BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mirzareli

#67351 Re: BHTelecom All About

Post by Mirzareli »

Evo ovde se mogu poslati sugestije za nove kanale pa raja saljite .. :bih: --- [email protected]
Bosanac sa dna kace

#67352 Re: BHTelecom All About

Post by Bosanac sa dna kace »

ako uzmem Ekstra S paket sa ugovorom na 2 godine, je'l postoji mogucnost da se zamrzne na par mjeseci dok nisam u BiH?
Ima li neki paket sa tom opcijom?
blinker13

#67353 Re: BHTelecom All About

Post by blinker13 »

Maharadza wrote: 20/11/2019 18:35
Sehro wrote: 20/11/2019 14:31
Curve wrote: 20/11/2019 14:23 ima li ikakvih saznanja za dizanje brzine fiksnog interneta mislim bruka da kako su uveli ove net flat da i dan danas ti 10mbps :-)

NET FLAT 10
29,90KM

Paket Net Flat 10 uključuje:
•pristupnu brzinu do 10 Mbps/1 Mbps +
Fakat sramota.. :run:
Pa veća je sramota što je npr mojatv net 1 paket svega 7KM skuplji (izađe 36KM) od tog net flat 10 a nudi mnogo veću brzinu (25/2mbps odnosno 10/1mbps ako nema teh. mogućnosti) i TV paket. Mada naravno ako je 10/1 max brzina na adresi, bolje mu je ostati na netflat, pogotovu ako ga TV ne zanima.
Mene MojaTV ne zanima zbog kanala, jer osim Želje na MojaTV Sport ne gledam druge kanale, ali je zgodno imati tv paket i zbog toga što se mogu uvezati fiksni i mobilni brojevi u grupu sa besplatnim pozivima (osim uspostave koja je mislim oko 0,03 KM). Ko ima više priključaka i članova porodice uštedi se ta razlika na međusobnim razgovorima, a sa tv paketom su i veći popusti na uređaje, kome to zatreba.
blinker13

#67354 Re: BHTelecom All About

Post by blinker13 »

.
r00tf

#67355 Re: BHTelecom All About

Post by r00tf »

Imal ko kakav insider info kada ce doci iPhone 11 ? :?
zubi

#67356 Re: BHTelecom All About

Post by zubi »

MTV wrote: 20/11/2019 20:28 Viasat pak nisu registrovali.
:angry: :angry: :angry:
PajaELdin

#67357 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

Ima li ikakve sanse da postojece kanale koji emituju u HD-u dobijemo u HD-u. Pa majka mu stara najlosiju ponudu HD kanala imamo od svih operatera, ako se ovo i moze nazvati HD ponudom. Do kad vise da ovdije ljudi trose uzaludno rijeci na jedno te isto? Kome se obratiti da se ti kanali ubace? Ne moze se ubaciti SK i onda utonuti u zimski san, konkurencija nikad ne spava, pogledajte samo Logosoft i ponude HD kanala, ma svaka im cast. Ima ljudi kojima taj SK ne predstavlja nista kao npr. meni, al u isto vrijeme postujem i pozdravljam taj potez radi ljudi koji to prate. Mora se podhitno nesto uraditi po pitanju poboljsanja usluge Moja TV, android STB za pocetak, zestok udarac konkurenciji zadati uvodjenjem atraktivnih kanala koje je konkurencija vec odavno uvrstila, dosta ljudi znam koji bi presli na BH Telecom al nece upravo radi lose ponude kanala, a tako i brzine interneta. Kad misle uvesti ove CineStar kanale koje su registrovali kod RAK-a? Ne bi da registruju jos jednu firmu. Uglavno raspisao sam se previse da remiziram znate sta konkurencija ima, imajte vi jos bolje pratite malo svijetsko i regionalno trziste i kopirajte njihove poslovne politike, morate ici u korak kako sa vremenom, tako i sa konkurencijom. Ako se nista ne desi u skorije vrijeme od gore navedenog gubite me kao korisnika, a kako mogu vidjeti i cuti od raje i ostali ne planiraju ostati na BH Telecomu. LP forumasima i molim uposlenike koji su na ovom forumu takodjer da se obrate malo nadleznim u Telecomu da se MORA podhitno nesto raditi na poboljsanju usluge ili cete potonuti koliko god se vi falili kao lider na BH trzistu.
hipija

