Srbija se expresno naoruzava?
- Irsar
#451 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Da se razumijemo, ništa nisam rekao o ičijem "pravu" o ičemu, pa ni u vezi sa predviđanjem budućnosti.
-
asker
#452 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Migrantska kriza i opravdan strah od buduce najezde ilegalnih migranata idealan povod za naoruzavanje kantonalnih MUPova. Ne govorim o puskicama i 10ak puhova, ili dronovima od 100 eura vec o helikopterima za S&R i oklopnim transporterima. Popunjavati jedinice ako vec nisu popunjene. Jacati GP.
Nastaviti sa dobrim poslom u NI.
Nastaviti sa dobrim poslom u NI.
- dr_Evil
#453 Re: Srbija se expresno naoruzava?
A sta cemo sa begom Baketom, begom Fahrom, a bogam i begom Niksicem vidim i on se fino naklepao od ACFBIH? Nisu oni jadna nista krivi, beg Dodik i Covic ih tjeraju da se bave korupcijom i pokradanjem drzave.Haman2 wrote: ↑17/11/2019 16:34 "I da uprkos svemu ovome uspijevamo.. opet ja izgleda da su "begovi" krivi za sve.. aman
Jasta bolan. Beg Milorad Dodik, beg, Dragan Covic, beg Ivanic i da ne nabrajam dalje. Sve su nam krivi ovi begovi samo neki nikako da to shvate. Mi biramo slobodnom voljom koga hocemo a koga necemo. To sto biramo nesposobne sami smo krivi. Naravno, vlast je nasa refleksija. Kakvi smo mi takva nam je i vlast, jer uvijek biramo sebi slicne.
Razvijene zemlje Zapada nisu imale socijalisticko drustvo. Sjecas se prijatelju one uzrecice " ne mozes me malo platiti koliko ja mogu malo raditi. Nekad kombinat imao 4.000 zaposlenih a danas samo 1.000 radnika. Dakle, 3.000 radnika je samo dolazilo na posao a nije radilo. Ljudi idu trbuhom za kruhom i svako trazi gdje ce bolje zivjeti. Prijedlog, ne birajmo nesposobne.
A sto se tice Srbije ona se ne naoruzava dzaba. Plan Velike Srbije nije realiziran.
Da je u socijalizmu bilo viska radnika jeste, ali danas su postrojenja mnogo efikasnija sa vise automatike ne treba im toliko zaposlenih. Ili ti mislis na zeljezaru Zenica, gdje su ugasili 80% peci, pa im treba samo 10% ljudi od prije rata
-
Haman2
#454 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Bakir jest begovskog porijekla, Fahro i Nermin nisu. To se obicno vidi iz prezimena iako ima izuzetaka kao Dzinici npr. Ali pogledaj kojeg su porijekla, Tudjman, Boban, Susak, zasto se neko preziva Karamarko a neki opet Karamarkovic itd. Ja nisam govorio i Zeljezari zenica.
- Hajvan
#455 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Haman2 wrote: ↑18/11/2019 18:41 Bakir jest begovskog porijekla, Fahro i Nermin nisu. To se obicno vidi iz prezimena iako ima izuzetaka kao Dzinici npr. Ali pogledaj kojeg su porijekla, Tudjman, Boban, Susak, zasto se neko preziva Karamarko a neki opet Karamarkovic itd. Ja nisam govorio i Zeljezari zenica.
Zivkovici?
srpska begovska loza
-
belfy
#456 Re: Srbija se expresno naoruzava?
sta su ugasili? jos jedan poznavaoc... pomozi boze, pomozi geteborze...dr_Evil wrote: ↑18/11/2019 08:33A sta cemo sa begom Baketom, begom Fahrom, a bogam i begom Niksicem vidim i on se fino naklepao od ACFBIH? Nisu oni jadna nista krivi, beg Dodik i Covic ih tjeraju da se bave korupcijom i pokradanjem drzave.Haman2 wrote: ↑17/11/2019 16:34 "I da uprkos svemu ovome uspijevamo.. opet ja izgleda da su "begovi" krivi za sve.. aman
Jasta bolan. Beg Milorad Dodik, beg, Dragan Covic, beg Ivanic i da ne nabrajam dalje. Sve su nam krivi ovi begovi samo neki nikako da to shvate. Mi biramo slobodnom voljom koga hocemo a koga necemo. To sto biramo nesposobne sami smo krivi. Naravno, vlast je nasa refleksija. Kakvi smo mi takva nam je i vlast, jer uvijek biramo sebi slicne.
