Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
JedanMova wrote: ↑28/11/2019 20:56
U isto vrijeme, u galaksiji "far, far away"...
"Moje mjesto nije u Pazariću, da radim sa štićenicima. Moje mjesto je da u Parlamentu predlažem rješenja za njihovo stanje. To je nešto za šta se borim, da ljudi koji su kvalifikovani za rad sa štićenicima."
I onda mi neko kaze da nije ubleha. Najvece zlo (i ubleha naravno) u NS-u. Samo da joj je na budzet biti nakacena. Predlaze zena rjesenja... heeeeeeej, predlaze rjesenjaaaaaaaaaaaa
Pa sta je pogresno. Je li ti smatras da ona u pazaric treba ici, kao jos jedan radnik u administraciji? Ili smatras da bi kao nekvalifikovala trebala raditi sa djecom kao pedagog ili odgajatelj?
Koju od ovih opcija ti smatras ok da sabina uradi?
Ne znam, vjerovatno je do mene. Ona je inace poznata kao osoba od rjesenja, sve je rijesila do sada svojim prijedlozima.
Mozda ste stvarno u pravu, mozda ona treba da sjedi na budzetu i predlaze rjesenja. Kvalitet, izvodivost i sve sto ide uz to su vise manje nebitni. Bitno je da ona predlaze jer nizasta drugo bogom dana nije osim da palamudi.
Eto vam je pa je vodite kuci, stvarno ne vidim problem ni u tome da vam i u slobodno vrijeme palamudi. Samo se potrdudite da i to objavite ili nista od narednog palamudjenja u privatnom aranzmanu
Pametan odgovor nisam ni ocekivao. Kreveljenje samo.
Mozes li lijepo odgovoriti, sta ti predlazes, da ide u administraciju u pazaric ili da radi kao nekvalifikovana odgajateljica?
Pa sta je pogresno. Je li ti smatras da ona u pazaric treba ici, kao jos jedan radnik u administraciji? Ili smatras da bi kao nekvalifikovala trebala raditi sa djecom kao pedagog ili odgajatelj?
Ne znam, vjerovatno je do mene. Ona je inace poznata kao osoba od rjesenja, sve je rijesila do sada svojim prijedlozima.
Mozda ste stvarno u pravu, mozda ona treba da sjedi na budzetu i predlaze rjesenja. Kvalitet, izvodivost i sve sto ide uz to su vise manje nebitni. Bitno je da ona predlaze jer nizasta drugo bogom dana nije osim da palamudi.
Eto vam je pa je vodite kuci, stvarno ne vidim problem ni u tome da vam i u slobodno vrijeme palamudi. Samo se potrdudite da i to objavite ili nista od narednog palamudjenja u privatnom aranzmanu
Pametan odgovor nisam ni ocekivao. Kreveljenje samo.
Mozes li lijepo odgovoriti, sta ti predlazes, da ide u administraciju u pazaric ili da radi kao nekvalifikovana odgajateljica?
A ti si nesto kao ocekivao? Znas, ni ona me nije mogla uvuci u tu spin masin. Ne znam samo sto ti mislis da si bolji?
Al neka, ne moze te covjek kritikovat sto pokusavas. I to je za ljude
JedanMova wrote: ↑28/11/2019 20:56
U isto vrijeme, u galaksiji "far, far away"...
"Moje mjesto nije u Pazariću, da radim sa štićenicima. Moje mjesto je da u Parlamentu predlažem rješenja za njihovo stanje. To je nešto za šta se borim, da ljudi koji su kvalifikovani za rad sa štićenicima."
I onda mi neko kaze da nije ubleha. Najvece zlo (i ubleha naravno) u NS-u. Samo da joj je na budzet biti nakacena. Predlaze zena rjesenja... heeeeeeej, predlaze rjesenjaaaaaaaaaaaa
U pravu si. Ako ti, nedajbože, zatreba operacija, neka te Sabina operiše umjesto hirurga. A ne da da u Parlamentu predlaže rješenja za, na primjer, bolju organizaciju zdrvastvenog sistema.
kmirsad wrote: ↑28/11/2019 13:29
Malo pikanterija.Ova grupa je par mjeseci tri majke dojila, pregovarala sa tri stranke i tvrdila pazar.Dvije veče i jednom malom, lokalnom. Pregovori su bili teški. Najbliži su bili DF-u. Na par dana prije bili i sa ŽK, u kasnim nočnim satima, kod Rumenog na ribnjaku u kafani... Ovaj im obečao kule i gradove, a onda ih otkačio, tražili previše. Tada su prelomili da idu u NS, rasporede se i preuzmu je
Mislim da smo negdje vec apsolvirali tvoju strucnost u mnogim poljima prikazanu na ovom forumu, ali putovanje kroz vrijeme i mijenjanje proslosti je definitivno novost za sve. Cisto da znas, DF i dalje ganja da se Marjanovic vrati i to direktno u predsjednistvo i to preko njihovog sekretara Miletica. Sa Komsicem se ekipa iz IGG-a nikad nije srela niti je bilo govora o tome (cistom logikom stvari - pa prvu Dizdarevicku i Vukasovica ne bi primili nazad). Prva opcija mu je uvijek bila nova politicka stranka, a druga NS. Nikad nije postojala treca. I jos bonus - Marjanovic je maksimalno htio da vodi GO, ali su ga pritisnuli stari clanovi koji su bili uz Albina i Dennisa. A onda mu je Pedja ponudio da bude podpredsjednik sa Sabinom (cekaj, kako mu on to moze ponuditi tako nesto kada su izbori demokratski i posteni). Ostalo je vec istorija.
