Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#98726 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Gerro »

Hvala Bogu dragom otjeraše prevaru od strucnjaka :bih:

Otkaz mu se trebao uruciti nakon titule jer se znalo da je to neki maximum i da sa njim nikad necemo napraviti taj iskorak i biti konstantniji u nasoj ligi titulama ili s boljim rezultatima u evropi. Lik je 0 od taktičara, a to je ono sto nam treba da bi se odvojili od ostatka lige obzirom da imamo ubjedljivo najbolju ekipu lige
rocco_siffredi

#98727 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Bilo je kandidata prije njega za otjerati.
Pod
1. Rumeni. Rovari godinu dana.
2. Hadzic. Doveo je promasaje u ekipu.
3. Barem 4-5 igraca koji nisu dostojni kluba.
4. Tek onda Husref.
Logovan

#98728 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

dakine wrote: 02/12/2019 20:27 Otpustat trenera a biti prvi na tabeli je po meni ok i shvatljivo za ekipe poput bayerna, reala, juveta...gdje je pritisak ne samo na bodovima nego i na igri, utakmicama, itd. Kod nas, u nasoj kukuruz ligi je van svake pameti. Pocinje patnja sa trenerima kao sto je to bio slucaj 2015/16 zapamtite. Bas me interesuje koga ce to sada dovesti tako strucnog pa da pregazimo ligu sa +20 bodova kako to neki i ocekuju :run:
Nismo prvi, nego drugi. Ne gledaj tabelu jer je to povrsinsko posmatranje situacije. Pogledaj igru, pogledaj koliko se patimo, pogledaj broj primljenih golova u dva derbija i igru u dva derbija, itd. I ocigledno da nesto nije bilo uredu na relaciji Musemic - igraci. Ne kazem da ga bojkotuju, ali nesto jeste, nesto nije funkcionisalo.
Ferid Avdic

#98729 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ferid Avdic »

Neće na dobro! :twisted:
rocco_siffredi

#98730 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Kurac na panj stavljam da ga je prodao Hadžić da svoju guzicu sačuva kod uprave + par igrača.
north

#98731 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

8 golova u dva derbija, sto kaze @reds, da mi je babo rodjeni...ali eto i to nekako progutati da je sav problem stao samo u tome...ali cijelu polusezonu nema igre..ocito su ga mnogi igraci pomnozili sa nulom jer ih ne moze ili ne zna dici a kad je tako onda se zna sta se radi svugdje u normalnom svijetu..ali sve ovo i nekako, problem je sto ce dovesti goreg :mrgreen: ..sto puta dokazano ne pisem napamet nego vec vidjeno :oops: ..svaka cast Husrefu za proslu sezonu ali ova je odron i nije da se nije imalo strpljenja...ali ide novi Jarni da se uci na nama i deja vu ovu i naredne sezone :skoljka: :run:
dakine

#98732 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by dakine »

Logovan wrote: 02/12/2019 20:36
dakine wrote: 02/12/2019 20:27 Otpustat trenera a biti prvi na tabeli je po meni ok i shvatljivo za ekipe poput bayerna, reala, juveta...gdje je pritisak ne samo na bodovima nego i na igri, utakmicama, itd. Kod nas, u nasoj kukuruz ligi je van svake pameti. Pocinje patnja sa trenerima kao sto je to bio slucaj 2015/16 zapamtite. Bas me interesuje koga ce to sada dovesti tako strucnog pa da pregazimo ligu sa +20 bodova kako to neki i ocekuju :run:
Nismo prvi, nego drugi. Ne gledaj tabelu jer je to povrsinsko posmatranje situacije. Pogledaj igru, pogledaj koliko se patimo, pogledaj broj primljenih golova u dva derbija i igru u dva derbija, itd. I ocigledno da nesto nije bilo uredu na relaciji Musemic - igraci. Ne kazem da ga bojkotuju, ali nesto jeste, nesto nije funkcionisalo.
Na kraju se samo bodovi gledaju. Forma je relativna i prolazna, ali ako ne fali bodova, onda ja ne znam u cemu je problem. Utkmica se moze slabo odigrati ali je bitan kontinuitet. A imali smo ga realno. Covjek je osvojio duplu krunu prosle godine, ove sezone i dalje dijeli prvo mjesto, uz silne probleme, losu formu na pocetku sezone i povrede. Ovako da ga smijene je skroz neozbiljno i nepromisljeno. Doci ce nam 10 puta gori, zapamtite.
GandalfSivi

