Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Connaisseur Karlin

#7576 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

MarlboroGold wrote: 02/12/2019 12:56
Connaisseur Karlin wrote: 02/12/2019 12:54
MarlboroGold wrote: 02/12/2019 12:41 Image

:mrgreen:
pa zar bas moras sa toljagom :-?

ne ezlim primjenu nasilja :twisted:
To je za Hakiza u slučaju da donese hladno oružje :mrgreen:
budite muskraci i rijestie sukob kao dzenlementi :-D
Hajvan

#7577 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hajvan »

Connaisseur Karlin wrote: 02/12/2019 12:58
Hajvan wrote: 02/12/2019 12:55 ovdje ima par forumasa, koji na drugim temama se otvoreno gnusaju nametnutim identitetima, no na ovoj temi se zdusno zalazu za takodje nametnuti rodni identitet…
licmejerno….
Kako se namece rodni identet :?
na isti nacin kao i svi ostali socijalni konstrukti.
MarlboroGold

#7578 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote: 02/12/2019 12:53
MarlboroGold wrote: 02/12/2019 12:51 Ali su usko povezani.
elaboriraj :-D

bioloski ili/i psiholoski "usko povezani" !?
Povezani, ali je ključna razlika što jedno ide na štetu drugog a drugo ne.
Međutim, nekad asertivnost nije dovoljna da bi se postigao cilj... tad poprima agresivne boje. Ovo najčešće zavisi od druge strane kako se ona postavi.
MarlboroGold

#7579 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote: 02/12/2019 12:59 budite muskraci i rijestie sukob kao dzenlementi :-D
Ok neka Hakiz predloži kako. Ima on šlifa za džentlmentske stvari.
Bloo
Globalna šefica

#7580 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Don't make me go all hysterical on you.
Imaš ovdje neke interesantne momente o ovome što sam pokušala da ti barem donekle približim.
https://www.nytimes.com/2019/02/26/spor ... ke-ad.html

Now excuse me, odoh pjevati borbene.

https://www.youtube.com/watch?v=MYolpyzqIUg
Connaisseur Karlin

#7581 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote: 02/12/2019 13:00
Connaisseur Karlin wrote: 02/12/2019 12:53
MarlboroGold wrote: 02/12/2019 12:51 Ali su usko povezani.
elaboriraj :-D

bioloski ili/i psiholoski "usko povezani" !?
Povezani, ali je ključna razlika što jedno ide na štetu drugog a drugo ne.
Međutim, nekad asertivnost nije dovoljna da bi se postigao cilj... tad poprima agresivne boje. Ovo najčešće zavisi od druge strane kako se ona postavi.
asertivnost nije nikad dovoljna, jer ne mozes jednu naucenu drustvenu osobinu postaljati kao presudna faktor u medjuljudskim relacijama :)
Connaisseur Karlin

#7582 Re: Danasnji "feminizam"

Hajvan wrote: 02/12/2019 13:00
Connaisseur Karlin wrote: 02/12/2019 12:58
Hajvan wrote: 02/12/2019 12:55 ovdje ima par forumasa, koji na drugim temama se otvoreno gnusaju nametnutim identitetima, no na ovoj temi se zdusno zalazu za takodje nametnuti rodni identitet…
licmejerno….
Kako se namece rodni identet :?
na isti nacin kao i svi ostali socijalni konstrukti.
ok, pokusavas mi rci, da nemas rodni identet :?
Connaisseur Karlin

#7583 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote: 02/12/2019 13:02
Connaisseur Karlin wrote: 02/12/2019 12:59 budite muskraci i rijestie sukob kao dzenlementi :-D
Ok neka Hakiz predloži kako. Ima on šlifa za džentlmentske stvari.
a sta tebi fali da odlucis :lol:

spremi se za danasnju porciju Bloo-ine pure :lol:
Hajvan

#7584 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hajvan »

konoplja

#7585 Re: Danasnji "feminizam"

Post by konoplja »

Bloo wrote: 02/12/2019 12:22
konoplja wrote: 02/12/2019 12:08 Steve Jobs je bio poznat kao gnjida od covjeka i agresivac. Nitko ga nije slavio kao "super mega bossa" nego su svi govorili da je govno od covjeka. Jako dobro dokumentovano.

Steve Ballmer takodjer, Larry Ellison etc. Primjera ima koliko hoces o muskarcima koji su ostvarili impresivne karijere, a bili su negativci.

