Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#93551 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Zdravo Filadendron96,
Ljubazno Vas molimo da nam u inbox dostavite tačne korisničke i adresne podatke ,broj Ugovora i kontakt broj, kako bismo provjerili sve što je potrebno i reagovali u najkraćem roku.
Filadendron96 wrote: 18/11/2019 01:15 Pozdrav svima. Imam jedan nesporazum sa Telemach-om u vezi opreme zbog kojeg bih mogao završiti sa njima zauvijek. Prije nekoliko dana sam otišao do poslovnice i izvršio promjenu paketa i nosioca ugovora tj. imao sam Trio Grande family i prešao sam na eon full i ujedno sam novi nosilac postao ja (prethodno je to bio moj otac). Stvar je u tome da su kolege prilikom dolaska na adresu trebali izvršiti zamjenu opreme i tada su mi tražili cisco pds 2120 receiver kako bi mogli postaviti eon smart box. Glavni je problem u tome što taj receiver nisam godinama koristio i iskreno ne znam da li ga uopšte imam u stanu (100% uvjeren da ga nemam), bez obzira što imam kutiju od njega i što je naveden u nalogu koji su mi kolege pokazale. Također, ja trenutno imam karticu u ci modulu koja je aktivirana 2016 prilikom jedne od intervencija, ali već dva mjeseca većina kanala mi se ne učitava jer, kako je operater objasnio, kartica je aktivirana za vrijeme Hs-hkb i Telemach više ne pruža podršku za nju. Moram naglasiti da ja godinama (otprilike sam 8-10 godina korisnik, prvo hs-hkb, pa telemach) digitalne, analogne i radio kanale gledam pomoću kartice u modulu i samo pomoću nje tj. nije bilo potrebe za ovim prijemnikom pds 2120.
Znači kada je u maju 2016. kolega došao na adresu i aktivirao novu karticu ostavio je normalno onaj papir, nalog, kako se već zove, sa svim detaljima, ali je kao uređaje zaokružio cisco gateway i ovaj cisco pds 2120, što je meni nejasno jer taj uređaj, opet ponavljam, nisam koristio.
E sada, koliko god zvučalo nevjerovatno, ja mislim da je on prilikom odlaska sa sobom ponio staru karticu i pds 2120, a kutiju je ostavio i ona se i sada nalazi u stanu.
Ja se nadam da sam dobro objasnio i ne želim da okrivim čovjeka nizašto, ali je ovo jedino što mi pada na pamet.
Također sam razmišljao i o pravu na vlasništvo uređaja tj. da li se uređaj može smatrati vlasništvom korisnika nakon što se otplati total mjesečnog najma u trajanju od 2 godine, koliko traje ugovor, mada znam da je ovo protiv politike Telemach-a.
Recimo, u slučaju gubitka uređaja (konkretno ovog modela pds 2120) plaća se cijena 200 KM. Ako je mjesečni najam ovog modela 5 KM total za 2 godine iznosi 120 KM, što znači da, kada bi politika Telemach-a bila drugačija po ovom pitanju, ja sam u suštini otplatio ovaj uređaj i oni ne bi trebali da me uslovljavaju sa ovim: vratite nam NAŠU opremu da bismo vam mogli postaviti novu.
Imam i 2 svjedoka sa kojima sam živio u navedenom stanu koji mogu potvrditi da godinama ovaj uređaj nismo koristili (možda je ovo nebitan detalj, al hajde nema veze).
Ako sam nešto važno izostavio recite mi jer bih cijenio vašu pomoć, ako je neko imao isto ili slično iskustvo. Hvala vam!
Radar71

#93552 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

prodao ga na piku :lol:
Filadendron96

#93553 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Filadendron96 »

