SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Tomahawk11
Globalni moderator

#35401 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Banned user for reason “”
» TheGodfather001

7 dana
vjeshalica

#35403 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Kakva sve olos se vucara po gradu u pm
O'zone
Globalni moderator

#35404 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Čovjek čist ko suza...odležao svoje
Reglan

#35405 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Reglan »

https://youtu.be/2JPea5TIKAc

Ja omladine i qrca
O'zone
Globalni moderator

#35406 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Reglan wrote: 20/11/2019 22:26 https://youtu.be/2JPea5TIKAc

Ja omladine i qrca
Nemam živaca gledati malo je po dvije stoje....

Nego svi su objavili crni BMW a oni u srebrenom? Ne kontam? Ovo naknadno snimali ili?
SundanceKid

#35407 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SundanceKid »

insaneinthebrain wrote: 20/11/2019 19:10
Ovaj mladji policajac sa videa je tipican primjer policajca koji se izivljava i umislja da je neka sila. Mene ovo tako iznervira, tako bi se rado sa njim sporio po hiljadu osnova na sudu. Tako drsko se obraca ljudima, tako je prepotentan i ponasa se ko da zaustavlja kriminalce u zatvoru a ne ljude na ulici. Kako samo bez ikakvog povoda daje neke drske naredbe svima i pretresa ih... Jos ove neke recenice tipa - vadi ruke iz dzepove, ili - ko ti je reko da smijes stavit kapuljacu, ili - brze pakuj te stvari....sve je to tipicno izivljavanje i zloupotreba moci. Jbte, idiot te ovako zaustavi na pravdi boga, istraumira te nekim kretenskim komandama jer je on eto cool i opasan, a po nastupu se vidi da nema 2 razreda osnovne.

Pa cak i u slucaju ovog zadnjeg covjeka koji je priznao da je ranije bio osudjen za razlicita krivicna djela, ne mozes ga ovako tretirati i ponasat se prema njemu kako hoces od samog pocetka kad ga zaustavis. Apsolutno nepotrebno vrijedjanje, maltretiranje, pretresanje. Zivo me interesuje jel moguce kod nas ovako nesto prijaviti bilo kome??
drndalo

#35408 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

Sluzba za profesionalne standarde?
Naslovnica

#35409 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

SundanceKid wrote: 20/11/2019 23:07
insaneinthebrain wrote: 20/11/2019 19:10
Ovaj mladji policajac sa videa je tipican primjer policajca koji se izivljava i umislja da je neka sila. Mene ovo tako iznervira, tako bi se rado sa njim sporio po hiljadu osnova na sudu. Tako drsko se obraca ljudima, tako je prepotentan i ponasa se ko da zaustavlja kriminalce u zatvoru a ne ljude na ulici. Kako samo bez ikakvog povoda daje neke drske naredbe svima i pretresa ih... Jos ove neke recenice tipa - vadi ruke iz dzepove, ili - ko ti je reko da smijes stavit kapuljacu, ili - brze pakuj te stvari....sve je to tipicno izivljavanje i zloupotreba moci. Jbte, idiot te ovako zaustavi na pravdi boga, istraumira te nekim kretenskim komandama jer je on eto cool i opasan, a po nastupu se vidi da nema 2 razreda osnovne.

Pa cak i u slucaju ovog zadnjeg covjeka koji je priznao da je ranije bio osudjen za razlicita krivicna djela, ne mozes ga ovako tretirati i ponasat se prema njemu kako hoces od samog pocetka kad ga zaustavis. Apsolutno nepotrebno vrijedjanje, maltretiranje, pretresanje. Zivo me interesuje jel moguce kod nas ovako nesto prijaviti bilo kome??
Komentar apsolutno na mjestu.
Klasični uniformisani iskompleksirani papak.
Guadalajara

#35410 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Guadalajara »

Normala. Sve po PSu.

Kakvi kompleksi?

Vidi se da zaustavljaju nekakve klosare...

Noc je.. mrak.. slabo se vidi...

Treba da mu izvuce noz ili pistolj?

Sta on zna ko je sta je...jel kakva budala...

Iza 8-9 sati navece trebali bi obavezno automate nositi...
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#35411 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Ne znam sta je problem sa policajcem. Nije ugostitelj da titra musterijama. Službena uniformisana osoba koja izdaje naredjenja. Slušaj sta ti govori i nema problema.
Da ne govorim da obavlja posao u gluho doba noći.
Freamon Lester

#35412 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Freamon Lester »

A da vam cika policajac po lizalo podjeli i malo utjesi? Ako imas zelju da se titine milicije prisjetis odi malo na zapad pa vidi kako policija postupa sa prvim sumrakom. Prati upute i slusaj. Dok slusas dobar si, na prvi neposluh imas lisice na rukama i prica je zavrsena.
Ljudi rizikuju zivot svaku noc da bi ti bio siguran. Da vas pola covjek u pekaru odvede nocnu da odradite otisli bi na zivcima, a ne da svaku budalu na cesti morate presresti i kontrolisati.
90minut

#35413 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Kako mi je drago kad vidite ovo, a davno sam ja pricao šta rade navijacima.

Sve ovo što vidite na snimku bez ikakvog povoda plus ako progovoriš naleti njih 30 u punoj opremi i po bubrezima.

