Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#93526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote: 17/11/2019 20:37 Znas da koristim digitalnu sa modulom, ali govorim ako su to stavili da mogu kliknuti, mogli su i sve ostalo staviti
Znači putem portala ti nije dozvoljen dokup dodatnih Telemach digitalnih paketa?

Da nisi ostao na starom HS digitalnom paketu?

Jer bi onda imalo smisla zašlo ne vidiš dodatne pakete.
kakaljin

#93527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote: 17/11/2019 20:40
kakaljin wrote: 17/11/2019 20:37 Znas da koristim digitalnu sa modulom, ali govorim ako su to stavili da mogu kliknuti, mogli su i sve ostalo staviti
Znači putem portala ti nije dozvoljen dokup dodatnih Telemach digitalnih paketa?

Da nisi ostao na starom HS digitalnom paketu?

Jer bi onda imalo smisla zašlo ne vidiš dodatne pakete.
Jesam na starom HS paketu, ali zar onda nebi trebao vidjeti i senke, kao i ostalo. To govorim nebi trebao nista da vidim i da imam mogucnost, ali ako su stavili mogucnost na senke, onda mogu i na sve ostalo.
crnivrag

#93528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote: 17/11/2019 20:42 Jesam na starom HS paketu, ali zar onda nebi trebao vidjeti i senke, kao i ostalo. To govorim
Bilo bi logično, ali eto izgleda hoće da uguraju svima taj SVOD paket. :pisnuo:
kakaljin

#93529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote: 17/11/2019 20:44
kakaljin wrote: 17/11/2019 20:42 Jesam na starom HS paketu, ali zar onda nebi trebao vidjeti i senke, kao i ostalo. To govorim
Bilo bi logično, ali eto izgleda hoće da uguraju svima taj SVOD paket. :pisnuo:
Pa uguraj mi i ostalo da imam mogucnost, pa da mi uzmes lovu, a ne da me tjeras da nesto moram uzeti kao paket i potpisivati ugovore, pa da dobijem mogucnosti. Bolje ovako ako zelim da ostavim lovu daj mi mogucnost.
Benq
Moderator

#93530 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote: 17/11/2019 20:46 Pa uguraj mi i ostalo da imam mogucnost, pa da mi uzmes lovu, a ne da me tjeras da nesto moram uzeti kao paket i potpisivati ugovore, pa da dobijem mogucnosti. Bolje ovako ako zelim da ostavim lovu daj mi mogucnost.
Koja je logika placati stari HS paket digitalne 13,5KM a ne Telemach 10KM za prosireni paket?
kakaljin

#93531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote: 17/11/2019 20:51
kakaljin wrote: 17/11/2019 20:46 Pa uguraj mi i ostalo da imam mogucnost, pa da mi uzmes lovu, a ne da me tjeras da nesto moram uzeti kao paket i potpisivati ugovore, pa da dobijem mogucnosti. Bolje ovako ako zelim da ostavim lovu daj mi mogucnost.
Koja je logika placati stari HS paket digitalne 13,5KM a ne Telemach 10KM za prosireni paket?
Pare nisu problem, vec zato sto traze da bi samo to uradili, a ja bi jos uzeo dodatni modul ili resiver, oni traze potpisivanje ugovora na dvije godine. Cak sam spreman i vise placati da uzmem eon premium tv paket i to na vise tv-a i arene HD, ali opet traze ugovor na dvije godine, iako sam korisnik od 2004 godine. Samo da me ne sile na potpisivanje ugovora, vec da su me automatizmom prebacili na ekvivalentni paket telelmacha, mozda bi do sada i potpisivao ugovore bez razmisljanja. Ja se nudim da mi uzmu jos love, a oni me uslovljavaju.
Benq
Moderator

#93532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote: 17/11/2019 21:08 Pare nisu problem, vec zato sto traze da bi samo to uradili, a ja bi jos uzeo dodatni modul ili resiver, oni traze potpisivanje ugovora na dvije godine. Cak sam spreman i vise placati da uzmem eon premium tv paket, ali opet traze ugovor na dvije godine, iako sam korisnik od 2004 godine. Samo da me ne sile na potpisivanje ugovora, vec da su me automatizmom prebacili na ekvivalentni paket telelmacha, mozda bi do sada i potpisivao ugovore bez razmisljanja. Ja se nudim da mi uzmu jos love, a oni me uslovljavaju.
Razumijem o cemu pises, medjutim i sam znas da se tako mora uraditi, raskida se stari ugovor, potpisuje se novi ugovor. Imas svoje razloge zasto ne zelis potpisati novi ugovor, ne ulazim u to, nego kontam s obzirom da koristis digitalnu, zasto sebi ne olaksat, koristices ga i ovako i onako. Sa Senkama su vjerovatno napravili propust pa ti je dostupna za pretplatu :mrgreen:
kakaljin

