BHCluster wrote: ↑02/12/2019 18:29To ona ista bh. dijaspora sto godisnje posalje u Bosnu i Hercegovinu izmedju 2,5 i 3,5 milijardi KM, a što je 13% ukupnog bruto drustvenoga proizvoda.?
Da, salje se sirotinji za hranu i lijekove.
...
Mada, ne treba nikad generalizovati. Imam dosta rodbine i prijatelja u dijaspori. Jedni sute i ne sole pamet, zive svoj zivot, drugi pametuju, tj. seru. Ovdje bili fukara, docepali se zapada, pa se sada prave pametni. Naprasno im porastao IQ i postali sposobni, super pametni.
...
Dio dijaspore bi rado podrzao da se mi zidom opasamo, samo da bi se njima qrac dizao, da bi se hranili turbo-patriotizmom. To sto bi mi u BiH bili jos veca bijeda, to ih ne bi uznemirilo. Par milja eura plata, a u Bosni braca u rovovima, prezivljava bez ikakvog materijalnog uzitka. Super, ne moze bolje.
...
A to je vazda tako. Bogatu dijasporu boli LIJEVO JAJE za sirotinju u BiH. Isto tako je u ratu bolio QRAC elitu za sirotinju. Utrpaj bijedi sa 8 razreda pusku u ruku a ti se bavi strategijom i svercuj. U ratu i nakon rata sve opljackaj. A sirotinju samo lozi, lozi, lozi...
Krv vam jebem.
Meni se srce steze kada gledam svaki dan bijedu, ljude koji skupljaju po ulici djecu za lijecenje, ljude koji po kisi prodaju cigare na ulici kao da je ratno stanje. Ja svaki dan to gledam. I bude mi zlo kad neki smrad iz Malmea kaze: ma zidove treba podici.
Ja da odem vani ne bih srao ljudima koji ostanu u BiH. Sta ja imam sa 2 000 eura srati nekome ko prima 200 eura????