Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
almir90

#7101 Re: Danasnji "feminizam"

Post by almir90 »

Banksy wrote: 14/11/2019 12:00
Inteligentna, disciplinirana i ambiciozna žena, recimo, Munevera iz Gradačca, a vjerujem i svako drugi takav - inteligentan, discipliniran i ambiciozan - na većem dijelu planete, može dobaciti do neba, ako želi. I u obrazovanju i u aplikacijama za posao.
I naravno da su startne pozicije uvijek i svima različite. Dvoje djece istog (ultrabogatog) roditelja se razlikuju - manjom ili većom inteligencijom, izraženom ili neizraženom ambicijom, dobrim ili lošim zdravljem, sklonošću ka ovome i onome. Dokle će dobaciti, isključivo je na njima samima, jednako kao na Muneveri iz Gradačca. To sam željela reći.

De upoznaj me sa Muneverom :D
piupiu

#7102 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

almir90 wrote: 17/11/2019 19:19
piupiu wrote: 17/11/2019 18:58 Haj' bar nešto... :|

Zašto si preskočila ovaj dio "klix under 18 will now be able to report their husbands for rape, as long as they lodge a complaint within a year of it happening. "
Ne preskacem nista posebno, izvadila tri recenice koje su sustinski uvod u problem i tekst. Moj komentar pred link ti govori sto mislim o tekstu. Polozaj zena u Indiji je jedna posebno strasna prica.

O Evropi i age of consent ne mogu nocas.
Ramzess Veliki

#7103 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Ramzess Veliki »

India is ranked 10th in the world for child marriage, with an estimated 47% of klix married by the time they turn 18, according to the campaigning organisation klix Not Brides.

klix are often seen as an economic burden, particularly in poor, rural areas, and many parents marry off their children in the hope of improving their financial security.

There is also a shame associated with pre-marital sex that can lead to klix’ parents forcing them to marry their rapists, according to news agency AFP.

https://www.globalcitizen.org/es/conten ... -outlawed/
Indija je drustvo podijeljeno na kaste. Nema mijesanja sirotinje sa malo bolje pozicioniranom srednjom klasom, kao ni sanse da se srednja klasa povezuje sa visokom kastom.
almir90

#7104 Re: Danasnji "feminizam"

Post by almir90 »

piupiu wrote: 18/11/2019 01:42
Ne preskacem nista posebno, izvadila tri recenice koje su sustinski uvod u problem i tekst. Moj komentar pred link ti govori sto mislim o tekstu. Polozaj zena u Indiji je jedna posebno strasna prica.

O Evropi i age of consent ne mogu nocas.
Naravno da preskačeš, kao većina vas ovdje, i to sam davno govorio. Uzmete članak i prihvatite samo ono što vam ide na ruku, a negirate ono što vam se ne sviđa. Čak nije bitno ni da li je nešto istina ili ne, već ako vam se ta informacija ne sviđa, vi to ne prihvatate. I hoćete da neko ima razumne diskusije sa vama, čudno vam ako vas neko ismijava?

Zakon u Evropi jeste bitan u ovom slučaju, i evo danas mi obrazloži zašto je bolje u Evropi u odnosu na Indiju ovaj slučaj konkretno? Koliko ja vidim tamo roditelji koliko-toliko pokušavaju da zaštite i omoguće bolji život, što u ovom slučaju ide kroz udaju u bogatije porodice, a to gledaju kroz očuvanje nevinosti iste. S druge strane u Evropi neko poput mene može bez problema da seksualno iskorištava djevojčice bez ikakve odgovornosti. Daleko je Indija od nekog progresa, niti mjesto gdje bih ja živio, ali ovo nije negativno.

Ne možeš piti alkohol, voziti auto, ali se možeš seksati sa 14-16 godina, iako postoji opasnost o mogućim psihološkim posljedicama za žene koje stupaju rano u seksualne odnose, koje dovode i do većeg broja seksualnih partnera. U principu većina ih o koncu završi nesretno i na raznim antidepresivima. Očigledno u Indiji shvataju koliko se žene mogu uništiti kada im je seksualnost neograničena. Naravno, sada će tebi proraditi živac i reći ćeš kako muškarci mogu, a žene ne. Zato što muškarci nemaju nikakve posljedice ako spavaju sa deset žena, zato što je nama u većini slučajeva teže doći do seksa. Ženama to uopšte nije problem, i puno su drugačije posljedice za ženu koja spava sa deset različitih muškaraca. I ovo studije dokazuju.

