Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
kluz franjo
#4026 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sreća pa se KO SDA i razni faktori sa stavovima u biti i ne brinu pretjerano ni za BiH, a ni za Skakina ino-gostovanja.
Iz stranke bi ga odmah izbacili.
Iz stranke bi ga odmah izbacili.
- Kikibombona
#4027 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Premijer Bavarske u Rusiji sa Medvedevom.wowausername wrote: ↑24/11/2019 12:39Edin Forto unutar nase drzave predstavlja KS, ali van drzavne granice on bi trebao predstavljati cjelovitu BiH, te djelovati i sastajati se sa stranim drzavnicima iskljucivo pod obiljezjem drzave BiH -- ne kantona, vec iskljucivo drzave... to jeste, ukoliko vec ima razloga da se sastaje s nekim premijerom i ako je vec odobreno.bingov buraz wrote: ↑24/11/2019 12:33 Možda zastavu kantona da je ponio pa hajde,državnu nigdje veze.
Faktor i Stav bi vrištali,pogledajte kako Forto sramoti državnu zastavu a nema pravo da je predstavlja uopšte.
Ne moze kanton biti iznad drzave, niti autonomna pokrajina (npr. Vojvodina).
Meni je ovo sasvim odvratno, i nepostivanje svoje drzave. Nema tih para za koje bi pristao da se s bilo kim sastanem, ukoliko sam vec zaposlen od te drzave -- bez obiljezja te iste drzave. Fuj!

Uvijek sam govorio da su ove Svabe glupe kao qrac, treba im Halid Genjac da ih posavjetuje. A mogao bi i Sejfudin Tokic, on je strucnjak za zastave.
- JThomas
#4028 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
a da je ponio bilo bi odakle njemu to pravo, nije on država, nije država do ilidže i ostalo, izborni pobjednici treba da predstavljaju državu
svaki dan ove vlade logika je sve fleksibilnija...
svaki dan ove vlade logika je sve fleksibilnija...
- bunk
#4029 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
I da rusija je drzava,vojvodina to nije..
Nebitno ba,gaf,idemo dalje..
Sta kaze gore kolega " bot".
Ako nisi u suri onda te proglase nepozeljnim ili botom..
E nece da moze
-
kluz franjo
#4030 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Mostarska SDA zahtjeva izvinjenje i ostavku gradonačelnika Skake!

- Kikibombona
#4031 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Koja ce mlada osoba zivjeti u Visokom, Kiseljaku, Grudama... gdje je drustveni zivot qrac, gdje je atmosfera kao da je upravo prezivljen nuklearni napad.drug_profi wrote: ↑13/06/2019 15:45 Ja ti rekoh da se mora proći ta faza. U razvijenim drustvima je u jednom momentu stavljen izbor pred sirotinju unaprijedite svoje prihode ili odselite gdje se moze bolje zivjeti sa manje para.
Svi se skrcali u Sarajevo. A najgore plate za NK i KV radnike su u Sarajevu, a najskuplji život ubjedljivo.
Pa se napravila divlja kuca, pa daj da ti opstina nesto popravi, daj da ti drzava gleda kroz prste, a i ti maš pravo da živiš...
Imaš ali nemoraš tamo gdje nemožeš da priuštiš.
Idi brate u Ilijaš, Gračanicu, Visoko, Kiseljak, Vitez, Grude, Čitluk... ne mora se živjeti u Sarajevu. Ima još gradova.
Jednostavno ovaj grad ima specifičnosti koje ne dozvoljavaju da se toleriše loženje smeća i vozanje krševa.
Radi zivih ljudi, radi djece... pa samo da znas sta smo djeci uradili, samo da znas koliko ima astme, koliko je alergija na sve i svasta, koliko je hronicnih bolesti pluca u mladih osoba...
samo zato sto Hamo ima pravo....
