Znaš zašto? Zato što superiorac Melbourne vodi svoju djecu u privatnu školu. Nije valjda da si to propustio?Radio Sarajevo wrote: ↑17/11/2019 12:40Opet lupetaš. Nije bitno kad sam otišao, bitno je da sam tu vrlo često, i da sam upućen u mnoge stvari bolje nego vi negativci koji širite otrov po internetu.
I ako mi želiš reći da su privatne škole bolje od javnih, hajde navedi zašto, pa da raspravimo i to.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- konjislav
#21076 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- skafiskafsnjak
#21077 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne pretjeruje se, zrak bude uzas . Svakih 7 dana obrisi coklo iapred prozora , vidjeces crninu...Tomahawk11 wrote: ↑16/11/2019 16:44Uglavnom se pretjeruje, a malo ko šta konkretno poduzima od tih što kukaju.Radio Sarajevo wrote:Imam preko 2.000 Fejsbuk prijatelja, i sve ih poznajem. Niko nikad nije napisao "jao kako je lijepo vrijeme, baš uživam", ali čim se malo magla spusti, to su žalopojke na kub. I svi su im krivi, a pola ih u autu sami idu na posao. O ogrjevu da ne pričam...Tomahawk11 wrote:Ove godine ni u novembru, zrak ko lampa. Doduše pomaže i ova promaha.
Al istina je, ljudi se samo zale, a kad je lijepo , niko nista.
- konjislav
#21078 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Vidiš ti govoriš kako tvoj rođo pojma nema, ne zna on dovoljno, kao ovi stariji, a onda kažeš kako bi se ti bilo gdje snašao. Kako znaš da se baš i taj tvoj rođo ne bi bilo gdje snašao?Radio Sarajevo wrote: ↑16/11/2019 10:34detroit-mercy wrote: Znaci nece da rade
A ti si htio da radis, vidim bio vrijedan i pored svega toga zaglavio u Holandiji a malom rodji kazes ni za zivu glavu ne ide na Zapad.
Interesantno.
Glupa ti je ta priča jer moj mali rođo se ni po čemu ne može porediti sa mnom kad sam bio tih godina. Današnji tinejdžeri su najpametniji, sve oni znaju bolje od nas starijih, i Bogom su dani jer su ih roditelji tako odgojili.
A kako sam zaglavio u Holandiji, rekao sam 16 tisuća puta dosad, malo je postalo degutantno to prozivanje. Trenutno sam tu jer mi je dobro, ali dobro mi je bilo i u Sarajevu, dobro će mi biti gdje god da odem jer mi ništa nije mrsko, i naći ću način da se snađem. Samo znam da u tvoj Detroit ne bih ni po koju cijenu, najgora bosanska rupa je bolja od tog govneta od grada.
To je samo tebi ostavljena ta mogućnost, da se bilo gdje snađeš, drugima ili mlađima definitivno nije?
Vidiš da pričaš i ponašaš se isto kao što govoriš za svog rođu? Najpametniji si i sve znaš i svugdje bi se snašao.
Znači tvoj rođo je samo mlađa prilika tebe sadašnjeg. Očito niste puno drugačiji nego što ti misliš.
-
Melbourne_Australia
#21079 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Radio Sarajevo wrote: ↑17/11/2019 12:40Opet lupetaš. Nije bitno kad sam otišao, bitno je da sam tu vrlo često, i da sam upućen u mnoge stvari bolje nego vi negativci koji širite otrov po internetu.
I ako mi želiš reći da su privatne škole bolje od javnih, hajde navedi zašto, pa da raspravimo i to.
Da ti ja kazem
-
Melbourne_Australia
#21080 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
konjislav wrote: ↑17/11/2019 13:34Vidiš ti govoriš kako tvoj rođo pojma nema, ne zna on dovoljno, kao ovi stariji, a onda kažeš kako bi se ti bilo gdje snašao. Kako znaš da se baš i taj tvoj rođo ne bi bilo gdje snašao?Radio Sarajevo wrote: ↑16/11/2019 10:34detroit-mercy wrote: Znaci nece da rade
A ti si htio da radis, vidim bio vrijedan i pored svega toga zaglavio u Holandiji a malom rodji kazes ni za zivu glavu ne ide na Zapad.