Eto, da ti se revansiram Dragon Lady :D

Zasto su muskarci asertivniji od zena? Mozda testosteron igra neku ulogu?

¯\_(ツ)_/¯
Smatram da brkaš malo pojmove. Steve Jobsa slave kao šta?
Ukucaj Steve Jobs i npr boss - dobit ces rezultate: kako voditi prodaju ka SJ, kako voditi kompaniju kao SJ, njegove izjave itd....
Ellison se nalazi u Board of directors kod koje kompanije? Jedna lijepa rečenica o njemu: Larry Ellison, among the last of the old lions who transformed a fruit-and-nut-growing backwater into Silicon Valley
Naravno Ellison je grozan čovjek.
Da, ostvarili su impresivne karijere, ali na početku da li je njihova agresivnost bila karakterisana kao asertivnost ili?
U tome je stvar.
Ako pokazuješ asertivnost od početka svoje ideje, da li tvoj uspjeh zavisi od percepcije istog?

Neobično je da moj osvrt o tome kako se percipiraju određene kvalitete kod žena rezultira "payback time" postom. Da li se osjećaš ugroženo?
Pam Kostka, a serial entrepreneur who is now CEO of a stealth-mode mobile startup, was given the title “dragon lady,” but she did not change her management approach.

She told me: “I never backed down from being aggressive or direct just because somebody was going to criticize me for it. I won’t apologize for being a woman. I tend to have a direct communication style, which is also penalized in women. Women are supposed to be more empathetic in their style, but I am more direct and logical. Maybe I am that way because I need to be in order to get my voice heard.”

Annabel Liu, who works at a stealth startup and was previously vice president of engineering at LinkedIn, received similar feedback; she was told she had an aggressive and authoritarian style. Her way of responding to this was to evolve her brand to be less abrasive while still being assertive.

Shilpa Lawande, a CEO and co-founder of the artificial intelligence startup in the health care space, postscript.us, also found herself confronting labels of assertiveness or aggressiveness. She chose to take it as constructive feedback and strove toward finding more balance based on each situation.
https://www.forbes.com/sites/nextavenue ... 75aba7bc89

Kad smo asertivne, onda smo bossy, pushy i agresivne.
KAd je muškarac asertivan, on je BOSS
. Ona je DRAGON LADY...a pogledaj origin tog izraza.
Kad si otvorena i govoriš istinu - onda si too much...
Ukucao "Steve Jobs Boss". Rezultati Google pretrage: 16 Examples of Steve Jobs being an unbelivable jerk, To become a better leader dont read the Steve Jobs biography, Steve Wozniak: No one wanted to work under Steve Jobs ever...
To su neki rezultati sa prve stranice.

Vidim da ti je jako bitan jezik i koje se rijeci koriste. Pa italiziras lav, zasto? kakve to veze ima? meni to ne igra nikakvu ulogu. Mogli su ga i zmajem nazvati. Znamo jako dobro zasto je lav ili bi bio tigar, ajkula, zmaj, a ne koala ili mrav recimo.
Da, ostvarili su impresivne karijere, ali na početku da li je njihova agresivnost bila karakterisana kao asertivnost ili?
Ili sta?
Agresivnost i asertivnost idu rukom pod ruku, i smatraju se tim kao negativnim labelom. Kao sto vidis iz tvog teksta:
also found herself confronting labels of assertiveness or aggressiveness
Da, oduvijek je Steve Jobs bio agresivan i asertivan. Nitko nije volio raditi sa njim i svi su ga izbjegavali. Nikome nije bilo ugodno oko njega, pogotovo kad popizdi. Od kada je bio nitko i nista pa sve dok nije riknuo ko lav bio je omrazen i nitko ga nije gloroficirao kao osobu, nego njegove rezultate tj. kompanije koje je bio izvrsni rukovodilac.

