Mora postojati obostrano postovanje izmedju igraca i trenera a Husref ne jebe zivu silu.U onom jednom klipu komentarise "stoje ko mrtvaci" pa igraci kad vide da trener nema raspekta prema njima reci ce ko te jebe da si Asim Ferhatovic a ne Husref Musemic.last mohicans wrote: ↑01/12/2019 11:23Čulo se jednom da je Boga opsovao. Fakat se treba zapitati da li time doprinosi u datom trenutku. Mislim da samo stvara kontra efekat. Često odem u Safet Zajko jogirati i dok trčim čujem trenere mlađih kategorija u vrijeme treninga, Olimpic i Novi Grad, uglavnom. Ima jeden koji reve sve vrijeme treninga, da je to za nepovjerovati sta on njima govori. Ori se centar koliko on urliče. Vjezbaju duple pasove, pa centaršut. On se sve vrijeme dere ko bivo. Neki dečko loše nabaci. On ce ti njemu: "Ma idi ti kuci, nije ovo za tebe, šta si došao ovdje, reko sam ti." Psovke, deranje na svaki loš potez, uzas. Roditelji sa strane slušaju. Zalosno u 21 stoljecu. Sjeba djecu samo tako, i onoAwakened wrote: ↑01/12/2019 00:35 Meni je jasno da trener treba da pokaze emocije kojima ce dici tim, ali pozitivne, sracunate,a ne one nekontrolisane koje unose nervozu medju igrace. Trener se mora izdici iznad situacije i posmatrati je maltene kao neko trece lice koje pokusava da analizira utakmicu. Galama, psovanje, mahanje rukama i grimase ne vode bas nicemu. Stvarno se nadam se da mi se samo ucinilo da je opsovao Boga kada golman nije brzo ispucao loptu u jednoj situaciji. Na prenosu se svasta culo. Ima puno boljih nacina da se pokaze autoritet od svega nabrojanog.
sto bi znali, spetljaju se. Skupili se oni tako čekajući, šapću, pitam ih momci je li vam ovaj trener uvijek ovako? Kazu večeras je dobar kakav zna biti. Sta takav trener ima ponuditi? Ni ekonom ne bi bio u nekom jačem klubu. Pa mi nemamo kandidata za selektora, koga? Da ne govorimo o svim kategorijama u klubovima. Ne edukuju se, ne ulazu u sebe. Metodama od prije 50 godina se koriste. Fudbal je danas nauka, više od loptanja u polju.
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dinostula
#98676 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
-
yasaq
#98677 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
ova ekipa ima snage za 30 min. utakmice. Znalac je dobro pripremio sezonu, a posebno jučerašnju utakmicu kad na mjesto def veznog stavlja dva centralna vezna a dvojac sa te pozicije drži na klupi. dali konama vezni red na izvol'te. Znalacu je prošla sezona limit , preko toga on ne zna, kasno je i da nauči i primjeni nešto novo. Mislim da je vrijeme za promjene, ne samo znalca !
- budzetlija
#98678 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Prosla sezona limit, pa onda je to odlicno jer je osvojio duplu zar ne?
-
last mohicans
#98679 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Apsolutno, trener treba zasluziti poštovanje. Isto je u prosvjeti, recimo. Pedagogija igra veliku ulogu. Ako jedan profesor nipodaštava, vrijeđa, omalovazava učenike, kako da zavrijedi poštovanje. To se sinoc najbolje vidjelo. Djelovali su kao skupina amatera bez ikakve kohezije. Poslani na teren da odrade utakmicu. Meni je Rahmanovicevo nonšalantno ponašanje najviše zapalo za oči. Podsjetilo me na djetinstvo kad najjači klošar u raji dođe da igra, pojma nema, a hoce da je glavni na terenu. Tako je Rahman djelovao. Ako misli da je prevazišao ligu i klub, doviđenja i prijatno. Radije cu gledati Đokanovica kako dere guzuve nego njegovu kurcobolju na terenu. Dalje, Letic, Guzina, Milanovic doviđenja i prijatno. Ovom Oremušu dati još vremena, Gavric moze za klupe, mada bi i na njegovom mjestu trebao neko bolji.