Interesantno.
Glupa ti je ta priča jer moj mali rođo se ni po čemu ne može porediti sa mnom kad sam bio tih godina. Današnji tinejdžeri su najpametniji, sve oni znaju bolje od nas starijih, i Bogom su dani jer su ih roditelji tako odgojili.
A kako sam zaglavio u Holandiji, rekao sam 16 tisuća puta dosad, malo je postalo degutantno to prozivanje. Trenutno sam tu jer mi je dobro, ali dobro mi je bilo i u Sarajevu, dobro će mi biti gdje god da odem jer mi ništa nije mrsko, i naći ću način da se snađem. Samo znam da u tvoj Detroit ne bih ni po koju cijenu, najgora bosanska rupa je bolja od tog govneta od grada.
To je samo tebi ostavljena ta mogućnost, da se bilo gdje snađeš, drugima ili mlađima definitivno nije?
Vidiš da pričaš i ponašaš se isto kao što govoriš za svog rođu? Najpametniji si i sve znaš i svugdje bi se snašao.
Znači tvoj rođo je samo mlađa prilika tebe sadašnjeg. Očito niste puno drugačiji nego što ti misliš.
A divi Konje, fol imao tupla 5 milja u BIH i otisao vani, bajke pricas.Garant ti je zena nadrkana pa je ona rekla idemo.Znam bruku likova takvih, dobre poslove imali ali zena naredila da idu i on sad vozi kamion za dostavu gore a imao 2 puta vecu platu ovdje.A zena bila bez posla i pica je zasvrbila i odlucila da idu..Takvih je bruku samo blam to reci, zato ide prica da je otisao zbog Bakira..
- Radio Sarajevo
#21081 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Meni se nekako mnogo više sviđaju javne škole, pogotovo srednje. Išao sam u Drugu gimnaziju, i mislim da mi nijedna privatna to znanje ne bi nadoknadila.Melbourne_Australia wrote: ↑17/11/2019 13:37
Da ti ja kazemPrevoz organizovan,znaci ne moras da razmisljas gdje je poslije skole..Roditelji ne moraju da se peglaju i da bjeze sa posla da bi otisao po djecu..Zadace se zavrsavaju u skoli, opustena je atmosfera i bolje je za djecu..Radis na primjer na Alipasinom a dijete ti ide na Drveniju u skolu, skola pocinje od 8 a ti radis od 8
Nema svako nane i dede
Privatna je zakon , naravno ko moze da si priusti..Plus vise izleta i sportskih aktivnosti i putovanja za djecu. Poslije osnovne u privatnu srednju a poslije kod Ganica na faks i svi sretni..
![]()
Doduše, jeste problem odvesti dijete u školu, pogotovo dok je malo, ako radiš u isto vrijeme, ali obično je osnovna škola negdje bliže dok u srednju dijete valjda ide samo
Škole u koje su moji sestrići išli, Musa Ćazim Ćatić i Grbavica su sasvim pristojne. Nivo znanja koje su njima pružili je zadovoljavajući, fino su ih pripremili za gimnazije, i u gimnazijama su se odlično snašli, sve četvoro. Znam i još nekih malih rođaka koji su išli u dobrinjske osnovne škole, i super su. Rodica mi predaje u Hrasnici, kaže da tu ima svega, ali da je nivo znanja takođe odličan.
- Radio Sarajevo
#21082 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Melbourne_Australia wrote: ↑17/11/2019 13:49
A divi Konje, fol imao tupla 5 milja u BIH i otisao vani, bajke pricas.Garant ti je zena nadrkana pa je ona rekla idemo.Znam bruku likova takvih, dobre poslove imali ali zena naredila da idu i on sad vozi kamion za dostavu gore a imao 2 puta vecu platu ovdje.A zena bila bez posla i pica je zasvrbila i odlucila da idu..Takvih je bruku samo blam to reci, zato ide prica da je otisao zbog Bakira..
