SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
noviclan
#35326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I da im covjek ne jeve majku cigansku korumpiranu i mala im plata
- zateznistub
#35327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zna li ko šta je bilo na raskrsnici na vojničkom? 4-5 policijskih auta i kombi od onih iz podrške sve pod rotacijama... Nije udes
- Quaresma
#35328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
gdje tacno, da nisu migranti sta, ima ih sad ovdazateznistub wrote: ↑17/11/2019 10:27 Zna li ko šta je bilo na raskrsnici na vojničkom? 4-5 policijskih auta i kombi od onih iz podrške sve pod rotacijama... Nije udes
- zateznistub
#35329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na raskrsnici kad ideš od neđarica prema dobrinji tačno na ulazu u VojničkoQuaresma wrote: ↑17/11/2019 21:18gdje tacno, da nisu migranti sta, ima ih sad ovdazateznistub wrote: ↑17/11/2019 10:27 Zna li ko šta je bilo na raskrsnici na vojničkom? 4-5 policijskih auta i kombi od onih iz podrške sve pod rotacijama... Nije udes
- Quaresma
#35330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ako je tu onda je malo van mog dometa 
- Optimus09
#35331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svaka castzdruzdjo wrote: ↑16/11/2019 19:13benzapen wrote:…………………………………....
E vidis prije dvije tri godine u ortopediji sa kcerkom cekam na red. od 08:00 uredno ali doktori dolaze u ambulantu tek oko 09:00 kada se zavrsava vizita. na redu sam treci. Medjutim nakon 9:00 sati pocinje circus. preko reda samo uvode. sto sestre, sto neki doktori, tehnicari. hajde kuliram. medjutim nakon nekih 40-ak minuta vec mi pocinje obrva igrati. Da napomenem sitan sam I nisam nabildan, tako da nesto sad ja glumatam I razbacujem se bicepsima je smjesno. Opet uvodi doctor nekog policajca preko reda.
Puca mi film I otvorim vrata od ambulante I dreknem kako cu sljedeceg kojeg uvedu preko reda, opaliti doktora koji ga uvede po ledjima stolicom. vidim da su sjebani situacijom. Odem na recepciju I razdetrem se kako hocu da vidim sefa odjela odmah. Pridizu se I security I neki tehnicari. Pa smirite se pa sta je problem. hocu da vidim sefa. Dizu telefon pa spustaju pa sad cemo mi to.....pa pravac u ambulantu jedan security I neki tehnicar.
U medjuvremnu izlazi taj policajac sa djetetom I izvinjava se, a hamsa proziva moju kcerku iako sam I dalje treci. Reko ne mozete mene prozvati jer ima jos dvoje ljudi prije mene koje niste prozvali od silnih preko reda. prvo njih pa cete onda moje djete. uzdigli se security I stoje zategnuti. malo je reci da bi me pojeli da sam nesto vise.
jao izvinite, vako, nako…..izlazi doctor bazdar(dobro sam zapamtio ime) I pravda kao nije onako kako mislite da je, grijesite. reko molim vas objasnite mi kako je, pa da se izvinim I vama I svima. bukvalno gleda covjek u mene I suti I ne zna ni da slaze. ostali u cekaonici se odvale smijati. pravo glupa situacija. on celav se zacrvenio ko da ga je po glavi neko vodom vrucom zalio. dosao sam na red nakon ostalih dvoje koji su bili prije mene sve uredno. niko vise preko reda. doktor prilikom pregleda ni rijec o situaciji.
Ali situacija je jos bolja za tri sedmice kad sam dosao ponovo na kontrolu.
Stojim I tipkam na telefon I uredno cekam. malo-malo u dio gdje se ceka u prizemlju za djeciju ortopediju ulazi security-ciko starijih godina. ja ne obracam paznju. nema puno ljudi da cekaju a nema preko-rednih. Kako stojim naslonjen na zid, on prilazi I naslanja se pored mene jedno metar onako ofirno. meni vec cudno ono osmotrim ga od-do I nastavim. kad on tiho onako ko da ga ja samo cujem: "valjda nece biti problema kao prosli put kad ste bili ovdje". Ja se odvalim smijati tako da se fakat covjek unezgodio. Reko dok god ne pocnu uvoditi preko reda ko prosli put, budite sigurni da ja necu praviti probleme, a ne znam za druge.
ode covjek fakat mu neugodno jer sam glasno to sve rekao da su svi culi.