#93533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote: 17/11/2019 21:16
kakaljin wrote: 17/11/2019 21:08 Pare nisu problem, vec zato sto traze da bi samo to uradili, a ja bi jos uzeo dodatni modul ili resiver, oni traze potpisivanje ugovora na dvije godine. Cak sam spreman i vise placati da uzmem eon premium tv paket, ali opet traze ugovor na dvije godine, iako sam korisnik od 2004 godine. Samo da me ne sile na potpisivanje ugovora, vec da su me automatizmom prebacili na ekvivalentni paket telelmacha, mozda bi do sada i potpisivao ugovore bez razmisljanja. Ja se nudim da mi uzmu jos love, a oni me uslovljavaju.
Razumijem o cemu pises, medjutim i sam znas da se tako mora uraditi, raskida se stari ugovor, potpisuje se novi ugovor. Imas svoje razloge zasto ne zelis potpisati novi ugovor, ne ulazim u to, nego kontam s obzirom da koristis digitalnu, zasto sebi ne olaksat, koristices ga i ovako i onako. Sa Senkama su vjerovatno napravili propust pa ti je dostupna za pretplatu :mrgreen:
Evo hajde da popustim.

Kako da na tri tv-a gledam premium paktet u punoj funkcionalnosti, sva tri tv-a su android i na sva tri moze smart tv eon aplikacija, a oni dozvoljavaju samo jedan da moze imati. A zelio bi module uzeti jer je bolja slika i nema djecijih bolesti sa boxom i da imam svu funkcionalnost paketa koji placam na sva tri tv-a? Kako to izvesti sa smart aplikaciom?
kakaljin

#93534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Jesu li ovo besplatni resiveri/moduli za drugi tv, jer kada kliknem na uredjaje za drugi tv pise 0,00 KM, a treci pise cijena sta se izabere?
crnivrag

#93535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote: 17/11/2019 21:26 Jesu li ovo besplatni resiveri/moduli za drugi tv, jer kada kliknem na uredjaje za drugi tv pise 0,00 KM, a treci pise cijena sta se izabere?
Ne, neki dan su izjavili da im se potkrala greška u online prijavama za EON pakete.
Benq
Moderator

#93536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote: 17/11/2019 21:23 Evo hajde da popustim.

Kako da na tri tv-a gledam premium paktet u punoj funkcionalnosti, sva tri tv-a su android i na sva tri moze smart tv eon aplikacija, a oni dozvoljavaju samo jedan da moze imati. A zelio bi module uzeti jer je bolja slika i nema djecijih bolesti sa boxom i da imam svu funkcionalnost paketa koji placam na sva tri tv-a? Kako to izvesti sa smart aplikaciom?
S obzirom da si naveo EON Premium TV paket, tu dobijes jednu Smart app, EON BOX i za treci uredjaj mozes izabrati sta god zelis. Ne moras cak ni EON BOX, mozes umjesto njega uzeti modul ili obicni stb (PDS3). Ja bih npr uzeo eon box jer su mu aplikaciju bas dobro sredili, na drugi tv bih instalirao smart app a na treci stavio modul. Sve usluge paketa mozes u tom slucaju imati na 2 tv-a, dok na trecem mozes gledat samo live program preko modula, ili PDS3 resiver ako zelis video klub i vracanje unazad.
kakaljin

#93537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote: 17/11/2019 21:36
kakaljin wrote: 17/11/2019 21:26 Jesu li ovo besplatni resiveri/moduli za drugi tv, jer kada kliknem na uredjaje za drugi tv pise 0,00 KM, a treci pise cijena sta se izabere?
Ne, neki dan su izjavili da im se potkrala greška u online prijavama za EON pakete.
Znaci jos nisu ispravili to, eto idi pa pogledaj
kakaljin

#93538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote: 17/11/2019 21:37
kakaljin wrote: 17/11/2019 21:23 Evo hajde da popustim.