- Grean
#98680 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
I ja sam na poluvremenu ocekivao da ce napraviti rokadu i da ce jedan od dvojca Oremus - Gavric na klupu a da ce uci Stanojevic ili Djokanovic ako je bio u rosteru. Mislio sam i ako to ne napravi onda je stvarno upitno kako on to sve vidi.yasaq wrote: ↑01/12/2019 11:42 ova ekipa ima snage za 30 min. utakmice. Znalac je dobro pripremio sezonu, a posebno jučerašnju utakmicu kad na mjesto def veznog stavlja dva centralna vezna a dvojac sa te pozicije drži na klupi. dali konama vezni red na izvol'te. Znalacu je prošla sezona limit , preko toga on ne zna, kasno je i da nauči i primjeni nešto novo. Mislim da je vrijeme za promjene, ne samo znalca !
Ipak, najteze mi pada, toliko da sam samo o tom dumao sinoc, da su nam zbog Ajnadjicevih odluka da se od onog miliona koji su isli za teren Koseva i Grbavice i njegove odluke da se na Kosevu to ulozi u nesto trece vec dva igraca, Pidro a evo vjerovatno i Hebibovic sjebali ligamente koljena zbog katastrofalnog terena.
Druga stvar koja mi ide na zivce je Husova izjava, svi smo jos tu, sve je jos tu misleci na bodove kao da je derbi neka najobicnija utakmica. Imamo omjer 3-8 u golovima, -6 bodova i 3 utakmice manje dobijene na vjecnoj listi a tu prednost su napravili u ove zadnje 2-3 godine kad bi mi trebali biti najjaci.
Sta treba napraviti je prvo ispraviti katastrofalan prelazni od ljeta sad na zimu kako znaju i umiju a za Husrefa, treba mu se zahvaliti na kraju ove sezone bez obzira sto ima jos godinu ugovora. Ovu sezonu neka gura kako god bude. A navijaci neka se manu kovanja u zvijezde i pravljenja pritiska da mu se produzi ugovor. Kumovali su i sami ovom onim muralima pred klubom. Osjetilo se nakon one krize proljetos da ga ovo ceka.
A ako je ovo sto imamo jedino i najbolje rjesenje i nivo za klub koji od glavnog konkurenta ima 33% veci budzet e onda jebo ovo sve. Treba nas Vijetnamac slatko nabiti nogom.
-
baxus
#98681 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Za tako nešto ti trebaju igrači koji su makar malo ambiciozni i profesionalci.Dinostula wrote: ↑01/12/2019 11:08Druze imam info od lika koji je bio fiziotarapeut Zelje tacnije pomocnik i bio je prije u mandatu Amara OSima i da znate kakve pripreme oni imaju kad ti on vodi to nije humano.Po 3 jebena treninga na dan.Nije on nikakav strucnjak nego samo zna pripremiti ekipu i podici ih na 200%.omega369 wrote: ↑01/12/2019 08:22 Da stvar bude smjesnija nista osim nije spektakularno izveo sinoc izuzev sto je sve veznjake nakrcao na sredinu za razliku od husrefa koji uopste nije imao sredine. Ta sredina terena uz malo vise borbenosti donijela im je pobjedu iako su fakticki imali samo jednu pravu sansu za gol, dok smo mi imali tri. Nasi igraci da su pokazali samo mrvu vise borbenosti na sredini, ovi nam golu ne bi prisli.
Husref je kriv sto nije reagovao adekvatno na tu nonsarlanciju, izmjenama ili kako vec, mozda flasterima na djuturume alispahica i stilica....nesto...
Kod nas nisu pripreme odradjene kako treba nemoguce da jedan Tatar koji je bio najbolji igrac prosle sezone ne moze da se sastavi sa loptom,meni lika bilo zao kako se pati na terenu.Tatar je morao izaci jos na poluvremenu.
Tatar je očigledno neodgovoran prema sebi, a onda prema poslodavcu.
Klub treba neke standarde da postavi, da sto manje takvih uhljupa bude u rosteru.
Filozofiju da promijeni inače nikad nećemo napravit iskorak.
Neko ko neće da nabija snagu i kondiciju (već samo onaj minimum koji mora ispostovat), ko neće da ide na vrijeme na spavanje, koji se hrani neadekvatno i ima loše životne navike u svoje slobodno vrijeme...takvog igrača ne može niko natjerat da postane sve suprotno. I takav igrač će u Dinamu npr ispast iz konkurencije odmah, a u Sarajevu nazalost neće.
I ne treba ih tjerat, to treba da se podrazumijeva. To je eliminatorno u svim ozbiljnim klubovima.
Sudije sa UEFA liste prate svaki dan koliko treniraju preko GPRS uređaja iz Švicarske i ako zabušavaju, ne mogu ostat u konkurenciji za najjača takmičenja, a mi ne znamo da pratimo igrače koji ti svaki dan dolaze na oci.
