Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Locked
Novak20

#276 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Novak20 »

Hank Paldum wrote: 25/11/2019 12:53
spreca wrote: 25/11/2019 07:54 Svako ima pravo na svoje misljenje ....Pejakovic kaze da Hercegovina nece da joj Bosna bude tutor,Bosna i ne pokusava da to bude i Pejakovic ima apsolutno pravo da kaze svoje misljenje ili bilo sta i ne osudjujem ga .....mozda je situacija malo drugacija,meni se cini da Hercegovina hoce da bude tutor Bosni.....meni ovo izgleda kao kad manji i slabiji brat bi da komanduje starijem i jacem bratu.....Bosna i Hercegovina bi trebala biti tutor i Bosni i Hercegovini,ali hajd ti to nekima objasni
Kako sam shvatio iz tog govora Pejaković je kritikovao odnos Bosne prema Hercegovini iz drugog razloga, znam dosta Bošnjaka Hercegovaca koji se iznerviraju kada neko kaže da mu se država zove samo Bosna, ne smatraju se privjeskom države nego ravnopravnim, to je Pejaković isto mislio.
Nije ovdje problem u Josipovom mišljenju nego je problem u HDZ medijima koji su to jedva dočekali da spinuju ovu izjavu. Žele ovo predstaviti kao da neki Srbin iz Banjaluke govori o maćehinskom odnosu Federacije ili političkog Sarajeva prema rs-u jer se ide na to u HDZ medijima da je Hercegovina = hercegbosna
99% je Josip mislio na maćehinski odnos Hasana i Stipe iz Bosne prema Mehi i Franji iz Hercegovine ali je ova izjava koja se može interpretirati kao dvosmislena dobro došla HDZ portalima, zašto bi inače Alijin Hrvat Josip Pejaković postao preko noći junak velikohrvatskih portala?
Jesi se zadeverao oko "Zemlje od kamena". Da nisi kakav klon ?

Drži li Meho pršut u konobi ?

Ovaj dio je isječen i izbačen iz teksta poeme u bošnjačkim portalima. :lol: Tko ne vjeruje, neka pogleda video.
Da se više ne rasipaju po cijelome svijetu, ko djeca od raka
Popij prijatelju našega vina, izi i sira i pršute,
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... vic/358185
http://ba.n1info.com/Vijesti/a392965/Pr ... amena.html
https://bosnjaci.net/prilog.php?pid=68858
Hafis

#277 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Hafis »

Čudi me to od njih :)
A od Josipa nije fino kroz neku patrijotsku oblandu ljude javno na haram pozivati.
Čuj vina i pršuta? K'o da je pjesmu posvetio slavoncima ili šumadincima, a ne bosanskim hercegovcima.
Novak20

#278 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Novak20 »

spreca wrote: 24/11/2019 11:14
Oooo Novache jesil poranio...valja, sad ce prvi,kraj obracunskog mjeseca,valja platu zaraditi

To sto kazes nekolicina forumasa antihrvatskog nastrojenja....i Covic isto tako kaze, cim neko nece da slusa njegove nebuloze i da pristaje na njegove i HDZ ucjene i lopvluke i on to odmah okarakterise kao anti hrvatska nastrojenja, naravno da to nije istina ,cutite kad taj isti Covic odlazi na proslavu 9januara koji je proglasen kao ne zakonit i na kojem se odlikuju srpski generali koji su tu istu republiku sumadiju ocistili i od hrvata i od bosnjaka a u jednom postu lupis svjetsku glupost a to je zasto nema hrvata u kalesiji :lol: :lol: ...vama ne smeta sto je Posavina ociscena,a ne smeta vam jer je tako dogovoreno izmedju Tudjmana i Milosevica i vi to znate zato cutite....sve ti to znas ali si dosao da branis HDZ ....ti mas od HDZa isto sto i ja od SDA a to je golema kurcina i razlika izmedju nas dvoice je sto ti branis politiku Covicevog HDZa a ja nebranim Bakirov SDA nabijem i njega i SDA na chunu ...ah da ne zaboravim i Covica i njegov HDZ ,valja pravedno...jel tako
Razlika između nas dvojice je što ja više gledam u budućnost i branim političku opstojnost bh Hrvata, a ti Bakirove pudlice koje pušu u istu frulu bošnjačke politike nastojeći da politički obesprave bh Hrvate jer ne mogu Srbe.
The 51st State

#279 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by The 51st State »

Mogu hrvati opstojati i mimo tekovina uzp sto ti satro neofrino propagiras.
spreca

