Ev ja križo oma.

Imamo Rješenje Kantonalnog suda u Sarajevu, a kada dobijelo presudu Općinskog suda, koji je dužan nastaviti taj proces, imat ćemo situaciju da će 6.300 nedoktora pokrenuti tužbene zahtjeve da im se isplati materijalna naknada zbog diskriminacije. To je velika prijetnja za Budžet Kantona Sarajevo, a to znači da neće biti novih tramvaja, trolejbusa za slikanje, pruga za presijecanje vrpci..
Kada KS ne moze imenovati ljude u ustanove koje finacira, mora uzvratiti udarac.
A treba tolike pare da da u obrazovanje a narod gladan nema krova nad glavom. Znas li ti koliko je to stanova ili hljebova tek a ti bi u obrazovanje?tutku wrote: ↑27/11/2019 10:31 Ja se nadam da Vlada zaista nece nabaviti ovaj helikopter o kojem fahro pise, 27miliona za jedan takav hir je apsolutno neprihvatljivo. Federalni organi imaju helikopter koji je uvijek na raspolaganju do sada kantonalnim organima bio.
27 miliona jos ne mogu da vjerujem o kojoj se cifri radi, pa zamislite da se to ulozi u neki obrazovni segment. Jebote helikopteri
nije lose nego neophodno je pored postojecih procedura potrebnih za koristenje u te svrhe.izvrsni direktor wrote: ↑27/11/2019 11:05A treba tolike pare da da u obrazovanje a narod gladan nema krova nad glavom. Znas li ti koliko je to stanova ili hljebova tek a ti bi u obrazovanje?tutku wrote: ↑27/11/2019 10:31 Ja se nadam da Vlada zaista nece nabaviti ovaj helikopter o kojem fahro pise, 27miliona za jedan takav hir je apsolutno neprihvatljivo. Federalni organi imaju helikopter koji je uvijek na raspolaganju do sada kantonalnim organima bio.
27 miliona jos ne mogu da vjerujem o kojoj se cifri radi, pa zamislite da se to ulozi u neki obrazovni segment. Jebote helikopteri
Shvatas li da ce se uvijek neko naci da kaze da je moglo drugacije pare uloziti?
Oduvijek se pricalo kako helikoptere treba nabaviti, multifunkcionalne koji ce sluziti za gasemje pozara, spasavanje u nasim planinama, prevozenje bolesnih, podraka policiji....sta ti smeta u ovome nabrojanom? Sta je lose tu?
Prvi pozar kad bude jebavat ce sda-ovski crvi svima sve sto nema helikoptera. A ovce ce odma blekat i psovati cetniku pedji i nevjerniku forti
Sumnjam da je Vlada toliko stabilna, i da uopce ima unutrasnju zelju za ovakav jedan potez. Da bi bio dobrodosao, to svakako.
Neki potezi su jaci kao prijetnja nego kao povuceni.Prpa.ba wrote: ↑27/11/2019 11:24Sumnjam da je Vlada toliko stabilna, i da uopce ima unutrasnju zelju za ovakav jedan potez. Da bi bio dobrodosao, to svakako.![]()
...
Inace, helikopter je dio plana sestorke, ima papir sa potpisima i SBB i DF da se formira helikopterska jedinica. Jedino oko cega se moze pregovarati je cijena. 27 miliona KM je, koliko vidim, cijena helikoptera koji je opremljen i za medicinski prevoz i za pretrazivanje prostora, plus odrzavanje, rezervni dijelovi, obuka pilota itd. Kada pogledam budzetiranje MUP-a RH, to je tu negdje, milion gore-dole.
Da li nam je helikopterska jedinica prioritet u ovom trenutku? Nije. Da li ce dobro doci? Mozda, ako se bude koristila kako treba.![]()
Hajde evo da prihvatim tu taj pogresan rezon sta je vaznije i kazem okej bolje je te pare usmjeriti da se socijalnim slojevima pomogne na nacin da se nadje posao podrzi otvaranje radnih mjesta, 27mil nije malo.izvrsni direktor wrote: ↑27/11/2019 11:05A treba tolike pare da da u obrazovanje a narod gladan nema krova nad glavom. Znas li ti koliko je to stanova ili hljebova tek a ti bi u obrazovanje?tutku wrote: ↑27/11/2019 10:31 Ja se nadam da Vlada zaista nece nabaviti ovaj helikopter o kojem fahro pise, 27miliona za jedan takav hir je apsolutno neprihvatljivo. Federalni organi imaju helikopter koji je uvijek na raspolaganju do sada kantonalnim organima bio.