Nemam ja ništa protiv toga, onako iskreno, svako ima pravo da radi sa svoga života šta želi. Ali imam protiv kada neko shvati da je napravio greške u životu ali odbija prihvatiti vlastitu krivicu, već tražii krivca u drugome.
Connaisseur Karlin

#7105 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

almir90 wrote: 18/11/2019 08:21
Ne možeš piti alkohol, voziti auto, ali se možeš seksati sa 14-16 godina, iako postoji opasnost o mogućim psihološkim posljedicama za žene koje stupaju rano u seksualne odnose, koje dovode i do većeg broja seksualnih partnera. U principu većina ih o koncu završi nesretno i na raznim antidepresivima. Očigledno u Indiji shvataju koliko se žene mogu uništiti kada im je seksualnost neograničena. Naravno, sada će tebi proraditi živac i reći ćeš kako muškarci mogu, a žene ne. Zato što muškarci nemaju nikakve posljedice ako spavaju sa deset žena, zato što je nama u većini slučajeva teže doći do seksa. Ženama to uopšte nije problem, i puno su drugačije posljedice za ženu koja spava sa deset različitih muškaraca. I ovo studije dokazuju.
molim izvvor dotivnog izstrazivnja!

kvaitet seskulanih odnosa je diskutabilan ( u tvojoj prici) ;-)
Connaisseur Karlin

#7106 Re: Danasnji "feminizam"

piupiu wrote: 17/11/2019 19:05
Banksy wrote: 14/11/2019 12:00 Inteligentna, disciplinirana i ambiciozna žena, recimo, Munevera iz Gradačca, a vjerujem i svako drugi takav - inteligentan, discipliniran i ambiciozan - na većem dijelu planete, može dobaciti do neba, ako želi. I u obrazovanju i u aplikacijama za posao.
I naravno da su startne pozicije uvijek i svima različite. Dvoje djece istog (ultrabogatog) roditelja se razlikuju - manjom ili većom inteligencijom, izraženom ili neizraženom ambicijom, dobrim ili lošim zdravljem, sklonošću ka ovome i onome. Dokle će dobaciti, isključivo je na njima samima, jednako kao na Muneveri iz Gradačca. To sam željela reći.
Dobaciće donekle. Problem sa djecom iz privilegovanih slojeva društva nije da li su bogatiji ili manji bogati, intleigentni ili ne, nego to što su te elitne škole 'rasadnik' upotrebljivih poznanastava i veza i to što se ti ljudi 'prepoznaju', medjusobno jedni drugima otvaraju vrata, itd. 70% tih 'nebo je granica' poslova je prvenstveno pitanje pristupa, poznavanja pravih ljudi, samo se donekle dobacuje isključivo radom, itd. I to vrijedi i za muškarce i za žene. A onda žena ima i tu dodatnu prepreku...
It's not what you know, but who you know :D :thumbup:
konoplja

#7107 Re: Danasnji "feminizam"

Post by konoplja »

Connaisseur Karlin wrote: 18/11/2019 09:36
almir90 wrote: 18/11/2019 08:21

Kvalitet ili kvantitet? :lol:

Potrudi se malo da tocno tipkas. Ljudi ce te shvatati ozbiljnije.
almir90

#7108 Re: Danasnji "feminizam"

Post by almir90 »

Connaisseur Karlin wrote: 18/11/2019 09:36

Ja sam svoje znanje izvukao iz razne literature, ali evo jedan video koji sumira to sve, kome nije mrsko odvojiti nekih četrdesetak minuta da odgledaju. Mnogo je tema dotaknuto od uticaja na zdravlje potomaka do mogućnosti dugoročnog vezanja za partnera itd.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=um3EmS9DKsI&t=259s[/youtube]

I što je smiješno, mi smo biološki kreirani da ovo razumijemo i osjećamo to, ali nas u ovo moderno doba žele naučiti da tako nije ispravno razmišljati - a to je da iole normalan muškarac ne želi dugoročno ženu sumnjive seksualne prošlosti zbog budućih potomaka, kao i nemogućnosti da se ona veže za tebe. Ono što se ja ne slažem, i sam se izliječio toga da žene dijelimo na kurve i svetice. Kao i u svemu, razlike u libidu postoje kod oba spola, neko ima jači a neko slabiji nagon; i žene imaju seksualnost koju treba prihvatiti, i oboje se potruditi da zadovolje jedno drugo, ali ja bih radije onu koja bi bila samo moja fufica nego svačija prethodno.
KIseljak12

#7109 Re: Danasnji "feminizam"

Post by KIseljak12 »

OK, tvoj odabir - tvoja stvar, nema niko pravo da ti prigovara.