Ja kada prodjem kroz Zavidovice uhvati me depresija, ne daj boze da tu moram zivjeti. Da mi dajes duplo vecu platu nego imam sad, ne bih pristao. Jebo pare ako tu moram zivjeti.
...
Bas nedavno upadoh u pricu sa studenticama iz Kaknja, Tesnja i Zavidovica. Pitam ih, sta nakon faksa, gdje bi zivjele. Kazu, ovdje u Zenici ili Sarajevu. Grad pun, kafici, osjetis da ima zivota. Tesanj je depresija.
...
Ako ti je u Sarajevu ruzno, preseli ti u Kiseljak.
-
wowausername
#4032 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nit volim SDA, nit me zanimaju... a od Skake veceg debila ne mozes naci i da hoces (jedva zna sastaviti recenicu), tako da me ne cudi sto ga zaboli neka stvar je li tu drzavno obiljezje ili nije.kluz franjo wrote: ↑24/11/2019 19:54 Mostarska SDA zahtjeva izvinjenje i ostavku gradonačelnika Skake!
![]()
Iskreno, ne bi ni komentarisao da nisam vidio sliku doticnog.... jer inace ne citam takve vijesti, ali tesko je ignorisati kad vidite sliku donekle normalnog lika na sastanku s nekim iz druge drzave bez ikakvog obiljezja njegove drzave... Treba bit obiljezje... nije otisao u slobodno vrijeme, otisao je kao predstavnik KS -- ali to ne moze pobiti cinjenicu da je placen od drzave BiH! Sto znaci, prvenstveno ides pod zastavom BiH.
-
kluz franjo
#4034 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Poenta je da SDA, Faktor i ovi sa "stavovima na bun´kama" niti znaju, niti žele da znaju razlike u protokolu prilikom zvaničnih, radnih i nezvaničnih posjeta na različitim nivoima razgovora.wowausername wrote: ↑24/11/2019 20:22Nit volim SDA, nit me zanimaju... a od Skake veceg debila ne mozes naci i da hoces (jedva zna sastaviti recenicu), tako da me ne cudi sto ga zaboli neka stvar je li tu drzavno obiljezje ili nije.kluz franjo wrote: ↑24/11/2019 19:54 Mostarska SDA zahtjeva izvinjenje i ostavku gradonačelnika Skake!
Iskreno, ne bi ni komentarisao da nisam vidio sliku doticnog.... jer inace ne citam takve vijesti, ali tesko je ignorisati kad vidite sliku donekle normalnog lika na sastanku s nekim iz druge drzave bez ikakvog obiljezja njegove drzave... Treba bit obiljezje... nije otisao u slobodno vrijeme, otisao je kao predstavnik KS -- ali to ne moze pobiti cinjenicu da je placen od drzave BiH! Sto znaci, prvenstveno ides pod zastavom BiH.
I inače na ovom nivou susreta postoji samo "dobra volja i kultura domaćina".
Niti Skaka može povodom službene posjete gradsku upravu Dubrovnika natjerati da istaknu državnu zastavu BiH, niti Forto pokrajinsku vladu Vojvodine prilikom radne. To je tako.
Sve ostalo je samo lupetanje i popljuvizam nekompetentne i polupismene SDA, koja od državnih obilježja jedino cijeni budžet.
Od mene toliko.
- drug_profi
#4035 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma đe ti nađe post iz juna da repliciras?Kikibombona wrote: ↑24/11/2019 19:59Koja ce mlada osoba zivjeti u Visokom, Kiseljaku, Grudama... gdje je drustveni zivot qrac, gdje je atmosfera kao da je upravo prezivljen nuklearni napad.drug_profi wrote: ↑13/06/2019 15:45 Ja ti rekoh da se mora proći ta faza. U razvijenim drustvima je u jednom momentu stavljen izbor pred sirotinju unaprijedite svoje prihode ili odselite gdje se moze bolje zivjeti sa manje para.
Svi se skrcali u Sarajevo. A najgore plate za NK i KV radnike su u Sarajevu, a najskuplji život ubjedljivo.