Imam ja jednog takvog ovdje, sebe ubjeđuje 24 sata dnevno da je uradio dobru stvar, a eno ga ne može naći dobar posao već dvije i po godine. Imao šefovsku poziciju u Sarajevu, i ogromnu platu. Ali žena rekla "ja odoh s djecom, pa bujrum s nama".
-
Melbourne_Australia
#21083 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Radio Sarajevo wrote: ↑17/11/2019 13:52Meni se nekako mnogo više sviđaju javne škole, pogotovo srednje. Išao sam u Drugu gimnaziju, i mislim da mi nijedna privatna to znanje ne bi nadoknadila.Melbourne_Australia wrote: ↑17/11/2019 13:37
Da ti ja kazemPrevoz organizovan,znaci ne moras da razmisljas gdje je poslije skole..Roditelji ne moraju da se peglaju i da bjeze sa posla da bi otisao po djecu..Zadace se zavrsavaju u skoli, opustena je atmosfera i bolje je za djecu..Radis na primjer na Alipasinom a dijete ti ide na Drveniju u skolu, skola pocinje od 8 a ti radis od 8
Nema svako nane i dede
Privatna je zakon , naravno ko moze da si priusti..Plus vise izleta i sportskih aktivnosti i putovanja za djecu. Poslije osnovne u privatnu srednju a poslije kod Ganica na faks i svi sretni..
![]()
Doduše, jeste problem odvesti dijete u školu, pogotovo dok je malo, ako radiš u isto vrijeme, ali obično je osnovna škola negdje bliže dok u srednju dijete valjda ide samo.
Škole u koje su moji sestrići išli, Musa Ćazim Ćatić i Grbavica su sasvim pristojne. Nivo znanja koje su njima pružili je zadovoljavajući, fino su ih pripremili za gimnazije, i u gimnazijama su se odlično snašli, sve četvoro. Znam i još nekih malih rođaka koji su išli u dobrinjske osnovne škole, i super su. Rodica mi predaje u Hrasnici, kaže da tu ima svega, ali da je nivo znanja takođe odličan.
Nije znanje upitno, nego rahat si sto se tice mnogo stvari..Znas skim ide i kad se vraca a zadaca uradjena..Zaboravljas da kod nas nije kao na zapadu gdje su skole komedija.Kod nas se streba i uci od prvog razreda.U Australiji se zajebavas , osnovna i pola srednje ti dodje kao zabava..Nema zujanja po kaficima po odmorima, igras fuce i kosarke u privatnim.Ako pokusas da luftas ili nisi dosao u skolu odmah te zovu...Meni se svidja taj koncept..Ides u skolu u 8 kuci si oko 4 ili pola 5..Tako sam ja u Australiji ..
-
Melbourne_Australia
#21084 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bolan neko ko ima platu od 5 milja u Sa i svoj stan , vani ide samo ako ima priliku da ima 4 puta vecu platu ili ako mu zena naredi..Neko sa 5 milja u Sa zivi bolje od 95 posto nasih ljudi vani..Tako da te suplje mogu po forumu pisati i glupanima koji vjeruju u takve bajke.Radio Sarajevo wrote: ↑17/11/2019 13:53Melbourne_Australia wrote: ↑17/11/2019 13:49
Imam ja jednog takvog ovdje, sebe ubjeđuje 24 sata dnevno da je uradio dobru stvar, a eno ga ne može naći dobar posao već dvije i po godine. Imao šefovsku poziciju u Sarajevu, i ogromnu platu. Ali žena rekla "ja odoh s djecom, pa bujrum s nama".
-
Seyfo
#21085 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja da sam Konjislav,sad bih se uhvatio za glavu . Pomislio bih :"jaooo sta uradih od zivota". Sam pao..
