Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

azurna_obala

#27726 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by azurna_obala »

Ovu cetnicku svadbu...
Tempo
ZeModerator

#27727 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tempo »

azurna_obala wrote: 24/11/2019 19:43 Ovu cetnicku svadbu...

polusvijet
Laertes

#27728 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Laertes »

:?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#27729 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Erko Jun :lol: jos kad mu ovi pseudonovinari pisu placene clanke :run:
azurna_obala

#27730 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by azurna_obala »

Laertes wrote: 24/11/2019 22:17

Ma Ražnatovići
Laertes

#27731 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Laertes »

azurna_obala wrote: 25/11/2019 09:02

Ma Ražnatovići
To ona Ceca, jel'?
Ne čudi me uopće. U ratu, u rovu, ja nosio mali tranzistor. Suborci me svakodnevno molili da okrenem na radio sim, srpska džigara. Cijepali drva i donosili vodu umjesto mene samo da to slušaju.
drndalo

#27732 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by drndalo »

Ma Ražnatovići
Ja i dalje ne kontam? Kak'a svadba?
skvo

#27733 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by skvo »

Ma nije bilo svadbe. Zezaju se
dječak sa šibicama

#27734 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

Ozenio se Arkanov sin, gosti zamoljeni da ne donose bijelu tehniku za poklon, toga im ne fali.
Point.

#27735 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Point. »

Hank Paldum wrote: 22/11/2019 22:57 Ne kontam osobu koja je iz Maglaja, Prištine, Berna, Tokija, Detroita, Toronta itd. a navija za Bayern, Real, Barcelonu, Manchester i to ne što voli pogledati dobru utakmicu i uigran tim sa zvijezdama kao što volim ja i mnogi nego oni hardcore fanovi što u Doboju nosi ponosno dres Juventusa, obavezno je učlanjen na Facebook grupi tog kluba ili je član fan cluba. Gdje su tu identifikacija i ljubav prema klubu? Samo ko je iz Milana može osjećati nešto prema Milanu. Naravno nećeš nikada čuti da kada Bosanac, Marokanac,Japanac, Srbijanac navijaju za strani klub da će navijati za Shefffield United nego je uvijek Machster United, znači da će svi navijači Barcelone van Katalonije sutra kada Barcelona oslabi a ojača Osasuna zamijeniti dresove.
Za koga će navijati neko iz Maglaja ili Doboja?
Lično ne volim ove velike trofejne klubove koji su preplaćeni na barem jednu titulu godišnje, to mi je bezveze zato i navijam za Lazio. :)

Ne slažem se da samo neko iz Milana može osjećati nešto prema Milanu, imaš u Rimu, Torinu, Napulju udruge navijača recimo Juventusa, Intera šta ja znam. Pola Italije su fanovi Juventusa. Tako to fercera a sad je i moderno doba gdje ti možeš sjediti u Aziji a imati uvid u klub u Njemačkoj ili Engleskoj, klubski tv kanali, te dostupnost internetom, jeftinim avio kartama itd.
Heller

#27736 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Heller »

Point. wrote: 25/11/2019 10:58
Hank Paldum wrote: 22/11/2019 22:57 Ne kontam osobu koja je iz Maglaja, Prištine, Berna, Tokija, Detroita, Toronta itd. a navija za Bayern, Real, Barcelonu, Manchester i to ne što voli pogledati dobru utakmicu i uigran tim sa zvijezdama kao što volim ja i mnogi nego oni hardcore fanovi što u Doboju nosi ponosno dres Juventusa, obavezno je učlanjen na Facebook grupi tog kluba ili je član fan cluba. Gdje su tu identifikacija i ljubav prema klubu? Samo ko je iz Milana može osjećati nešto prema Milanu. Naravno nećeš nikada čuti da kada Bosanac, Marokanac,Japanac, Srbijanac navijaju za strani klub da će navijati za Shefffield United nego je uvijek Machster United, znači da će svi navijači Barcelone van Katalonije sutra kada Barcelona oslabi a ojača Osasuna zamijeniti dresove.
Lično ne volim ove velike trofejne klubove koji su preplaćeni na barem jednu titulu godišnje, to mi je bezveze zato i navijam za Lazio. :)

Ne slažem se da samo neko iz Milana može osjećati nešto prema Milanu, imaš u Rimu, Torinu, Napulju udruge navijača recimo Juventusa, Intera šta ja znam. Pola Italije su fanovi Juventusa. Tako to fercera a sad je i moderno doba gdje ti možeš sjediti u Aziji a imati uvid u klub u Njemačkoj ili Engleskoj, klubski tv kanali, te dostupnost internetom, jeftinim avio kartama itd.
RK Slogu, FK Slogu, Borac, Slobodu, Sarajevo, Želješčara, Zvezdu, Partizan

RK Maglaj, Natron, Čelik...
Point.

