Sve se ja kolega slažem sa Vama. I ja već evo mjesecima ukazujem na taj član Zakona o odbrani. Ali pogledajte taj zakon još jednom.A_A_AKCIJA wrote: ↑03/12/2019 14:58Milsim, može pisati da je Zemlja ravna, da su vakcine zlo ili da je Elvis živ, to ništa ne mijenja. Isto to Predsjedništvo je obavezano tim Zakonom da nas uvede u NATO. Ne da odlučuje hoćemo li, kako ćemo, kada, hoćemol malo ili puno... nego da nas uvedu i tačka.kluz franjo wrote: ↑03/12/2019 14:51
Ovo sve samo pod uslovom da u tom famoznom, nekom dokumentu u nekom sefu ne stoji veoma važna rečenica potpisana od strane Predsjedništva BiH - Da se u BiH više ne prejudicira članstvo u NATO.
Ali bumo videli, što bi rekli Zagorci.
Dokument potpisan od Predsjedništva, ne može mijenjati odluke Parlamenta, niti donešene Zakone koji tretiraju odbranu ove države. To je valjda jasno, ipak smo parlamentarna demokratija.
Sve ostalo je šuplja, mazanje očiju, igrokaz...
Ne postoje kaznene odredbe za kršenje tog člana zakona. Ko će podnijeti i kakvu prijavu i kojem tužilaštvu prijavu zbog kršenja tog člana zakona?
Ako u tom famoznom dokumentu u sefu, u preambuli stoji "U skladu sa članom 84. Zakona o odbrani BiH (Sl.list...) Predsjedništvo BiH usvaja ..." ja otvaram šampanjac.
Ako to ne stoji, a stoji neka formulacija "Predjedništvo BiH usvaja nešto, što ne prejudicira članstvo BiHu NATO...", e onda time Predsjedništvo revidira svoj sopstveni zaključak od prije 10 i kusur godina.