- Grean
#98682 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma ljudi kakva kondicija, mi nemamo igre na sredini, ne mozemo zadrzati loptu i onda djeluje da se nema snage jer stalno ili ganjas protivnika ili ganjas svoje nabijene lopte.
Uz to ko ce ocekivati od mrtvog Gavrica da ganja nesto , covjek je usporeni snimak a u paru mu je bio Oremus.
Uz to ko ce ocekivati od mrtvog Gavrica da ganja nesto , covjek je usporeni snimak a u paru mu je bio Oremus.
-
last mohicans
#98683 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Tako nekako, Gavric je prespor. Kad nema niko na njemu, nesto i zna, a zajebi ti tu sposobnost. Nek igra protiv losijih ekipa, za derbije i jače utakmice treba fakin. Trebao je igrati Đokanović ili Stanojević, mozda i flastera na Stilicu. Očekivao sam da ce se Stanojevic brzo vratiti, jeste dugo pauzirao, ali nije imao neku standardnu povredu da toliko ispadne iz fizičke kondicije. Uz Husrefovo lose dirigovanje, dobiješ to što smo dobili. Još ponavlja da smo svi tu negdje, dva puta te ko najvecu ravaku razvale, on tu i tamo smo. Velike trenerske veličine preuzimaju odgovornost, ali mag NIKAD.
- sve_ovo_ja
#98684 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Banujte Analitičara, govorio protiv velikog Husrefa sram ga bilo.
-
last mohicans
- Grean
#98686 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dobro, @analiticar je trol koji u prici ima licne interese i nema mjeru u kritici.
-
Nadzorna_ploca
#98687 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ko je @analiticar 
-
Awakened
#98688 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Poslije jucerasnjeg ponasanja izgubio je svu moju naklonost i kao osoba i kao strucnjak. A siledzijska atmosfera koju na taj nacin stvara nema sanse kada igra protiv tima u kojem vladaju koliko-toliko zdravi odnosi.last mohicans wrote: ↑01/12/2019 11:23Čulo se jednom da je Boga opsovao. Fakat se treba zapitati da li time doprinosi u datom trenutku. Mislim da samo stvara kontra efekat. Često odem u Safet Zajko jogirati i dok trčim čujem trenere mlađih kategorija u vrijeme treninga, Olimpic i Novi Grad, uglavnom. Ima jeden koji reve sve vrijeme treninga, da je to za nepovjerovati sta on njima govori. Ori se centar koliko on urliče. Vjezbaju duple pasove, pa centaršut. On se sve vrijeme dere ko bivo. Neki dečko loše nabaci. On ce ti njemu: "Ma idi ti kuci, nije ovo za tebe, šta si došao ovdje, reko sam ti." Psovke, deranje na svaki loš potez, uzas. Roditelji sa strane slušaju. Zalosno u 21 stoljecu. Sjeba djecu samo tako, i onoAwakened wrote: ↑01/12/2019 00:35 Meni je jasno da trener treba da pokaze emocije kojima ce dici tim, ali pozitivne, sracunate,a ne one nekontrolisane koje unose nervozu medju igrace. Trener se mora izdici iznad situacije i posmatrati je maltene kao neko trece lice koje pokusava da analizira utakmicu. Galama, psovanje, mahanje rukama i grimase ne vode bas nicemu. Stvarno se nadam se da mi se samo ucinilo da je opsovao Boga kada golman nije brzo ispucao loptu u jednoj situaciji. Na prenosu se svasta culo. Ima puno boljih nacina da se pokaze autoritet od svega nabrojanog.
sto bi znali, spetljaju se. Skupili se oni tako čekajući, šapću, pitam ih momci je li vam ovaj trener uvijek ovako? Kazu večeras je dobar kakav zna biti. Sta takav trener ima ponuditi? Ni ekonom ne bi bio u nekom jačem klubu. Pa mi nemamo kandidata za selektora, koga? Da ne govorimo o svim kategorijama u klubovima. Ne edukuju se, ne ulazu u sebe. Metodama od prije 50 godina se koriste. Fudbal je danas nauka, više od loptanja u polju.
Primjer tog kretena koji se dernja na djecu je za zatvora. Ne znam kako roditelji ne reaguju.
