Itekako moguće ako mu je npr do modema kao što je meni bilo prije par mjeseci kada je brzina isto tako jednostavno opala, pogotovu DL. Poslali prvo montera da provjeri signal i splitere (signal bio savršen, splitere lik sve zamijenio) ali problem ostao, zatim poslali drugog montera sa laptopom i on potvrdio očajnu brzinu, što je značilo da je 100% do modema. Isti zamijenjen i sve super.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Maharadza
#93651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
duffy_duck
#93652 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Oj slike na SK4 ubistvo... Ne mozes normalno vidjeti dresove i loptu.
-
kakaljin
#93653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je odavno takoduffy_duck wrote: ↑21/11/2019 02:49 Oj slike na SK4 ubistvo... Ne mozes normalno vidjeti dresove i loptu.
-
Liska
#93654 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad dosegneš maksimalni broj uređaja na EON-u i ako ne možeš brisati više uređaja u ovom mjesecu, postoji li šansa da se izbriše bar još jedna uređaj, ako se obratiš Telemachu? Pa taman i da to naplate posebno. Iako mi nije jasno zašto je ograničen broj brisanja uređaja na samo jedan mjesečno.
- Telemach
#93655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jutro Liska,Liska wrote: ↑21/11/2019 08:42 Kad dosegneš maksimalni broj uređaja na EON-u i ako ne možeš brisati više uređaja u ovom mjesecu, postoji li šansa da se izbriše bar još jedna uređaj, ako se obratiš Telemachu? Pa taman i da to naplate posebno. Iako mi nije jasno zašto je ograničen broj brisanja uređaja na samo jedan mjesečno.
Javite nam se u inbox, kako bismo izbrisali uređaj koji želite.
-
dexxa
-
DON_eARL
-
zdruzdjo
#93658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Maharadza wrote: ↑20/11/2019 18:20
Itekako moguće ako mu je npr do modema kao što je meni bilo prije par mjeseci kada je brzina isto tako jednostavno opala, pogotovu DL. Poslali prvo montera da provjeri signal i splitere (signal bio savršen, splitere lik sve zamijenio) ali problem ostao, zatim poslali drugog montera sa laptopom i on potvrdio očajnu brzinu, što je značilo da je 100% do modema. Isti zamijenjen i sve super.![]()
Moze naravno. I meni je situacija bila ocajna unazad par mjeseci dok nisam insistirao na promjeni modema. Brzina znala letati na speetest sa 0.5 do 80 i to u minutama. Restart i sve radi 15 minuta pa opet. Trazio novi model ubee-a. Za stari model je na stranici proizvodjaca ukinuta sktoz tehnicka podrska zbog bug-ovitosti.
Stavljen novi i sve radi za 10.
E sad mi se EON restartuje sam sa vremena na vrijeme. Ne znam zasto. Nije strasno ali eto malkice dzigericu jede.
- turbofolk
#93659 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako imam EON light, iako sam izričito tražio EON full, ali sam predugo čekao (oko 2 mjeseca) i prihvatio ono što mi je monter donio, a to je D3 receiver i start (ili osnovni) paket kanala. Sve to prije tačno sedam dana. Kako mogu koristiti EON? Instalacijom aplikacije na android smart TV? Tu mi traži korisničke podatke. Kako doći do njih. Da li je uopšte moguće koristiti EON aplikaciju na internetu koji nije telemachov.
Molio bih da mi insajderi odgovore. Da li je moguće promjeniti odmah u prvom mjesecu korištenja, ovo EON light na EON full. Napominjem da sam korisnik samo telemachove televizije, ne i interneta i nemam namjeru u skorije vrijeme to mijenjati. Je li dovoljno predati novi zahtjev (nalog šta već) i čekati opet montera da zamjeni receiver. Znam da je akcijska cijena priključka 40 KM. Sve sam to tražio i pri prvom zahtjevu, ali ovi pogrešno popunili nalog i poslali mi EON light sa D3 receiverom. Ako je moguće to promijeniti u prvih mjesec dana, molio bih za instrukcije. Takođe, ako EON full ne mogu koristiti na drugom internetu i to bih volio da mi neko potvrdi. Govorim o ovom srednjem paketu 30,50 KM nakon 6 mjeseci.
https://telemach.ba/eon-tv/tv-paketi
Hvala unaprijed.
