SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

muha_sa

#35426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Qler wrote: 21/11/2019 08:10 Mene su zaustavljali i na utakmicama, i na ulici, i ovako u saobracaju, nikad ne dobih sljagu bez razloga... on svoj posao ti svoj. Slusas sta kaze ne pravis se pametan i to je to. Hvala doviđenja ugodan dan.
Dješ tako :-) :-)

Cim te zaustavi ti mu reci--Šta je ba :? i onda izvadi mobitel i snimaj ga :lol:
Qler

#35427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Qler »

Jes vala, ovako nije zanimljivo, nemam za sta pizditi...
90minut

#35428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

polako ima vremena
drug_profi

#35429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Mene su i vise puta privodili. Titina milicija, vojna policija, hrvatska policija, bh policija....

Majkemi svaki put jer sam se nasao na pravom mjestu u pogresno vrijeme. Znaci nikad prijavu niti sljagu, niti lisice, niti neku silu nisam osjetio.
Vidis da je doslo do sranja radi zabune i nemoj sebi pogorsavati.
Njihov govor je autoritativan, u imperativu. To je dio njihove obuke.
Ti slusas, ponasas se normalno, odgovaras na pitanja jasno i bez petljanja. Zacas se sve zavrsi. To sto mi nije tepao vec naredjivao, mene nije pogađalo.
Xavier1

#35430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Xavier1 »

O'zone wrote: 21/11/2019 08:02 Pa u AmeriKi....čuj đe..
Da hoce nasa policija biti ko americka bilo bi odlicno.
Haris.ba

#35431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Ništa strašno nema na snimku. Malo jeste glupo pitanje ko ti je rekao da nosiš kapuljaču, ali nije neki problem. Nemaš se svakako šta ni natezati sa policajcem. Pitaš hoću li skinuti, i to je to.

Da li je sarkastično reći suđenom da zna zakone i procedure? Jeste. Ali, opet šta je problem? Napiši na papir žalbu - rekao mi policajac da znam zakone. Jelde da izgleda strašno? Policijska brutalnost.

Mislim da ljudi ne mogu shvatiti da im i u demokratiji neko može izdavati naređenja. A to je pravo policajca.
90minut

#35432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Haris.ba wrote: 21/11/2019 08:51 Ništa strašno nema na snimku. Malo jeste glupo pitanje ko ti je rekao da nosiš kapuljaču, ali nije neki problem. Nemaš se svakako šta ni natezati sa policajcem. Pitaš hoću li skinuti, i to je to.

Da li je sarkastično reći suđenom da zna zakone i procedure? Jeste. Ali, opet šta je problem? Napiši na papir žalbu - rekao mi policajac da znam zakone. Jelde da izgleda strašno? Policijska brutalnost.
Zapamti ovo je samo što si na snimku vidio dakle pred kamerama sad zamisli kako se ovaj ponaša kad nema kamera.

@ drug profi ne treba sad bukvalno shvatati svaku napisanu rijec pojedinci su poceli upadati kao padobranci i javljati se mene je zaustavio onaj mene je ovaj isto kao da sam ja napisao da svaki put kad te zaustavi dobiješ šamar. :D
Naslovnica

#35433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Haris.ba wrote: 21/11/2019 08:51 Ništa strašno nema na snimku. Malo jeste glupo pitanje ko ti je rekao da nosiš kapuljaču, ali nije neki problem. Nemaš se svakako šta ni natezati sa policajcem. Pitaš hoću li skinuti, i to je to.