Shvatas li da ce se uvijek neko naci da kaze da je moglo drugacije pare uloziti?
Oduvijek se pricalo kako helikoptere treba nabaviti, multifunkcionalne koji ce sluziti za gasemje pozara, spasavanje u nasim planinama, prevozenje bolesnih, podraka policiji....sta ti smeta u ovome nabrojanom? Sta je lose tu?
Prvi pozar kad bude jebavat ce sda-ovski crvi svima sve sto nema helikoptera. A ovce ce odma blekat i psovati cetniku pedji i nevjerniku forti
drug_profi wrote: ↑27/11/2019 11:37 Nije nuzno, ali je pozeljno.
Moze biti presudno kad ti se nadje u datom trenutku na raspolaganju.
Ja sam za.
Ja sam uostalom uvijek za jacanje represivnih snaga.
Ljudski zivoti za mene nisu glupost.tutku wrote: ↑27/11/2019 12:37Hajde evo da prihvatim tu taj pogresan rezon sta je vaznije i kazem okej bolje je te pare usmjeriti da se socijalnim slojevima pomogne na nacin da se nadje posao podrzi otvaranje radnih mjesta, 27mil nije malo.izvrsni direktor wrote: ↑27/11/2019 11:05A treba tolike pare da da u obrazovanje a narod gladan nema krova nad glavom. Znas li ti koliko je to stanova ili hljebova tek a ti bi u obrazovanje?tutku wrote: ↑27/11/2019 10:31 Ja se nadam da Vlada zaista nece nabaviti ovaj helikopter o kojem fahro pise, 27miliona za jedan takav hir je apsolutno neprihvatljivo. Federalni organi imaju helikopter koji je uvijek na raspolaganju do sada kantonalnim organima bio.
To sto ce se neko naci da nesto kaze nikakav je argument, kao i ovi docniji koje si iznio.
Sve sto si naveo je cista glupost za koju KANTONU ne treba helikopter. Ne znam da smo dosad platili neku cijenu u nekim pozarima jer nije bilo helikoptera? Ne znam da je neko umro jer se nije prevezao kantonalnim helikopterom? Itd itd.
Kvalitetnog razloga za ovakvu nabavku nema. To je fakt
Postedi me patetike. Pogledajmo argumente. Ljudski zivoti su najvazniji i daj mi neki primjer kada je osti izgubljen jer KS nema helikopter? Objasni mi kako mislis da ce taj helikopter, mani se isprazne price i satro zastite ljudskih zivota.izvrsni direktor wrote: ↑27/11/2019 13:13 Ljudski zivoti za mene nisu glupost.
Obzirom da univerzitetski centar nema helikopter, kantonalna policija nema helikopter, kantonalna civilna zastita nema helikopter, gss nema helikopter...a svi ovi sluze za dobrobit ljudi i spasavanje ljudskih zivota.
Hocemo bjelasnicu i jahorinu da osposobimo da bude zanimljiva inostranim turistima a ne mozemo im obezbijediti spasavanje helikopterom.
Sta da se desilo nekome od djece nesto na plimpijskim igrama., helikoptera nema da ih spasi..
Ovo crveno je najbolji opis nase aljkavosti. Cekaj da neko izgubi zivot pa cemo onda o tome razmisljati. Nije jos niko, sta cemo dzaba unaprijed razmisljati o prevenciji.
Ovaj argument, oslonit se na federalni helikopter, star preko 40 godina...
Umjesto pohvaliti unapredjenje i radovati se radu na poboljsavanju zastite ljudi, bitnije je srati stranacki
Ne znaš ni da nije.
Da, trijaža. Koga ćemo unaprijed pustiti da umre.
Ja sanjam kad ce Kanton poceti izdvajati simbolicnu cifru za podrsku razvoju biznisa kod mladih ili razvoju startapa, npr. 10 miliona svake godine za 10-20 jacih startapa i 10 miliona za podrsku biznisu kod 100 mladih osoba ispod 35 godina. To je sica za budzet od 1 milijarde.tutku wrote: ↑27/11/2019 10:31 Ja se nadam da Vlada zaista nece nabaviti ovaj helikopter o kojem fahro pise, 27miliona za jedan takav hir je apsolutno neprihvatljivo. Federalni organi imaju helikopter koji je uvijek na raspolaganju do sada kantonalnim organima bio.
Za kanton gdje je glavni grad i sa budzetom od milijarde helikopter od 27 miliona je sasvim ok za vanredne situacije.