Molio bih da mi insajderi odgovore. Da li je moguće promjeniti odmah u prvom mjesecu korištenja, ovo EON light na EON full. Napominjem da sam korisnik samo telemachove televizije, ne i interneta i nemam namjeru u skorije vrijeme to mijenjati. Je li dovoljno predati novi zahtjev (nalog šta već) i čekati opet montera da zamjeni receiver. Znam da je akcijska cijena priključka 40 KM. Sve sam to tražio i pri prvom zahtjevu, ali ovi pogrešno popunili nalog i poslali mi EON light sa D3 receiverom. Ako je moguće to promijeniti u prvih mjesec dana, molio bih za instrukcije. Takođe, ako EON full ne mogu koristiti na drugom internetu i to bih volio da mi neko potvrdi. Govorim o ovom srednjem paketu 30,50 KM nakon 6 mjeseci.
Hvala unaprijed.
- aditon
#93660 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
da se nadovežem...i ja sam svojevremeno promijenio modem jer na prethodnom ciscovom imao sam problema s brzinama...natezao se mjesecima, kuš tamo-haj vamo je bilo...
uglavnom, na kraju su riješili problem a da ja nisam bio uporan ni dan danas ja ne bi imao uslugu koju plaćam...kad samo pomislim koliko korisnika ima koji u ovakvim situacijama nemaju pojma da im nije sve s uslugom kako treba...et prvi moj prijatelj, operisan od ovih stvari...takvi su ovim provajderima najdraži..nikad se ne bune jer i ne znaju da im nije sve uredu s netom na primjer...njemu da sad telemach zavrne brzinu na 1 Mb/s on ne bi imao pojma...konto bi sve radi kako treba
a što se eon boxa tiče, meni se jednom resetovao sam od sebe nakon posljednjeg update. Također, meni npr ne radi fluidnije prebacivanje nakon update, čak šta više, ide dosta teže. Ali kako je sve bilo kad sam tek uveo eon, ovo je sad super. Ovaj box treba nekoliko puta sedmično restartovati jer se radi o tipičnom androidu koji voli da zašteka, a to zaliječi restart
uglavnom, na kraju su riješili problem a da ja nisam bio uporan ni dan danas ja ne bi imao uslugu koju plaćam...kad samo pomislim koliko korisnika ima koji u ovakvim situacijama nemaju pojma da im nije sve s uslugom kako treba...et prvi moj prijatelj, operisan od ovih stvari...takvi su ovim provajderima najdraži..nikad se ne bune jer i ne znaju da im nije sve uredu s netom na primjer...njemu da sad telemach zavrne brzinu na 1 Mb/s on ne bi imao pojma...konto bi sve radi kako treba
a što se eon boxa tiče, meni se jednom resetovao sam od sebe nakon posljednjeg update. Također, meni npr ne radi fluidnije prebacivanje nakon update, čak šta više, ide dosta teže. Ali kako je sve bilo kad sam tek uveo eon, ovo je sad super. Ovaj box treba nekoliko puta sedmično restartovati jer se radi o tipičnom androidu koji voli da zašteka, a to zaliječi restart
- REDDEVILS
#93661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izgleda da je na Moja tv bolji SD kvalitet slike na kanalima SK nego na TELEMACH, jer ja vidim i dresove a i loptukakaljin wrote: ↑21/11/2019 07:48To je odavno takoduffy_duck wrote: ↑21/11/2019 02:49 Oj slike na SK4 ubistvo... Ne mozes normalno vidjeti dresove i loptu.
A mozda je i do samog tv-a
- Radar71
#93662 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
izvini ali zašto si potpisao ugovor na kojem nije ono što si tražio?turbofolk wrote: ↑21/11/2019 09:17 Ako imam EON light, iako sam izričito tražio EON full, ali sam predugo čekao (oko 2 mjeseca) i prihvatio ono što mi je monter donio, a to je D3 receiver i start (ili osnovni) paket kanala. Sve to prije tačno sedam dana. Kako mogu koristiti EON? Instalacijom aplikacije na android smart TV? Tu mi traži korisničke podatke. Kako doći do njih. Da li je uopšte moguće koristiti EON aplikaciju na internetu koji nije telemachov.
Hvala unaprijed.