Razvijene zemlje Zapada nisu imale socijalisticko drustvo. Sjecas se prijatelju one uzrecice " ne mozes me malo platiti koliko ja mogu malo raditi. Nekad kombinat imao 4.000 zaposlenih a danas samo 1.000 radnika. Dakle, 3.000 radnika je samo dolazilo na posao a nije radilo. Ljudi idu trbuhom za kruhom i svako trazi gdje ce bolje zivjeti. Prijedlog, ne birajmo nesposobne.
A sto se tice Srbije ona se ne naoruzava dzaba. Plan Velike Srbije nije realiziran.
Da je u socijalizmu bilo viska radnika jeste, ali danas su postrojenja mnogo efikasnija sa vise automatike ne treba im toliko zaposlenih. Ili ti mislis na zeljezaru Zenica, gdje su ugasili 80% peci, pa im treba samo 10% ljudi od prije rata.
-
Haman2
#457 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Napisi svoje vidjenje da da malo eglenisemo.
- dr_Evil
#458 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Hajvan wrote: ↑18/11/2019 19:16Haman2 wrote: ↑18/11/2019 18:41 Bakir jest begovskog porijekla, Fahro i Nermin nisu. To se obicno vidi iz prezimena iako ima izuzetaka kao Dzinici npr. Ali pogledaj kojeg su porijekla, Tudjman, Boban, Susak, zasto se neko preziva Karamarko a neki opet Karamarkovic itd. Ja nisam govorio i Zeljezari zenica.
Zivkovici?
srpska begovska loza![]()
Ma znam ja da su to vlaska prezimena, Fahro i Nermin nisu begogiv ali zele da budu makar subashe ako moze ikako. Ja tvrdim odgovorno da nas opet ceka klasna borba, zivi bili pa vidjeli, djeca Bosne protiv "djece" Bosne.
- Bumerang
#459 Re: Srbija se expresno naoruzava?
CENTAR "SAFET ZAJKO"
Vojnici OSBiH u Sarajevu prezentovali fizičku spremnost, oružje i opremu

U Sarajevu je danas održana prezentacija operativnih sposobnosti jedinica Oružanih snaga Bosne i Herceogovine i Dan otvorenih vrata Brigade taktičke podrške OSBiH.
Prezentacija je održana u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" u Novom Gradu, a povodom predstojećeg 1. decembra - Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 14. godišnjice osnivanja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.
Sposobnosti vojnika su prezentovane pred gledateljstvom sačinjenim od učenika sarajevskih osnovnih i srednjih škola.
Između ostalog, vojnici i oficiri predstavili su svoju spremnost u direktnom fizičkom napadu bez hladnog oružja i s njim. Također, vojnici su pokazali snagu kroz lomljenje drvenih ploha, a okupljene je posebno oduševio helikopter oružanih snaga.
Okupljeni su se mogli pobliže upoznati o oružju koje vojnici OSBiH koriste u svojim misijama, kao i sa savremenom deminerskom i telekomunikacijskom opremom.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vojnici ... /191120098
Vojnici OSBiH u Sarajevu prezentovali fizičku spremnost, oružje i opremu

U Sarajevu je danas održana prezentacija operativnih sposobnosti jedinica Oružanih snaga Bosne i Herceogovine i Dan otvorenih vrata Brigade taktičke podrške OSBiH.
Prezentacija je održana u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" u Novom Gradu, a povodom predstojećeg 1. decembra - Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 14. godišnjice osnivanja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.
Sposobnosti vojnika su prezentovane pred gledateljstvom sačinjenim od učenika sarajevskih osnovnih i srednjih škola.
Između ostalog, vojnici i oficiri predstavili su svoju spremnost u direktnom fizičkom napadu bez hladnog oružja i s njim. Također, vojnici su pokazali snagu kroz lomljenje drvenih ploha, a okupljene je posebno oduševio helikopter oružanih snaga.