Neobično je da moj osvrt o tome kako se percipiraju određene kvalitete kod žena rezultira "payback time" postom
Nimalo mi nije neobicno. Zasto bi bilo neobicno da se ne slazem sa tvojim narativom? Smatram da cherry pickas primjere koji odgovaraju percepciji tvoje realnosti.
Izvadila si ovdje 3 uspjesne zene sa rukovodeci pozicija koje imaju asertivan i agresivan stil vodenja posla. Tvrdis da se te karakteristike samo kod zena percipiraju negativno i tu se ne slazemo i to je srz moga posta. Ljudi smo, mnogi ne vole takav stil poslovanja pa ti dajem primjere muskaraca koji su omrazen i poznati su kao (labels) control freak, forceful, nutjob, bossy etc.
Moja realnost je da su sve 3 zene na rukovodecim pozicijama. Kritizirane su za svoj stil poslovanja i odnosa prema ljudima. 2 zene od 3 se trude uvaziti kritiku i promjeniti stil. Je li se to ne smije vise kritika uputit, do toga je doslo?
MarlboroGold

#7586 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote: 02/12/2019 13:03

Imaš ovdje neke interesantne momente o ovome što sam pokušala da ti barem donekle približim.

Sve super i jasno mi je o čemu je riječ... ali zašto je focus na Sereni pored svih drugih žena?

Ova Serena:
"Williams' 2018 US Open ended in controversy, with Williams falling to Naomi Osaka in straight sets following a game penalty in the second set of the final. During that second set, she was given a code violation because her coach, Patrick Mouratoglou, gave her coaching hand signals. Williams was upset by the violation, claiming that her coach was simply giving her a thumbs up, and demanded an apology from chair umpire Carlos Ramos. Mouratoglou later admitted that he had been coaching.[304] She received a second violation for smashing her racket on the court, which resulted in a point penalty. After her third code violation for verbal abuse against the umpire, Williams was assessed a game penalty.[305][306] Williams said that she believed she had been treated unfairly by the umpire because she is a woman.[307] Williams was fined a total of $17,000, that included $4,000 for a coaching violation, $3,000 for racket abuse and $10,000 for verbal abuse towards the umpire"

Ili ova Serena:
In the US Open semifinal round against Kim Clijsters, Williams slammed her racket on the court after losing the first set. She was given a warning, with a potential second violation carrying a one-point penalty. While trailing 4–6, 5–6, 15–30, Williams's second serve was called a foot fault, resulting in two match points for Clijsters. Williams gestured with her racket to the lineswoman who had made the call and yelled at her, with profanities and a threat to shove a tennis ball down the lineswoman's throat.[292] During the subsequent on-court conference between the chair umpire, the lineswoman, US Open officials, and Williams, a television microphone picked up Williams saying to the lineswoman, "I didn't say I would kill you! Are you serious?"[293] The incident resulted in Williams being penalized a point for unsportsmanlike conduct‍—‌necessitated by the earlier warning for racket abuse‍—‌meaning Clijsters won the match 6–4, 7–5. The following day, Williams was issued the maximum permissible on-site fine of $10,000 (plus $500 for racket abuse). After further investigation, the Grand Slam Committee in November 2009 fined her $175,000 in place of suspending her from the 2010 US Open or other Grand Slam events.[294] They also placed her on a two-year probation which provided that if Williams committed another offense at a Grand Slam event in the next two years, she would be suspended from participating in the following US Open. If, however, she committed no offenses within the next two years, her fine would be reduced to $82,500.[294] Williams initially refused to apologize for her outburst, both in her post-match press conference[295] and in an official statement released the following day.[124] She eventually did apologize, stating "I just really wanted to apologize sincerely because I'm a very prideful person, and I'm a very intense person and a very emotional person", and "I wanted to offer my sincere apologies to anyone that I may have offended." She said she was humbled by the experience.[296]

Preuzeto sa wikipedije jer mi se nije dalo pisati iz sjećanja.

Daj ba...
Connaisseur Karlin

#7587 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote: 02/12/2019 13:53

Sve super i jasno mi je o čemu je riječ... ali zašto je focus na Sereni pored svih drugih žena?

Daj ba...
teniseri prave ideticne poteze i ispricavaju se, nije ovo specificno ponasanje samo za tenisreku :)

pa Serena je zvijezda, na takvima je uvijek veci fokus

zenu sam upoznala poslovno, najnomrlanija osoba, ne grize zubima, ne ujeda pogledom :thumbup: u jednoj rasistickoj americi nije lako uspjesnim crncima :thumbup:
MarlboroGold

#7588 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote: 02/12/2019 14:02

Daj ba...
teniseri prave ideticne poteze i ispricavaju se, nije ovo specificno ponasanje samo za tenisreku :)

zenu sam upoznala poslovno, najnomrlanija osoba, ne grize zubima, ne ujeda pogledom :thumbup: u jednoj rasistickoj americi nije lako uspjesnim crncima :thumbup:
Jeste samo što se javnost u ameriKi većinom nije složila - pogotovo sa njenim posljednjim ispadom "because I am a woman".
Što se tiče sporta i nje kao sportašice gotivim i nju i Venus. Čak sam jednom dobio dobru lovu na kladionici :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#7589 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote: 02/12/2019 14:11
Connaisseur Karlin wrote: 02/12/2019 14:02

Daj ba...