#280 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

Novak20 wrote: 25/11/2019 14:37
spreca wrote: 24/11/2019 11:14
Oooo Novache jesil poranio...valja, sad ce prvi,kraj obracunskog mjeseca,valja platu zaraditi

To sto kazes nekolicina forumasa antihrvatskog nastrojenja....i Covic isto tako kaze, cim neko nece da slusa njegove nebuloze i da pristaje na njegove i HDZ ucjene i lopvluke i on to odmah okarakterise kao anti hrvatska nastrojenja, naravno da to nije istina ,cutite kad taj isti Covic odlazi na proslavu 9januara koji je proglasen kao ne zakonit i na kojem se odlikuju srpski generali koji su tu istu republiku sumadiju ocistili i od hrvata i od bosnjaka a u jednom postu lupis svjetsku glupost a to je zasto nema hrvata u kalesiji :lol: :lol: ...vama ne smeta sto je Posavina ociscena,a ne smeta vam jer je tako dogovoreno izmedju Tudjmana i Milosevica i vi to znate zato cutite....sve ti to znas ali si dosao da branis HDZ ....ti mas od HDZa isto sto i ja od SDA a to je golema kurcina i razlika izmedju nas dvoice je sto ti branis politiku Covicevog HDZa a ja nebranim Bakirov SDA nabijem i njega i SDA na chunu ...ah da ne zaboravim i Covica i njegov HDZ ,valja pravedno...jel tako
Razlika između nas dvojice je što ja više gledam u budućnost i branim političku opstojnost bh Hrvata, a ti Bakirove pudlice koje pušu u istu frulu bošnjačke politike nastojeći da politički obesprave bh Hrvate jer ne mogu Srbe.
Eto te kao da si zanat ucio kod Smiljka Sagolja...
Point.

#281 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Point. »

Hafis wrote: 25/11/2019 11:17 Super ideja. Prava djasporska... što ti je zapad.
Ja bih čak iz naziva države osim Hercegovine izbacio i Bosnu, i promijenio, to jest dotjerao imena njenih naroda i nazive njihovih jezika.
Fino se rezervira kakava sala...recimo ona u Holiday inu, zakaže se sećija i smisli njen kakav jebeno zvučan naziv i opleti.
Kome ne valja, eno mu Njemačke i Irske... u stvari nek ide gdje hoće, ali truna ove zemlje na opancima odnijeti neće (dobra ova na kraju, prava pjesnička :) )
Priznaj da je bolja od ideje Legitimnih, tj dodaš Herceg ispred Bosna, začiniš rušenjem legitimnog vojnog cilja simbola Stolnog Grada u koji se kuneš, dodaš malo UZP začina a cijelo vrijeme maštaš o tome da to sve pripojiš stranoj državi, Lipoj Njihovoj. I sve to u ime evropskih vrijednosti kao njen nosioc. I onda se busa u prsa junačka da je domoljub. Što bi reko drugi bošnjački član predsjedništva, ma hajte molim vas.
zrakomlat

#282 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zrakomlat »

Sretan dan sv. Kate svima koji slave. Nije valjda kasno danas čestitati.
Novak20

#283 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Novak20 »

Hafis wrote: 25/11/2019 14:31 Čudi me to od njih :)
A od Josipa nije fino kroz neku patrijotsku oblandu ljude javno na haram pozivati.
Čuj vina i pršuta? K'o da je pjesmu posvetio slavoncima ili šumadincima, a ne bosanskim hercegovcima.
Sumnjam da se prodao za šaku čvaraka. :lol:
BHCluster

#284 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by BHCluster »

zrakomlat wrote: 25/11/2019 15:12 Sretan dan sv. Kate svima koji slave. Nije valjda kasno danas čestitati.
Kako to ide sv Kata, Bozic pa onda sv prvomučenik i arhiđakon Stefan ili ti ga Dan "Republike Srpske" i njene krsne slave?
House

#285 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by House »

Mostar okićen za Dan državnosti BiH, ponovo nedostaje zastava ispred Vlade HNK
:thumbup:

ovo je naša domovina, kako ono kmeče? e jadni...
Hank Paldum

#286 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Hank Paldum »

Novak20 wrote: 25/11/2019 14:22 Jesi se zadeverao oko "Zemlje od kamena". Da nisi kakav klon ?

