forumima i opet te ljudi skontaju i dobijes ban. Cinjenica je da u nekom cjenovnom rangu uvijek postoje barem 2-3 bolja televizora od preplacenog kineskog smeca zvanog Philips. Ja sam objektivan i nemam nista ni protiv kojeg brenda nego samo iznosim cinjenice. Npr manje poznati kineski brendovi TCL i Hisense su duplo bolji od Philipsa. A ovu recenziju sto si postavio: https://youtu.be/td4pGC-Bjjs?t=232 je placena recenzija kao sto je i 99% Philipsovih recenzija na internetu. Nakon sto je Philips prestao biti holandski brend i presao u ruke kineskog TP visiona doslo je do naglog zaokreta u kvaliteti dok su cijene ostale iste i polako su objektivni sajtovi prestali raditi recenzije Philipsa a sad imaju samo placene recenzije i placeni botovi poput tebe koji odradjuju prljavi posao za Philips.
Kad vec pisem sa "dobrocudnim slovencem" u regiji poznatom kao Garfield koji je, eto, toliko dobar pa je dosao da pomaze bosancima u izboru televizora odnosno da im "otvara oci" da ti napisem da nas ima ovdje koji barataju cinjenicama i koji su se sa tobom raspravljali i na drugim forumima(onih par postova koje uspijes napisati dok te ne skontaju i ne banuju).
Dakle itekako je panel najbitniji a procesor slike igra manju ulogu. Uhvatio si se tog procesora slike kao pijan plota a nigdje niti neko radi komparaciju snage tih procesora slike u televizoru(kao sto se to radi za kompjuterske i mobilne procesore) niti su toliko relevantni da ih neko spominje. Ako je dobar panel ne treba nikakvo posebno procesuiranje slike a ako je los panel ne moze mu pomoci ni ektra dobar procesor slike. Osim toga svaki kalibrator televizora i objektivni sajtovi za recenzije i kalibraciju poput Rtings-a preporucuju iskljucivanje svih procesuiranja slike jer time samo dobijamo fejk sliku.
I jos jedan fun fact: stari CRT televizori nisu uopste imali procesore slike a imaju bolju sliku i motion od vecine LCD/LED televizora.

Taj TP vision je vlasnistvo TPV Technology, kineskog proizvodjaca u cijem sastavu je i AOC International koji radi odlicne monitore za desktop racunare a rade po narudzbi i za HP i DELL neke modele a sa ovim TP vision i Philips brandom nesto pokusavaju ali su za razliku AOC brenda rezultati su izostali i izostaju vec godinama.

Skoro je drug koji je poznati serviser i elektronicar (preko 20 godina iskustva) isao da nov Philips placen 1400 KM pregleda, ovaj isti model kao sto preporucuje lik na temi, inace covjek ga uzeo samo radi ambilight, android jako spor steka, upgrade na novi OS moze online da uradi do kraja ali TV ne moze na internet, jednostavno sta god su probali i reset da urade TV ne prepoznaje konekciju cim aktiviras neku aplikaciju koja koristi internet a uradi azuriranje bez problema i pristupa internetu kad treba OS update da uradi. Dalje sliku lik nikako da podesi odnos kontrasta i osvjetljenja ekrana ako ima dovoljno svjetline fali kontrasta i obrnuto, htio da ga vrati i nisu mu dali u prodavnici, na kraju morao uzeti KM9 Meecool Android Box da bi mogao koristiti internet jer preko TV OS nema pristupa :lol: Ovo mi je dan poslije u messinger kolega napisao:

Image

Poslije u gradu mi pricao koje je sranje televizor i koliko je osjetljiv na smetnje sa mreze i koliko je slabo filtriranje, teska boljka svih Philips TV od 2016 pa na ovamo, Fen upalis pocne "poskakivati" slika na ekranu i jave se linije interferencije. Mrezne naponske ploce su im jako lose i tu je na Philipsu najcesci kvar u roku od godinu dana, moras imati korektor napona ili UPS jednostavno za nasu mrezu nije prilagodjen. A sto je najgore bas najvise ljudi u selima i uzimaju Philips (manje vise svima poznato i zvucno ime u takvim sredinama, slicno je i sa Grundig) gdje je mreza jako losa. Ocilacije napona u toku dana od 180 do 260V, praznjenja na stubovima kad prsne ko petarda, shokovi za osjetljivu elektroniku :lol:
Drug nemam ja nista protiv TP visiona kao proizvodjaca nego protiv njihove politike kada je Philips brend u pitanju. Znam da su oni kao proizvodjac fer sto se tice njihovih drugih brendova kao sto je npr AOC jer ti isti AOC monitori imaju cijenu prilagodjenu kvaliteti pa mozda cak i malo bolju kvalitetu u odnosu na cijenu kada ih poredimo sa drugim brendovima monitora i njihovim cijenama. Problem je u Philipsu otkad ih je preuzeo TP Vision jer su ostavili iste cijene kao ranije a kvalitet je degradiran. Znaci iskoristavaju staru Philipsovu slavu i uvaljuju muda za bubrege. To bi ti bilo isto kao da npr turci koji su preuzeli Grundig i Telefunken prodaju televizore pod tim brendovima po cijenama kao sto su se prodavali dok su bili njemacki brendovi i dok su bili puno kvalitetniji.
Sto se tice problema sa tim televizorom nista me ne cudi jer sam se nagledao i nacitao svega vezano za Philips i los kvalitet pojedinih komponenti koje u njih ubacuju kao i bugovitog firmware-a.
zippoo87

#10505 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

bower wrote: 03/12/2019 18:24

Daj mi reci koji televizor je recimo bolji od modela 7304 u tom cenovnom rangu..?
ovo je stvarno dobar model ali 43 incni model kosta 1000 KM,tako da je odmah skuplji od konkurencije
za te pare,ljudi traze vecu dijagonalu a sto se kvaliteta slike tice,mnogi tu ne mogu skontati razliku,jer nisu imali puno modela da usporede i jer se ne razumiju u tehniku

edit:
nisam znao da je ovo bot a evo i ljudi koji se bolje razumiju u materiju su pojasnili zasto Philips ne valja,tako da sa tobom nemam namjeru vise replicirati
lonely_wolf

#10506 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by lonely_wolf »

Jednu stvar ne mogu da shvatim, na bilo koji forum da odem, bilo gdje u svijetu i postavim najgluplje pitanje dobiću konkretan odgovor bez da budem okačen na stub srama. Kod nas budeš prvo izvgnut podsmjehivanju i podjebavanju jer jeboga ti kao to ne znaš ili tipa one "pa progooglaj malo". U biti ja forum shvatam mjestom gdje ljudi razmjenjuju svoja lična iskustva, jer smatram da se jedino tako može konkretno saznati nešto iz prve ruke. Naravno nađe se na svakoj temi poneki znalac koji želi, hoće i umije da pomogne i više i ja im se zaista divim kako imaju snage iznova i iznova pisati i ljudima objašnjavati jedno te isto, a opet nađe se tu i poneki padobranac koji misli da je pametniji od ostalih i da je jedino ono čto on kaže ispravno.

philips vs ostali ili ostali vs philips (namjerno malo p), šta reći koju poruku poslat. Burazer i ja prije 7-8 godina nekako istovremeno kupili TVe, on philips 46" (ne znam tačno model mislim da je serija 6000 ili 5000) to kaljeno staklo na ekranu to ambijent light ma hala gori, a ja kupio LG 47LM620s.
Kod njega je nakon prvog update_a pola funkcija prestalo da radi, USB portovi mrtvi, na internet nije mogao ni pod razno, zvao servis rekli mu da ne mogu otkloniti kvar dok nedobiju novi update koji naravno nikad nije došao. Sljedeće što mu se desilo je da se zaštitno staklo počelo odvajati od panela gdje je ušla prašina, opet zvao servis i opet naja, jedino što stvarno i dan danas fercera je ambijent light (još uvjek je nije bacio i ako je kupio novi TV). Moj LG još uvjek fercera kod kćerke u sobi bez ikakvih zajebancija, a da ih je i bilo mislim da ne bih imao nikakvih problema sa servisom (po mom lićnom i skromnom mišljenju možda jedan od najboljih servisa u BiH).
Tako kao što drug @philips reće nije sve u panelu ima nešto i unutra (što mene kao običnog gledatelja apsolutno ne zanima), e zbog tog unutra i podrške u vidu kvalitetnih servisa protečiće još dosta vode dok philips bude mogao parirati velikim momcima.
Moje mišljenje je da pored kvalitete panela treba obratiti pažnju na podršku u vidu servisa i update_a softvera jer ne kupuje se Tv svaki dan pa da ti je svejedno i mislim da se isplati platiti malo i više ali da znaš da te niko neće levatiti. (imamo ovde na temi par dobrih iskustava, sa SONY_jem gdje je zamjenjen konpletan TV radi jednog mrtvog piksela :-) , sa Samsungom, sa LG_jem).