#98733 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Dramilo se da ga treba otjerati, drami se i sada. Trener je samo jedan od kotacica kluba, a realno ako ce napokon dati kakvu cifru i dovesti trenera koji pod prvo zna, a drugo moze dovesti par dobrih igraca (Jarni je recimo doveo Delaca i Benku), onda je to u redu. To je dio price. Drugi dio je ako vlasnik i uprava promjene trenera i opet prst u uho, onda je to malo drugacija prica...

Par godina sve sto radimo je u domenu suplje price, potrefilo nas par godina sa par igraca, sada ispade flop, ali sve je to isto ako nema sistema...
baxus

#98734 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by baxus »

The 51st State wrote: 02/12/2019 09:40
Dinostula wrote: 01/12/2019 22:48 Eno jaran mi rece Tatar se ne skida sa nargile,dudla li dudla.Jedno da Husref hoda za njim i da mu drzi govor kako je to stetno po zdravlje.
a jeli trener trazio od kluba da mu obezbjede periodicno testiranje perfomansi igraca i u skladu sa tim da se odnosi, pored ovoliko tehnologije ne bibtrebalo da je komplikovano izbrusiti igraca i tim, samo treba znati i uloziti, osim to fino demonstrira u komsiluku kako se ograniceni resursu maksimalno koriste, djeluju ko tim za razliku od nas.
nama je ova sezona zapecena kad se jeleskovic otjero. mis mi smo lose vodjeni i potrebna je kompletna zamjena strucnog staba, onda mozda bude nesto bolja fizika, taktika, adaptacija na protivnika, tj. sveukupno da to izgleda smislenije.
Sve u svemu, zaključak je da nikad nije samo 1 segment koji treba popraviti/promijeniti.

Za uspjeh i iskorak je potrebno da se posloži 4-5 stvari.
Ako 3 stimaju, a jedna ne dzaba sve. Znamo kako je epizoda za Tanom završila, nit iskoraka, nit kontinuiteta...
Evo i s Namom skoro sve isto izgleda.
Ovom današnjom promjenom neće se ništa napraviti, ako će ostale stvari ostati iste.

I navijači su za promatranja ako misle da će nam sad kao krenut. Doći će kao trener koji će izvrnuti sve naopako i promijenit komplet filozofiju (sto uopste nije njegov posao). Hahaha, kako da ne.

Znaci ko god dodje, prije ili kasnije će se prilagoditi filozofiji FKS.

Ipak, u najboljem slučaju novi trener možda kratkoročno napravi neki šok i osvojilo titulu. Sve je moguće. Ako se igresci prestanu zajebavati, odnosno ako im se to onemogući.

Ja ću ga podržati.
emigrazione

#98735 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Bravo debili, dovedete mu nekakvog Oremuša i otjerate ga zato što igra nije lepršava :lol:
Logovan

#98736 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

dakine wrote: 02/12/2019 20:48 Na kraju se samo bodovi gledaju. Forma je relativna i prolazna, ali ako ne fali bodova, onda ja ne znam u cemu je problem. Utkmica se moze slabo odigrati ali je bitan kontinuitet. A imali smo ga realno. Covjek je osvojio duplu krunu prosle godine, ove sezone i dalje dijeli prvo mjesto, uz silne probleme, losu formu na pocetku sezone i povrede. Ovako da ga smijene je skroz neozbiljno i nepromisljeno. Doci ce nam 10 puta gori, zapamtite.
Gledaju se bodovi, ali iste te bodove ispustamo samo tako (barem da smo u jednom derbiju osvojili makar bod, Sloboda 1:1, Radnik 1:1, itd.).