Okupljeni su se mogli pobliže upoznati o oružju koje vojnici OSBiH koriste u svojim misijama, kao i sa savremenom deminerskom i telekomunikacijskom opremom.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vojnici ... /191120098
-
Haman2
#460 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Ove oruzane snage treba zaboraviti.U kriznoj situaciji one se raspadaju kao sto je slucaj bio sa MUP-om BiH prije pocetka poslednjeg rata. Vec znamo ko ce koga naoruzavati. Nepoznanica su Bosnjaci.
- General War
#461 Re: Srbija se expresno naoruzava?
HAHAHAHaman2 wrote: ↑18/11/2019 18:41 Bakir jest begovskog porijekla, Fahro i Nermin nisu. To se obicno vidi iz prezimena iako ima izuzetaka kao Dzinici npr. Ali pogledaj kojeg su porijekla, Tudjman, Boban, Susak, zasto se neko preziva Karamarko a neki opet Karamarkovic itd. Ja nisam govorio i Zeljezari zenica.
Cuj beg
Jel to brojis od '96?
- General War
#462 Re: Srbija se expresno naoruzava?
To ni bosnjaci ne znaju, ali imaju pusaka begovi, samo bosnjaci opet trebaju imati jedno 1000 eura plus marka komad municija...i eto otpora.
Ti ces naravno biti moralista...ako bude interneta.
-
Haman2
#463 Re: Srbija se expresno naoruzava?
U BiH se dobro zna ko je beg a ko nije. Pogledaj malo dokumentaciju o agrarnim reformama, oduzetoj zemlji, kucama, ducanima, pa ce ti sve biti jasnije. Mozda tamo nadjes nesto i o svojim precima. Koliko si imao zemlje, gdje ti je bila kuca i kolika okucnica, koje si poslove obavljao itd.
Usput da te pitam da li znas da je pradjed Izetbegovica vodio sudski spor o povratu ili naknadi za oduzetu zenlju u okolini Beograda.
Opet pricas propagandne price Opet pominjes moral a ne znas sta se po tim pojmom podrazumijeva, jer ti i ne znas nista vise od propagandnih prica koje si slusao u porodici i VRS.
Usput da te pitam da li znas da je pradjed Izetbegovica vodio sudski spor o povratu ili naknadi za oduzetu zenlju u okolini Beograda.
Opet pricas propagandne price Opet pominjes moral a ne znas sta se po tim pojmom podrazumijeva, jer ti i ne znas nista vise od propagandnih prica koje si slusao u porodici i VRS.
-
detroit-mercy
#464 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Kud nedobi parnicuHaman2 wrote: ↑20/11/2019 21:48 U BiH se dobro zna ko je beg a ko nije. Pogledaj malo dokumentaciju o agrarnim reformama, oduzetoj zemlji, kucama, ducanima, pa ce ti sve biti jasnije. Mozda tamo nadjes nesto i o svojim precima. Koliko si imao zemlje, gdje ti je bila kuca i kolika okucnica, koje si poslove obavljao itd.
- dr_Evil
#465 Re: Srbija se expresno naoruzava?
A oni jesu begovskog porijekla, ali podrzavam ovu od mrgreen-a, da hoce bogdo pa nek prave JMO kod Vucica, pa nek ponovo bude JZRdetroit-mercy wrote: ↑20/11/2019 22:05Kud nedobi parnicuHaman2 wrote: ↑20/11/2019 21:48 U BiH se dobro zna ko je beg a ko nije. Pogledaj malo dokumentaciju o agrarnim reformama, oduzetoj zemlji, kucama, ducanima, pa ce ti sve biti jasnije. Mozda tamo nadjes nesto i o svojim precima. Koliko si imao zemlje, gdje ti je bila kuca i kolika okucnica, koje si poslove obavljao itd.
Opet pricas propagandne price Opet pominjes moral a ne znas sta se po tim pojmom podrazumijeva, jer ti i ne znas nista vise od propagandnih prica koje si slusao u porodici i VRS.![]()
- dr_Evil
#466 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Haman2, imas li gdje link dokumentacije tj. neki popis po regijama ili tako nesh. Imam od Kamberovica onu o oduzetim begovskim posjedima, ali me vise zanimaju oni popisi slobodnih seljaka i trgovaca koje je koristio kao referansuHaman2 wrote: ↑20/11/2019 21:48 U BiH se dobro zna ko je beg a ko nije. Pogledaj malo dokumentaciju o agrarnim reformama, oduzetoj zemlji, kucama, ducanima, pa ce ti sve biti jasnije. Mozda tamo nadjes nesto i o svojim precima. Koliko si imao zemlje, gdje ti je bila kuca i kolika okucnica, koje si poslove obavljao itd.