- zateznistub
#93663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Monter donosi opremu po nalogu tm-a, a isti se radi na zahtjev kliljenta. Čisto sumnjam da je siroti monter uradio nešto na svoju ruku ukoliko nije imao opreme kod sebe, pa daj šta daš samo da izvrši nalog dsa se isti može naplatiti. u svakom slučaju, nisi trebao potpisati ono sto nisi dobio a tražio si...turbofolk wrote: ↑21/11/2019 09:17 Ako imam EON light, iako sam izričito tražio EON full, ali sam predugo čekao (oko 2 mjeseca) i prihvatio ono što mi je monter donio, a to je D3 receiver i start (ili osnovni) paket kanala. Sve to prije tačno sedam dana. Kako mogu koristiti EON? Instalacijom aplikacije na android smart TV? Tu mi traži korisničke podatke. Kako doći do njih. Da li je uopšte moguće koristiti EON aplikaciju na internetu koji nije telemachov.
Hvala unaprijed.
- turbofolk
#93664 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja tražim odgovore, a vi ubiste pitanjima. 
Hvala u svakom slučaju.
Ne pravim ja toliko problem oko ovoga što sad imam, kažem čeko sam dva mjeseca priključak, novi nalog bi značio vjerovatno još toliko čekanja, opet imam neloš izbor kanala, koji je bolji od same analogne. Nego pitam je li to moguće promijeniti u nekom kratkom roku ili moram čekat da ugovor iscuri i je li uopšte moguće koristiti EON full TV (ili EON light TV, svejedno) na internetu koji nije telemach. Nisam iz Sarajeva btw.
Hvala u svakom slučaju.
Ne pravim ja toliko problem oko ovoga što sad imam, kažem čeko sam dva mjeseca priključak, novi nalog bi značio vjerovatno još toliko čekanja, opet imam neloš izbor kanala, koji je bolji od same analogne. Nego pitam je li to moguće promijeniti u nekom kratkom roku ili moram čekat da ugovor iscuri i je li uopšte moguće koristiti EON full TV (ili EON light TV, svejedno) na internetu koji nije telemach. Nisam iz Sarajeva btw.
- Benq
- Moderator
#93665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moguce je gledati na internetu van Telemach mreze ako se na takav paket pretplatis (da ne bude zabune), i da, moguce je promijeniti paket usluga bez obzira na trenutku ugovornu obavezu. Potpisujes novi ugovor i to je sve.
Last edited by Benq on 21/11/2019 10:15, edited 1 time in total.
- Altsa
#93666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
tako je i sa SK5,6,7,8,9,10kakaljin wrote: ↑21/11/2019 07:48To je odavno takoduffy_duck wrote: ↑21/11/2019 02:49 Oj slike na SK4 ubistvo... Ne mozes normalno vidjeti dresove i loptu.
- turbofolk
#93667 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E baš ti hvala
Jedino ne znam za ove korisničke podatke za korištenje aplikacije EON light TV. Vjerovatno moram nazvat njihovu službu za brigu o korisnicima. Ne vjerujem da takav podatak mogu dobiti u telemachovoj poslovnici u svom gradu.
- Benq
- Moderator
#93668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako mislis na EON web/mobilnu/smart aplikaciju, potrebno je prvo da se registrujes na mojtelemach portal https://mojtelemach.ba/prijavi-se, pri kreiranju unosis svoju aktivnu e-mail adresu na koju ce ti stici verifikacija. Kad zavrsis postupak registracije, sa tim istim mailom i passwordom se logujes u EON web i mobilnu aplikaciju, dok je za Smart aplikaciju malo drugacije, nju kad instaliras na TV (ukoliko je tv podrzava), dobices jedan kod koji uneses u mojtelemach portal i tako aktiviras.
P.S. Za registraciju na mojtelemach portal bice potreban broj ugovora i ID korisnika, to mozes dobiti pozivom call centra ili poslati PP Telemachu na forumu, nakon sto zavrsis potpisivanje ugovora za paket i kad se isti unese u sistem.
-
smartXL
#93669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šta je sa internetom na Šipu? Od jutros ga nema...Posao trpi...
- Telemach
#93670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo dexxa,
zamolićemo Vas da nam dostavite broj Ugovora kako bismo provjerili sve što je potrebno.
- Telemach
- crnivrag
#93672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:

Želite li postati operater sa najboljom ponudom TV kanala u regionu?
Ako je vaš odgovor na ovo pitanje "Da", nastavite čitati ovaj post
U nastavku se nalazi lista TV kanala, koji bi vam donijeli ogroman broj korisnika, jer biste imali najkompletniju TV ponudu, a iste možete uvrstiti u EON ponudu, jer u standardnoj ponudi nemate više mjesta.