Nije uopšte u pitanju policijska brutalnost.
Nije policajac tu da prosipa sarkazam, da elaborira koliko je ko u zatvoru bio, da ulazi u polemiku da li neko zna zakone ili ne, pogotovu ako taj neko apsolutno sarađuje i ne daje nikakve znake otpora ili drskosti. To je apsolutno suvišna priča za rutinsku provjeru. Ne radi se o ispitivanju, niko nije osumnjičen, priveden, počinio krivično djelo.
Momčina daje sebi malo više za pravo, ima uniformu, pištolj, pendrek, a biće i na TV-u, pa se raširio k'o 15 do 3.
archi_a

#35434 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

Pretpostavljam da je ova reportaža snimljena, odnosno da su po izboru novinara izabrani i ubačeni snimci koji treba da pokažu da je bila "zafrkana" noć. Ovo je najgore od najgoreg što se tokom snimanja desilo. Garantujem da se ovi policajci ne obraćaju svima na ovaj način. Ovdje se radi o "starim poznanicima" policije. Licima koje policajci vrlo dobro poznaju i unaprijed znaju da su nešto ili uradili ili planiraju uraditi. (izvuku lika sa gradilišta u prostoru općine. Presuđen i ležao za pokušaj ubistva. Šta mislite koliko je puta već privođen po raznim osnovama? Ili, na osami priđu i kontrolišu lica, u polurazvaljenom automobilu. U kasnim satima. Djevojka u automobilu koja navlači kapuljaču, krije se, krije lice. Šta treba? Da ih miluje. Policajac treba da ima čist pregled situacije, treba da ih može pogledati u oči, treba da procijeni u kakvom se stanju nalazi osoba. Ruke u džepovima? Znate li šta se sve može nalaziti u džepu? Treba policajac da razmišlja hoće li lice u sekundi izvući žilet npr. i početi da reže sebe ili njega?) Znaju oni vrlo dobro kome se kako obraćaju. Svega se nagledaju i unaprijed mogu procijeniti sa kim imaju posla. Desetke puta kontrolisan, nikad ali nikad nikakvu neugodnost nisam imao. Dobro veče, hvala, doviđenja.
90minut

#35435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

archi_a wrote: 21/11/2019 09:07 Pretpostavljam da je ova reportaža snimljena, odnosno da su po izboru novinara izabrani i ubačeni snimci koji treba da pokažu da je bila "zafrkana" noć. Ovo je najgore od najgoreg što se tokom snimanja desilo. Garantujem da se ovi policajci ne obraćaju svima na ovaj način. Ovdje se radi o "starim poznanicima" policije. Licima koje policajci vrlo dobro poznaju i unaprijed znaju da su nešto ili uradili ili planiraju uraditi. (izvuku lika sa gradilišta u prostoru općine. Presuđen i ležao za pokušaj ubistva. Šta mislite koliko je puta već privođen po raznim osnovama? Ili, na osami priđu i kontrolišu lica, u polurazvaljenom automobilu. U kasnim satima. Djevojka u automobilu koja navlači kapuljaču, krije se, krije lice. Šta treba? Da ih miluje. Policajac treba da ima čist pregled situacije, treba da ih može pogledati u oči, treba da procijeni u kakvom se stanju nalazi osoba. Ruke u džepovima? Znate li šta se sve može nalaziti u džepu? Treba policajac da razmišlja hoće li lice u sekundi izvući žilet npr. i početi da reže sebe ili njega?) Znaju oni vrlo dobro kome se kako obraćaju. Svega se nagledaju i unaprijed mogu procijeniti sa kim imaju posla. Desetke puta kontrolisan, nikad ali nikad nikakvu neugodnost nisam imao. Dobro veče, hvala, doviđenja.
Zabolio me mozak citajuci ovo poceo frajer da izmišlja još da su svi koji su zaustavljeni ubice koji su tek izašli iz zatvora :zzzz:

On nekom nešto garantuje, a ovo pred kamerama zamisli ovog kakav je kad ih nema :zzzz:
archi_a