Ovaj dio je isječen i izbačen iz teksta poeme u bošnjačkim portalima. :lol: Tko ne vjeruje, neka pogleda video.
Nisam stigao pročitati bošnjačke portale od toliko HDZovskih portala koji objavljuju ovaj članak svog novog heroja tako da sam pročitao čitav tekst. To što si napisao ne mijenja ono šta sam ja napisao u svo komentaru, vino i pršut jesu dio tradicije jednog od 3 naroda u BiH kome to nije haram (jer su većinski katolici) pa i lijepo je što je to naveo jer su dio Hercegovine ali to da je njegov tekst indirektna kritika majoriziranih iz hercegovačkog entiteta hb protiv političkog bošnjačkog Sarajeva je amatersko spinovanje.
Hafis

#287 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Hafis »

Hank Paldum wrote: 25/11/2019 16:26 To što si napisao ne mijenja ono šta sam ja napisao u svo komentaru, vino i pršut jesu dio tradicije jednog od 3 naroda u BiH kome to nije haram (jer su većinski katolici) pa i lijepo je što je to naveo jer su dio Hercegovine ali to da je njegov tekst indirektna kritika majoriziranih iz hercegovačkog entiteta hb protiv političkog bošnjačkog Sarajeva je amatersko spinovanje.
Ispravka netočnog navoda....vino i pršut jesu dio tradicije jednog od 3 naroda....- Ispravno bi bilo: vino i pršut jesu dio tradicije dva od 3 naroda.
Inače, izostaviti vino kao prepoznatljivi brend kada se opisuje specifično hercegovačko podneblje i tradicija, isto je kao kad bi putopisci izostavili Ajfelov toranj pri opisivanju Pariza.
Tekst je izbačen iz nekih samo njima znanih ''dušebrižničkih'' i ''moralističkih'' razloga. Ono što je zabrinjavajuće - to se nije desilo samo u jednom glasilu, već doslovce u svima.
A s druge strane naivni Josip nije ni znao da je potrefio baš u patrijotski živac. Nisu mu imali srca reći, jer se stvarno bio zadao, pa su ga jednostavno cenzurirali.
Hank Paldum

#288 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Hank Paldum »

Pa i neka je i 5 od 6 naroda, vidim smiješno je što neko ne nasjeda na HDZovski spin pošto Meho ne drži pršut u konobi i pošto je nabrojao stvari koje su haram. Ne drži Meho iz Hercegovine pršut jer je haram ali tako i ne drži u Bosni ali sa druge strane i Mato iz Bosne i Ante iz Hercegovine drže pršut jer nije za njih haram. Josip je nabrojao karakteristike jednog ili više naroda koji čine BiH ali nije on nikome "spustio" osim stanovnicima Bosne bilo koje nacionalnosti koji ne predaju pažnju Hercegovini zato ne znam zašto HDZ portali padaju u ekstazu zbog Pejakovoće izjave.
Kao što napisah, samo sam ovo pročitao na HDZ portalima jer je na drugome forumu gdje sam aktivan neko stavio linkove samo tih portala ali ako su "bošnjački" portali taj dio izbrisali onda su debili jer time isto doprinose da se ne shvati Josipova poruka kako treba.
spreca

#289 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

Novak20 wrote: 25/11/2019 14:22 Jesi se zadeverao oko "Zemlje od kamena". Da nisi kakav klon ?

Koji Portali? i sta je izbrisano
Hafis

#290 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Hafis »

Hank Paldum wrote: 25/11/2019 17:36 Pa i neka je i 5 od 6 naroda, vidim smiješno je što neko ne nasjeda na HDZovski spin pošto Meho ne drži pršut u konobi i pošto je nabrojao stvari koje su haram. Ne drži Meho iz Hercegovine pršut jer je haram ali tako i ne drži u Bosni ali sa druge strane i Mato iz Bosne i Ante iz Hercegovine drže pršut jer nije za njih haram.
Izgleda da se nismo shvatili vezano za ovaj pršut. Po mišljenju ''lektora'' Josip nije trebao spominjati vino i pršut jer je time iz priče u jednom trenutku isključio jedan narod, to jest Bošnjake (koji su po mišljenju tih ''lektora'' svi odreda isključivo muslimani vjernici koji ne jedu pršut i ne piju vino).
U stvari, to i nije poanta ove priče.