Ako ce nam doci gori ili isti, onda ga nisu ni trebali mijenjati. Radije cu gledati Musemica, nego novog Jesica. A mozda dodje bolji, samo valja platiti vise nego inace. Valjda su nasi spremni platiti debelo nekog trenera koji zna svoj posao, koji je sposoban da ekipu pretvori u masineriju, koji ce nas odvesti do titule.

Nadam se da vec imaju nekoga u planu ili vise njih.
Last edited by Logovan on 02/12/2019 21:00, edited 1 time in total.
baxus

#98737 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by baxus »

rocco_siffredi wrote: 02/12/2019 20:33 Bilo je kandidata prije njega za otjerati.
Pod
1. Rumeni. Rovari godinu dana.
2. Hadzic. Doveo je promasaje u ekipu.
3. Barem 4-5 igraca koji nisu dostojni kluba.
4. Tek onda Husref.
Te igrače je trebao Husref riješit.
Kaže fino, ja ne recunam na ove. Meni igrat neće.
Tako se radi ako stoji iza svojih odluka.
Ako hoće da se krije od odgovornosti, onda će ih ostaviti.
Jbg.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#98738 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Normalno da ovo nije dovoljno, potrebno je promijeniti struku od vrha do dna. Rastjerati bogalje iz takozvanog marketinga koji ni engleski ne znaju, otjerati sve trenere iz Akademije i dovesti sposobne ljude s vizijom, dovesti nove ljude u Upravu i prodati one Seate.

Nakon osam golova i kompletne 2019. godine bilo je jasno da dalje ne ide ovako. Evidentno je i da odnosi na relaciji između trenera i igrača nisu bajni, a zna se ko tu prvi ide napolje.

Interesuje me šta će "sposobni" čelnici kluba napraviti sada, bude li novi Jarni nema nas niđe idućih pet godina. I ne očekujem ništa pametno doduše.
ZonFon

#98739 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ZonFon »

Ako dovedu pravu zamjenu, sve ce se ovo zaboraviti.
baxus

#98740 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by baxus »

emigrazione wrote: 02/12/2019 20:58 Bravo debili, dovedete mu nekakvog Oremuša i otjerate ga zato što igra nije lepršava :lol:
Po meni je Husref debil, ako je dopustio nakon duple krune da mu neko drugi dovodi igrače.
Možda je dopustio to da bi mogao imati izgovor.
_Reds_

#98741 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by _Reds_ »

Nije sam Hadzic dovodio igrace 100 posto.

Garantujem da je imao amin i od Husrefa.

Da i Hadzic treba letiti, treba.
East_side

#98742 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by East_side »

Nesto nije stimalo, svima je njegov odlazak padao na pamet. Vec duze vremena. Samo ne znam je li se mozda moglo sacekati da odigramo i ovu posljednju tekmu?
Dinostula

#98743 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Ovo vam je novi trener Sarajeva.Zivi bili pa vidjeli.

https://www.transfermarkt.com/adnan-cus ... iner/52196
Logovan

#98744 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

emigrazione wrote: 02/12/2019 20:58 Bravo debili, dovedete mu nekakvog Oremuša i otjerate ga zato što igra nije lepršava :lol:
Eto Husref se nije nista pitao oko novih igraca. Daj bolan. :-)
sencobih