Pa se napravila divlja kuca, pa daj da ti opstina nesto popravi, daj da ti drzava gleda kroz prste, a i ti maš pravo da živiš...
Imaš ali nemoraš tamo gdje nemožeš da priuštiš.
Idi brate u Ilijaš, Gračanicu, Visoko, Kiseljak, Vitez, Grude, Čitluk... ne mora se živjeti u Sarajevu. Ima još gradova.
Jednostavno ovaj grad ima specifičnosti koje ne dozvoljavaju da se toleriše loženje smeća i vozanje krševa.
Radi zivih ljudi, radi djece... pa samo da znas sta smo djeci uradili, samo da znas koliko ima astme, koliko je alergija na sve i svasta, koliko je hronicnih bolesti pluca u mladih osoba...
samo zato sto Hamo ima pravo....
Ja kada prodjem kroz Zavidovice uhvati me depresija, ne daj boze da tu moram zivjeti. Da mi dajes duplo vecu platu nego imam sad, ne bih pristao. Jebo pare ako tu moram zivjeti.
...
Bas nedavno upadoh u pricu sa studenticama iz Kaknja, Tesnja i Zavidovica. Pitam ih, sta nakon faksa, gdje bi zivjele. Kazu, ovdje u Zenici ili Sarajevu. Grad pun, kafici, osjetis da ima zivota. Tesanj je depresija.
...
Ako ti je u Sarajevu ruzno, preseli ti u Kiseljak.![]()
Ne znam vise ni sta je ovdje prica bila.
Meni je u Sarajevu OK, ne znam zasto bih se ja selio? Dosli divlji pa istjeruju pitome? Jel to?
Ja se ponasam u skladu sa pravilima i specificnostima grada pa i iznad toga. Ne lozim smece, grijem se na plin ili struju. Vozim na LPG.
I sta je mene briga sto je u Tesnju tako kako jeste? Hoces da zivis u Sarajevu, izvoli prihvatiti da vaze neka pravila. Skupo ti? Ima Ilijaš, Hadžići...nije daleko do Sarajeva.
- Kikibombona
#4036 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Hahaha, kada kliknem na temu, tel iz nekog neobjasnjivog razloga prebaci na neku od stranica sa sredine.drug_profi wrote: ↑25/11/2019 00:50Ma đe ti nađe post iz juna da repliciras?
Ne znam vise ni sta je ovdje prica bila.
Meni je u Sarajevu OK, ne znam zasto bih se ja selio? Dosli divlji pa istjeruju pitome? Jel to?
Ja se ponasam u skladu sa pravilima i specificnostima grada pa i iznad toga. Ne lozim smece, grijem se na plin ili struju. Vozim na LPG.
I sta je mene briga sto je u Tesnju tako kako jeste? Hoces da zivis u Sarajevu, izvoli prihvatiti da vaze neka pravila. Skupo ti? Ima Ilijaš, Hadžići...nije daleko do Sarajeva.
-
putokaz1
#4037 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kako ce 6 orka proci na lojalu 2020
- Prpa.ba
#4038 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ocekujemo brojne reakcije zabrinutih mostarskih i tuzlanskih Bosnjaka, te promptne zahtjeve za ostavkama u KO SDA HNK/Ž iz KO SDA KS.
Mostar okićen za Dan državnosti BiH, ponovo nedostaje zastava ispred Vlade HNK
Je li dosta ponizavanja Bosne i Hercegovine od Vlasti u kojima SDA cini vecinu?
