Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gdje_je_Mile wrote:A sta je opipljivo? Tebi nije jasno da je najvca mana u mentalitetu ljudi. Tolike donacije su dosle i sve je pokradeno. Nemate mentalitet rade; ustvari imate ga samo kada neko drugi vama upravlja i naredi vam da radi. Sami neznate da stvorite nesto. Govorim o narodu u BiH.
Evo taj mentalitet je e kristalno jasno vidio nakon ovih protesta. Samo sto su se zavrsili protesti vec su se izmaninipulisali.
Turci kao narod su sposobni u odnosu na Bosance i mogu vam pomoci. Glupo je ocekivati da ce vam iko dati vise pare na ruke jer dato je 10 miljardi dolara pa je 95% toga opljackano. Ali mogu biti faktor stabilnosti na balkanu i u tom okviru se moze nesto stvarati malo po malo.
Opet ti govorim, u slucaju da si corav. Ne zivim dole, tako da ne pripadam tima kojima se ti obracas.
Glup i slijep, losa kombijacija.
Pa sto onda imas spiku kao oni sto zive tamo.
Ne znam gdje ti živiš, al jarane spika ti je na nivou djeteta od 14 godina.
kingofsnake wrote:
Mile Turkofil, zvani Bosanska oluja je dijasporić iz Nizozemske.
Probaj ga malo preispitati oko tenkova i desantnih vojnih akcija...Sefer bi se postidio
Gdje_je_Mile wrote: Na njihovim dnevnicima su opet poceli spominjati kako su nam pomagali u ratu i naoruzavali. Zapitao sam se dali su nam i pomagali kada su etnicki cistili Bosnjake zasto su osudjeni pred Haagom za agresiju i Udruzeni Zlocinacki Poduhvat sa predjsednikom RH na celu?
kingofsnake wrote:
Mile Turkofil, zvani Bosanska oluja je dijasporić iz Nizozemske.
Probaj ga malo preispitati oko tenkova i desantnih vojnih akcija...Sefer bi se postidio
Aha, znači opet 813. Holandska Brdska Slavna, prošao ratišta od Groningena do Tilburga.
Haj_Halve wrote:Da se mi vratimo na temu i da se ne vrijedjamo ovdje (mozemo mi napraviti drugi topic gdje cemo prosipati te bisere).
Kavi su geopolitcki odnosi nakon protesta?
smatram da je nakon ovog iskustva lako zapalit vatru u bih i da ce separatisticke snage to i napravit kako bi homogenizovali stanovnistvo.
a kako ce se scenario dalje da odvija........???
probih snage trebaju biti spremne za taj scenario.
Haj_Halve wrote:Mora se negdje spremati za Oluju. Pa i ako je to u Tilburgu.
oni su logistika covjece. pa znas li ti koliko ljudi prezivljava zahvaljujuci njima?
drugim rijecima,koliko bi gladnih vise bilo da njih nema?
Svaka čast. Ali to im ne daje za pravo da pametuju o ratnim događajima(iako je ovaj rođen u ratu ili poslje pa se i ne sjeća), a još manje da vrijeđaju i s neke lažne visine gledaju nas koji smo zaglavili ovde. Jebiga nismo svi imali tu sreću, ili nesreću, da se ispalimo odavde.
Niko normalan ne gleda na svoj narod u Bosni 'sa neke visine'. Mozda budale koje su dospjele iz opanka u cipele pa se busaju. Svi mi smo zabrinuti zbog stanja u Bosni, a neki od nas su imali iskustva bliske prirode sa bradatim spodobama '92 i 93. Svi mi zelimo najbolje Bosni i imamo i te kako interesa da ona prezivi i pobjedi unutrasnje i vanjske neprijatelje.Finansijski pomagati rodbini i prijateljima je najmanje sto mozemo ali neke stvari nisu do nas. Kad pogledam ove proteste, to mi lici na saku jada. Da samo svi nezaposleni krenu na institucije, mozda bi nekog hajra i bilo.
A to da se dijelimo na one koji zive u inostranstvu i one koji zive dole - je uspjeh onih koji zele da nas podijele.
Challenger__ wrote:I Milanović i Vučić i Davatoglu, podjednako kao političke "elite" u BiH, pripadaju jednoj te istoj geopolitičkoj osi, jednoj te istoj paradigmi.
tacno , neka se brinu u belajima u svome dvoristu ( pogotovo Turska ) neka se sjeti Erdogan i Daovutlu glavonje sta je bilo prosla ljeta , i nije stalo , dodajmo da je i Britanski ministar vanjskih poslova Hague izrazio 'zabrinutost " i on neka se pripazi proljeca (Londonski gradonacelnik kupuje vodene topove , kriza odvaljuje svuda )
bunt u BiH je dio globalnih procesa promjene paradigme
dalje prste od BiH !
Možeš li reći koja je to nova globalna paradigma? Vjerujem da će mnoge zanimati.