Josip je nabrojao karakteristike jednog ili više naroda koji čine BiH ali nije on nikome "spustio" osim stanovnicima Bosne bilo koje nacionalnosti koji ne predaju pažnju Hercegovini zato ne znam zašto HDZ portali padaju u ekstazu zbog Pejakovoće izjave.
Kao što napisah, samo sam ovo pročitao na HDZ portalima jer je na drugome forumu gdje sam aktivan neko stavio linkove samo tih portala ali ako su "bošnjački" portali taj dio izbrisali onda su debili jer time isto doprinose da se ne shvati Josipova poruka kako treba
Stvarno nisam pratio jesu li ili nisu padali u ekstazu. Ali ako jesu, probat ću ti objasniti:
Ovo je prvi put da netko javno u bošnjačkoj javnosti, i to pred tolikim auditorijem izjednači Bosnu i Hercegovinu, tj. istakne da su oba naziva ove države podjednako važna i neodvojiva. Do sada se uvijek moglo čuti i pročitati da je ''i Hercegovina'' suvišan dodatak imenu ''naše '' Bosne.
Pa 90% delegata, tj. ''patrijota'' koji ovdje pišu bi podržali tu ideju. Ne trebaš pitati ime čovjeka ili njegovu nacionalnost, samo ga upitaj: jesi li ti da se izbaci Hercegovina iz naziva države, sačekaj odgovor i već si uvelike sveo jednažbu?
E zato ''likuju'' HDZ portali, smatrajući da se Josip (namjerno ili nenamjerno) na takvom mjestu i u takvoj prigodi na fin način u rukavicama javno izrugao toj doista glupoj ideji.
spreca

#291 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

Hafis wrote: 25/11/2019 17:52
Hank Paldum wrote: 25/11/2019 17:36 Pa i neka je i 5 od 6 naroda, vidim smiješno je što neko ne nasjeda na HDZovski spin pošto Meho ne drži pršut u konobi i pošto je nabrojao stvari koje su haram. Ne drži Meho iz Hercegovine pršut jer je haram ali tako i ne drži u Bosni ali sa druge strane i Mato iz Bosne i Ante iz Hercegovine drže pršut jer nije za njih haram.
Izgleda da se nismo shvatili vezano za ovaj pršut. Po mišljenju ''lektora'' Josip nije trebao spominjati vino i pršut jer je time iz priče u jednom trenutku isključio jedan narod, to jest Bošnjake (koji su po mišljenju tih ''lektora'' svi odreda isključivo muslimani vjernici koji ne jedu pršut i ne piju vino).
U stvari, to i nije poanta ove priče.

Josip je nabrojao karakteristike jednog ili više naroda koji čine BiH ali nije on nikome "spustio" osim stanovnicima Bosne bilo koje nacionalnosti koji ne predaju pažnju Hercegovini zato ne znam zašto HDZ portali padaju u ekstazu zbog Pejakovoće izjave.
Kao što napisah, samo sam ovo pročitao na HDZ portalima jer je na drugome forumu gdje sam aktivan neko stavio linkove samo tih portala ali ako su "bošnjački" portali taj dio izbrisali onda su debili jer time isto doprinose da se ne shvati Josipova poruka kako treba
Stvarno nisam pratio jesu li ili nisu padali u ekstazu. Ali ako jesu, probat ću ti objasniti:
Ovo je prvi put da netko javno u bošnjačkoj javnosti, i to pred tolikim auditorijem izjednači Bosnu i Hercegovinu, tj. istakne da su oba naziva ove države podjednako važna i neodvojiva. Do sada se uvijek moglo čuti i pročitati da je ''i Hercegovina'' suvišan dodatak imenu ''naše '' Bosne.
Pa 90% delegata, tj. ''patrijota'' koji ovdje pišu bi podržali tu ideju. Ne trebaš pitati ime čovjeka ili njegovu nacionalnost, samo ga upitaj: jesi li ti da se izbaci Hercegovina iz naziva države, sačekaj odgovor i već si uvelike sveo jednažbu?
E zato ''likuju'' HDZ portali, smatrajući da se Josip (namjerno ili nenamjerno) na takvom mjestu i u takvoj prigodi na fin način u rukavicama javno izrugao toj doista glupoj ideji.
Kako ti mozes da prdis ko da ti je u racionu svaki dan grah 3x....vi ste sami sebe izbrisali,niko vas ne brise vise nego vi sami ....u koliko kantona sa Hrvatskom vecinom ovih dana je na javnim ustanovama bilo zastava BiH....maglu prodaji gdje drugo,jer bar mi znamo sta je magla za razliku od vas
Hank Paldum

#292 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Hank Paldum »