Izvinjavam se na dužem postu, al' ponijelo me... :D
CooK

#10507 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

MTV wrote: 03/12/2019 22:00 Niko ne uporedjuje tebe i njega da bi se ti tako osjecao. Naravno imas pravo da radis sta hoces kao sto to ima i on. Iako si upozorio ko je on, ja sam mu dao sansu da vidim sta pise a pise sljedece philips, philips, philips, philips i sve si bio u pravu.
Samo mi nije jasno kakve on ima koristi dizati u nebesa Philips na BiH forumu ako radi za njih a zivi u Sloveniji.
E jarane izvini, tek sad vidjeh ovaj post. Ne znam koji interes ima ali ima neki ili nije zdrav u glavi mada ja mislim da ga neko sa Philipsove strane "gura". Ovdje ga je kolega @typeOnegative spomenuo prije skoro dvije godine pa smo se isto pitali i komentarisali ga ali nisam vjerovao da ce se nekada pojaviti i na ovom forumu.
Image
CooK

#10508 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

@lonely_wolf
Takvih je masa primjera i Philips je bas dosao na los glas zbog toga a ne radi toga sto ga neko bez razloga mrzi. OK, desavaju se kvarovi i bugovi i na televizorima drugih brendova ali kod Philipsa se to ne bi trebalo desavati nista cesce nego kod npr Samsunga ili LG-a jer su u istom cjenovnom rangu ali je cinjenica da se desavaju puno cesce.
sencci

#10509 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sencci »

sencci wrote: 03/12/2019 14:48 Trebam donijeti odluku o kupovini smart tv-a 43", u cijenovnom rangu cca 700-800 KM. Izdvojio sam par konkretnih modela koje mogu naći u par naših prodavnica pa bih vas zamolio za mišljenje o tome koji bi bio najbolja opcija u smislu uloženo-dobiveno?

1. SAMSUNG UE43RU7172 - jedini sa VA panelom (najskuplji na listi, ali nije prevelika razlika)
2. SAMSUNG UE43RU7022 (postoji i malo jeftinija prošlogodišnja NU verzija)
3. LG 43UM7000PLA
4. PANASONIC 43FX620E

Specifikacije su im manje više iste: 60Hz, 4K, HDR, quad core, IPS panel (osim 1. Samsunga)..

Koji od ovih modela je najbolja kombinacija 1. kvalitete slike/zvuka i 2. brzog i stabilnog smart OS?
Ljudi smoriste sa Philipsom :wink: i prepucavanjima, nego zna li neko nešto više konkretno o ovim modelima? Posebno me interesuje Panasonic u poređenju sa Samsungom i LG-jem u ovom cjenovnom rangu? Koji bi vi uzeli od ova 3-4 modela televizora i iz kojeg razloga?
bower

#10510 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

CooK wrote: 04/12/2019 00:04 @lonely_wolf
Takvih je masa primjera i Philips je bas dosao na los glas zbog toga a ne radi toga sto ga neko bez razloga mrzi. OK, desavaju se kvarovi i bugovi i na televizorima drugih brendova ali kod Philipsa se to ne bi trebalo desavati nista cesce nego kod npr Samsunga ili LG-a jer su u istom cjenovnom rangu ali je cinjenica da se desavaju puno cesce.

Opet pišeš laži:)) U servisu sam radio otprilike više od 15 godina, zato znam malo više od tebe koliko se šta kvari.. A sad se bavim prodajom. A možeš si ovdje pogledat istinitu tabelo oko kvarova, a tu još Philips nije imao bolje najnovije matične ploče, ploče napajanja itd.. Mene osuduješ, a največi krivac si ti i tebi slični.. Jer nikako ne dopuštate, da dođe koji drugi forumaš koji zna nešto više od vas, i počne sa preporučivanjem televizora..! Tako je na svim tim forumima, udružila se nekakva zajednica i ne dopušta nikome, da preporučuje šta njima ne odgovara.. Sam dobro znaš o čemu govorim, i koji su ti ljudi.. :D

https://i.imgur.com/fiqKQ1I.jpg
bower

#10511 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

@sencci

Teba prvo, da znaš koji panel ti više odgovara.. Ako češ gledat u mračnijem prostoru onda svakako Samsung, a ako češ gledat u svetlijem prostoru onda Panasonic ili Lg.. Ali ako usporedimo Lg i Panasonic koji imata IPS panele bi ti svakako radije preporučio Panasonica .. Kao prvo zbog pravog RGB S-IPS panela, a kao drugo zbog nešto boljeg procesiranja slike, svejedno što taj Panasonic nema HCX procesora. A što se tiče smart sustava, sta Tizen i Webos dosta slična. Weobos je možda nešto malo bolji što se tiče samog rada, ali je Tizen nešto bolji što se tiče sami aplikacija.. Jer Webos je svejedno zatvoren sustav, tako, da možeš upotrebljavat samo legalne aplikacije:)
jarobot

