united bosnae wrote: ↑20/11/2019 18:57
Hakiz wrote: ↑20/11/2019 18:44
Heller wrote: ↑20/11/2019 18:36
Ovo dijete ima možda 3-4, eventualno 5 godina.
Čime tako malo dijete može zaslužiti ovu košulju?
Ko zna. Možda se grebe noktima po licu, gura prste u oči itd.
Hakiz, ti kao da si upravo izasao iz neke bajte u Jemenu ili SU. Covjece 21 je vijek. Prije 2000 godina su se bolesnici vezali za krevet i mucili. Sada postoje terapije, lijekovi - humani pristup bolesnim ljudima. Jos jednom ponavljam BOLESNIM LJUDIMA.
Tebi je OK ako se dijete grebe noktima po licu, gura prste u oci da ga se veze za krevet, radijator ili u ludjacku kosulju? To je tvoj pristup rjesavanja problema tog djeteta? E pa sto je najgore takvi kompetentni kao ti i odlucuju o sudbini te djece ... i sviju nas.
Prva greška u tvom postu je ta da ja ne učestvujem u odlučivanju o sudbini te djece.
Ja mislim da bi o tome trebali odlučivati oni koji su za to kvalifikovani. Ne forum i ljudi koji su u emotivnoj uzbuni.
Forum može biti dobro mjesto za dizanje glasa i ukazivanje na to da se nešto treba uraditi.
Naime, mi forumaši nismo kvalifikovani za te stvari. Možemo reagovati kao ljudi, emotivno, ali ne stručno.
Opet, ako je u Zavodu pokraden novac, pa recimo nema sedativa, a dijete se mora zaustaviti da ne bi sebi i drugima nanijelo štetu, onaj ko tamo radi može jedino da ga veže. Šta drugo da uradi, nema sedativa da ga smiri i onda da ga ostavi da napada i sebe i druge, da se zabija glavom u zid, da skače sa prozora da...? Bolje da ga veže.
Ovo za Škorpione neću komentarisati...