(Boldirane kanale već imate u ponudi, ali vam nedostaje da ih prebacite u HD rezoluciju)
BiH kanali:
BN HD
BN Music HD
BN SAT HD
City TV HD
Elta TV HD
Hayat Plus HD
Hayat Music HD
Hayat Folk HD
K3 Prnjavor HD
Kanal 6 HD
MTV Igman HD
NTV IC Kakanj HD
RTV USK HD
RTV Vogošća HD
Televizija 5 HD
Regionalni kanali:
HRT 3 HD
HRT 4 HD
HRT International
Doma TV HD
Nova World HD
RTS 1 HD
RTS 2 HD
RTS 3 HD
RTS HD
RTS Svet HD
BKTV HD
RTL Kockica HD
RTL Living HD
RTL Croatia World
Pink HD
Pink 2
Pink 3 Info
Pink M
RTV 1
RTV 2
O2 TV HD
Nova M HD
A1 Montenegro
Prva CG
TV Vijesti
RTCG 1 HD
RTCG 2 HD
RTV SLO 1 HD
RTV SLO 2 HD
RTV SLO 3 HD
Laudato TV HD
Z1 Zagreb HD
RTK Kosovo HD
MRT 1 HD
MRT 2 HD
MRT 3 HD
MRT SAT
Informativni kanali:
CGTN HD
France 24 English HD
Al Jazeera English HD
Euronews HD
Sky News HD
Russia Today HD
Russia 24 HD
RTR Planeta HD
TRT Turk HD
TRT World HD
Deutsche Welle HD
CNBC
BBC World News HD
Filmski/serijski kanali:
M1 Film HD
M1 Family HD
M1 Gold HD
Filmbox Premium HD
Filmbox Extra HD
Filmbox Plus
Arthouse Filmbox
Film Klub
Star TV
Superstar TV HD
Timeless Drama Channel
Time Out
Prva Max
Prva Life
Prva Files
Nova Family
Nova Cinema
Kino TV HD
Klasik TV
Cinemania
Trailer Channel
RTL Passion HD
RTL Crime HD
Sportski kanali:
Arena Sport 5 HD
Fight Network
FightBox HD
Moja Sport 1 HD
Moja Sport 2
Dokumentarni/Kolažni kanali:
CGTN Documentary
Discovery Channel HD
Investigation Discovery HD
Gametoon HD
DocuBox HD
Fast&Fun Box HD
Viasat History HD
Viasat Nature HD
Viasat Explore HD
English Club TV
Outdoor Channel HD
Doku TV HD
Dr. Fit HD
Woman Channel HD
Planet Earth HD
Life and Holiday
GINX TV
DOX TV
Nautical Channel
Dječiji kanali:
Hayatovci HD
Tropik TV HD
Disney XD
Tiji HD
TnT Kids
Da Vinci Learning
Mini TV HR
Duck TV HD
Muzički kanali:
360 Tune Box
Mezzo HD
Jugoton
CMC TV HD
Balkanika HD
Imperia TV
Strani kanali:
Sat 1 HD
Kabel 1 HD
ZDF HD
RTL DE HD
RTL 2 DE HD
Super RTL DE HD
VOX HD
Rai Uno HD
Rai Due HD
ntv DE HD
Pro 7 HD
ARD HD
ARTE HD
TVE HD
Erotski kanali:
Pink Erotic 1-8
Private TV
EroX HD
EroXXX HD
Adult 1-7
Balkan Hot 1
Balkan Hot 2
Balkan Erotic
Last edited by crnivrag on 05/12/2019 23:42, edited 6 times in total.
- aditon
#93673 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
da oni hoće obezbijediti uslove da na svojoj adresi imam sve ono što premium paket podrazumjeva, tj prije svega cmts da zamijene...a kanli...nemam kad ni ovo što imam gledati ali podržavam uvođenje novih kanala u svakom slučaju...
-
smartXL
- Telemach
#93675 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala Vam za infosmartXL » 20 minutes ago
Telemach wrote: ↑Today, 1:38 pm
smartXL wrote: ↑Today, 12:36 pm
Šta je sa internetom na Šipu? Od jutros ga nema...Posao trpi...
Zdravo smartXL,
Molimo Vas za povratne informacije, da li je sada sve uredu s uslugom?
Proradio je