#67358 Re: BHTelecom All About

Post by hipija »

Pa sama činjenica da pink kanali plus live kamere čine blizu 100 kanala dovoljno govore o kvaliteti ponude Moja TV.
Prostora za napredovanje ima, samo kada bi se našlo par sposobnih ljudi na pravom mjestu, moglo bi se napraviti čudo od ponude.
HD paket u okviru Moja TV je sve osim ozbiljnog paketa na koji se vrijedi pretplatiti i ne vrijedi ni da se komentariše.

Telemach, čiji sam korisnik takođe je izgleda dostigao svoj vrhunac i sve ovo što radi u zadnje vrijeme je degradiranje ponude kako sa učestalim poskupljenjima tako i sa degradacijom hd signala u sd. Opet s druge strane i trenutna ponuda kanala u Telemachu je prilično kvalitetnija od Moja TV.

Sad je druga stvar što BHT ne koristi ovu stagnaciju Telemacha, pa da znatno poboljša ponudu. Ne treba zaboraviti da BHT ima ogroman broj korisnika koji i nemaju neki drugi izbor osim BHT, i to je možda razlogom što je BHT inertan,ali onda su se doveli u opasnost da u direktnom sudaru sa konkurencijom recimo u urbanim sredinama kao što su Sarajevo ili Zenica, izgube potencijalno veliki broj korisnika, tako da bih ja volio vidjeti kako recimo svi iptv/kablovski operateri stoje sa brojem korisnika u Sarajevu.
Po meni najbolje u posljednje vrijeme radi Logosoft, iako je rasprostranjenost njihove mreže i broj korisnika zanemarljiv u odnosu na konkurenciju.
Post je možda malo otišao u off ali budući da se govori i o BHT i Moja TV, valjda može proći. :)
fusion_ba

#67359 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

Mirzareli wrote: 20/11/2019 21:50
hipija wrote: 20/11/2019 21:43 Bili su nekad Viasat kanali na samom početku Moja TV, ali su ih maknuli iz ponude jer su navodno slabo gledani, iako je pravi razlog ušteda na tim kanalima i priprema za gomilu pink kanala u ponudi.
Moja TV ima 200.000 korisnika i mislim da im otkup takvih i sličnih kanala nije neki problem.Jer gledao sam ponude kanala kod nekih znatno manjih CATV operatera i svi imaju Viasat kanale u ponudi.🙂
To se placa po broju korisnika. Npr BHT ce za nesto platiti 1€x200000 korisnika a neki mali operater 1€x5000 korisnika.
PajaELdin

#67360 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

hipija wrote: 22/11/2019 21:34 Pa sama činjenica da pink kanali plus live kamere čine blizu 100 kanala dovoljno govore o kvaliteti ponude Moja TV.
Prostora za napredovanje ima, samo kada bi se našlo par sposobnih ljudi na pravom mjestu, moglo bi se napraviti čudo od ponude.
HD paket u okviru Moja TV je sve osim ozbiljnog paketa na koji se vrijedi pretplatiti i ne vrijedi ni da se komentariše.

Telemach, čiji sam korisnik takođe je izgleda dostigao svoj vrhunac i sve ovo što radi u zadnje vrijeme je degradiranje ponude kako sa učestalim poskupljenjima tako i sa degradacijom hd signala u sd. Opet s druge strane i trenutna ponuda kanala u Telemachu je prilično kvalitetnija od Moja TV.