#10512 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

SanskiBiser wrote: 03/12/2019 22:04

Image

Na osnovu iskustva jednog proizvoda ne možemo izvoditi generalno zaključak.
Svaki proizvođač izbac po nekad loše modele.

Imam 49pus7503. Kupljen u junu ove godine

AV panel TPVision proivađač panela.
AndroidaTV 8.0 koji radi bez greške.
Nijednom nije zaglavio. Uglavnom vrti kodi i jutube i iptv aplikacije. Probao i popkorn i još niz drugih appova i sve radi ( sideload)
Netfliks također testirao mjesec dana i 4k radi bez problema
Do sad dobio dvije nadogradnje online i sve prošlo bez problema.
Istotako dobio je i daljinski nadogradnju.
Poslije kalibracije po upustvu slika mu je odlična.
Imam spojen 4k sat rec i tu tek pokazuje kvalitet slike na hd kanalima i uhd sa visokim bitrejtom.
Ovaj model ima i dobar zvuk za jedan tv.
Ima dva zvučnika za visoke i srednje tonove i ugrađen vufer iza.
Isto tako mreža mu je stabilna bilo wifi bilo kablom.
Nisam imao problema. Postavio statičnu ip i sve frcera odlično ima maksimalnu deklariranu brzinu interneta koju imam na modemu.
E daljinski je priča za sebe.
Podrška za glasovnu navigaciju na nama razumljivom hrvatskom jeziku je super.
Tastatura pozadi je dobra za rad sa kodijem i brouzerom..
Gledao 4k fimove i sa stika i sa hardiska sa titlovima bez problema.
Snimao sat tv na hard disk sve ok.
Ambilajt super noću u mračnoj sobi.
Mana po meni mu je da nisam uspio preko blututa upariti slušalice.
Tako da po mom iskustvu može se uspješno nositi sa drugim proizvođačima.
L. P.
bower

#10513 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

@jarobot

Bluetooth ne podržava audio kodeke, več možeš uparit testaturu ili miš.
skriveni

#10514 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by skriveni »

Stop li yt snimak kad se pusti 2160p video?
Dino369

#10515 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dino369 »

Pozdrav raja,

Zanimaju me mišljenja za ovaj soundbar Sony HT-XF9000, vlasnik sam Sony X900F 65' pa mi se svidja kombinacija sa tim soundbarom.

Na netu nema baš puno informacija o tom soundbaru pa ako ima neko da je imao iskustva da podijeli sa mnom bilo bi super.

Pozz
CooK

#10516 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

bower wrote: 04/12/2019 09:05

Opet pišeš laži:)) U servisu sam radio otprilike više od 15 godina, zato znam malo više od tebe koliko se šta kvari.. A sad se bavim prodajom. A možeš si ovdje pogledat istinitu tabelo oko kvarova, a tu još Philips nije imao bolje najnovije matične ploče, ploče napajanja itd.. Mene osuduješ, a največi krivac si ti i tebi slični.. Jer nikako ne dopuštate, da dođe koji drugi forumaš koji zna nešto više od vas, i počne sa preporučivanjem televizora..! Tako je na svim tim forumima, udružila se nekakva zajednica i ne dopušta nikome, da preporučuje šta njima ne odgovara.. Sam dobro znaš o čemu govorim, i koji su ti ljudi.. :D

1. Mama ti pise lazi.
2. Vidjeli smo na Bugovom forumu prije 2-3 godine koliko znas kad sam te ubio raspravom o televizorima. Tada jos nisam znao da si bot a sad mi ne pada na pamet raditi isto. A malo prelistaj ovaj forum u zadnje 3-4 godine pa ces se vidjeti sta znam.
3. Ne pocnes ti sa preporucivanjem televizora nego pocnes sa preporucivanjem Philipsa.
4. A znaci na svim forumima u regionu se urotili protiv tebe i banuju te a ti ni kriv ni duzan?
5. Ne znam koji ljudi. Da nisu ljudi u crnom, CIA, udruzenje za borbu protiv slovenaca, FBI? Izgleda da si zaboravio popio onu ljubicastu tabletu pa deder roki jednu i ne lupetaj bezveze.