Nisu mi jasne neke Miletove tvrdnje ovdje.Zašto bi privatni Turski ulagači odustali od svoje zarade i kapitala uloženog u HR ili SRB,radi odnosa tih država prema BiH? Zaboravlja i to da su i HR i Turska članice NATO-a,i da bi na prijetnje Turske prema HR reagirao NATO,te stvari jasno pišu i sastavni su dio ugovora svake članice NATO-a.Turski ratni brodovi u Neum mogu uploviti samo uz dopuštenje HR,po povelji UN-a o pravima mora,vezano uz neskodljivi prolaz kroz teritorijalne vode neke zemlje...Piše Mile ,a ni sam nezna o čemu piše .Mislim da bez obzira na broj stanovnika Turske i Hrvatske,pozicija Hrvatske nije nimalo slaba,osobito ako uzmemo i to da je HR u EU,a Turska nije.
Salonski Kriticar wrote:Mile, kad se vec lozis na geopolitiku, obrati paznju na jednu geopoliticku sitnicu.
Turska je clanica NATO-a i radice ono sto NATO kaze da se moze/smije raditi. A zna se koga se u NATO-u pita.
Jedna mala sitnica je da je Turska druga clanica NATO pakta. Isto tako je mala sitnica da je SAD zazmirila tokom Turske invazije na kipar. Tokom te invazije su Turski vojnici pocinili i masovne zlocine nad Grcima kao sto su masovna silovanja. 30 godina nakon invazije tadasnji ministar vanjskih poslova SADa za BBC izjavljuje:
Mi smo odlucili da ne osudimo takav Turski akt prvenstveno zbog toga sto je Turska najvazniji saveznik SAD u tom djelu svijeta
.
Kada je se to desilo sa Grcima, koji su poput jedne Yugoslavije sto se tice vecine drzave, mozes misliti koju stranu bi SAD izabrao kada bi trebao da bira izmedju Turske, koja ima pravo veta u NATO u i Hrvatske koja u vojnom i geopolitickom smislu jeste patuljak drzava.
Zato i kazem, Hrvati u BiH se igraju sa vatrom. Ja bih zelio da malo isprobaju te odnose. Pa da vidimo ove protestantske zemlje koje bi, bas kao u proslom ratu prvo ocrnile RH u medijama a onda ih odjebali. Jos sad imamo i osudu za agresiju, koja je isto rezisirana iz protestabtskih prijestolnica.
Hrvati mogu samo na traktor kad bi dosli do raspada. Bosnjacima netreba vise od FBIH a i Srbi bi to rado prihvatili.
Brkas kruške i jabuke,napad na članicu NATO-a ke napad na NATO i Turci da napadnu HR bi dobili svoje ,inače nebi imalo smisla bit članica NATO-a. Inače Turci nisu napali Grčku koja je bila članica NATO-a,nego Cipar koji to nije bio,a to da bi Turska napala HR radi BiH presmješno,čovječe nisu napali Srbiju radi Srebrenice,a napali bi HR ,koja je članica EU i NATO radi podrške Hrvatima u BiH,ti stvarno živiš u nekom svom filmu. Briga Turke za BiH,to pokazuju ulaganjem svuda osim u BiH,a o tome da bi išli u rat s nekim radi BiH su pokazali u prošlom ratu.
Gdje_je_Mile wrote:To sto su RH i RTurska u Natou nista nemjenja stvar. I Grcka i Turska su bile u NATOu pa su ratovale na kipru indirektno ali i direktno.
BiH i Kipar su identicni. Samo sto ovdje unitarnu drzavu podrzava Turska a RH je umjesto Grcke na strani Hrvata.
Dakle potpuno ista situacija samo sto je ekonomija RH 4 puta manja od ekonomije Grcke i sto RH ima 3 puta manje stanovnika. Sve ostalo bi bilo isto.
Prvo sto bi se desilo je da bi Turska poslala vojnu pomoc Sarajevu onim njihovim avionima. U jedan takav avion stane 3 tenka recimo. Potom bi SAD osudio svaki akt umjesanosti RH u BiH isto kao sto je osudio Grcku. Ili Tudjmana u proslom.ratu.
Motivi bi bili identicni kao u kiparskoj situaciji. SAD bi stitio interese najvaznijeg saveznika a interese male Hrvatske bi bili zanemareni. Jos uz to ovdje je situacija jos laksa jer se radi o medjunarodnoj priznatoj zemlji kojoj bi Turci pomagali. U slucaju kipra Turci su upravo napali medjunarodno priznatu zemlju a vlast te zemlje je bila vojna hunta u Atini. Dakle izravni rat je to bio izmedju dvije NATO clanice sa masovnim zlicinima. I gle cuda... osudila je se manja zemlja a ne ona velika. I dan danas Turska ima 60.000 vojnika tamo.
To sto je RH u Nato u znaci u takvim situacijama neznaci mnogo. SAD gleda svoje interese a sa tim papirom se brise guzica da izvines.