Hafis wrote: 25/11/2019 17:52 Stvarno nisam pratio jesu li ili nisu padali u ekstazu. Ali ako jesu, probat ću ti objasniti:
Pa ako se odbačeni sin, Alijin Hrvat, toliko citira kako je nekome očitao lekciju i postane miljenik preko noći onda to meni izgleda kao padanje u ekstazu.
Opet kažem, ako je Josip tako mislio to je govorio u ime svih Hercegovaca svih nacionalnosti i izrugao toj glupoj ideji, zašto na HDZ portalima smrdi kao da je se on kao Hrvat nagovorio bošnjačkom Sarajevu baš na dan kojeg većinom Bošnjaci obilježavaju?
Hafis

#293 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Hafis »

Hank Paldum wrote: 25/11/2019 18:34
Pa ako se odbačeni sin, Alijin Hrvat, toliko citira kako je nekome očitao lekciju i postane miljenik preko noći onda to meni izgleda kao padanje u ekstazu.
Ne znam baš sad pojedinosti što ''naši'' mediji pišu, ali to bi isto bilo kao kad bih ja komentirao uređivačku politiku Slobodne Bosne i čudio se zašto oni ''intelektualci'' onoliko svakodnevno svršavaju na očite gluposti, i što je najgore sami proizvode i izmišljaju ''vijesti'' davajući im bombastične nazive. Da skratim: imamo medijski rat u državi i to nije ništa novo.
Opet kažem, ako je Josip tako mislio to je govorio u ime svih Hercegovaca svih nacionalnosti i izrugao toj glupoj ideji, zašto na HDZ portalima smrdi kao da je se on kao Hrvat nagovorio bošnjačkom Sarajevu baš na dan kojeg većinom Bošnjaci obilježavaju?
Nije Josip ništa živo tada mislio, pogotovo u nečije ime. Samo je tako ispalo a ovi ''moji'' mediji se time naslađuju i napumpavaju značaj toga svega.
On je samo mislio da će ovim novim folom pobrati simpatije publike kojoj se obraćao, a ta publika nisu bili hercegovci, već upravo bosanci, kao što je i sam. On je tip umjetnika...kako bih ti objasnio... tip umjetnika koji se nije javnosti nametnuo nekim svojim ekstra kvalitetnim i vrhunskim umjetničkim diskursom, već više onom najprostijom i najegoističnijom ljudskom devizom: ''volim da me vole''. On je jednostavno Stipe Mesić u umjetnosti....reći će sve živo što odgovara i godi onima kojima se trenutno obraća.
Znači, omaklo mu se to bez nekog jasnog plana.
Međutim, život ide dalje...ideja ukidanja pojma Hercegovina u nazivu države vječno će trajati...nekad prikrivena a nekad sasvim transparentna. Međutim, nema ništa od toga. A to je već za druge teme.
spreca

#294 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

On je tip umjetnika...kako bih ti objasnio... tip umjetnika koji se nije javnosti nametnuo nekim svojim ekstra kvalitetnim i vrhunskim umjetničkim diskursom, već više onom najprostijom i najegoističnijom ljudskom devizom: ''volim da me vole''. On je jednostavno Stipe Mesić u umjetnosti....reći će sve živo što odgovara i godi onima kojima se trenutno obraća.
Znači, omaklo mu se to bez nekog jasnog plana.
Sta ima u glavi onaj ko ovo izjavi...pa nije cudo sto svaki put pokusava da nekog omalovazi kad ovako nesto izjavi za J.Pejakovica....ovaj do podne mrzi sam sebe a posle podne cEo svEt....genetika je cudo i nije krv voda :lol:
Hank Paldum

#295 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Hank Paldum »

Hafis wrote: 25/11/2019 19:10 .
Slažem se sa skoro svim što si napisao.
Mediji ne valjaju u BiH qurcu, bez obzira čiji su. Bombastični naslovi, naručeni članci, ignorisanje činjenica ako se ne uklapa u uređivačku politiku, svako ima svoju istinu.

Pejaković je oportunista, od "Kako nema Bosne" do "Sa Bosnom nisam mislio na državu" preko svađanja sa "svojima" kao BH patriota do veličanja Milorada Dodika. Ipak, ako se HDZ novinari ponašaju kao oportunisti u vezi oportuniste koja je onda poenta njihovog članka i koliko ih iz sopstvenog tora mogu uzeti za ozbiljno?