S obzirom da si naveo EON Premium TV paket, tu dobijes jednu Smart app, EON BOX i za treci uredjaj mozes izabrati sta god zelis. Ne moras cak ni EON BOX, mozes umjesto njega uzeti modul ili obicni stb (PDS3). Ja bih npr uzeo eon box jer su mu aplikaciju bas dobro sredili, na drugi tv bih instalirao smart app a na treci stavio modul. Sve usluge paketa mozes u tom slucaju imati na 2 tv-a, dok na trecem mozes gledat samo live program preko modula, ili PDS3 resiver ako zelis video klub i vracanje unazad.
A stoce mi box ako imam sony android tv, koji je bolji u svemu.

A tu smart app u svim paketima dobijes samo jednu. Cak nemas opciju da je dokupis
crnivrag

#93539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote: 17/11/2019 21:41 Znaci jos nisu ispravili to, eto idi pa pogledaj
Kod mene se pojavi, ali nakon što odabrem iz menija za drugi i treći uređaj dodatne uredaje.

Evo odabrao dva EON box-a i CAM modul:

Image
kakaljin

#93540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote: 17/11/2019 21:53
kakaljin wrote: 17/11/2019 21:41 Znaci jos nisu ispravili to, eto idi pa pogledaj
Kod mene se pojavi, ali nakon što odabrem iz menija za drugi i treći uređaj dodatne uredaje.

Evo odabrao dva EON box-a i CAM modul:

Image
hajde pokusaj za eon premium tv paket
crnivrag

#93541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote: 17/11/2019 21:55 hajde pokusaj za eon premium tv paket
Za EON premium paket drugi uređaj modul:

Image

Za EON TV premium paket (ipak postoji greška):

Image
Benq
Moderator

#93542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote: 17/11/2019 21:44 A stoce mi box ako imam sony android tv, koji je bolji u svemu.

A tu smart app u svim paketima dobijes samo jednu. Cak nemas opciju da je dokupis
Ja ti pisem koje su opcije da na 2 tv-a imas sve usluge, a ti trazis nesto sto trenutno nema u ponudi, iako bi trebalo da omoguce dokup smart aplikacija, ne vjerujem da je to nesto komplikovano. Jedan daljinski, aplikacija, all-in-one :)
zdruzdjo

#93543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

crnivrag wrote: 17/11/2019 19:04
Hoće reći da bi privukli više korisnika da su određenim paketima besplatno pustili SVOD paket "Senke nad balkanom 2" i svih 10 epizoda druge sezone.

Jer gase sve moguće stranice za djeljenje i online gledanje serija na kojima procure nove epizode ove serije.

A bio je članak da je u samo 3 dana seriju kupilo preko 10000 korisnika u Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, BiH, korisnici Net TV usluge u svijetu i korisnici Total TV-a u Europi.
Vidi
Mislim da bi dobili sigurno vise novih pretplatnika. Ima puno ljudi kojima se ne da peglati sa on line servisima, sa torrentima ili jednostavno ne znaju o tome nista. Pogotovo nova generacija internet korisnika koji nisu upoznali internet u vrijeme peer-to-peer, torenta, bihnet-ove free zone, i jos ko zna cega. Takvima je lakse fiknuti u zrak odredjenu cifru za novi paket i obavezati se narednih xy mjeseci, nego nauciti ili istraziti nesto. Znaci evo ide uskoro i "Ubice mog oca" koji isto tako se moze staviti u video klub sa pristupom odredjenim premium ili sl korisnicima.
Npr. znas koji broj iphone/ipad korisnika ne zna o jailbreak-u nista(cak ni da to postoji) i koji benifiti se dobijaju. Iznenadio bi se koliko ljudi uopste nije znalo da je svo ljeto hbo bio otkljucan, premium korisnika koji nemaju pojma o UNIFI mrezi....
E na takve korisnika se cilja u ovim pay per view. I upravo to su tih 10000
Medjutim situaciju jxxx jos uvijek prilicno jaka pirate scena i ovi online-view servisi koji imaju servere u xy zemljama pa se linkovi vozaju, i prelazi sa jednog na drugi.
Ja sam prvi rekao da je to jadno sto se tice naplacivanja jer se cilja upravo na te. Klasicna balkanska: "Daj sad(odmah) 100000 km a sto se moze za 10 mjeseci uzeti 300000, to nema veze"
Uglavnom telemach(ili ko vec) moze ganjati koliko god hoce, ali dok god ima online-share servisa i foruma za djeljenje a nakon toga i online servisa, to je sve samo "vodu hladi - vodu vari".
Ali eto, sretno i jednim i drugim. Mene nesto osobito ni ne privlaci serija. Nisam gledao ni prvu sezonu. Mozda nekad.
hipija