TESLA_EDISON wrote: 18/11/2019 07:38
Filadendron96 wrote: 18/11/2019 01:15 Pozdrav svima. Imam jedan nesporazum sa Telemach-om u vezi opreme zbog kojeg bih mogao završiti sa njima zauvijek. Prije nekoliko dana sam otišao do poslovnice i izvršio promjenu paketa i nosioca ugovora tj. imao sam Trio Grande family i prešao sam na eon full i ujedno sam novi nosilac postao ja (prethodno je to bio moj otac). Stvar je u tome da su kolege prilikom dolaska na adresu trebali izvršiti zamjenu opreme i tada su mi tražili cisco pds 2120 receiver kako bi mogli postaviti eon smart box. Glavni je problem u tome što taj receiver nisam godinama koristio i iskreno ne znam da li ga uopšte imam u stanu (100% uvjeren da ga nemam), bez obzira što imam kutiju od njega i što je naveden u nalogu koji su mi kolege pokazale. Također, ja trenutno imam karticu u ci modulu koja je aktivirana 2016 prilikom jedne od intervencija, ali već dva mjeseca većina kanala mi se ne učitava jer, kako je operater objasnio, kartica je aktivirana za vrijeme Hs-hkb i Telemach više ne pruža podršku za nju. Moram naglasiti da ja godinama (otprilike sam 8-10 godina korisnik, prvo hs-hkb, pa telemach) digitalne, analogne i radio kanale gledam pomoću kartice u modulu i samo pomoću nje tj. nije bilo potrebe za ovim prijemnikom pds 2120.
Znači kada je u maju 2016. kolega došao na adresu i aktivirao novu karticu ostavio je normalno onaj papir, nalog, kako se već zove, sa svim detaljima, ali je kao uređaje zaokružio cisco gateway i ovaj cisco pds 2120, što je meni nejasno jer taj uređaj, opet ponavljam, nisam koristio.
E sada, koliko god zvučalo nevjerovatno, ja mislim da je on prilikom odlaska sa sobom ponio staru karticu i pds 2120, a kutiju je ostavio i ona se i sada nalazi u stanu.
Ja se nadam da sam dobro objasnio i ne želim da okrivim čovjeka nizašto, ali je ovo jedino što mi pada na pamet.
Također sam razmišljao i o pravu na vlasništvo uređaja tj. da li se uređaj može smatrati vlasništvom korisnika nakon što se otplati total mjesečnog najma u trajanju od 2 godine, koliko traje ugovor, mada znam da je ovo protiv politike Telemach-a.
Recimo, u slučaju gubitka uređaja (konkretno ovog modela pds 2120) plaća se cijena 200 KM. Ako je mjesečni najam ovog modela 5 KM total za 2 godine iznosi 120 KM, što znači da, kada bi politika Telemach-a bila drugačija po ovom pitanju, ja sam u suštini otplatio ovaj uređaj i oni ne bi trebali da me uslovljavaju sa ovim: vratite nam NAŠU opremu da bismo vam mogli postaviti novu.
Imam i 2 svjedoka sa kojima sam živio u navedenom stanu koji mogu potvrditi da godinama ovaj uređaj nismo koristili (možda je ovo nebitan detalj, al hajde nema veze).
Ako sam nešto važno izostavio recite mi jer bih cijenio vašu pomoć, ako je neko imao isto ili slično iskustvo. Hvala vam!
On je mogao odnijeti uređaj samo ako ti je ostavio papir na kojem je to i naznačeno, u ostalim situacijama nije moguće da je odnio, niukom slučaju. Posebno ako je uređaj u Telemachu evidentiran po MAC adresi kao uređaj koji ti rentaš. To znači da nije ni spojen kod nekog drugog korisnika eventualno.

E sad ako nemaš uređaj, tu je stvar manje-više jasna. Platiti se mora jer rentanje nije isto kao i otkup. Recimo kad neko renta stan 10 godina, to što je platćao rentu, ne ulazi u cijenu stana i ne možeš tražiti otkup tog stana zato što si plaćao kiriju kao i to da ne možeš tražiti da uplaćene kirije uđu u cijenu stana ukoliko ti isti odlučiš da kupiš, uništiš stan, zapališ ga i sl,...

Svako plaćanje rente ti je bacanje novca u maglu. Povrata nema u bilo kojem obliku osim trenutnom, tj. dok koristiš sam uređaj, iznajmljuješ stan i sl.

Tako je kod sviju i svakoga.
Imam papir od tog datuma kada je bila intervencija 17.05.2016 kojeg je kolega ostavio i na njemu tj. na nalogu je u opremi zaokruženo kablovski modem i pds 2120 sa serijskim brojem i mac adresom.

EDIT: Ljudi izvinite na smetnji, ipak sam ga pronašao, ne mogu da vjerujem svojim očima haha:
Image

Sada je stvar u tome što nemam daljinski tj. nisam ga pronašao, ali rekli su mi iz podrške da je naknada 15 KM i to cu svakako platiti, tako da sada ne brinem toliko.
Ljudi hvala još jednom.
Last edited by Filadendron96 on 18/11/2019 11:28, edited 2 times in total.
azdralovic

#93554 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by azdralovic »

Pozdrav svima. Imam jedan nesporazum sa Telemach-om u vezi opreme zbog kojeg bih mogao završiti sa njima zauvijek.

:D
Telemach

#93555 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

azdralovic wrote: 18/11/2019 11:25 Pozdrav svima. Imam jedan nesporazum sa Telemach-om u vezi opreme zbog kojeg bih mogao završiti sa njima zauvijek.

:D
:shock:
Zdravo azdralovic,
Zamolićemo Vas da nam se javite u inbox, potrudićemo se da pronađemo rješenje na obostrano zadovoljstvo.
Radar71

#93556 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

:lol:
zateznistub

#93557 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Radar71 wrote: 18/11/2019 12:08:lol:
Više :pisnuo:
Tesla Edison

#93558 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Jel ovo neka zajebancija? :shock:
Tesla Edison

#93559 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

.....

..
tap3ah75

#93560 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Radi forum normalno ... ljudi ne mogu vjerovati ... pa svašta pišu - misle da se neće objaviti post.
:lol: :-) :lol:
MTV

#93561 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Ne znam sta mi je jace, ovo ili ono na BHT temi.