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#4039 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Wow ovo je veleizdaja drzave. Gdje je kantonalni odbor sda da trazi ostavke.Prpa.ba wrote: ↑25/11/2019 08:49 Ocekujemo brojne reakcije zabrinutih mostarskih i tuzlanskih Bosnjaka, te promptne zahtjeve za ostavkama u KO SDA HNK/Ž iz KO SDA KS.![]()
![]()
Posto nemam rijeci citirat cu jednog forumasa:
Fuj!wowausername wrote: ↑24/11/2019 12:39
Meni je ovo sasvim odvratno, i nepostivanje svoje drzave. Nema tih para za koje bi pristao da se s bilo kim sastanem, ukoliko sam vec zaposlen od te drzave -- bez obiljezja te iste drzave. Fuj!
Podnesite ostavke ako imate imalo obraza.
-
emric
#4040 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Dok se kod nas ljudi budu vrijednovali po tome koliko mogu srati umjesto po djelima, neće nam i ne treba biti bolje.wowausername wrote: ↑24/11/2019 20:22 od Skake veceg debila ne mozes naci i da hoces (jedva zna sastaviti recenicu)
Skaka je najbolji gradonačenik od svih poslijeratnih. Ja bih volio da to nije tako, ali jeste.
- drug_profi
#4041 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Slozio bih se da je Skaka zadao zadaću svim budućim... a ne znam ima li neko ko više mrzi SDA od mene.
- _Reds_
#4042 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ko i koliko placa ovo reklamiranje Vlade po portalima i TV kanalima?
Namjenske stavke iz budzeta?
Namjenske stavke iz budzeta?
- bunk
#4043 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ima, kikidrug_profi wrote: ↑26/11/2019 01:09 Slozio bih se da je Skaka zadao zadaću svim budućim... a ne znam ima li neko ko više mrzi SDA od mene.
-
The BEN10
- Styling
#4045 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne treba on ni ida misli o zastavama. Treba da ima sposobne ljude u protokolu koji ce znati raditi svoj posao i ne dozvoliti ovakvo brukanje i slamperaj.wowausername wrote: ↑24/11/2019 20:22Nit volim SDA, nit me zanimaju... a od Skake veceg debila ne mozes naci i da hoces (jedva zna sastaviti recenicu), tako da me ne cudi sto ga zaboli neka stvar je li tu drzavno obiljezje ili nije.kluz franjo wrote: ↑24/11/2019 19:54 Mostarska SDA zahtjeva izvinjenje i ostavku gradonačelnika Skake!
![]()
- Banksy
#4046 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Skaka je bio dobar, sve dok se nije pokazalo da je i on zaražen SDA virusom krađe i lopovluka, šteta. Jel ono SDA, križaj ga,na neviđeno.
-
izvrsni direktor
#4047 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
zamisli da SDAovci pristanu da budu dio necega gdje se ne mogu obratiti, niti imati priliku da to predstave kao svoje ?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/brojni- ... /191125126U ovogodišnjem svečanom programu kojeg je režirao Dino Mustafić, nije bilo predviđeno obraćanje zvaničnika Vlade i Skupštine KS.
-
izvrsni direktor
#4048 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
iako su jedini koji transparentno rade i sve stavke iz budzeta se jasno mogu upratiti i pronaci, vi morate da izmisljate sad problem gdje ga nema...
umjesto da daju hayatu milion KM pa da svi znaju kako se stranacki mediji finansiraju..i da budete mirni
- Kikibombona
- Thorgerson
#4050 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ovo se moze posmatrati iz dva ugla.
Trose, vjerovatno budzetsku, lovu i reklamiraju se. To stoji.
Medjutim, sta ako ne izvrse ovo sto reklamiraju? Jer reklamiraju neke konkretne i egzaktne stvari koje su apsolutno mjerljive.
Dakle, obecavas javno na tv-u da ces kupiti trole, tramvaje i napraviti prugu, pruziti prugu do Hrasnice i trole do Vogosce?
Drug, ako to ne uradis. Tesko ces se iz tih govana izvuci. Kome i kako ces se opravdati onda, ako si na sva zvona oglasio da ces to uraditi?
Upravo iz tih razloga npr. od SDA nikad nisi mogao niti ces, cuti konkretna i egzaktna obecanja.