Bez obzira koliko neko pokišavao, bilo ko, Hercegovina će ostati.
BHCluster

#296 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by BHCluster »

Kazem ja vama da vas je hrakno i to momacki...
"Moje pojavljivanje u Predsjedništvu umjesto Komšića nije trebala biti senzacija. U dijelu BiH koji se zove Hercegovina postoje ljudi koji misle kao i ja", rekao je.

"Želim pružiti ruku svakom mladom čovjeku koji je krenuo da napravi promjenu u ovoj zemlji. Teret rata ovi koriste za ostanak na vlasti", poručio je.
Dao i diagnozu.
Problem je druge prirode i iz toga proizilazi sveopšti problem u BiH. Mora se znati ko je te hladne noći, hladnoga dana 1943. godine donio rezoluciju. Nisu ovi koji nisu odavde i njihovi preci. Oni su bili na drugoj strani. Postat će glavna motorna snaga nacionalnih stranaka koje će doći na vlast. U temeljima tih stranaka su oni koji ne mogu imati prefiks anti, odnosno antifašisti. Njihovi stavovi kroz pokrete četnički, ustaški i oni koji su govorili da su djeca iz mješovitnih brakova kopilad, a niko ih nije osporio, nemaju pravo svojatati i uzimati nešto što su proleteri, radnici, seljaci i inteligencija na čelu sa Rodoljubom Čolakovićem, Pozdercima, Ribarima učinili u danima ZAVNOBiH-a i AVNOJ-a", kazao je Pejaković.

"Potomci, kakvi su i preci, tu nema razlike. Nisu oni ucijenjeni politikama rukovodilaca, nego su ucijenjeni svojim felerima u glavi. Ne žele da žive u prostoru i poštuju kontinuitet onoga što je ZAVNOBiH potvrdio", poručio je glumac za N1.
1, 2, 3 kmeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Hafis

#297 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Hafis »

Hank Paldum wrote: 25/11/2019 19:45
Hafis wrote: 25/11/2019 19:10 .
Slažem se sa skoro svim što si napisao.
Mediji ne valjaju u BiH qurcu, bez obzira čiji su. Bombastični naslovi, naručeni članci, ignorisanje činjenica ako se ne uklapa u uređivačku politiku, svako ima svoju istinu.
Pejaković je oportunista, od "Kako nema Bosne" do "Sa Bosnom nisam mislio na državu" preko svađanja sa "svojima" kao BH patriota do veličanja Milorada Dodika. Ipak, ako se HDZ novinari ponašaju kao oportunisti u vezi oportuniste koja je onda poenta njihovog članka i koliko ih iz sopstvenog tora mogu uzeti za ozbiljno?
Da, možda je preciznije reći ''oprtunista''. Svojedobno je tako nešto igrao i Gradimir Gojer, dok je Komšo zakucao nedostižan rekord u toj disciplini.
E sad, HDZ-mediji. pa ne misliš valjda da je publika koja prati i vjeruje sve HDZ-ovim medijima nešto pametnija od publike Klixa, Slobodne Bosne ili Oslobođenja?? Sve je to isto u 5 grama. Pa da nije tih i takvih medija, davno bi se ova bagra skinula s grbače.
Bez obzira koliko neko pokušavao, bilo ko, Hercegovina će ostati.
Tako je. To neće nikada proći bez dobro krvavih gaća.
Bosna mi je simpa regija. Ljudi malo neobični, kako mi volimo reći, ''svi na istu vodu bilo koje vjere bili'' ali ipak simpatični i široke duše.
Ali, ja sam hercegovac, drugačiji mentalni sklop specifičan samo za ovo hercegovačko podneblje, i nema te sile koja bi me natjerala da sebe nazovem bosancem, pa makar samo zbog formalnosti, a ne još da se osjećam takvim.
BHCluster

#298 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by BHCluster »

Haj sad to objasni Jugoslovenu Covicu koji slavi 9. siječanj?
megaman4

#299 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by megaman4 »

BHCluster wrote: 25/11/2019 21:48 Haj sad to objasni Jugoslovenu Covicu koji slavi 9. siječanj?
Nikad se on nije odrekao komunizma. Pa drugovi su ga 1989 i postavili na celo SOKO-la.

HDZ BIH je kopija SKBIH.
General War

#300 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by General War »

megaman4 wrote: 25/11/2019 23:24
BHCluster wrote: 25/11/2019 21:48 Haj sad to objasni Jugoslovenu Covicu koji slavi 9. siječanj?
Nikad se on nije odrekao komunizma. Pa drugovi su ga 1989 i postavili na celo SOKO-la.

HDZ BIH je kopija SKBIH.
Image
Locked