:pisnuo: :pisnuo:
diablobih

#93562 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

A sta je bilo jbm ga ? :(
Tesla Edison

#93563 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

MTV wrote: 18/11/2019 12:39 Ne znam sta mi je jace, ovo ili ono na BHT temi.

:pisnuo: :pisnuo:
:lol: :lol: :lol:
dembele

#93564 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Ja ću na ovaj svoj D3 risiver nakačiti GPS. Da ja razmišljam gdje je i jesam li ga vratio ili ne... što mi to treba.
allem_77

#93565 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by allem_77 »

Pitanje za telemach?

Komšinica mi je dala šifru za Wi-Fi, signal je dobar ali brzina interneta nije dobra? Često se pojavi uzvičnik pored ikone za mrežu, mada je signal pun.

Drugi komšija bi mi dao kod od eon smart tv aplikacije. Tv još nisam kupio. Ako bih kupio tv koji podržava smart aplikaciju, da li bi to sve radilo? :D
crnivrag

#93566 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

allem_77 wrote: 18/11/2019 16:47 Pitanje za telemach?

Komšinica mi je dala šifru za Wi-Fi, signal je dobar ali brzina interneta nije dobra? Često se pojavi uzvičnik pored ikone za mrežu, mada je signal pun.

Drugi komšija bi mi dao kod od eon smart tv aplikacije. Tv još nisam kupio. Ako bih kupio tv koji podržava smart aplikaciju, da li bi to sve radilo? :D
Telemach ti na ovo neće odgovoriti, jer se radi o klasičnom iskorištavanju tuđih resursa i ilegalnoj stvari.

Sve će ti to raditi, ali bi Telemach (ako otkrije da se to radi) mogao otkazati usluge osobi koja ti je na korištenje dala svoje pristupne podatke.
Benq
Moderator

#93567 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

E ne zna se gdje je ludje, na ovoj ili bht temi :lol:
REDDEVILS

#93568 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

crnivrag wrote: 18/11/2019 16:53

Telemach ti na ovo neće odgovoriti, jer se radi o klasičnom iskorištavanju tuđih resursa i ilegalnoj stvari.

Sve će ti to raditi, ali bi Telemach (ako otkrije da se to radi) mogao otkazati usluge osobi koja ti je na korištenje dala svoje pristupne podatke.
Ja mislim da se on samo šali na racun Telemacha :mrgreen:
dembele

#93569 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

A treći komšija se ušutio za fiksni telefon :D
chakany

#93570 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

TV1 za sedam dana postaje O KANAL. Nadam se da će odmah krenuti u HD. Ako i krene, ovi naši će ga odmah prebaciti iz HD u SD :lol:
allem_77

#93571 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by allem_77 »

Pa te resurse komšije plaćaju. Problem je što ja ne živim stalno u tom stanu, nego u kući. A u stan nekada ne uđem ni u tri mjeseca. Čak ni ovu komšinicu nisam upoznao, čuli se preko vibera, a ima dvije godine kako sam kupio stan. Tako da mi se ne isplati da uzmem neki od paketa.

A na koji način telemach može otkriti osobu koja mi je dala svoje pristupne podatke?

Vjerujem da ovo ljudi rade, ako se mogu dogovoriti?
MTV

#93572 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

chakany wrote: 18/11/2019 17:07 TV1 za sedam dana postaje O KANAL. Nadam se da će odmah krenuti u HD. Ako i krene, ovi naši će ga odmah prebaciti iz HD u SD :lol:
Na Logosoftu uzivo taj kanal ne radi. Samo putem snimalice.

Tako da uvijek moze gore :mrgreen:
Benq
Moderator

#93573 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

allem_77 wrote: 18/11/2019 17:10 Pa te resurse komšije plaćaju. Problem je što ja ne živim stalno u tom stanu, nego u kući. A u stan nekada ne uđem ni u tri mjeseca. Čak ni ovu komšinicu nisam upoznao, čuli se preko vibera, a ima dvije godine kako sam kupio stan. Tako da mi se ne isplati da uzmem neki od paketa.
Nema tu nikakvih problema, ako je komsinica primijetila da nesto sa uslugom nije ok, ona mora pozvati, ti kao neko ko koristi njen wifi usput, ne mozes uraditi nista po tom pitanju.
allem_77

#93574 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by allem_77 »

I da, zaboravih napomenuti. Ja ovo već imam u kući, samo su televizija i Internet od konkurencije. Brat je na spratu sa porodicom i ima drugi stb. Monter x puta dolazio i kod njega a i kod mene, i nije pomenuo da je to zloupotreba? On je to sve i montirao.
A u ugovoru nigdje nisam vidjeo stavku da je to zabranjeno.
semirsar

#93575 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

diablobih wrote: 18/11/2019 12:47 A sta je bilo jbm ga ? :(
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Locked