I posto mi vuces zivce a niko te ne banuje zbog reklamiranja sad cu ja uraditi nesto pa da mene banuju jer ja ne mogu citati ove tvoje gluposti a da ti nista ne odgovorim. Da te stavljam na ignore ne pada mi na pamet jer sam ja najvise i izgradio i ucinio ovu temu aktivnom na forumu a sama spoznaja da si ti tu ova tema mi se pocela gaditi i kada sam banovan necu moci nista napisati i da htjednem.
DAKLE JEBEM TI MATER, JEBO TE ONAJ KO TE NAPRAVI, JEBALA TI CIJELA SLOVENIJA MAMU, JEBALI TI SVI PHILIPSOVI ZAPOSLENICI MAMU. Mislim da je dovoljno.

A pozdrav za normalnu raju i vidimo se nekad negdje u normalnijem okruzenju, bez ovog placenog bota i psihopate.
Last edited by CooK on 04/12/2019 13:15, edited 2 times in total.
valjuga

#10517 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by valjuga »

Daj ba Cook đe ideš, pusti kraju ....
CooK

#10518 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

valjuga wrote: 04/12/2019 13:08 Daj ba Cook đe ideš, pusti kraju ....
Ma ne mogu vise, srklet me hvata i ne vrijedi trositi zivce i vrijeme na nesto sto gubi smisao. Da je bilo ko drugi dosao i poceo preporucivati samo 1 brend nekako bih sa njim izasao na kraj ali sa ovim botom ne mogu jer odavno on meni vuce zivce(kao i vecini drugih ljubitelja TV tehnike sirom regiona). Na vecini drugih foruma je uglavnom dobijao ban ili ako vec nije onda je skroz unistio temu i napravio da zamre. Necu da budem dio toga a da se borim sa botom nemam zivaca.
jarobot

#10519 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

skriveni wrote: 04/12/2019 11:36 Stop li yt snimak kad se pusti 2160p video?
Nikad nije zaštopao
valjuga

#10520 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by valjuga »

CooK wrote: 04/12/2019 13:22
valjuga wrote: 04/12/2019 13:08 Daj ba Cook đe ideš, pusti kraju ....
Ma ne mogu vise, srklet me hvata i ne vrijedi trositi zivce i vrijeme na nesto sto gubi smisao. Da je bilo ko drugi dosao i poceo preporucivati samo 1 brend nekako bih sa njim izasao na kraj ali sa ovim botom ne mogu jer odavno on meni vuce zivce(kao i vecini drugih ljubitelja TV tehnike sirom regiona). Na vecini drugih foruma je uglavnom dobijao ban ili ako vec nije onda je skroz unistio temu i napravio da zamre. Necu da budem dio toga a da se borim sa botom nemam zivaca.
Neki dan aam mjenjao mainboard na Samsung ue55nu7023 i to mi je prvi put da naletim na tv bez šarafa.
TV je u garanciji al mi jaran radi ma funkciji u Kim tec pa mi poslao dio da mjenjam da ne moram dovozit...
Tomahawk11
Globalni moderator

#10521 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Tomahawk11 »

CooK wrote: 04/12/2019 12:58
bower wrote: 04/12/2019 09:05

1. Mama ti pise lazi.
2. Vidjeli smo na Bugovom forumu prije 2-3 godine koliko znas kad sam te ubio raspravom o televizorima. Tada jos nisam znao da si bot a sad mi ne pada na pamet raditi isto. A malo prelistaj ovaj forum u zadnje 3-4 godine pa ces se vidjeti sta znam.
3. Ne pocnes ti sa preporucivanjem televizora nego pocnes sa preporucivanjem Philipsa.
4. A znaci na svim forumima u regionu se urotili protiv tebe i banuju te a ti ni kriv ni duzan?
5. Ne znam koji ljudi. Da nisu ljudi u crnom, CIA, udruzenje za borbu protiv slovenaca, FBI? Izgleda da si zaboravio popio onu ljubicastu tabletu pa deder roki jednu i ne lupetaj bezveze.