Nesto mislim da su te tvoji pikantni izvori dobro navukli, al eto Pedja ovo cita pa neka me demantuje. Jel tako bilo predsjednice?
Nisam ni rekao da je Damir Marjanović bio na tom sastanku. Bili su njegovi nižerangirani predstavnici iz Glavnog Štaba koje znam poimenice. Čak znam i ko je vozio, i kad su se vratili u Tuzlu...
moj drug :
" Znalo se to od početka. Marjanović je pokušao pročistiti stranku ali nije imao dovoljno ruku. I desilo se što se desilo. Udarna trojka Naše Stranke, Peđa Kojović, Sabina Čudić, Nasiha Pozder "uspješno" su gurali svoje ljude i "svoju stvar".
Ja :
"Bravo srcane."U sridu ! ! !" Samo iskreno i u lice. Neka se zna največa istina do sada izrečena... o razlozima dolaska Vrhovnog komadanta Damira Marjanovića i njegovog Glavnog štaba u NS... I glavnog planera i stratega operacije "Pročiščavanje Naše Stranke" od Pedje Kojovića, Sabine Čudić, Nasihe Pozder, guranje svojih ljudi i "svoje stvari"... I? Kako bi se danas zvala, ta nova, pročišćena stranka?...Vjerovatno bi došla i "tobe" i danas bila u koaliciji sa SDA, i drugim centrično lijevim građanskim strankama u TK, FBiH , BiH... Koja je sljedeča na redu za "prečiščavanje"? "
kmirsad wrote: ↑28/11/2019 13:29
Malo pikanterija.Ova grupa je par mjeseci tri majke dojila, pregovarala sa tri stranke i tvrdila pazar.Dvije veče i jednom malom, lokalnom. Pregovori su bili teški. Najbliži su bili DF-u. Na par dana prije bili i sa ŽK, u kasnim nočnim satima, kod Rumenog na ribnjaku u kafani... Ovaj im obečao kule i gradove, a onda ih otkačio, tražili previše. Tada su prelomili da idu u NS, rasporede se i preuzmu je
Mislim da smo negdje vec apsolvirali tvoju strucnost u mnogim poljima prikazanu na ovom forumu, ali putovanje kroz vrijeme i mijenjanje proslosti je definitivno novost za sve. Cisto da znas, DF i dalje ganja da se Marjanovic vrati i to direktno u predsjednistvo i to preko njihovog sekretara Miletica. Sa Komsicem se ekipa iz IGG-a nikad nije srela niti je bilo govora o tome (cistom logikom stvari - pa prvu Dizdarevicku i Vukasovica ne bi primili nazad). Prva opcija mu je uvijek bila nova politicka stranka, a druga NS. Nikad nije postojala treca. I jos bonus - Marjanovic je maksimalno htio da vodi GO, ali su ga pritisnuli stari clanovi koji su bili uz Albina i Dennisa. A onda mu je Pedja ponudio da bude podpredsjednik sa Sabinom (cekaj, kako mu on to moze ponuditi tako nesto kada su izbori demokratski i posteni). Ostalo je vec istorija.
Nesto mislim da su te tvoji pikantni izvori dobro navukli, al eto Pedja ovo cita pa neka me demantuje. Jel tako bilo predsjednice?
Sve sam ovo predvidio. Zajebo se samo kod 2 osobe koje poznajem 40 godina.. Epske pjesme sam im pisao. Za jednu nisam baš bio skroz siguran, puno pehlivanjenja i iskustva... a za drugu sam bio spreman poginuti. U pravu si, za njih dvojicu sam se gadno zajebao.
Što meni ide na živce ovo stranačko polaganje cviječa uz praznike, radi iskazivanja "patriotizma" i jeftinih političkih poena. Žešča hipokrizija. Ja bi to zabranio.Eventualno zvanićna delegacija jednog nivoa vlasti, multinacionalna, multi religijska, multistranačke... a ostali kao pojedinci, ako im je ćejf...
Last edited by kmirsad on 29/11/2019 11:40, edited 1 time in total.
kmirsad wrote: ↑29/11/2019 11:31
Što meni ide na živce ovo stranačko polaganje cviječa uz praznike, radi iskazivanja "patriotizma" i jeftinih političkih poena. Žešča hipokrizija. Ja bi to zabranio.
Zato što to shvataš na morbidan način.
Svugdje u svijetu se odaje počast zaslužnima na domovinske praznike i naravno da u tome učestvuju politički predstavnici.
statixx wrote: ↑29/11/2019 11:35
Evo za Dan nezavisnosti...