Sad je druga stvar što BHT ne koristi ovu stagnaciju Telemacha, pa da znatno poboljša ponudu. Ne treba zaboraviti da BHT ima ogroman broj korisnika koji i nemaju neki drugi izbor osim BHT, i to je možda razlogom što je BHT inertan,ali onda su se doveli u opasnost da u direktnom sudaru sa konkurencijom recimo u urbanim sredinama kao što su Sarajevo ili Zenica, izgube potencijalno veliki broj korisnika, tako da bih ja volio vidjeti kako recimo svi iptv/kablovski operateri stoje sa brojem korisnika u Sarajevu.
Po meni najbolje u posljednje vrijeme radi Logosoft, iako je rasprostranjenost njihove mreže i broj korisnika zanemarljiv u odnosu na konkurenciju.
Post je možda malo otišao u off ali budući da se govori i o BHT i Moja TV, valjda može proći. :)
Post je :thumbup:
Mirzareli

#67361 Re: BHTelecom All About

Post by Mirzareli »

fusion_ba wrote: 22/11/2019 22:02
Mirzareli wrote: 20/11/2019 21:50
hipija wrote: 20/11/2019 21:43 Bili su nekad Viasat kanali na samom početku Moja TV, ali su ih maknuli iz ponude jer su navodno slabo gledani, iako je pravi razlog ušteda na tim kanalima i priprema za gomilu pink kanala u ponudi.
Moja TV ima 200.000 korisnika i mislim da im otkup takvih i sličnih kanala nije neki problem.Jer gledao sam ponude kanala kod nekih znatno manjih CATV operatera i svi imaju Viasat kanale u ponudi.🙂
To se placa po broju korisnika. Npr BHT ce za nesto platiti 1€x200000 korisnika a neki mali operater 1€x5000 korisnika.
Ma bez obzira oni su no.1 CATV operater u BiH ,mislim na broj korisnika.Vecina kanala se placa po jednoj godini emitovanja,jedino SK,Arena,HBO i ovi malo jaci kanali oni se placaju po broju korisnika.
zippoo87

#67362 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

BH Telekom spava zimski san vise od decenije
Sva ova stagnacija je zbog politike i lose kadrovske politike,gdje se postavljaju uhljebi bez kompetencija a pravi i kompetentni ljudi zaposlenje traze po zemljama Evrope
kao i u svemu drugom i ovdje neznanje dolazi na naplatu i ponuda je stvarno ocajna u odnosu na konkurenciju a i onako,gledano u vremenu u kojem zivimo

evo samo cu reci jednu stvar a tice se optike...moj grad su prokopali prije 2-3 godine uzduz i poprijeko,sada se zemlja slegla,popucalo sve sto su ponovo asfaltirali ali ponuda optike nije jos ni na vidiku

znaci oni ne da su spori i inertni,oni su apsolutno nezainteresovani za ono sto bi im trebao biti primarni cilj a to je ponuda,distribucija i razvoj mobilnih i IPTV sistema

ja sam evo dvije godine na telemachu i ne mogu reci da sam nezadovoljan,imam sve (i vise) sto mi treba a uspjeli smo dogovoriti i uslove za produzenje ugovora,tako da je na obostrano zadovoljstvo
usluga je stabilna i sa tehnicke strane nisam imao nikakvih problema
Mirzareli