S druge strane, ovaj "doktor" sto si ga okacio, za tvrdnje koje ti prenosis kao izvor navodi izdanje izvjesne krscanske fondacije koja se bori protiv seksualnog obrazovanja, a to izdanje u svojim izvorima (CDC pretezno) ne sadrzi te zakljucke koje doticni iznosi, a ti prenosis.

Stoji jedino sto ranije osobe pocnu imati seksualne odnose veca je sansa da imaju vise partnera u zivotu i veca sansa da imaju/su imali neku SPB.

Nije OK kad ti svoje vidjenje savrsenih M-Z odnosa hoces nametnuti drugima koristeci neke pseudonaucne argumente (zene koje se praskaju od rane dobi i cesto imaju psihickih problema - ali muskarci ne :lol: :lol: :lol: )
Gojeni H

#7110 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Gojeni H »

vjeshalica wrote: 17/11/2019 18:11 https://avaz.ba/vijesti/bih/529580/kako ... -13-500-km

Hahha toliko o feminizmu kod nas
Ljudi se u 21 stoljecu nisu "skolali" ali zato kupuju diplome
I zelimo kao neki feminizam
Feminizam nije da zena krampa u rudniku ,vec da se skoluje u vrijeme kad to zivotno ide...
Ne razumijem bas poveznicu sa feminizmom? Mozda samo neko u drzavi radi svoj posao? Isto kao kada u Americi zatvore tzv. diploma mills "univerzitete"
New York Times writer, Declan Walsh believes that the news reports were fabricated, the professors are paid actors and that the university campuses exist only as stock photos on computer servers. The degrees have no true accreditation, according to his research.
https://afterschool.my/articles/fake-ce ... losed-down
Ili, kada holivudske glumice svoje polarne medvjedice od djece upisuju na prestizne fakultete varanjem pa budu otkrivene.

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-47585336

I zene I muskarci trebaju da se skoluju, naravno. Ali neko mora I da "krampa", vozi kamion, ratuje, a to su u ogromnoj vecini muskarci.
Mozda je podjela poslova na "muske", "zenske", i "uniseks" jedina ispravna stvar?
Gojeni H

#7111 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Gojeni H »

India is ranked 10th in the world for child marriage, with an estimated 47% of klix married by the time they turn 18, according to the campaigning organisation klix Not Brides.

klix are often seen as an economic burden, particularly in poor, rural areas, and many parents marry off their children in the hope of improving their financial security.

There is also a shame associated with pre-marital sex that can lead to klix’ parents forcing them to marry their rapists, according to news agency AFP.

https://www.globalcitizen.org/es/conten ... -outlawed/
Ovaj ti global citizen veze nema o indijskoj kulturi. Zensko dijete je teret, ali ne ovako kako je opisano.
I kod hindusa i muslimana u Indiji (a i u Pakistanu), obicaj je davanje velikog miraza za kcerku, najcesce u zlatu. Vjerovatno je to razlog sto je Indija najveci uvoznik zlata u svijetu … a mozda je cisto njihova opsjednutost tim zutilom, ono prodjes pored porodice, zensko dijete nema 3 godine ali je zlatni lanac oko vrata, noge, mindjuse, a sve 21 karat mekano zlato zuti se ne da gledat u sebe.

DakleM, Sankaran ima troje zeMske djece … bolje mu je da se skine go i ide meditirat u dzunglu.
MarlboroGold

#7112 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

A koliko je to previše partnera za žene?
Za Almira bih rekao 2, a možda i samo 1 prije njega :mrgreen:
Xavier1

#7113 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Xavier1 »

MarlboroGold wrote: 18/11/2019 13:39 A koliko je to previše partnera za žene?
Pa sto manje to bolje. Zavisi i koliko ona ima godina. Nije isto kad ima 20 i 30.
Connaisseur Karlin

#7114 Re: Danasnji "feminizam"

pitanje zasluzuje posebnu temu :D
almir90

#7115 Re: Danasnji "feminizam"

Post by almir90 »

Jesi li pregledao studiju koju sam postavio? Odgovor ti je tamo.