#27737 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Point. »

Heller wrote: 25/11/2019 11:06

RK Slogu, FK Slogu, Borac, Slobodu, Sarajevo, Želješčara, Zvezdu, Partizan

RK Maglaj, Natron, Čelik...
Partizan dođe inostranstvo, kad može za Partizan što ne može za Chelsea? Šta neko iz Maglaja može osjećati prema Sarajevu, u koje ode jednom godišnje ako i toliko?

Tom logikom što ljudi slušaju stranu muziku pa svršavaju na Metallicu, Rolling Stones, U2 itd? Hem je strani bend hem na stranom jeziku pjevaju kad mogu slušati Plavi Orkestar, Jabuku itd.
azurna_obala

#27738 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by azurna_obala »

drndalo wrote: 25/11/2019 10:07

Ma Ražnatovići

Prenos svadbe na tv-u arkanovog malog i cece kao svetinje srpskog naroda. Toliko sam zgrožena da ne umijem da se izrazim kako treba.
muha_sa

#27739 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by muha_sa »

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/134 ... nca_i.html

OŽENIO SE ARKANOV SIN; ORGANIZOVAN TV PRIJENOS VJENČANJA: Evo kako je to vidio Dragan Bursać. "Ne! Mladić je poznat po tome što je sin ratnog zločinca i..."

Veljko Ražnatović i Bogdana Rodić vjenčali su se ove nedjelje, 24. novembra, u kripti Hrama Svetog Save, gdje su pred Bogom izgovorili sudbonosno "DA" i postali gospodin i gospođa Ražnatović!

Nakon ispoštovanih tradicionalnih običaja u Titelu, gdje su mladoženja, njegova majka folk zvijezda Ceca i sestra Anastasija zajedno sa ostalom rodbinom i najbližim prijateljima stigli u prijepodnevnim satima kako bi kupili mladu, svi zajedno - porodica Ražnatović i porodica Rodić - uputili su se za Beograd.

Za Veljkom je stigla i mlada, Bogdana, koja je, kao što smo već pisali, nosila Cecinu vjenčanicu staru 24 godine, koju je pjevačica nosila na venčanju sa pokojnim suprugom Željkom Ražnatovićem Arkanom 1995.

Tek venčani Bogdana i Veljko, od danas gospodin i gospođa Ražnatović, iz Hrama su izašli nekoliko minuta prije 17 sati.

Budući da su skoro svi srbijanski mediji "ispratili" ovaj događaj, a čak je organizaovan i direktan prijenos vjenčanja, poznati kolumnista Dragan Bursać na svom facebook profilu uputio je vrlo oštru kritiku koju prenosimo u cjelosti:

Danas je srbijanska televizija sa državnom fekvencijom (Pink) prenosila svadbu Arkanovog i Cecinog sina.

A mladić je poznat po tome što je naučnik, pjesnik, pisac, arhitekta, muzičar? Ne! Mladić je poznat po tome što je sin ratnog zločinca i njegove turbo-folk druge.

I kao što je srbijanska državna televizija onomad prije skoro četvrt vijeka direktno prenosila svadbu Arkana i Cece, ne zato što su istaknuti arhitekti, umjetnici ili naučnici, čak ne zato što su kradljivci bijele tehnike ili nadripjevači, nego zato što je Arkan bio ratni zločinac, a druga mu folk ikona tog zločinačkog miljea, baš tako se i danas isti ti mediji, sa istim njuškama grebu o potomstvo ovog para.

Da li se šta promjenilo?

Promjenilo se to što se državno rukovodstvo Srbije-ovo sadašnje uvlači u šupak familiji Ražnatović dublje, više i jače od onog iz ‘95.

To gotovo ništa ne govori o familiji Ražnatović-o njima je sve rečeno, ali govori puno i previše o vladajućem političkom i društvenom miljeu u Srbiji.

Za zabrinuti se!
Hank Paldum

#27740 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hank Paldum »

Ja mogu slabo o tome govoriti jer za tim iz mog grada danas navijaju krezubi primati što dižu tri prsta i svršavaju na ratka mladića tako da sam ja taj klub davno otpisao ali i Doboj i Maglaj imaju svoje klubove. Fudbal kao i svaki sport je gdje se identifikuješ sa "svojima". Volim i ja gledati i Seriu A i Bundesligu i Ligu šampiona i Brazil protiv Argentine ali ne mogu biti emotivno vezan za njih kao što i ne mogu obući portugalski dres i imati emocije kao kada igra BiH. Nekako mi je veća slast kada klub iz mog sela dogura do 3. lige nego kada klub iz neke druge države osvoji evropski kup ali kako naziv teme kaže to je nešto što ja lično ne kontam ali ima mnogo onih koji na to gledaju drugačije.
Point.