#93544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Kada se serija pokrene na kodiju, na samom početku pojavljuje se eon aplikacija. :D
Filadendron96

#93545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Filadendron96 »

Pozdrav svima. Imam jedan nesporazum sa Telemach-om u vezi opreme zbog kojeg bih mogao završiti sa njima zauvijek. Prije nekoliko dana sam otišao do poslovnice i izvršio promjenu paketa i nosioca ugovora tj. imao sam Trio Grande family i prešao sam na eon full i ujedno sam novi nosilac postao ja (prethodno je to bio moj otac). Stvar je u tome da su kolege prilikom dolaska na adresu trebali izvršiti zamjenu opreme i tada su mi tražili cisco pds 2120 receiver kako bi mogli postaviti eon smart box. Glavni je problem u tome što taj receiver nisam godinama koristio i iskreno ne znam da li ga uopšte imam u stanu (100% uvjeren da ga nemam), bez obzira što imam kutiju od njega i što je naveden u nalogu koji su mi kolege pokazale. Također, ja trenutno imam karticu u ci modulu koja je aktivirana 2016 prilikom jedne od intervencija, ali već dva mjeseca većina kanala mi se ne učitava jer, kako je operater objasnio, kartica je aktivirana za vrijeme Hs-hkb i Telemach više ne pruža podršku za nju. Moram naglasiti da ja godinama (otprilike sam 8-10 godina korisnik, prvo hs-hkb, pa telemach) digitalne, analogne i radio kanale gledam pomoću kartice u modulu i samo pomoću nje tj. nije bilo potrebe za ovim prijemnikom pds 2120.
Znači kada je u maju 2016. kolega došao na adresu i aktivirao novu karticu ostavio je normalno onaj papir, nalog, kako se već zove, sa svim detaljima, ali je kao uređaje zaokružio cisco gateway i ovaj cisco pds 2120, što je meni nejasno jer taj uređaj, opet ponavljam, nisam koristio.
E sada, koliko god zvučalo nevjerovatno, ja mislim da je on prilikom odlaska sa sobom ponio staru karticu i pds 2120, a kutiju je ostavio i ona se i sada nalazi u stanu.
Ja se nadam da sam dobro objasnio i ne želim da okrivim čovjeka nizašto, ali je ovo jedino što mi pada na pamet.
Također sam razmišljao i o pravu na vlasništvo uređaja tj. da li se uređaj može smatrati vlasništvom korisnika nakon što se otplati total mjesečnog najma u trajanju od 2 godine, koliko traje ugovor, mada znam da je ovo protiv politike Telemach-a.
Recimo, u slučaju gubitka uređaja (konkretno ovog modela pds 2120) plaća se cijena 200 KM. Ako je mjesečni najam ovog modela 5 KM total za 2 godine iznosi 120 KM, što znači da, kada bi politika Telemach-a bila drugačija po ovom pitanju, ja sam u suštini otplatio ovaj uređaj i oni ne bi trebali da me uslovljavaju sa ovim: vratite nam NAŠU opremu da bismo vam mogli postaviti novu.
Imam i 2 svjedoka sa kojima sam živio u navedenom stanu koji mogu potvrditi da godinama ovaj uređaj nismo koristili (možda je ovo nebitan detalj, al hajde nema veze).
Ako sam nešto važno izostavio recite mi jer bih cijenio vašu pomoć, ako je neko imao isto ili slično iskustvo. Hvala vam!
emric

#93546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by emric »

Još samo da kažeš šta je tvoj problem?
Mehemed
Vozim: automobil

#93547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Vjerovatno je problem to što traže da plati 200KM za navedeni receiver koji nije koristio.
Radar71

#93548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

3 godine si čuvao praznu kutiju
semirsar

#93549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

vise puta mi se desilo, dodju ostave novi hepek i trazi kesu da odnese stari, ili ga samo pod ruku pa kroz vrata, "jbo kutiju, koji ce mi" veli i ode...
skoro svi tako rade. Nabacalo se kutija, mislim da jos imam neke stare, a uredjaj davno udomljen kod nekog drugog :evil:
Tesla Edison