Jeste samo što se javnost u ameriKi većinom nije složila - pogotovo sa njenim posljednjim ispadom "because I am a woman".
amerika je konzarvativna ,amerika diskiminira i zene, a biti zena crnkinja je znatno teze od biti zena bjeliknja , a razumljivo je konzervativnim amerikanicma je zasmetao takav komentar :lol: ili ti mislis da je amerika postedjena sovinizma :)
MarlboroGold

#7590 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote: 02/12/2019 14:13 amerika je konzarvativna ,amerika diskiminira i zene, a biti zena crnkinja je znatno teze od biti zena bjeliknja , a razumljivo je konzervativnim amerikanicma je zasmetao takav komentar :lol: ili ti mislis da je amerika postedjena sovinizma :)
Kojim konzervativnim amerikancima? To nije imalo nikakve veze sa time što je ona žena. Eto piše ti jasno šta se desilo. S pravom kažnjena i to je sve.
Connaisseur Karlin

#7591 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote: 02/12/2019 14:17
Connaisseur Karlin wrote: 02/12/2019 14:13 amerika je konzarvativna ,amerika diskiminira i zene, a biti zena crnkinja je znatno teze od biti zena bjeliknja , a razumljivo je konzervativnim amerikanicma je zasmetao takav komentar :lol: ili ti mislis da je amerika postedjena sovinizma :)
Kojim konzervativnim amerikancima? To nije imalo nikakve veze sa time što je ona žena. Eto piše ti jasno šta se desilo. S pravom kažnjena i to je sve.
Dali je kaznjena jer je izjavila da je "nervozna jer je zena" ili je kaznjena jer je napravila tehnicku gresku na tensikom igraslistu :D
MarlboroGold

#7592 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

:-)
Connaisseur Karlin

#7593 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote: 02/12/2019 14:27:-)
pa nije ni ona rekla da je kaznjena jer je zena :D
Hakiz

#7594 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

:evil:

MarlboroGold

#7595 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Dobar. Najbolja scena ikad :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#7596 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote: 02/12/2019 14:30

:evil:

a vas dvojica ste ozbiljno spremni izgubti glavu radi mene :D :lol:

nije vam to pametno :roll:
Hakiz

#7597 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote: 02/12/2019 14:28
Mogu crne žene u SAD kukati kolik ogod hoće, gore je autohtonim ženama.

Kao što jedno mjedan reče, mogu zamisliti da meksikanac ili crna muslimanka budu predsjednici SAD, ali da indijanac ili indijanka (native american) budu predsjednici, to nikad.

Tako to ide, ko je od ovih ugroženih najglasniji nešto i napravi. Ima ih kojima je gore, ali pate u tišini.
Hakiz

#7598 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote: 02/12/2019 14:32

Ti si, bona Franc Ferdinand. Uzrok, ali nisi razlog.

Čuj glavu gubiti zbog žene. Pa nije novac u pitanju...
Connaisseur Karlin

#7599 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote: 02/12/2019 14:36
Connaisseur Karlin wrote: 02/12/2019 14:28
Mogu crne žene u SAD kukati kolik ogod hoće, gore je autohtonim ženama.

Kao što jedno mjedan reče, mogu zamisliti da meksikanac ili crna muslimanka budu predsjednici SAD, ali da indijanac ili indijanka (native american) budu predsjednici, to nikad.

Tako to ide, ko je od ovih ugroženih najglasniji nešto i napravi. Ima ih kojima je gore, ali pate u tišini.

nema potrebe menei objsanjvati kako je zenama u US :-D

US je konzerva :D
Connaisseur Karlin

#7600 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote: 02/12/2019 14:38
Connaisseur Karlin wrote: 02/12/2019 14:32

Ti si, bona Franc Ferdinand. Uzrok, ali nisi razlog.

Čuj glavu gubiti zbog žene. Pa nije novac u pitanju...
zar uzrok ne znaci automatski razlog :?
Post Reply