#27741 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Point. »

Hank Paldum wrote: 25/11/2019 12:22

Ja mogu slabo o tome govoriti jer za tim iz mog grada danas navijaju krezubi primati što dižu tri prsta i svršavaju na ratka mladića tako da sam ja taj klub davno otpisao ali i Doboj i Maglaj imaju svoje klubove. Fudbal kao i svaki sport je gdje se identifikuješ sa "svojima". Volim i ja gledati i Seriu A i Bundesligu i Ligu šampiona i Brazil protiv Argentine ali ne mogu biti emotivno vezan za njih kao što i ne mogu obući portugalski dres i imati emocije kao kada igra BiH. Nekako mi je veća slast kada klub iz mog sela dogura do 3. lige nego kada klub iz neke druge države osvoji evropski kup ali kako naziv teme kaže to je nešto što ja lično ne kontam ali ima mnogo onih koji na to gledaju drugačije.
Gdje živim već 25+ godina mi je bliži London npr od Sarajeva, šta bi meni značilo da navijam za Želju ili Sarajevo a 2.000 km od mene a u Sarajevu 2 puta bio u životu?

Onda, šta sa dijasporcima iz Njemačke i drugih država u kojima žive već odavno, ono vidi ga 20 godina živi u Kelnu a navija za Čelik?
Tempo
ZeModerator

#27742 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tempo »

ne kontam budale koji brinu za koga ko navijai ko je koje nacionalnosti.
Hank Paldum

#27743 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hank Paldum »

@point
To je već drugo, tu se slažem. Nisam znao gdje živiš. Naravno da sam mislio da ima više logike da npr. Zeničanin navija za Čelik ako je u Zenici, naravno da ne mislim na Zeničanina koji decenijama živi negdje drugo
drndalo

#27744 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by drndalo »

azurna_obala wrote: 25/11/2019 11:41
drndalo wrote: 25/11/2019 10:07

Ma Ražnatovići

Prenos svadbe na tv-u arkanovog malog i cece kao svetinje srpskog naroda. Toliko sam zgrožena da ne umijem da se izrazim kako treba.
A sto to ti gledas bre ? :roll:
MarlboroGold

#27745 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MarlboroGold »

Hank Paldum wrote: 25/11/2019 12:22 Ja mogu slabo o tome govoriti jer za tim iz mog grada danas navijaju krezubi primati što dižu tri prsta i svršavaju na ratka mladića tako da sam ja taj klub davno otpisao ali i Doboj i Maglaj imaju svoje klubove. Fudbal kao i svaki sport je gdje se identifikuješ sa "svojima". Volim i ja gledati i Seriu A i Bundesligu i Ligu šampiona i Brazil protiv Argentine ali ne mogu biti emotivno vezan za njih kao što i ne mogu obući portugalski dres i imati emocije kao kada igra BiH. Nekako mi je veća slast kada klub iz mog sela dogura do 3. lige nego kada klub iz neke druge države osvoji evropski kup ali kako naziv teme kaže to je nešto što ja lično ne kontam ali ima mnogo onih koji na to gledaju drugačije.
Fudbal je danas globalan... kao što neko već reče i istom Bayernu je stalo da ima navijače širom svijeta, a i tim navijačima da imaju uvid u sva dešavanja u klubu. Dakle ne simpatizere, već navijače. Zato i idu u Ameriku i Aziju na pripreme pored toga da zadovolje i sponzore, a u najmanju ruku mogu gledati bundesligaške utakmice na TVu.
Ja sam navijač Slobode cijeli život, ali ujedno i Arsenala od 98... međutim vremenom kako sam sazrijevao i uviđao koliko nam je liga kanta i izuzetno neatraktivna sa namještanjem i korupcijom, prosječnim klubovima koji ispadaju u pretkolima evropskih takmičenja skoro svaki put itd. izazvalo je u meni neku vrstu otuđenja od naše lige pa i donekle našeg gradskog kluba što znači da sam se prepustio navijanju za Arsenal, a Sloboda ono usput. Već sam išao tri puta u London da ih gledam i planiram nastaviti.
Hank Paldum

#27746 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hank Paldum »