Tema nisam ja, niti šta ja želim. Ja to znam, i znam šta imam pravo da zahtijevam.
Tabijat

#7116 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Tabijat »

Ja bih samo u prolazu da se na ovo zahtijevanje grohotom nasmijem :lol: :run:
Nadzornik

#7117 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Nadzornik »

:D

Image
MarlboroGold

#7118 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Vidi Zagorine...

"Velike grudi, sva utegnuta... opet žena predstavljena kao seksualni objekt bez obzira što se radi o stripu" qme qme :mrgreen:

Još Chico da bude bucmasta žena sa brkovima... ih :zoka:
Last edited by MarlboroGold on 18/11/2019 15:10, edited 3 times in total.
MarlboroGold

#7119 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

almir90 wrote: 18/11/2019 14:23
Jesi li pregledao studiju koju sam postavio? Odgovor ti je tamo.

Tema nisam ja, niti šta ja želim. Ja to znam, i znam šta imam pravo da zahtijevam.
Kasnije ću.
omar little

#7120 Re: Danasnji "feminizam"

Post by omar little »

je li to gore sad feministicka verzija stripa ili obicna, muska i sovinisticka? :D
MarlboroGold

#7121 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Može biti i jedno i drugo :mrgreen:
piupiu

#7122 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

Gojeni H wrote: 18/11/2019 13:33
Ovaj ti global citizen veze nema o indijskoj kulturi. Zensko dijete je teret, ali ne ovako kako je opisano.
I kod hindusa i muslimana u Indiji (a i u Pakistanu), obicaj je davanje velikog miraza za kcerku, najcesce. Vjerovatno je to razlog sto je Indija najveci uvoznik zlata u svijetu … a mozda je cisto njihova opsjednutost tim zutilom, ono prodjes pored porodice, zensko dijete nema 3 godine ali je zlatni lanac oko vrata, noge, mindjuse, a sve 21 karat mekano zlato zuti se ne da gledat u sebe.

DakleM, Sankaran ima troje zeMske djece … bolje mu je da se skine go i ide meditirat u dzunglu.
Joooj, jeste, njihova opsjednutost onim najžućim, kitnjastim zlatom je vanserijska. Samo, ima jedna začkoljica s tim davanjem miraza - sto je nevjesta mladja, to je niži miraz koji se za nju daje. I to se ona prije skida s grbače roditeljima - njena je rana udaja u tom smislu ekonomski poželjna. Mislim da je poanta teksta upravo u djelovanju protiv toga - protiv prearnog udavanja, obespravljenosti, pa onda nasilja, silovanja, i ostalih stvari.

Mislim, kad gledaš apsolutne brojke, to u odnosu na broj stanovnika u Indiji ne izgleda statisticki "strašno" (čitala sam statistike za najsiromašnije dijelove Indije gdje je otprilike četvrtina djevojcica od 10 do 18 godina natjerana na brak), samo ja bih rekla da su i te statistike za preispitati, jer - ako je protuzakonito udavati djevojčice ispod 18 godina i ako se za davanja miraza, zakonski, ide u zatvor i plaća kazna, kako znamo koliko ih je zapravo udato? Sigurno ih ne prijavljuju lokalnim vlastima. A tek o abortiranju djevojčica jer fetus nema ćunu, pa o silovanjima, razvedenim ženama koje su izopćene iz društva.. joooj, brate, odma' mi loše dodje.
Connaisseur Karlin

#7123 Re: Danasnji "feminizam"

Nadzornik wrote: 18/11/2019 14:42 :D

Image
pff

vecina muskaraca ne izgleda ni kao Zagor :D

Image
MarlboroGold

#7124 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Naravno... on je ružan.
Connaisseur Karlin

#7125 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote: 18/11/2019 18:10 Naravno... on je ružan.
to ovisi od niza "crtaca"

Image

koliko vas ima ovako zgodnih ljepotana , smo pitam :D
Post Reply