Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Locked
spreca

#201 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

Pola ti ga je sasvim dovoljno....inace ispasce ti okiCe lEpe
SmokingMan

#202 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by SmokingMan »

Novak20 wrote: 24/09/2019 12:46

Kriviti druge za ono što se dešava bh Hrvatima u domovini BiH je besmisleno i kontraproduktivno

Preveliko je ovo što napisa, ko bi mogao i pomisliti. A ne sjećam se da si se ovako odnosio prema drugim temama, kakvi li su istinski razlozi ( osim što si neke naveo u postu) tvog nešto odjednom mekšeg stava prema "politikanskom Sarajevu" i pomalo zlim bošnjacima koji stalno tamo nešto biraju i petljaju drugima, ha ja...!
Hafis

#203 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Hafis »

Izvinite, jesam li to na sećiji kruga 99.
spreca

#204 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

Da nisi kome sjeo u krilo
Hafis

#205 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Hafis »

rajvosaxo wrote: 23/11/2019 15:49 I ono mi o pismenosti prica :D
Pa nigdje u BiH nema vecih primitivaca i nepismenjaka od kamenjaraca iz Z.Hercegovine.
Nigdje ruznijih rijeci i uvreda, nigdje vece zadrtosti i zaostalosti.
A ni vecih koljaca.
Ne znam jel to posljedica Tiletovog dugogodisnjeg tretmana ili vlastite tradicije, ali im definitivno nema pomoci.
Vrhunska analiza. Uživancija čitati kada netko tako jasno i objektivno iznese argumente, podatke i činjenice.
Reci mi znaš li original recept za bozu? Ovaj jedan pajdo hoće da proba biznis na veliko, ali mi ovdje dole nemamo stručnjaka za rcepturu.
spreca

#206 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

Rekao sam ja Hafizu nemoj noge prati u Susici

https://www.klix.ba/vijesti/bih/inspekt ... /191123048
Hafis

#207 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Hafis »

Zadala se moja duša pravo :)
Zadnji preostali forumski strućnjak iz croatistike i kjafirologije. Doduše jeste samouk, školovan uz teški hargatluk, ali to i izaziva još veći respekt. Halal ti vjera gazijo :thumbup:
vaučer

#208 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by vaučer »

Zanimljivo je pratiti koliko se HDZ BIH uspizdio oko veleposlaničke pozicije Martine Mlinarević. Znaš da su očajni kad potežu legalističke istrage preko Brkića. Ne da smatram nju kvalitetnim izborom za veleposlanicu, ali da to bude jedina ‘nezakonita’ stvar koja svrbi HDZ BIH u minulih tko zna koliko godina - zbilja posebno. Mekoruki Dragan je jako osjetljiv na kritike, jedini grijeh u njegovom kalifatu je očito ukazati da je car ne samo gol, već da se nije ni obrisao nakon nužde.
zrakomlat

#209 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zrakomlat »

Poskok online na fejsbuku se povampirio u objavama. U zadnjih mjesec dana su Komšića handrili al skroz ono seljački, te malo Bošnjake kroz poveznice s terorizmom. U komentarima se svađaju s posjetiteljima.

Al otkad poče ova priča sa MMS, povaginili su skroz. Moguće i da nesuđeni konzul Šušnjar osobno vodi stranicu.
spreca

#210 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

zrakomlat wrote: 23/11/2019 17:54 Poskok online na fejsbuku se povampirio u objavama. U zadnjih mjesec dana su Komšića handrili al skroz ono seljački, te malo Bošnjake kroz poveznice s terorizmom. U komentarima se svađaju s posjetiteljima.

Al otkad poče ova priča sa MMS, povaginili su skroz. Moguće i da nesuđeni konzul Šušnjar osobno vodi stranicu.
99%...jer on nikad nece to preboliti.....a li ovo neka bude skola drugima da se previse ne igraju Antizmom :mrgreen:
Hafis

#211 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Hafis »

vaučer wrote: 23/11/2019 17:03 Zanimljivo je pratiti koliko se HDZ BIH uspizdio oko veleposlaničke pozicije Martine Mlinarević. Znaš da su očajni kad potežu legalističke istrage preko Brkića.
Ovako realno, aKo stvarno postoji neko legalističko, to jest zakonsko uporište (a izgleda da postoji obzirom da MMS stvarno ne ispunjava propisane uvjete za to mjesto) šta fali da se malo upuste u proceduralno poigravanje.
Da se razumijemo: cilj nije MMS (ona je svakako sredstvo i potrošnja roba u ovom slučaju), već upravo Komšo.
Ako ovo prođe, dobit će se neka satisfakcija i Komšo će po običaju ispasti politički analfabet, a ako ne prođe to će biti klasičan primjer nepštivanja pravnih normi i procedura, i opet dobar materijal za daljnje političko prepucavanje.
Da oprosti spreča i kamarati, ovo je HDZ-ova win/win marketinška opcija u očima svog glasačkog tijela.
i na koncu, slučaj koji će se godinama spominjati, kako god on završio - otišla ona na tu poziciju ili ne otišla.
Novak20

#212 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Novak20 »

M.M.S. svaka čast u svemu osim što je kao svršeni srednjoškolac zinula da bude veleposlanik ili konzul u prijateljskoj Češkoj. Ili što je pristala da bude prst u oku koji bošnjačka politika zabija Hrvatima sa njenom SSS.