MarlboroGold wrote: 26/11/2019 08:03 Fudbal je danas globalan... kao što neko već reče i istom Bayernu je stalo da ima navijače širom svijeta, a i tim navijačima da imaju uvid u sva dešavanja u klubu. Dakle ne simpatizere, već navijače. Zato i idu u Ameriku i Aziju na pripreme pored toga da zadovolje i sponzore, a u najmanju ruku mogu gledati bundesligaške utakmice na TVu.
Ja sam navijač Slobode cijeli život, ali ujedno i Arsenala od 98... međutim vremenom kako sam sazrijevao i uviđao koliko nam je liga kanta i izuzetno neatraktivna sa namještanjem i korupcijom, prosječnim klubovima koji ispadaju u pretkolima evropskih takmičenja skoro svaki put itd. izazvalo je u meni neku vrstu otuđenja od naše lige pa i donekle našeg gradskog kluba što znači da sam se prepustio navijanju za Arsenal, a Sloboda ono usput. Već sam išao tri puta u London da ih gledam i planiram nastaviti.
Ovaj fenomen je prisutan već duže od početka globalizacije. Mislim da su i prije 30 godina u onoj državi bili ljudi svjesni da su Serie A i Premier League 500 godina ispred domaće lige kao što su svjesni billi i Poljaci, Bugari, Portugalci i ko je mogao navijao je za velike klubove drugih država.
Ja mogu shvatiti da je se zbog korupcije i drugih stvari mnogima ogadila naša liga i klubovi ali za jedan Real navijaju čak i mnogi Nijemci i Francuzi, čije lige nisu kante i bar nije poznato namještanje utakmica.
Za mene nema tu neke prave ljubavi prema klubu ako su svi ti klubovi za koje navijaju stranci top 5 klubovi iz top 5 evropskih liga i siguran sam da bi 90% tih navijača zamijenilo dresove da za par godina da ti veliki klubovi oslabe i na njihovo mjesto dođu novi klubovi. Kao što kažu u pjesmi "Svijet voli pobjednike".
MarlboroGold

#27747 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MarlboroGold »

Hank Paldum wrote: 26/11/2019 08:49
MarlboroGold wrote: 26/11/2019 08:03 Fudbal je danas globalan... kao što neko već reče i istom Bayernu je stalo da ima navijače širom svijeta, a i tim navijačima da imaju uvid u sva dešavanja u klubu. Dakle ne simpatizere, već navijače. Zato i idu u Ameriku i Aziju na pripreme pored toga da zadovolje i sponzore, a u najmanju ruku mogu gledati bundesligaške utakmice na TVu.
Ovaj fenomen je prisutan već duže od početka globalizacije. Mislim da su i prije 30 godina u onoj državi bili ljudi svjesni da su Serie A i Premier League 500 godina ispred domaće lige kao što su svjesni billi i Poljaci, Bugari, Portugalci i ko je mogao navijao je za velike klubove drugih država.
Ja mogu shvatiti da je se zbog korupcije i drugih stvari mnogima ogadila naša liga i klubovi ali za jedan Real navijaju čak i mnogi Nijemci i Francuzi, čije lige nisu kante i bar nije poznato namještanje utakmica.
Za mene nema tu neke prave ljubavi prema klubu ako su svi ti klubovi za koje navijaju stranci top 5 klubovi iz top 5 evropskih liga i siguran sam da bi 90% tih navijača zamijenilo dresove da za par godina da ti veliki klubovi oslabe i na njihovo mjesto dođu novi klubovi. Kao što kažu u pjesmi "Svijet voli pobjednike".
Ako se gleda period dok je BiH još bila u jugi tad nisu toliko bježali... pa CZ je osvojila ligu prvaka 91. Ako se gleda nakon 92. i raspada Jugoslavije onda jesu bježale - pogotovo Seria A. To za navijače si donekle u pravu... nije pravi navijač onaj koji će prvom prilikom popljuvati klub i okrenuti mu leđa ako rezultati ne budu dobri. Evo npr. Arsenal je u krizi godinama i sve više tonu i idu ka tome da postanu prosječan klub... ni najmanje nisam odustao od navijanja za njih niti ću ikad odustati. Isto navijam za njih sad kao što sam dok su igrali Bergkamp, Henry, Viera...
Point.

#27748 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Point. »

Ma fudbal je globalan sport, još sad sa internetom se to sve približilo, nema se tu šta čuditi.

Mada više cijenim nekoga ko navija za Wolverhampton, Newcastle, Sevilju, Fiorentinu, Sampdoriju nego za ove velikane. To mi je već plastično.
vjeshalica

#27749 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjeshalica »

Clanke o Lejli Hajorivic i njenom idiotu
Msm oboje su ascare idioti ali zasto se o njima mora znati
Gomila kiceraja i cigalnuka
cendlerbing

#27750 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by cendlerbing »

Ne kontam fazon street style-a američkih slavnih osoba sa stajlinzima bez grudnjaka.
Tamo isto ko da grudnjak postoji samo za krevetne egzhibicije.

Image
Post Reply