#67363 Re: BHTelecom All About

Post by Mirzareli »

zippoo87 wrote: 23/11/2019 00:30 BH Telekom spava zimski san vise od decenije
Sva ova stagnacija je zbog politike i lose kadrovske politike,gdje se postavljaju uhljebi bez kompetencija a pravi i kompetentni ljudi zaposlenje traze po zemljama Evrope
kao i u svemu drugom i ovdje neznanje dolazi na naplatu i ponuda je stvarno ocajna u odnosu na konkurenciju a i onako,gledano u vremenu u kojem zivimo

evo samo cu reci jednu stvar a tice se optike...moj grad su prokopali prije 2-3 godine uzduz i poprijeko,sada se zemlja slegla,popucalo sve sto su ponovo asfaltirali ali ponuda optike nije jos ni na vidiku...Nije toliko losa usluga koliki debili sve rade u BH Telecomu nisu u stanju rijesiti obicni zahtjev,cast izuzetcima

znaci oni ne da su spori i inertni,oni su apsolutno nezainteresovani za ono sto bi im trebao biti primarni cilj a to je ponuda,distribucija i razvoj mobilnih i IPTV sistema

ja sam evo dvije godine na telemachu i ne mogu reci da sam nezadovoljan,imam sve (i vise) sto mi treba a uspjeli smo dogovoriti i uslove za produzenje ugovora,tako da je na obostrano zadovoljstvo
usluga je stabilna i sa tehnicke strane nisam imao nikakvih problema
Nije toliko losa usluga koliki debili sve rade u BH Telecomu nisu u stanju rijesiti obicni zahtjev,cast izuzetcima zbog kojih mozda i opstaje firma.Ovi terenski radnici su donekle i oky,ali 90 % administracije i oni za šalterima su ne do Bog nikom. :lol:
allem_77

#67364 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

zippoo87 wrote: 23/11/2019 00:30 BH Telekom spava zimski san vise od decenije

evo samo cu reci jednu stvar a tice se optike...moj grad su prokopali prije 2-3 godine uzduz i poprijeko,sada se zemlja slegla,popucalo sve sto su ponovo asfaltirali ali ponuda optike nije jos ni na vidiku

Sam si napisao šta je glavni uzrok? A to je politika. Zamisli samo da se sva dobit uloži u infrastrukturu i programski sadržaj. Pomeli bi konkurenciju. Ali vlada FBiH želi tim novcem da krpi budžetske rupe, izgradnju tunela...
zippoo87

#67365 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

ja isto imam dobra iskustva sa nasim tehnicarom,jedan fini covjek koji mi je rjesavao probleme dok sam bio na moja tv ali to sam sve morao ganjati njega licno,od ove njihove standardne procedure prijave problema i rjesenja nema nista,prodju i sedmice da ne rijese problem

ali upravo ovo sto i ti pises,polotika i uhljebi koji su tu samo na platnom spisku i ne pokusavaju nista raditi i unapredjivati
u tehnoloskom svijetu,jedna godina zaostajanja u necemu je ogromna a zamislite sta me onda 5 i vise godina
pa evo tek smo prije par mjeseci dobili 4g,iako nike iskljucivo problem bio do bh telekoma,indirektno isti debili (SDA) su na vlasti i mogli su ubrzati stvari,da se oni zele baviti razvojem umjesto kriminalom

gdje god sda ima upletene prste,tu nema napretka...evo svaki dan njihov kriminal izlazi na vidjelo...mogu samo zamisliti sta bi se sve otkrilo da neko drugi preuzme BH telekom i da istrazi kriminal
He1972

#67366 Re: BHTelecom All About

Post by He1972 »

zippoo87 wrote: 23/11/2019 13:07 ja isto imam dobra iskustva sa nasim tehnicarom,jedan fini covjek koji mi je rjesavao probleme dok sam bio na moja tv ali to sam sve morao ganjati njega licno,od ove njihove standardne procedure prijave problema i rjesenja nema nista,prodju i sedmice da ne rijese problem

ali upravo ovo sto i ti pises,polotika i uhljebi koji su tu samo na platnom spisku i ne pokusavaju nista raditi i unapredjivati
u tehnoloskom svijetu,jedna godina zaostajanja u necemu je ogromna a zamislite sta me onda 5 i vise godina
pa evo tek smo prije par mjeseci dobili 4g,iako nike iskljucivo problem bio do bh telekoma,indirektno isti debili (SDA) su na vlasti i mogli su ubrzati stvari,da se oni zele baviti razvojem umjesto kriminalom

gdje god sda ima upletene prste,tu nema napretka...evo svaki dan njihov kriminal izlazi na vidjelo...mogu samo zamisliti sta bi se sve otkrilo da neko drugi preuzme BH telekom i da istrazi kriminal
Ko god da preuzme samo nastavi sa istim odnosom prema BHT, tj. sa pljačkom. Ništa se u sredini u kojoj je monopol glavni oblik poslovanja neće promijeniti.
escobar__