#35436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

Pa nemoj čitat majstore. Nemoj da te boli mozak. :wink:
Uredu, razumijem. Ti navijač, ono ACAB.
Ja samo govorim da je kamera vjerovatno bila par sati na cesti sa patrolom. Ako su kontrolisali lica i vozila, vjerovatno su zaustavili i nekog dedu i bračni par sa djetetom u sjedalici i ko zna sve koga. I mladića koji vozi nanu u bolnicu. Hoćete da kažete da su i ovi imali isti tretman, da su i prema njima policajci pristupili na isti način i sa istim "autoritetom", uz ispitivanje, trkeljanje i pretragu sa raširenim nogama i rukama na haubi? Hajte molim vas.
Jednostavno, izbor novinara da prikaže "najzajebanije" trenutke noći, jer je i koncept emisije takav, uz izbor muzike i svega kako je emisija koncipirana. "dosadnog dedu" u urednom autu, sa kulturnim dijalogom neće staviti u emisiju, jer mu je to dosadno i usporava sam koncept.
Last edited by archi_a on 21/11/2019 09:29, edited 2 times in total.
O'zone
Globalni moderator

#35437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Neko ne konta TV Show. Za raju malo naprđivanja i to. Diže rejting i gledanost... Da su bogdom ovakvi u real life.
Meni "najneugodnija" situacija bila kad su mi sa dugim cijevima opkolili vozilo u 4 ujutro i opet sve završilo sa hvala, doviđenja i prijatno. A ja bio klošar samo takav a auto još gori :mrgreen:
Naslovnica

#35438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Ni ja nikada nisam imao problema sa murijom, u bilo koje doba dana i noći, i bilo gdje, ali ne očekujem da mi se obraća kao da se znamo 100 godina, nego na Vi.
Isto kao što ću ja biti kulturan i uljudan prema njemu.
Niti smo jarani, niti se poznajemo.
A i da jesmo, služba je služba.
Poznajem lika, prijeratnog drota (u ta doba službovao na motoru), koji je rođenog brata zaustavio, ovaj nije imao dokumente, i, između ostalog, pitao ga i za ime oca.
Strogo profesionalno.
8-)
Inicijali P.J., paljanjin.
Odavno je u penziji, ali mu je mozak još uvijek na toj frekvenciji. :)
He1972

#35439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by He1972 »

Naslovnica wrote: 21/11/2019 09:31 Ni ja nikada nisam imao problema sa murijom, u bilo koje doba dana i noći, i bilo gdje, ali ne očekujem da mi se obraća kao da se znamo 100 godina, nego na Vi.
Poznajem lika, prijeratnog drota (u ta doba službovao na motoru), koji je rođenog brata zaustavio, ovaj nije imao dokumente, i, između ostalog, pitao ga i za ime oca.
Strogo profesionalno.
8-)
Govedina! :evil:
Naslovnica

#35440 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

He1972 wrote: 21/11/2019 09:54
Naslovnica wrote: 21/11/2019 09:31 Ni ja nikada nisam imao problema sa murijom, u bilo koje doba dana i noći, i bilo gdje, ali ne očekujem da mi se obraća kao da se znamo 100 godina, nego na Vi.
Strogo profesionalno.
8-)
Govedina! :evil:
AMA! :thumbup:
Ali, priča lik..."ja sam znao kada se u kojem domaćinstvu treba oteliti krava, kome je kada rođendan, kada je neko umro, ako je neko u bolnici...".
Last edited by Naslovnica on 21/11/2019 10:06, edited 1 time in total.
SundanceKid

#35441 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SundanceKid »

Najjaci su mi ovi sto spominju Titinu miliciju i eto kako je to najbolje bilo, a da im danas dodje neko i opali ih pendrekom prvi bi cvilili na sva zvona i prizivali svoja prava na sav glas...

Sigurnost se ne pravi tako sto se policajcima daju ovlaštenja da tretiraju normalne građane ko kriminalce prilikom rutinske saobraćajne kontrole. Svidjalo se to vama ili ne, policija kad zaustavlja ljude na cesti NE zaustavlja kriminalce nego gradjane. Ovaj covjek ocigledno jeste bio osudjivan nekada, ali svejedno, ni u tom slučaju nema osnova da ga se maltretira. Mi nemamo nikakav zakon koji opravdava ovakvo postupanje prema bivšim osuđenicima, ovo je samo rezultat samovolje policajca koji je sebi za pravo dao da procjenjuje koga smije ili ne smije pretresati i vrijeđati.