#98745 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Ko god da dođe pola raje će ga podržavati, a pola jebavati majku. Tako je to kod nas. A kad se sve uzme u obzir da je Husref trebao otići trebao je. Hvala mu na svemu, kad već neće da mu daju ugovor na deset godina da svi igrači znaju da je nezamjenjiv i da se moraju pomiriti s tim i igrati bez kalkulacija onda je bolje da ide jer se više ova patnja od igre ne može gledati. Još gore bi bilo da su ga ostavili na pauzi pa ga otpustili na prvom lošem rezultatu na proljeće. Sad ovaj novi ima priliku i nema vadione da nije imao vremena, dobice ekipu koja možda bude i prva na pauzi, pa vidjecemo, nadamo se najboljem aBd.
last mohicans

#98746 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Dinostula wrote: 02/12/2019 18:53
strong69 wrote: 02/12/2019 09:04
sve_ovo_ja wrote: 01/12/2019 19:00
Forumaš koji je prošle godine pisao kritike na Husrefov račun, a ovdje bio popljuvan pa banovan da širi laži.
Lik nije pisao kritike na Husrefov racun nego na racun FK Sarajevo, od portira do predsjednika kluba i to veoma zlonamjerno vodjen nekim licnim animozitetima i interesima koje je imao ili ima. I ja sam pisao kritike na racun HM otkad je postao trener pa mi niko nista nije rekao a kamoli da me banuje.
Nije lik nista kontra Sarajeva pisao sve sto je napisao ispalo je tacno na kraju.Govorio je da je Husref otjerao Jeleskovica sto je vjerovatno i tacno.Da cemo ga spusiti sa Husrefom radi toga i to tacno.To sto je vecini smetalo sta lik pise pa su urgirali da ga banuju to je druga prica.

A evo i jedna prigodna za mog "omiljenog" igraca

Image
Haha,fali ti SLOW MOTION..
rocco_siffredi

#98747 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Dinostula wrote: 02/12/2019 21:15 Ovo vam je novi trener Sarajeva.Zivi bili pa vidjeli.

https://www.transfermarkt.com/adnan-cus ... iner/52196
Jarni u najavi.
Nije selektirao ekipu.
Nikada ovdje nije radio.
Amar koji ligu ima u malom prstu je 6 mjeseci potrosio da od onog Zeljeznicara nesto napravi.
Custovica ce analiticni istok pojest do maja.
Cujem da je i Sablic u nekim kombinacijama. Neka im ne pada na pamet dovest covjeka koji je vodio ŠB.
Last edited by rocco_siffredi on 02/12/2019 21:26, edited 1 time in total.
emigrazione

#98748 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Logovan wrote: 02/12/2019 21:16
Eto Husref se nije nista pitao oko novih igraca. Daj bolan. :-)
Pitao se, ali aigurno mu je Oremus bio 17 opcija...klub koji zeli da napravi iskorak ne dovodi ojebine iz Splita, moze i Bog dragi sici sa neba i preuzeti ekipu nista se nece promijeniti dok se ne pljune lova i ne dovede prvo jedan vrhunski majstor na sredini terena koji ZNA IGRATI LOPTE, pa onda ostali...kakve ba veze trener ima, ko da niko ovdje nikada nije utakmice odgledo u zivotu pa da ne vidi pored ociju o cemu se radi i sta je problem
baxus

#98749 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by baxus »

Ozbiljnim trenerima nargilas ne bi nikad bio prvotimac.
Ozbiljan trener će napravit selekciju na osnovu fizičke spreme i odnosa prema poslu. To je prvo.
Pa nisi Baka Sliskovic pa da se mozes kurvat i ne dolazit kući i na treninge, a igrat. To vrijeme je proslo.

U ovoj sezoni se to moralo iskristalizovati. Dovoljno je dugo tu da je ovo sada njegov potpis. Odnos prema poslu, fizička sprema, odnos izmedju igrača. Sve je to njegovo.
Imao je odriješene ruke za sve, da ih kažnjava, šalje na tribine...jbg
Mislim da je ovo ispravan potez uprave, nakon svega.
Impressum
Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo

#98750 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Impressum »

Konačno
Vrijeme je za nekog ozbiljnog na klupi najvećeg kluba iz BiH
Locked