- O'zone
- Globalni moderator
#35332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zatvore ... /191117074
Duša draga teško mu u zatvoru
Popravio mi je dan.
Čuj ko u američkim filmovima
Čuj Aušvic!
Duša draga teško mu u zatvoru
Popravio mi je dan.
Čuj ko u američkim filmovima
Čuj Aušvic!
- xoklix
#35333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni ovo liči da je direktor poslao pismo kako bi se nahvalioO'zone wrote: ↑18/11/2019 12:22 https://www.klix.ba/vijesti/bih/zatvore ... /191117074
Duša draga teško mu u zatvoru![]()
Popravio mi je dan.
Čuj ko u američkim filmovima![]()
Čuj Aušvic!![]()
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#35334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Možda cu biti grub, ali ja bih ga za početak osisao na celavo i povadio zlatne zube (ako ih ima). Pronašao bih jelovnik iz Ausvica i drzao ga na njemu mjesec, a uz to bi ga poslao na teski rad. Ako mu ni to ne bi bilo dovoljno da spozna golgotu Ausvica, nastavio bih sa pustanjem Zyklon B, a za kraj mogu probati na njemu krematorij u Vlakovu kad bude gotov.
Cuj ti mangupa, zatvor u Sarajevu kao Ausvic
Cuj ti mangupa, zatvor u Sarajevu kao Ausvic
-
invincible1921
#35335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Komsija kupio Audija od cca 35 milja ukrali mu ga drugi dan jer gospodi bilo zao dat 46 maraka za garazu...JanuaryJones wrote: ↑11/11/2019 12:36Neće ljudi da uzmu garažu, ni u Novoj Otoci, ni u Miljacki a sve gospodu glumi jbt. Guraju se po parkingu, ostavljaju auta po trotoaru, u raskrsnici, kod kontejnera al’ ne da 54 KM mjesečno za parking. To mi nikad neće biti jasno.Haris.ba wrote:Moze javni put biti i na privatnoj zemlji. Ali ono oko zgrada Tibre je nedefinisano. Takav projekat prosao. Volio bih i ja da se ono rijesi, ali svi peru ruke sada.Gray wrote:Mislim da nije tako, da javni put može biti i na privatnoj parceli kad aje riječ o ovakvim naseljima, mada ne znam sada sigurno. U Novoj Otoci redovno daju kazne a isti je princip.
Eo i ovaj za Hummer...glumi se gospoda vozi se Hummer, a na plin....
- Qler
#35336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Auto jese luksuz, ali sve vise postaje potreba.. Realno, meni je auto potreba i bez njega ne znam kako bi stizao...
- drug_profi
#35337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Auto je potreba svakome ko radi van grada. Znači nužda!
I da ima pravde, makar bi bili oslobođeni poreza pri registraciji u tom slučaju.
I da ima pravde, makar bi bili oslobođeni poreza pri registraciji u tom slučaju.
- Blixen
#35338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sta bi sa onim pistoljdzijom sa Pedijatrije?