Ja svojim novcem i porezima plaćam rad tog policajca, ne želim da me bilo ko zaustavlja i traumira, boli me briga što misli ili ne misli da sam kriminalac. Ako svojim ponašanjem dam opravdan povod, to je ok, ali ovako kad je u pitanju rutinska kontrola, to je van pameti. U Americi i drugim uređenim zemljama, kad se vec pozivate na njih, policajac vas ne može ni legitimisati bez opravdanog razloga, a kamo li vršit ovakve kontrole, pretres, davat komentare i slično.

Sigurnost grada se pravi ovako. Ovako se grade policajci siledžije. Budite sigurni da je policajac koji ovo radi pred kamerom bar 20 puta gori te kamere nema. Ja sam isto za sigurnost, ali nije ovo način, ne može covjek sa 2 razreda osnovne i uniformom imat diskreciono pravo da komentariše i ponaša se kako hoće i kako mu se čini da je ok, čak ni prema ljudima koji su osuđeni, a kamo li prema građanima koji ga plaćaju. To što su neki navikli da ih u Titino doba udaraju pendrecima ko stoku, to govori o njima samim i njihovom samopoštovanju. Ja vam ne branim pravo da se osjecate ko stoka i da želite da vas neko tako tretira, ali bolje nadjite neki drugi način da upotpunite to zadovoljstvo. ;-)
Naslovnica

#35442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

SundanceKid wrote: 21/11/2019 10:03 Najjaci su mi ovi sto spominju Titinu miliciju i eto kako je to najbolje bilo, a da im danas dodje neko i opali ih pendrekom prvi bi cvilili na sva zvona i prizivali svoja prava na sav glas...

Sigurnost se ne pravi tako sto se policajcima daju ovlaštenja da tretiraju normalne građane ko kriminalce prilikom rutinske saobraćajne kontrole. Svidjalo se to vama ili ne, policija kad zaustavlja ljude na cesti NE zaustavlja kriminalce nego gradjane. Ovaj covjek ocigledno jeste bio osudjivan nekada, ali svejedno, ni u tom slučaju nema osnova da ga se maltretira. Mi nemamo nikakav zakon koji opravdava ovakvo postupanje prema bivšim osuđenicima, ovo je samo rezultat samovolje policajca koji je sebi za pravo dao da procjenjuje koga smije ili ne smije pretresati i vrijeđati.

Ja svojim novcem i porezima plaćam rad tog policajca, ne želim da me bilo ko zaustavlja i traumira, boli me briga što misli ili ne misli da sam kriminalac. Ako svojim ponašanjem dam opravdan povod, to je ok, ali ovako kad je u pitanju rutinska kontrola, to je van pameti. U Americi i drugim uređenim zemljama, kad se vec pozivate na njih, policajac vas ne može ni legitimisati bez opravdanog razloga, a kamo li vršit ovakve kontrole, pretres, davat komentare i slično.

Sigurnost grada se pravi ovako. Ovako se grade policajci siledžije. Budite sigurni da je policajac koji ovo radi pred kamerom bar 20 puta gori te kamere nema. Ja sam isto za sigurnost, ali nije ovo način, ne može covjek sa 2 razreda osnovne i uniformom imat diskreciono pravo da komentariše i ponaša se kako hoće i kako mu se čini da je ok, čak ni prema ljudima koji su osuđeni, a kamo li prema građanima koji ga plaćaju. To što su neki navikli da ih u Titino doba udaraju pendrecima ko stoku, to govori o njima samim i njihovom samopoštovanju. Ja vam ne branim pravo da se osjecate ko stoka i da želite da vas neko tako tretira, ali bolje nadjite neki drugi način da upotpunite to zadovoljstvo. ;-)
Lijepo elaborirano i na mjestu. Slažem se.
Ja sam se pozivao na Titinu miliciju i na pendrek. Slabo je ko dobijao, a da nije zaslužio. Postojalo je poštovanje i određena doza straha prema brkama u plavoj uniformi i pedreku. Nisam imao problema sa tom i takvom milicijom tada, kao što nemam ni sa ovima danas.
Međutim, ta vremena su davno iza nas, civilizacija napreduje, mijenjaju se sistemi i norme. Nema povratka na staro.
Nažalost, danas su vremena takva da normalan i pošten čovjek osjeća da je kriminalac zaštićeniji od njega i da se strogoća trenira upravo na takvim ljudima (zaustavljanje Pasata kupusara zbog žmigavca), a okreću se leđa ili se otpozdravljaju krimogene osobe u terencima s tamnim staklima.
Zato su ljudi kivni na policiju (i sistem), i prizivaju ono nekadašnje.
archi_a