Hrvati moraju kako god znaju taj prst izvaditi iz svog oka. I potruditi se da takvih prstiju u oko bude sve manje.
Last edited by Novak20 on 23/11/2019 18:57, edited 1 time in total.
vaučer

#213 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by vaučer »

Oprosti ali cilj nije Komšić. Komšića nije biralo HDZ glasačko tijelo, niti isto može biti više protiv Komšića pa da on svakodnevno briše dupe zastavom Herceg Bosne na sred Rondoa. Nikakvo provaljivanje Komšića neće pomaknuti ni jednu osobu koja je glasala za njega.

Cilj je bez sumnje ugušiti i devaluirati Soptu kao autohton glas is srca Hercegovine koji argumentirano ukazuje da su najveći dušmani hrvatskog naroda u uredima pored Hotela Mostar. Ni više ni manje. Najveći grijeh u Hercegovini je ukazati na rezultate HDZ vladavine - i njihov najveći strah nije vanjski faktor - tu igru su prekucali - već rast unutarnjeg nezadovoljstva i svaka osoba koja je spremna reći kako stvari stoje.
zrakomlat

#214 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zrakomlat »

Novak20 wrote: 23/11/2019 18:56 M.M.S. svaka čast u svemu osim što je kao svršeni srednjoškolac zinula da bude veleposlanik ili konzul u prijateljskoj Češkoj. Ili što je pristala da bude prst u oku koji bošnjačka politika zabija Hrvatima sa njenom SSS.

Hrvati moraju kako god znaju taj prst izvaditi iz svog oka. I potruditi se da takvih prstiju u oko bude sve manje.
SSS je tu najmanje bitna. Da je Čović umjesto Komšića član predsjedništva i predložio neku drugu srednjoškolku na to mjesto, nebi ni bilo u vijestima.
Novak20

#215 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Novak20 »

zrakomlat wrote: 23/11/2019 19:02
Novak20 wrote: 23/11/2019 18:56 M.M.S. svaka čast u svemu osim što je kao svršeni srednjoškolac zinula da bude veleposlanik ili konzul u prijateljskoj Češkoj. Ili što je pristala da bude prst u oku koji bošnjačka politika zabija Hrvatima sa njenom SSS.

SSS je tu najmanje bitna. Da je Čović umjesto Komšića član predsjedništva i predložio neku drugu srednjoškolku na to mjesto, nebi ni bilo u vijestima.
Otkud znaš ?
Novak20

#216 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Novak20 »

vaučer wrote: 23/11/2019 18:57 Oprosti ali cilj nije Komšić. Komšića nije biralo HDZ glasačko tijelo, niti isto može biti više protiv Komšića pa da on svakodnevno briše dupe zastavom Herceg Bosne na sred Rondoa. Nikakvo provaljivanje Komšića neće pomaknuti ni jednu osobu koja je glasala za njega.

Cilj je bez sumnje ugušiti i devaluirati Soptu kao autohton glas is srca Hercegovine koji argumentirano ukazuje da su najveći dušmani hrvatskog naroda u uredima pored Hotela Mostar. Ni više ni manje. Najveći grijeh u Hercegovini je ukazati na rezultate HDZ vladavine - i njihov najveći strah nije vanjski faktor - tu igru su prekucali - već rast unutarnjeg nezadovoljstva i svaka osoba koja je spremna reći kako stvari stoje.
Komšića nije biralo HDZ glasačko tijelo nego bošnjačko. Da je htjelo, biralo bi ga i hrvatsko glasačko tijelo.
zrakomlat

#217 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zrakomlat »

Novak20 wrote: 23/11/2019 19:14
zrakomlat wrote: 23/11/2019 19:02

Otkud znaš ?
Pa živim u BiH, znaš i ti da bi tako bilo. Mislim, ne bukvalno da nebi bilo u vijestima. Naravno da bi bilo al na tome bi ostalo ko i krupnije stvari. Al se mladež HDZ i botovi po poskoku i bljesku nebi oglašavali, nebi im tad smetala srednja škola.