Uostalom,espn se upinje da dokaze kako treba otici i sa platom od 5 milja,zar ne? Sad je doduse van stroja jer ima zatvor stolice, ali cim se upne dovoljno,eto ga nazad !
Last edited by Seyfo on 17/11/2019 15:12, edited 1 time in total.
- Radio Sarajevo
#21086 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Melbourne_Australia wrote: ↑17/11/2019 13:56
Nije znanje upitno, nego rahat si sto se tice mnogo stvari..Znas skim ide i kad se vraca a zadaca uradjena..Zaboravljas da kod nas nije kao na zapadu gdje su skole komedija.Kod nas se streba i uci od prvog razreda.U Australiji se zajebavas , osnovna i pola srednje ti dodje kao zabava..Nema zujanja po kaficima po odmorima, igras fuce i kosarke u privatnim.Ako pokusas da luftas ili nisi dosao u skolu odmah te zovu...Meni se svidja taj koncept..Ides u skolu u 8 kuci si oko 4 ili pola 5..Tako sam ja u Australiji ..
Sigurno se više uči nego na Zapadu, tu nema zbora, i moguće da u osnovnim školama nema mnogo razlike.
Međutim, teško će šta Drugu gimnaziju stići po znanju, a i statusu
- 512MB
#21087 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Takoe, škole na zapadu su karina a naše su puno bolje, zato naučnici iz svih zemalja mukotrpno pokušavaju dešifrirati enigmu uspjeha bosanskohercegovačkog nastavnog plana. Ne zna se zašto al naročito zemlje Holandija i Australija su posebno zainteresovane da otkriju tajnu procvata bosanskohercegovačke ekonomije. 
-
Alles-Tamam
#21088 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
@Melbourne_Australia
Meni nekako djeluje da ti osim para slabo u cemu mozes uzivati.Opcenito se da primjetiti da raja sa balkana od preseljenja ogromnu dram i nesto specijalno.
Meni nekako djeluje da ti osim para slabo u cemu mozes uzivati.Opcenito se da primjetiti da raja sa balkana od preseljenja ogromnu dram i nesto specijalno.
- Radio Sarajevo
#21089 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ti si najbolji primjer toga.512MB wrote: ↑17/11/2019 15:46 Takoe, škole na zapadu su karina a naše su puno bolje, zato naučnici iz svih zemalja mukotrpno pokušavaju dešifrirati enigmu uspjeha bosanskohercegovačkog nastavnog plana. Ne zna se zašto al naročito zemlje Holandija i Australija su posebno zainteresovane da otkriju tajnu procvata bosanskohercegovačke ekonomije.![]()
- atmel
#21090 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
512MB wrote: ↑17/11/2019 15:46 Takoe, škole na zapadu su karina a naše su puno bolje, zato naučnici iz svih zemalja mukotrpno pokušavaju dešifrirati enigmu uspjeha bosanskohercegovačkog nastavnog plana. Ne zna se zašto al naročito zemlje Holandija i Australija su posebno zainteresovane da otkriju tajnu procvata bosanskohercegovačke ekonomije.![]()
-
Melbourne_Australia
#21091 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
On treba da ode pravac u Haag..Da dobro izljubi rukice doticnim i da kaze "danke"..Da ne bi devedesetih sad bi on bio Dj u Cevljanovicima..If you know what I meanRadio Sarajevo wrote: ↑17/11/2019 15:47Ti si najbolji primjer toga.512MB wrote: ↑17/11/2019 15:46 Takoe, škole na zapadu su karina a naše su puno bolje, zato naučnici iz svih zemalja mukotrpno pokušavaju dešifrirati enigmu uspjeha bosanskohercegovačkog nastavnog plana. Ne zna se zašto al naročito zemlje Holandija i Australija su posebno zainteresovane da otkriju tajnu procvata bosanskohercegovačke ekonomije.![]()
- 512MB
-
zrakomlat
#21093 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
512MB wrote: ↑17/11/2019 15:46 Takoe, škole na zapadu su karina a naše su puno bolje, zato naučnici iz svih zemalja mukotrpno pokušavaju dešifrirati enigmu uspjeha bosanskohercegovačkog nastavnog plana. Ne zna se zašto al naročito zemlje Holandija i Australija su posebno zainteresovane da otkriju tajnu procvata bosanskohercegovačke ekonomije.![]()
-
zrakomlat
#21094 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ova tema je vrh. Jedino ne kontam zašto sveznajući bogataši vrijeđaju raju na ličnoj osnovi dokazujući svoje tvrdnje al dobro. Da je Zviz biti lako, Zviz bi bio svaTko.