#35443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

Ako ćemo baš uprošćavati...... Za vrijeme "titine milicije" brkica koji prođe kroz naselje je znao maloljetniku sa cigarom opaliti šamar iako nije uradio ništa lošije od zapaljene cigarete, sa komentarom:"ovo ti je za onaj zijan što ćeš u budućnosti pomisliti da napraviš".
Kada bi se desio neki zijan u mahali, brkica bi znao da pokupi prvu grupu na koju naiđe, pošamara ih i kaže im: "ja sam u toj kafani, imate pola sata da mi nađete tog koji je zijan napravio."
A vi sad kontajte jel to mit ili je tako bilo. :D
Opet ne možemo govoriti da su svi bili ovakvi ili onakvi.
drndalo

#35444 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

To je naravno do sistema, jer je "titina milicija" rješavala puno brže i uspješnije slučajeve, a nisu imali kompjutere, mobitele, i u periodu kada su vozili Fiće, nego ovi sada sa internetom, bazama podataka, Golfovima 7 i Rav-ovima 4, satelitskim telefonima i ko zna cime ne...

Sustina je hoce li sistem da necemu stane u kraj...!? Hoce ? Caco naglo presta biti zasticen... Nece ? Mores Nailovoj materi tamburat...
Naslovnica

#35445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

archi_a wrote: 21/11/2019 10:23 Ako ćemo baš uprošćavati...... Za vrijeme "titine milicije" brkica koji prođe kroz naselje je znao maloljetniku sa cigarom opaliti šamar iako nije uradio ništa lošije od zapaljene cigarete, sa komentarom:"ovo ti je za onaj zijan što ćeš u budućnosti pomisliti da napraviš".
Kada bi se desio neki zijan u mahali, brkica bi znao da pokupi prvu grupu na koju naiđe, pošamara ih i kaže im: "ja sam u toj kafani, imate pola sata da mi nađete tog koji je zijan napravio."
Ja sam Alipašinac - mjesto gdje je JOZO zavodio red i mir.
Tako da meni ne treba puno pričati kakav je autoritet kvartovski milicioner bio i kako se trenirala strogoća.
:run:
Optimus09

#35446 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Optimus09 »

O'zone wrote: 21/11/2019 09:26 Neko ne konta TV Show. Za raju malo naprđivanja i to. Diže rejting i gledanost... Da su bogdom ovakvi u real life.
Meni "najneugodnija" situacija bila kad su mi sa dugim cijevima opkolili vozilo u 4 ujutro i opet sve završilo sa hvala, doviđenja i prijatno. A ja bio klošar samo takav a auto još gori :mrgreen:
Kad se sjetim,slicno se desilo.Cetiri patrole okruzise i pretresose iz carapa.Kasnije se zezamo s njima,bila neka kradja u blizini,ja im bio sumnjiv :lol:
drndalo

#35447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

Optimus09 wrote: 21/11/2019 10:37
O'zone wrote: 21/11/2019 09:26 Neko ne konta TV Show. Za raju malo naprđivanja i to. Diže rejting i gledanost... Da su bogdom ovakvi u real life.
Kad se sjetim,slicno se desilo.Cetiri patrole okruzise i pretresose iz carapa.Kasnije se zezamo s njima,bila neka kradja u blizini,ja im bio sumnjiv :lol:
Pa ako izgledas kao avatar ti u tebe, bas me cudi... :mrgreen:
archi_a