I posto mi vuces zivce a niko te ne banuje zbog reklamiranja sad cu ja uraditi nesto pa da mene banuju jer ja ne mogu citati ove tvoje gluposti a da ti nista ne odgovorim. Da te stavljam na ignore ne pada mi na pamet jer sam ja najvise i izgradio i ucinio ovu temu aktivnom na forumu a sama spoznaja da si ti tu ova tema mi se pocela gaditi i kada sam banovan necu moci nista napisati i da htjednem.
DAKLE JEBEM TI MATER, JEBO TE ONAJ KO TE NAPRAVI, JEBALA TI CIJELA SLOVENIJA MAMU, JEBALI TI SVI PHILIPSOVI ZAPOSLENICI MAMU. Mislim da je dovoljno.

A pozdrav za normalnu raju i vidimo se nekad negdje u normalnijem okruzenju, bez ovog placenog bota i psihopate.
Banned user for reason “Kršenja pravila foruma, vrijeđanje”
» CooK

Trajno
Nadzornik

#10522 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nadzornik »

Moze mala pomoc tj. savjet drustvo.
Krecu Bozicne akcije ovdje u Austriji i imam namjeru kupiti novi TV.
Dvoumim se izmedju ova dva LG i Samsung,cijena je ista 899 evra samo je LG 65 cola tj. 164 cm diagonala a Samsung 55 cola 138 cm diagonala.
Koji mi preporucujete tj. koji je bolji TV.

LG ELECTRONICS Fernseher 65UM7400 65 Zoll 4K UHD Smart TV

https://www.mediamarkt.at/de/product/_l ... 15330.html
Image

SAMSUNG Fernseher Q64R (2019) 55 Zoll 4K UHD HDR Smart TV

https://www.mediamarkt.at/de/product/_s ... 12258.html
Image
diablobih

#10523 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Zakasnio si, gotova je ova tema. Jedino sto mozes dobiti je preporuku da kupis Philips i tako da ubijes pare radi reda.
sencci

#10524 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sencci »

bower wrote: 04/12/2019 09:25 @sencci

Teba prvo, da znaš koji panel ti više odgovara.. Ako češ gledat u mračnijem prostoru onda svakako Samsung, a ako češ gledat u svetlijem prostoru onda Panasonic ili Lg.. Ali ako usporedimo Lg i Panasonic koji imata IPS panele bi ti svakako radije preporučio Panasonica .. Kao prvo zbog pravog RGB S-IPS panela, a kao drugo zbog nešto boljeg procesiranja slike, svejedno što taj Panasonic nema HCX procesora. A što se tiče smart sustava, sta Tizen i Webos dosta slična. Weobos je možda nešto malo bolji što se tiče samog rada, ali je Tizen nešto bolji što se tiče sami aplikacija.. Jer Webos je svejedno zatvoren sustav, tako, da možeš upotrebljavat samo legalne aplikacije:)
Hvala drug! Zanimljiv mi je Panasonic pravo, čak imam jedan kući - Viera koji bez greške radi evo već 10. g. ali HD ready tehnologija ;) sada je vrijeme za smart. Jedino me brine što za Panasonic (navodno panele) sada radi Vestel? Pa mi nije to to... Ne znam, da li da ga definitivno eliminišem i dam prednost ipak jednom od: Samsung-a ili LG-ju: Samsung 43RU7172 (VA panel), Samsung 43RU7022 (IPS panel) ili LG 43UM7000 (IPS) ??!

VA ili IPS?

VA panel.. recimo gledam bar 70% tv navečer, cesto uz blago osvjetljenje u sobi zbog ugođaja, pa bi išlo u prilog.. Ako je VA bolji u mračnijem prostoru, znači li da je dosta lošiji od IPS panela u svijetlom prostoru? Od mana znam da ima lošiji ugao gledanja, u odnosu na IPS..

IPS panel.. cini mi se univerzalnijim, ima bolji ugao gledanja, ali lošiji kontrast u tamnijoj prostoriji.. Po nekoj logici sa kontrastom se može upravljati (poboljšavati u postavkama, birati najbolji mod gledanja za navečer i sl..) Dok je ugao je takav kakav jeste, tu nema pomoći kod VA pa po ovome IPS ispada bolji ili bolje reći bolji za širu upotrebu? Mislim sve ovo govorim kao laik, volio bih cuti mišljenja ljudi koji bolje znaju..
Last edited by sencci on 04/12/2019 15:25, edited 4 times in total.
Nadzornik

#10525 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nadzornik »

diablobih wrote: 04/12/2019 15:16 Zakasnio si, gotova je ova tema. Jedino sto mozes dobiti je preporuku da kupis Philips i tako da ubijes pare radi reda.
Sta bi ti prije uzeo od ova dva gore navedena TV...???
Post Reply