Mileni fantazije čiste,javi im da znaju šta treba raditi. Ha,ha ...jel si isplanirao cijeli plan napada? Kud bi doletljeli ti avioni kroz HR zračni prostor il SRB ,da si inteligentniji znao bi da je i povreda zračnog prostora čin agresije. Kakvi tenkovi,otkud vadiš te ideje,to ti je ko napad na članicu NATO,a ni Rusi nebi mirno gledali povredu SRB zračnog prostora..Kolko je Tursku briga za BiH pokazali su u prošlom ratu,a to da bi ulazili u sukobe sa drugim državama ...izvan svake pameti.Da dođe do nekih oružanih sukoba u BiH ,Ameri bi prvi roknuli po onome ko napadne,tako da naoružavanje Bošnjaka i protjerivanja Srba i Hrvata možeš zaboraviti..
Veća od SLO? Auu ovo bolje da nisi napisao.Napad na članicu NATO je napad na članicu NATO imala 8 ili 800 aviona i to se neće dogoditi.Podjela BiH odgovara izgleda svima osim Bošnjacima,zaboravljas da su HR saveznici SAD i Njemačka ,pogledaj tko je planirao Oluju i sredio raketne sustave i radare tadašnje tzv sao krajine,šta su vama Turci pomogli? Ti pišeš gluposti,u prvom redu da dođe do pokušaja dijeljenja BiH,najbolje bi prošli Srbi,a Hrvatska bi uvjetovala da se Hrvatima u BiH da veći stupanj autonomije. Ameri nebi dozvolili još jedan rat u BiH i sve bi se riješilo za stolom. Tako da genocide i protjerivanja možeš zaboraviti i mislim da je bilo toga i previše.Jedno je sigurno,Bošnjaci nebi dobili zeleno svijetlo za napad na RS ili na Hrvate u BiH,a mješanje Turske ili Srbije ili Hrvatske u ovo pitanje bi bilo čisto lobisticki u pregovorima,a nikako vojnom intervencijom.
Gdje_je_Mile wrote:
Sto bi Srbi i Bosnjaci ratovali? Srbima RS a nama FBiH. Pa to je vec slucaj. Samo to treba fino na papir.
Pa i ja se pitam. Ne znam šta im bi i 92. Sve su mogli fino na papir.
Mile, odnio vrag šalu, kontaktiraj Izetbegovićev ured. Možda se ljudi još nisu dosjetili.
Gdje_je_Mile wrote:
Sto bi Srbi i Bosnjaci ratovali? Srbima RS a nama FBiH. Pa to je vec slucaj. Samo to treba fino na papir.
Znači imaš u planu samo protjerivanja Hrvata ? Koji si ti lik,nema te ni u vicevima. I Srbima i Hrvatima u BiH ivo odgovara jer će najlošije proći Bošnjaci,zato i čekaju i mirno gledaju.Bošnjacima ovo odgovara jedino jer ako se odcijepi RS ,imaju šansu počet pregovore s EU. Moras ovu situaciju gledati I razlicitih strana ,da bi shvatio šta se događa.Hrvatska neće dopustiti početak pregovora ili podjele u kojima bi BiH Hrvati bili zakinuti,budi siguran.
Gdje_je_Mile wrote:
Znači imaš u planu samo protjerivanja Hrvata ? Koji si ti lik,nema te ni u vicevima. I Srbima i Hrvatima u BiH ivo odgovara jer će najlošije proći Bošnjaci,zato i čekaju i mirno gledaju.Bošnjacima ovo odgovara jedino jer ako se odcijepi RS ,imaju šansu počet pregovore s EU. Moras ovu situaciju gledati I razlicitih strana ,da bi shvatio šta se događa.Hrvatska neće dopustiti početak pregovora ili podjele u kojima bi BiH Hrvati bili zakinuti,budi siguran.
Sačekaj malo. Sad će ti Mile iznjeti plan vojno desantne akcije kojom će to sve biti rješeno za par dana. Vidjet ćeš, jako uzbudljiv scenario...k'o u američkom filmu
Gdje_je_Mile wrote:
Sačekaj malo. Sad će ti Mile iznjeti plan vojno desantne akcije kojom će to sve biti rješeno za par dana. Vidjet ćeš, jako uzbudljiv scenario...k'o u američkom filmu
pa već je iznio.Slijeće Turski avion sa 3 tenka i ta 3 tenka protjeruju Srbe,a osobito Hrvate i BiH postaju etnički čista država kojom upravlja Turska,a Turci usput zarade i sa Hrvatskom i Srbijom i nitko se ne miješa. Unište pola Europe ,a Ameri i Njemačka kažu sve ok. Mile postaje predsjednik BiH i parlamentarac u Turskom parlamentu...i onda se probudio i vidio da tipka...
Ma nije to ništa. Da samo vidiš kako barata korpusima, brigadama, tenkovima, specijalcioma, padobrancima...čovječe nadrealisti mu nisu ravni.
Samo izgleda opametio se... bit će se malo i postidio.
Ali za Tursku mu nema ravna. Tolika ljubav i interes. Šteta, da je to u nešto konkretno usmjeriti.
Last edited by Hafis on 15/02/2014 16:25, edited 1 time in total.