- vjeshalica
#35339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nekakav majmun se zakucao u bus na stajalistu na Otoci i barem 4 sata su nesnosljive guzve formirane
Zagaso lolica i bum u cosak autobusa i pri tome zakacio jos jedno auto
I poslije toga opet tura nesnosljivih guzvi koja ce trajati do 6,7 uvece
- O'zone
- Globalni moderator
#35340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Isto su neki omladinci izletjeli sa ceste na pravcu Vraca Lukavica, taman nešto prije onog pogrebnog salonavjeshalica wrote: ↑18/11/2019 16:51 Nekakav majmun se zakucao u bus na stajalistu na Otoci i barem 4 sata su nesnosljive guzve formirane
- drndalo
#35341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ono sto je meni nejasnije je jebeno ulazenje u zakrcenu raskrsnicu, iako je kristalno vidljivo da mrdanja nema, a time blokiraju i bocne prolaze, pa je propusnist iste raskrsnice jos losija i u smjeru u kojem idiot koji je inicijalno blokira... Danas je zahvaljujuci tom udesu na Otoci u pravcu Ilidze, kolaps bio i na Socijalnom u pravcu grada, i na svim medjuraskrsnicama...vjeshalica wrote: ↑18/11/2019 16:51 Nekakav majmun se zakucao u bus na stajalistu na Otoci i barem 4 sata su nesnosljive guzve formirane
Kako su to fino u BGD rijesili, niko ni ne pomislja uci u iscrtani dio ako nije siguran da ce proci... Naucila stoka da odose Evri brzo i efikasno u budzet...

Last edited by drndalo on 18/11/2019 17:19, edited 2 times in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#35342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Realno vozilo jeste potreba. Na današnjem vaktu više nego ikad.drug_profi wrote: ↑18/11/2019 15:59 Auto je potreba svakome ko radi van grada. Znači nužda!
Da smo uređenije društvo sa bolje organiziranim gradskim prevozom dalo bi se pričati o tome da li nam treba automobil ili ne ali ovako definitivno nema prostora za priču.
- muha_sa
#35343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ovo mi nikad nece bit jasno a svakodnevno se susrecem sa idiotima koji nemaju gram mozga u glavidrndalo wrote: ↑18/11/2019 17:16Ono sto je meni nejasnije je jebeno ulazenje u zakrcenu raskrsnicu, iako je kristalno vidljivo da mrdanja nema, a time blokiraju i bocne prolaze, pa je propusnist iste raskrsnice jos losija i u smjeru u kojem idiot koji je inicijalno blokira...vjeshalica wrote: ↑18/11/2019 16:51 Nekakav majmun se zakucao u bus na stajalistu na Otoci i barem 4 sata su nesnosljive guzve formirane
Kako su to fino u BGD rijesili, niko ni ne pomislja uci u iscrtani dio ako nije siguran da ce proci... Naucila stoka da odose Evri brzo i efikasno u budzet...
- O'zone
- Globalni moderator
#35344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato što svako gleda svoje dupe. Sebično ugađanje smo sebi i tako je to.drndalo wrote: ↑18/11/2019 17:16Ono sto je meni nejasnije je jebeno ulazenje u zakrcenu raskrsnicu, iako je kristalno vidljivo da mrdanja nema, a time blokiraju i bocne prolaze, pa je propusnist iste raskrsnice jos losija i u smjeru u kojem idiot koji je inicijalno blokira...vjeshalica wrote: ↑18/11/2019 16:51 Nekakav majmun se zakucao u bus na stajalistu na Otoci i barem 4 sata su nesnosljive guzve formirane
![]()
Sad kad opet provodim kompletno radno vrijeme za volanom vidim koliko ljudi ne žele i neće da razmišljaju. Samo jedan potez pojedinca može da smanji gužvu samo tako.
Primjer: Vozač iskazuje namjeru da skrene lijevo ali mu sa suprotne strane ide nepregledna kolona vozila i sad on stoji i čeka i iza njega se stvara opet nepregledna kolona koje do tada nije bilo iz toga smjera. Sve što ne potrebno u tom slučaju je da neko uspori samo malo i blicne kao znak da propušta vozača koji skreće lijevo (ništa ne gubi time i onako je u koloni) i da se svi kreću puno brže te da se ne stvaraju kolone.
Međutim neeeeee.....neka crkne...ja ga pustiti neću.
Prošle sedmice čini mi se u Četvrtak neće lik da pusti Hitnu da prođe na semaforu na Skenderiji kod Raiffeisen banke i ako je vozilo hitne pod rotacijom i sa uključenim sirenama. Neće tip da makne i Bog dok se nije upalilo zeleno svjetlo i on lagano ispred hitne svojim putem....jbga debilizam vlada a nema sankcije
- muha_sa
#35345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
tako je meni svaki danO'zone wrote: ↑18/11/2019 17:30
Zato što svako gleda svoje dupe. Sebično ugađanje smo sebi i tako je to.