#67367 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Koji monopol, postoji konkurencija u svemu šta Telekom nudi?
Daz

#67368 Re: BHTelecom All About

Post by Daz »

Sta je ovo narode??!! Koji god da mobitel trazim na salteru oni nemaju u ponudi. Kazu rezervisi i lista cekanja ti je tu. Jel moguce da je nestasica mob??
kakaljin

#67369 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Daz wrote: 23/11/2019 18:30 Sta je ovo narode??!! Koji god da mobitel trazim na salteru oni nemaju u ponudi. Kazu rezervisi i lista cekanja ti je tu. Jel moguce da je nestasica mob??
Pogotovo sa modelima koji su popularni

Zato nazoves 1444 i pitas ih za stanje i u kojoj poslovnici imaju telefon koji trazis, i onda nazoves tu poslovnicu i rezervises mobitel i odes po njega.
Daz

#67370 Re: BHTelecom All About

Post by Daz »

kakaljin wrote: 23/11/2019 18:33
Daz wrote: 23/11/2019 18:30 Sta je ovo narode??!! Koji god da mobitel trazim na salteru oni nemaju u ponudi. Kazu rezervisi i lista cekanja ti je tu. Jel moguce da je nestasica mob??

Zato nazoves 1444 i pitas ih za stanje i u kojoj poslovnici imaju telefon koji trazis, i onda nazoves tu poslovnicu i rezervises mobitel i odes po njega.
Hvala za info! U pitanju je s10. Izgleda da ima neka lista cekanja.
escobar__

#67371 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Jebo te led k'o da je 1980. pa kod frajera nestašica telefona...
mustra01

#67372 Re: BHTelecom All About

Post by mustra01 »

kakaljin wrote: 23/11/2019 18:33

Jeste u nekoj normalnoj drzavi, evo ganjam se 20 dana za mobitel kao da ga trazim za dzabe, samo te saltaju poslovnica i 1444.
Rezervacija je supla prica, jedino ako koga imas u BHT da ti zavrsi mob. 3 puta vrsim rezervaciju (nakon 7dana rezervacije se brise a to ti niko od njih ne kaze) i nista jer nemaju dovoljno mobitela (samo za raju).
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#67373 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Nije to samo do Bht-a, tu je uvoznik-distributer veci krivac. Ne uvozi tj. ne nabavlja direktno telefone bht..
sprej

#67374 Re: BHTelecom All About

Post by sprej »

Ja čekam tek 15dana :zzzz:
Imam osjećaj da te rezervacije Oni ne hebu stručno .
Prije će biti da nabave od distributera par komada, ako prodaju super.
Valjda se boje neprodanih mob. pa ih nabavljaju tek kroz te famozne rezervacije.
Što je najgore druga 2telekoma imaju te iste mob.
mustra01

#67375 Re: BHTelecom All About

Post by mustra01 »

To je sve zbog nesposobnih ljudi u BHT koji su na vodecim pozicijama (uhljebi), koji ne znaju ni prepisati od konkurencije. Kakvi dobavljaci ljudi ce ti isporuciti dovoljno ako narucis, kako ostali prodavaci ili konkurencija ima dovoljni broj mobitela. Da povuku sa stranice mobitele koje nemaju na stanju ostali bi na 2 aparata. Ovako nam mazu oci, kao pogleadj bogate ponude :lol: .
Locked