Zvize vrati se, skuvali smo ti pastašutu.
Zvize vrati se, skuvali smo ti pastašutu.
-
sabanss
#21095 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jeste naše škole su vrh. Dovoljno je što čovjek kaže da fakultet u Holandiji ne može završiti svako. Kod nas može jer smo nadareni 
Pa dovoljno je samo to da se zaključi gdje školstvo kod nas. Privatne škole su dobre jer djeca u petom-šestom razredu pričaju dva strana jezika i spremna su za Njemačku. Ja sam pragmatičan, to je jedina prednost privatnih škola
Također, ljudi ovdje ne shvataju da se i raja preselila. Od grupe ljudi sa kojima sam se intenzivno družio na kraju srednje i tokom studija, jedan je u Cirihu, jedan u Beču, dvije i jedan su u Minhenu, jedna u Londonu i dvojica u Hagu. Ostalo nas je par u Sarajevu i pokušavam skontati ko se zajeb'o. Nas ovdje sve nervira, oni se ne žale i ne vraćaju. Možda je i marketing ali ne mogu sebe ubjediti u to nikako.
Pa dovoljno je samo to da se zaključi gdje školstvo kod nas. Privatne škole su dobre jer djeca u petom-šestom razredu pričaju dva strana jezika i spremna su za Njemačku. Ja sam pragmatičan, to je jedina prednost privatnih škola
Također, ljudi ovdje ne shvataju da se i raja preselila. Od grupe ljudi sa kojima sam se intenzivno družio na kraju srednje i tokom studija, jedan je u Cirihu, jedan u Beču, dvije i jedan su u Minhenu, jedna u Londonu i dvojica u Hagu. Ostalo nas je par u Sarajevu i pokušavam skontati ko se zajeb'o. Nas ovdje sve nervira, oni se ne žale i ne vraćaju. Možda je i marketing ali ne mogu sebe ubjediti u to nikako.
-
zrakomlat
#21096 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sve su to došlje i kokuzi, otišli zbog neimaštine ili su ih žene provincijalke uslovile razvodom.sabanss wrote: ↑17/11/2019 18:38 Jeste naše škole su vrh. Dovoljno je što čovjek kaže da fakultet u Holandiji ne može završiti svako. Kod nas može jer smo nadareni
I ti se vala sa svakim druziš
-
sabanss
#21097 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je samo spomenuti ETF poslao ljudi vani.
- Radio Sarajevo
#21098 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja samo mogu zamisliti kako je grozno biti okružen isključivo negativcima. Ja sam takve likove sve odjebao iz života, dakle čim mi počneš kukati, lansiram odjeb. Doduše, ako se znamo godinama i ako si mi drag, upozorim te koji put, a onda ide lansiranje.sabanss wrote: ↑17/11/2019 18:38
Kakav je to život gdje te sve nervira? Pa buraz, otiđi malo do Rusije, koja je dijelom u Evropi, pa prošetaj ulicama, i vidjećeš kako ljudi žive. Ali mojne centar Moskve, nego idi vozom do Lenjingrada, pa mi javi dojmove. Da ne spominjem Aziju i Afriku.
I onda se vrati u svoj topli dom, pa mi javi koliko te sve nervira.
- escobar__
#21099 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mislim da je ipak bolje da gledaju kako raja u Minhenu, Cirihu, Beču i drugdje žive nego u Rusiji. 
- mousstapha
#21100 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovo ona prica uvijek ima negdje gore.