Sad kad opet provodim kompletno radno vrijeme za volanom vidim koliko ljudi ne žele i neće da razmišljaju. Samo jedan potez pojedinca može da smanji gužvu samo tako.
Primjer: Vozač iskazuje namjeru da skrene lijevo ali mu sa suprotne strane ide nepregledna kolona vozila i sad on stoji i čeka i iza njega se stvara opet nepregledna kolona koje do tada nije bilo iz toga smjera. Sve što ne potrebno u tom slučaju je da neko uspori samo malo i blicne kao znak da propušta vozača koji skreće lijevo (ništa ne gubi time i onako je u koloni) i da se svi kreću puno brže te da se ne stvaraju kolone.
Prošle sedmice čini mi se u Četvrtak neće lik da pusti Hitnu da prođe na semaforu na Skenderiji kod Raiffeisen banke i ako je vozilo hitne pod rotacijom i sa uključenim sirenama. Neće tip da makne i Bog dok se nije upalilo zeleno svjetlo i on lagano ispred hitne svojim putem....jbga debilizam vlada a nema sankcije
- O'zone
- Globalni moderator
#35346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma to se najviše i primjeti na ovom dijelu od Bosmala do Švrakinogmuha_sa wrote: ↑18/11/2019 17:39tako je meni svaki danO'zone wrote: ↑18/11/2019 17:30
Zato što svako gleda svoje dupe. Sebično ugađanje smo sebi i tako je to.
Prošle sedmice čini mi se u Četvrtak neće lik da pusti Hitnu da prođe na semaforu na Skenderiji kod Raiffeisen banke i ako je vozilo hitne pod rotacijom i sa uključenim sirenama. Neće tip da makne i Bog dok se nije upalilo zeleno svjetlo i on lagano ispred hitne svojim putem....jbga debilizam vlada a nema sankcijes tim što se kolona koja ide pravo ne krece vec im je crveno na semaforu--iz pravca Otoke ka Bosmalu. Ja preko mosta desno pa lijevo u naselje i kad vidim da se idiot pribio uz onog ispred i tako zatvorio ulaz u moju ulicu namjerno smotam i približim mu se maltene do blatobrana--al dzaba
on ne konta šta je uradio
![]()
- Haris.ba
#35347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam da li se mijenjamo, ili pokazujemo potiskivane osobine, ali smo svakim danom sve više samocentrični.
- O'zone
- Globalni moderator
#35348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/crn ... ika-507987
Random hit.... Opalio prvog iza sebe. Što je sigurno sigurno je.
Random hit.... Opalio prvog iza sebe. Što je sigurno sigurno je.
- vjeshalica
#35349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ima zakonska odredba u ZOBSu koja je definisala kada se ne smije proci kroz zeleno i kazna je 100 maraka
Debili samo kupuju vozacke i rade sta hoce
Upravo ta odredba je osmisljena da ne dolazi do zakrcenja ulica koje se ukrstaju kad je guzvancija
Bogalji bogaljski sa selendura pojma nemaju samo oni koji se drze propisa vazda glavu izgube zbog mahnite seljadije
Upravo ta odredba je osmisljena da ne dolazi do zakrcenja ulica koje se ukrstaju kad je guzvancija
Bogalji bogaljski sa selendura pojma nemaju samo oni koji se drze propisa vazda glavu izgube zbog mahnite seljadije
- DaffyDuck
#35350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svakodnevno samo na M. dvoru, na raskrsnicama policajci gledaju kako kreteni zakrcuju bas takve saobracajnice, pa onda i prolaskom na crveno (ono svakako je guzva pa sta ima veze) i nista...vjeshalica wrote: ↑18/11/2019 21:46 Ima zakonska odredba u ZOBSu koja je definisala kada se ne smije proci kroz zeleno i kazna je 100 maraka