Da se razumijemo, isti slučaj bi bio i sa SDA Bošnjacima. Eno SDA lik s kupljenom diplomom je u komisiji za provjeru diploma i još dekan nekog faxa. Svi znaju i niko se ne oglašava. Da je slučajno otkriven jedan takav iz opozicije, nebi se moglo ostati od SDA botova, plaćenih tekstova i tako...
SNSD i Dodika ne treba ni spominjati.
vaučer

#218 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by vaučer »

Novak20 wrote: 23/11/2019 19:19
Komšića nije biralo HDZ glasačko tijelo nego bošnjačko. Da je htjelo, biralo bi ga i hrvatsko glasačko tijelo.
[/quote]

Hm, da?
Napisao sam da Komšić nije HDZu nikakva konkurencija i da bilo kakvim diskreditiranjem istog HDZ ne može zaustaviti njegov izbor. Cilj HDZ kampanje nije Komšić nego Sopta - tj ono što Sopta predstavlja.
Novak20

#219 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Novak20 »

zrakomlat wrote: 23/11/2019 19:21
Novak20 wrote: 23/11/2019 19:14
Otkud znaš ?
Pa živim u BiH, znaš i ti da bi tako bilo. Mislim, ne bukvalno da nebi bilo u vijestima. Naravno da bi bilo al na tome bi ostalo ko i krupnije stvari. Al se mladež HDZ i botovi po poskoku i bljesku nebi oglašavali, nebi im tad smetala srednja škola.

Da se razumijemo, isti slučaj bi bio i sa SDA Bošnjacima. Eno SDA lik s kupljenom diplomom je u komisiji za provjeru diploma i još dekan nekog faxa. Svi znaju i niko se ne oglašava. Da je slučajno otkriven jedan takav iz opozicije, nebi se moglo ostati od SDA botova, plaćenih tekstova i tako...
SNSD i Dodika ne treba ni spominjati.
Fino sam te pitao.

Da si mi odgovorio da je HDZ nekoga sa SSS postavio na mjesto veleposlanika ili konzula ja bih ti priznao da si u pravu. Ovako pričaš i pretpostavljaš bez veze. A pretpostavka je....?
Novak20

#220 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Novak20 »

vaučer wrote: 23/11/2019 19:28
Hm, da?
Napisao sam da Komšić nije HDZu nikakva konkurencija i da bilo kakvim diskreditiranjem istog HDZ ne može zaustaviti njegov izbor. Cilj HDZ kampanje nije Komšić nego Sopta - tj ono što Sopta predstavlja.
A što to predstavlja Sopta ?
zrakomlat

#221 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zrakomlat »

Dakle, da MMS ima fakultet ovi iz HDZ nebi riječi rekli a :D

I ja mislim da nebi. :D
vaučer

#222 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by vaučer »

Novak20 wrote: 23/11/2019 19:30
Hm, da?
Autohtonu hercegovku iz Ljubuškog koja puni dvorane gdje god ide i ima argumentirane priče o moralnoj nakaznosti HDZovog kalafata. Iako mi je njen stil pisanja bljutav i razvučen - ono o čemu piše je mrtva istina. Društvo koje je HDZ izgradio je bolesna konstrukcija od korupcije, straha, neobrazovanja i nekulture. To je njihova ostavštins u Hercegovini nakon 25 godina vlasti.
Novak20

#223 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Novak20 »

spreca wrote: 23/11/2019 13:34
muha_sa wrote: 23/11/2019 06:44 http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/134351 To što rade Dragan Čović i hrvatski državni vrh navlači hipoteku cijelom narodu i stavlja na njega povijesnu odgovornost za zločine koji su ipak individualizirani u Haškom sudu i tako presuđeni. Ili je, možda, problem samo u tome što je Franjo Tuđman, „predsjednik svih Hrvata“, na čelu tog udruženog zločinačkog poduhvata.
Ovi sto napadaju i vrjedjaju Martinu, preskacu ovu kolumnu uvazanog Profesora Ive Komsica ,jer boli ih istina i vjerovatno zaradi mrznje svih koji se prezivaju Komsic
Izetbegovićeva ostarjela pudlica bez zuba može da laje iz šutare od 600.000 KM koliko hoće. Šarovi mogu da šute i da ujedaju.

Ali nešto ne znam da je Tuđmanu netko presudio da je bio na čelu nekog pothvata. Jbt, pogotovo me fascinira ova strast Sarajlica da napakoste Hrvatima kao da su ih oni držali u okruženju i bombardirali svakoga dana.
Hafis

#224 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Hafis »

vaučer wrote: 23/11/2019 19:39
Novak20 wrote: 23/11/2019 19:30
Hm, da?
Autohtonu hercegovku iz Ljubuškog koja puni dvorane gdje god ide i ima argumentirane priče o moralnoj nakaznosti HDZovog kalafata. Iako mi je njen stil pisanja bljutav i razvučen - ono o čemu piše je mrtva istina.
Ok. I to je znači dovoljno da bude u diplomaciji?
Novak20

#225 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Novak20 »

zrakomlat wrote: 23/11/2019 19:32 Dakle, da MMS ima fakultet ovi iz HDZ nebi riječi rekli a :D

I ja mislim da nebi. :D
Pa eto i nisu.

Dok nije isplivalo na površinu. Iz zabilješke Ministarstva inostranih poslova. Čak i danas se HDZ ne oglašava o ovom slučaju, a trebao bi.
Locked