To su govna nad govnima budite uvjereni kad su ovakvi na kamerama da su bez njih gori 2 puta da padnu tu i šamari i verbalne uvrede.

ČAST IZUZECIMA kojih je 20 posto u cijeloj njihovoj postavi.
karanana

#35414 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

bravo za momka! kako mi je drago sto sam vidio ovo. vraca nadu u neku sigurnost i u sistem.
primjer pravog profesionalnog policijskog sluzbenika, da se svi ostali prdani kojih je 80% u njihovoj postavi ugledaju na ovo i kako se radi profesionalno i onako kako nalaze ovaj zajebani posao. a ne dozvoljavat svakojakim narkomanima, pjandurama, klosharima da ih jebu, omalovazavaju i rade sta hoce.
nadam se da nije samo radi kamere nego daj boze da je ovakav uvijek i da ponekad i osamari kad zatreba, a zatreba sigurno.
muha_sa

#35415 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Freamon Lester wrote: 21/11/2019 02:49 A da vam cika policajac po lizalo podjeli i malo utjesi? Ako imas zelju da se titine milicije prisjetis odi malo na zapad pa vidi kako policija postupa sa prvim sumrakom. Prati upute i slusaj. Dok slusas dobar si, na prvi neposluh imas lisice na rukama i prica je zavrsena.
Ljudi rizikuju zivot svaku noc da bi ti bio siguran. Da vas pola covjek u pekaru odvede nocnu da odradite otisli bi na zivcima, a ne da svaku budalu na cesti morate presresti i kontrolisati.
:lol: :lol: :thumbup:
90minut

#35416 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

karanana wrote: 21/11/2019 05:32 bravo za momka! kako mi je drago sto sam vidio ovo. vraca nadu u neku sigurnost i u sistem.
primjer pravog profesionalnog policijskog sluzbenika, da se svi ostali prdani kojih je 80% u njihovoj postavi ugledaju na ovo i kako se radi profesionalno i onako kako nalaze ovaj zajebani posao. a ne dozvoljavat svakojakim narkomanima, pjandurama, klosharima da ih jebu, omalovazavaju i rade sta hoce.
nadam se da nije samo radi kamere nego daj boze da je ovakav uvijek i da ponekad i osamari kad zatreba, a zatreba sigurno.
Vidjeces kad naletiš na šljagu bez potrebe pa kad se vratiš na klix da pišeš :lol:
karanana

#35417 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

90minut wrote: 21/11/2019 06:12
karanana wrote: 21/11/2019 05:32 bravo za momka! kako mi je drago sto sam vidio ovo. vraca nadu u neku sigurnost i u sistem.
Vidjeces kad naletiš na šljagu bez potrebe pa kad se vratiš na klix da pišeš :lol:
bas mi nije jasno kako to da na primjer ja nikad nisam do sad naletio na sljagu bez potrebe a na primjer jadni navijaci uvijek nalete.
muha_sa

#35418 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

zar ima toga--da dobije šljagu bez veze :?
90minut

#35419 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

karanana wrote: 21/11/2019 06:15
bas mi nije jasno kako to da na primjer ja nikad nisam do sad naletio na sljagu bez potrebe a na primjer jadni navijaci uvijek nalete.
Jebo navijace navijaci znaju šta mogu ocekivati od policijske gamadi i navikli su ja nisam više u toj priči, a evo kako verbalno maltretiraju obicne građane...
A kad kamere ne rade uz verbalno ide nerijetko i fizicko maltretiranje nisam jednom cuo i vidio vec 101.

Tako da ako nekad slucajno naletiš na šljagu nemoj doci na klix i vrištati kako si bez potrebe ošamaren.

Sad ces se javiti i reci necu nikad naletiti jer nisam klošar, a ljudi ginu svaki dan zbog policijske brutalnosti. :thumbup:
90minut

#35420 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

muha_sa wrote: 21/11/2019 06:16
zar ima toga--da dobije šljagu bez veze :?
Ma jooook gluho i daleko bilo :D
Naslovnica

#35421 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Prije svega, papak treba da persira osobu kojoj se obraća. Ako ništa, stvar osnovne kulture.
Onom što je bio u zatvoru nema potrebe da se onako sarkastično obraća 'ti znaš zakone, procedure...'. Krajnje neumjesno i bespotrebno.
Te dvije stvari su mi na prvu upale u oči.
I ja sam za pendrek, titinu miliciju i američki sistem, ali pošto niti jedno od to troje nije u opticaju, onda zaista nije na mjestu onakvo nadobudno ophođenje prema bilo kome, pogotovu ako taj neko sluša naredbe i sarađuje, pogotovu pred kamerama da bi k'o nešto dokazao, a meni to ispada pravo neprofesionalno i papanski.
drndalo

#35422 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

Sad ces se javiti i reci necu nikad naletiti jer nisam klošar, a ljudi ginu svaki dan zbog policijske brutalnosti. :thumbup:
Dje to majke ti?
90minut

#35423 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Čuj gdje to
O'zone
Globalni moderator

#35424 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Pa u AmeriKi....čuj đe..
Qler

#35425 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Qler »

Mene su zaustavljali i na utakmicama, i na ulici, i ovako u saobracaju, nikad ne dobih sljagu bez razloga... on svoj posao ti svoj. Slusas sta kaze ne pravis se pametan i to je to. Hvala doviđenja ugodan dan.
Post Reply