piupiu wrote: ↑18/11/2019 01:42
Ne preskacem nista posebno, izvadila tri recenice koje su sustinski uvod u problem i tekst. Moj komentar pred link ti govori sto mislim o tekstu. Polozaj zena u Indiji je jedna posebno strasna prica.
O Evropi i
age of consent ne mogu nocas.
Naravno da preskačeš, kao većina vas ovdje, i to sam davno govorio. Uzmete članak i prihvatite samo ono što vam ide na ruku, a negirate ono što vam se ne sviđa. Čak nije bitno ni da li je nešto istina ili ne, već ako vam se ta informacija ne sviđa, vi to ne prihvatate. I hoćete da neko ima razumne diskusije sa vama, čudno vam ako vas neko ismijava?
Zakon u Evropi jeste bitan u ovom slučaju, i evo danas mi obrazloži zašto je bolje u Evropi u odnosu na Indiju ovaj slučaj konkretno? Koliko ja vidim tamo roditelji koliko-toliko pokušavaju da zaštite i omoguće bolji život, što u ovom slučaju ide kroz udaju u bogatije porodice, a to gledaju kroz očuvanje nevinosti iste. S druge strane u Evropi neko poput mene može bez problema da seksualno iskorištava djevojčice bez ikakve odgovornosti. Daleko je Indija od nekog progresa, niti mjesto gdje bih ja živio, ali ovo nije negativno.
Ne možeš piti alkohol, voziti auto, ali se možeš seksati sa 14-16 godina, iako postoji opasnost o mogućim psihološkim posljedicama za žene koje stupaju rano u seksualne odnose, koje dovode i do većeg broja seksualnih partnera. U principu većina ih o koncu završi nesretno i na raznim antidepresivima. Očigledno u Indiji shvataju koliko se žene mogu uništiti kada im je seksualnost neograničena. Naravno, sada će tebi proraditi živac i reći ćeš kako muškarci mogu, a žene ne. Zato što muškarci nemaju nikakve posljedice ako spavaju sa deset žena, zato što je nama u većini slučajeva teže doći do seksa. Ženama to uopšte nije problem, i puno su drugačije posljedice za ženu koja spava sa deset različitih muškaraca. I ovo studije dokazuju.
Nemam ja ništa protiv toga, onako iskreno, svako ima pravo da radi sa svoga života šta želi. Ali imam protiv kada neko shvati da je napravio greške u životu ali odbija prihvatiti vlastitu krivicu, već tražii krivca u drugome.