-
last mohicans
#98689 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ovo je jedan od načina motiviranja igrača.
https://sportsport.ba/fudbal/dudic-na-p ... ori/342991
Nakon epske bruke na Grbavici, doziviš malo manju bruku na AFH. Ne izvuci pouke iz prosle utakmice i iskoristiti je za revanš je neshvatljivo.
https://sportsport.ba/fudbal/dudic-na-p ... ori/342991
Nakon epske bruke na Grbavici, doziviš malo manju bruku na AFH. Ne izvuci pouke iz prosle utakmice i iskoristiti je za revanš je neshvatljivo.
- Logovan
#98690 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kako bi nam legla titula ove sezone. 
-
Awakened
- budzetlija
#98692 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Citavu sezonu prica ne mozemo, losi smo i tako. Kako ne mozemo, moze li malo detalja jer slusajuci pitarsku pricu citavu sezonu mi smo trebali biti u najmanju ruku na nivou Veleza, blago receno
-
Ali_G
#98693 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sad ce gazda jedan intervju baciti. Stize stadion, a za par godina grupna faza. Al od gazde i ne ocekujem nista. Njegovo je da hoda s majicom. Gora stvar je sto nasi ljudi u upravi ocito nemaju nikakvu viziju.
- Logovan
#98694 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma eto makar jedan bek, pojačati sredinu, ali ne npr. dovesti centralnog veznog pa ga staviti da igra ofanzivnog veznog, vidjeti na kojoj tačno poziciji fali vezni. Dovesti jednog napadača po mogućnosti da bude drugačiji tip od Ahmetovića.
Trenera promijeniti, ako se ima u planu dovesti bolji, onaj koji može ovu ekipu podići psihićki, koji može ekipu motivisati da gore od želje za pobjedama i trofejima. I naravno, vrhunski kondicioni trener. Bez ovoga bojim se da nam je mrka kapa.
- rocco_siffredi
#98695 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ima li kakvog habera iz kluba, neki hashtag, #porodica, #svizajedno?
Neki nacrt stadiona, plan za prosirenje kontejnera u Butmiru?
Neki nacrt stadiona, plan za prosirenje kontejnera u Butmiru?
-
sencobih
#98696 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sve nam fercera kao kod pravih klubova, organizacija, marketing, humanitarni rad, akademija, sponzori, samo ono zbog čega i postoji ovo sve navedeno ne funkcionira kako treba. Jbg ne može sve 
- sve_ovo_ja
#98697 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Forumaš koji je prošle godine pisao kritike na Husrefov račun, a ovdje bio popljuvan pa banovan da širi laži.
- Grean
#98698 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Gazda ti namiruje 4 miliona KM sto vise trosis nego sto zaradjujes. Od njega je valjda dosta sa obzirom da ti konkurent koji te je razbuco' trosi dva miliona manje i to sto trosi niko mu ne namiruje. Sve isprosi od institucija i sto sami zarade.
A za upravu ne znam. Jesu odgovorni za fule u prelaznom ili sto su produzili Husrefa, ili je mozda oboje? Treba realno pricati, gdje su oni fulili sto se sportskog segmenta tice.
-
Ali_G
#98699 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Greska uprave je sto su podlegli pritisku i produzili ugovor sa Husrefom a svi su znali da stvari ne stimaju (2x te zaborave u slavljenickom autobusu), a iz ranijih situacija se moglo naslutiti da Husref nije tip trenera sa kojim bi mi napravili neki iskorak na koji nas gazda lozi.
Al evo, sta sad da radimo? Ocito je da nesto na relaciji igraci-trener ne stima. Hocemo otjerati trenera (najbezbolnije), a do juce mu davali podrsku? Koga cemo dovesti? Hocemo preseliti na tribine igrace koji unose nemir? I ko ce na kraju preuzeti odgovornost ako sa ovakvim budzetom ne osvojimo titulu?
Al evo, sta sad da radimo? Ocito je da nesto na relaciji igraci-trener ne stima. Hocemo otjerati trenera (najbezbolnije), a do juce mu davali podrsku? Koga cemo dovesti? Hocemo preseliti na tribine igrace koji unose nemir? I ko ce na kraju preuzeti odgovornost ako sa ovakvim budzetom ne osvojimo titulu?
-
Labirint
#98700 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Gledam malop na atletiko - barsa podatak najbrži sprint na utakmici, i sad cini mi se korea iz atletika, nebitno, 30 km/h. Koliko li je Krste potrčao najbrže, 10,mozda..
Ako iko od naših može i 20,izuzimajuci Hebibovica, za glavu...