- BHCluster
-
Haman2
#468 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Dr. Evil, ja imam tekst Agarne reforme koje je napisao prof. Dr. I. Banac. Tekst je odlican, tu ima i navedina literatura koja je koristena. Ako Te interesira ja Ti mogu posait samo kazi kako. Prof. Dr. Kamberovic poznaje problematikuali uvijek zeli zauzeti neki neutralan stav i pored cinjenica koje prezentira.
-
Haman2
#469 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Niko se ne naoruzava bez neke potrebe, bolje receno bez nekog unaprijed odredjenog cija. Mozda su sadasnja desavanja u BiH omela ne namjere Srbije ali vrijeme ce pokazati pravu istinu.
-
belfy
#470 Re: Srbija se expresno naoruzava?
ti si isti kao i on. poznavaoc. tu je besmisleno pisati. vidis da nije imao smjelosti ni da odgovori na moj post, pa ne bih da i ti budes prisiljen da sutis i cekas da se pitanje zaboravi. takodjer, nije tema, pa da ne sirim dalje OT. nastavite (b)eglenisati...
-
Haman2
#471 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Gospodine belfy
Uvijek nastojim odgovoriti na svako pitanje. Iznesi svoj stav o nekom problemu. Na taj nacin dajes drugima mogucnost dase sloze sa tvojim misljenjem ili da ga ospore.
Uvijek nastojim odgovoriti na svako pitanje. Iznesi svoj stav o nekom problemu. Na taj nacin dajes drugima mogucnost dase sloze sa tvojim misljenjem ili da ga ospore.
-
Heller
#472 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Srpskog jeste, za begovsko pojma nemam.Haman2 wrote: ↑18/11/2019 18:41 Bakir jest begovskog porijekla, Fahro i Nermin nisu. To se obicno vidi iz prezimena iako ima izuzetaka kao Dzinici npr. Ali pogledaj kojeg su porijekla, Tudjman, Boban, Susak, zasto se neko preziva Karamarko a neki opet Karamarkovic itd. Ja nisam govorio i Zeljezari zenica.
-
Bodkin
#473 Re: Srbija se expresno naoruzava?
detroit-mercy wrote: ↑20/11/2019 22:05Kud nedobi parnicuHaman2 wrote: ↑20/11/2019 21:48 U BiH se dobro zna ko je beg a ko nije. Pogledaj malo dokumentaciju o agrarnim reformama, oduzetoj zemlji, kucama, ducanima, pa ce ti sve biti jasnije. Mozda tamo nadjes nesto i o svojim precima. Koliko si imao zemlje, gdje ti je bila kuca i kolika okucnica, koje si poslove obavljao itd.
Opet pricas propagandne price Opet pominjes moral a ne znas sta se po tim pojmom podrazumijeva, jer ti i ne znas nista vise od propagandnih prica koje si slusao u porodici i VRS.![]()
-
daddy-kool
-
Haman2
#475 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Genetika odredjuje necje porijeklo Davno je proslo vrijeme kada je to odredjivala politika.Heller wrote: ↑22/11/2019 18:06Srpskog jeste, za begovsko pojma nemam.Haman2 wrote: ↑18/11/2019 18:41 Bakir jest begovskog porijekla, Fahro i Nermin nisu. To se obicno vidi iz prezimena iako ima izuzetaka kao Dzinici npr. Ali pogledaj kojeg su porijekla, Tudjman, Boban, Susak, zasto se neko preziva Karamarko a neki opet Karamarkovic itd. Ja nisam govorio i Zeljezari zenica.
Da li je neko bio beg, aga ili kako su komunisti govorili kulak utvrdjuju zemljisnje knjige ili podaci iz agrarnih reformi gdje se moze vidjeti kome je sta oduzuimano: zemlja, kuce, ducani, stanovi itd.

Ova kuca je oduzeta. Potomci vlasnika ove kuce jos uvijek zive u Sarajevu. Potrudi se da saznas njihova imena, cime se danas bave, ko je kada koristio kucu itd.
U to vrijeme ova kuca imala je svoju vrijednost. Kako izgledaju oduzeta licna dobra od bogatih i pretvorena u drustveno vlasnisvo pokazuje ova fotografija.