#93550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Filadendron96 wrote: 18/11/2019 01:15 Pozdrav svima. Imam jedan nesporazum sa Telemach-om u vezi opreme zbog kojeg bih mogao završiti sa njima zauvijek. Prije nekoliko dana sam otišao do poslovnice i izvršio promjenu paketa i nosioca ugovora tj. imao sam Trio Grande family i prešao sam na eon full i ujedno sam novi nosilac postao ja (prethodno je to bio moj otac). Stvar je u tome da su kolege prilikom dolaska na adresu trebali izvršiti zamjenu opreme i tada su mi tražili cisco pds 2120 receiver kako bi mogli postaviti eon smart box. Glavni je problem u tome što taj receiver nisam godinama koristio i iskreno ne znam da li ga uopšte imam u stanu (100% uvjeren da ga nemam), bez obzira što imam kutiju od njega i što je naveden u nalogu koji su mi kolege pokazale. Također, ja trenutno imam karticu u ci modulu koja je aktivirana 2016 prilikom jedne od intervencija, ali već dva mjeseca većina kanala mi se ne učitava jer, kako je operater objasnio, kartica je aktivirana za vrijeme Hs-hkb i Telemach više ne pruža podršku za nju. Moram naglasiti da ja godinama (otprilike sam 8-10 godina korisnik, prvo hs-hkb, pa telemach) digitalne, analogne i radio kanale gledam pomoću kartice u modulu i samo pomoću nje tj. nije bilo potrebe za ovim prijemnikom pds 2120.
Znači kada je u maju 2016. kolega došao na adresu i aktivirao novu karticu ostavio je normalno onaj papir, nalog, kako se već zove, sa svim detaljima, ali je kao uređaje zaokružio cisco gateway i ovaj cisco pds 2120, što je meni nejasno jer taj uređaj, opet ponavljam, nisam koristio.
E sada, koliko god zvučalo nevjerovatno, ja mislim da je on prilikom odlaska sa sobom ponio staru karticu i pds 2120, a kutiju je ostavio i ona se i sada nalazi u stanu.
Ja se nadam da sam dobro objasnio i ne želim da okrivim čovjeka nizašto, ali je ovo jedino što mi pada na pamet.
Također sam razmišljao i o pravu na vlasništvo uređaja tj. da li se uređaj može smatrati vlasništvom korisnika nakon što se otplati total mjesečnog najma u trajanju od 2 godine, koliko traje ugovor, mada znam da je ovo protiv politike Telemach-a.
Recimo, u slučaju gubitka uređaja (konkretno ovog modela pds 2120) plaća se cijena 200 KM. Ako je mjesečni najam ovog modela 5 KM total za 2 godine iznosi 120 KM, što znači da, kada bi politika Telemach-a bila drugačija po ovom pitanju, ja sam u suštini otplatio ovaj uređaj i oni ne bi trebali da me uslovljavaju sa ovim: vratite nam NAŠU opremu da bismo vam mogli postaviti novu.
Imam i 2 svjedoka sa kojima sam živio u navedenom stanu koji mogu potvrditi da godinama ovaj uređaj nismo koristili (možda je ovo nebitan detalj, al hajde nema veze).
Ako sam nešto važno izostavio recite mi jer bih cijenio vašu pomoć, ako je neko imao isto ili slično iskustvo. Hvala vam!
On je mogao odnijeti uređaj samo ako ti je ostavio papir na kojem je to i naznačeno, u ostalim situacijama nije moguće da je odnio, niukom slučaju. Posebno ako je uređaj u Telemachu evidentiran po MAC adresi kao uređaj koji ti rentaš. To znači da nije ni spojen kod nekog drugog korisnika eventualno.

E sad ako nemaš uređaj, tu je stvar manje-više jasna. Platiti se mora jer rentanje nije isto kao i otkup. Recimo kad neko renta stan 10 godina, to što je platćao rentu, ne ulazi u cijenu stana i ne možeš tražiti otkup tog stana zato što si plaćao kiriju kao i to da ne možeš tražiti da uplaćene kirije uđu u cijenu stana ukoliko ti isti odlučiš da kupiš, uništiš stan, zapališ ga i sl,...

Svako plaćanje rente ti je bacanje novca u maglu. Povrata nema u bilo kojem obliku osim trenutnom, tj. dok koristiš sam uređaj, iznajmljuješ stan i sl.

Tako je kod sviju i svakoga.
Locked