#35448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

Naslovnica wrote: 21/11/2019 10:36
archi_a wrote: 21/11/2019 10:23 Ako ćemo baš uprošćavati...... Za vrijeme "titine milicije" brkica koji prođe kroz naselje je znao maloljetniku sa cigarom opaliti šamar iako nije uradio ništa lošije od zapaljene cigarete, sa komentarom:"ovo ti je za onaj zijan što ćeš u budućnosti pomisliti da napraviš".
Ja sam Alipašinac - mjesto gdje je JOZO zavodio red i mir.
Tako da meni ne treba puno pričati kakav je autoritet kvartovski milicioner bio i kako se trenirala strogoća.
:run:
:thumbup: onda sve znaš, tako da se može reći da je današnja policija premlaka. Kako ti je sad na alipašinom? Sjede ti po igralištu, u 12 naveče urlaju ispod prozora, kidaju dječiji imobilijar, vodaju pitbulove, motaju džointe javno, kao ustvari i u većini naselja. I šta treba da mu svaku noć prilazi patrola sa persiranjem, molim te lijepo.
Last edited by archi_a on 21/11/2019 10:48, edited 1 time in total.
zdruzdjo

#35449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Ova sam sto puta htio napisati ali znam da bih naletio na noz dusebriznika koji imaju self esteem ko kospa od tresnje i kojima je zivotna filozofija "suti, dobro je nek ne puca".
Halooooo ba....
Drot treba da se prije svega ponasa kulturno. Bez obzira na situaciju. Ne treba nikoga da miluje po glavi i djeli cokoladice ali ne treba da se na prvu odnosi prema i najgorem kriminalcu za kojeg zna kao da je sljam svijeta. Ja nisam cuvao ovce ni sa jednim od njih da mi kaze "Ti", bez obzira sta on u svojoj glOOvi zakljucio o meni. Cak i da sam na naslovnicama svih stranica kao sljam svijeta, ja sam za njega "vi". Treba da se odnosi prema meni ili bilo kome sa postovanjem. Eh tek ako ja ili taj neko odbije neku surandnju naredbu(kulturno upucenu i bez ti), protivi se necemu, vrijedja, agresivan, provocira..... tada pozdravljam da se probudi "mr hyde" u svakom od njih i da okrene drugu stranu.
Ovako sto je prikazano, zovite kako god hocete ali definicija "NEPROFESIONALIZMA NA DJELU".
Iskreno, nisam nikada imao nekih problema sa policijom. Ali kada bi mi se obracao ovako, ispostovao bih sve cisto da ne sipam ulje na vatru i ne masem biku crvenom krpom pred ocima jer covjek kad je ljut je obicno i glup pa se svasta moze nakotiti tu i eskaliratti. Ali na kraju bih naglasio gospodinu da cu ga prijaviti jer je drzak, bezobrazan, i prije svega neprofesionalan. Naravno sa velikom dozom kulture.
Ima snimak gdje uber vozaca zaustavlja policija i putniku mu nalaze nekakvu drogu inide harganje putnika ovo ono....Ali glupavi drot pokusava da ubjedi vozaca kako ne smije snimati i malo je nadobudan. Medjutim uber vozac je uber vozac samo u slobodno vrijeme i to mu je neka dodatna zarada. Frajer je jos i advokat. I kad se skontalo prisao je drugi drot koji sada pokusava da izgladi situaciju jer mu je kolega glup ko noga.
Naslovnica

#35450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Nije premlaka, znaju oni biti oštri kada treba, mada današnjoj bagri nikada dovoljno šamara.
Međutim, nema razloga da prosipaju silu i bahate se kada za to nema potrebe.
Oni su tu da služe narodu i državi, a ne da liječe svoje komplekse.
Post Reply