Venezuela

Locked
occupylove

#151 Re: Venezuela

Post by occupylove »

Ja Sam Odavle wrote:
occupylove wrote: a inace volim Juznu Ameriku
... ali cu radije sjediti u Floridi uz Big Mac (with ewerything on it) i Coca-Colu.
i dozivjeti srcani udar prije 50 -te a medicinske racune nece platiti niti moji unuci :D
uglavnom ?
novi vicevi oko Banana "izuma " :lol:
ako mislite da je Occupy 'smrtno ozbiljan " a da nema smisla za humor i za dobru muziku i druzenje uz umjetnst ? a to se varate :lol:
u pitanju je raja poput nas koji kuckamo ili demonstriramo naokolo , jednostavno ? ljudi , probudjeni , ekipa obicnih ljudi
i sve ? dzaba ! muzika , filmovi , vicevi ,zezanje i druzenje
poluigelano i ilegalno , hebi im mater :D ( zato se stvara nezavisna mreza , stavio sam link par postova iznad )
uglavnom u vezi banana :lol:
i banana drzava ?
i toga "cudnoga "uredjaja na Ebay ?
sjeckanje banana je postalo umjetnost :lol:
kaze tip ;
" sjekalica banana je usmjerena sa lijevo na desno , a sve moje banane su sa desno na lijevo ? sta da radim ?"
odgovor ( jedan od stotina koje izabrah )

" trebas pratiti GPS :lol: , okaciti se o luster , obavezno kaciga , te staviti bananu u poziciju sjever -jug , a ti kontriraj jug -sjever " :lol:
a pitanje nacionalne sigurnosti je postalo banana pitanje , jer se banane drzave bune zbog toga izuma :lol:
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#152 Re: Venezuela

Post by UnscarD »

Ja Sam Odavle wrote:
FFC wrote:Huga Chavez je jedan od 1% predsjednika u svijetu koji je zaista predsjednik naroda a ne korporacija, stranih imperijalista...
... i koji se zahvaljujuci tome obogatio do neba.

Ne znas Hugin Net Worth? Milijarda USD. A i drugi vodja naroda, Fidel Castro, ga u stopu prati.
Ko kaze? FOX ? :D
Avetinho

#153 Re: Venezuela

Post by Avetinho »

UnscarD wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
FFC wrote:Huga Chavez je jedan od 1% predsjednika u svijetu koji je zaista predsjednik naroda a ne korporacija, stranih imperijalista...
... i koji se zahvaljujuci tome obogatio do neba.

Ne znas Hugin Net Worth? Milijarda USD. A i drugi vodja naroda, Fidel Castro, ga u stopu prati.
Google is your friend.
Opetja033

#154 Re: Venezuela

Post by Opetja033 »

I sta ima novo? Je li vise uginuo beogradski haver? :roll:
nosara

#155 Re: Venezuela

Post by nosara »

Opetja033 wrote:I sta ima novo? Je li vise uginuo beogradski haver? :roll:
ceric...? :D
Opetja033

#156 Re: Venezuela

Post by Opetja033 »

nosara wrote:
Jok, nego onaj spucani Indijanac iz Caracasa sto od Venecuele napravi drzavu sa najvecim brojem ubistava po glavi stanovnika u Juznoj Americi, sto prica hvalospjeve o Milosevicu, sto Kosovo smatra neodvojivim dijelom Srbije a Tachija teroristom. Taj beogradski haver.
occupylove

#157 Re: Venezuela

Post by occupylove »

Opetja033 wrote:
nosara wrote:
Jok, nego onaj spucani Indijanac iz Caracasa sto od Venecuele napravi drzavu sa najvecim brojem ubistava po glavi stanovnika u Juznoj Americi, sto prica hvalospjeve o Milosevicu, sto Kosovo smatra neodvojivim dijelom Srbije a Tachija teroristom. Taj beogradski haver.
a ja mislio Fahrudin Radoncic :D taj haver ?
isti fazon , kada nestane argumenata ( a nikada ih i nije bilo od desnicara i ultra patriota )
kao i na par ostalih tema ;
Gadafi je bombardovao Sarajevo
placenici iz Veneucele su pocinili masakr u Srebrenici
Asad je slao avione na BiH
Grcka armija je sa deset divizija jurisala na Vukovar
i to vam je argument i to tvrdite ?
vrlo "inteligentno i mudro " nema sta :lol:
Avetinho

#158 Re: Venezuela

Post by Avetinho »

occupylove wrote:
Opetja033 wrote:
isti fazon , kada nestane argumenata ( a nikada ih i nije bilo od desnicara i ultra patriota )
Opet haluciniras?
Opetja033

#159 Re: Venezuela

Post by Opetja033 »

occupylove wrote:
Opetja033 wrote:Jok, nego onaj spucani Indijanac iz Caracasa sto od Venecuele napravi drzavu sa najvecim brojem ubistava po glavi stanovnika u Juznoj Americi, sto prica hvalospjeve o Milosevicu, sto Kosovo smatra neodvojivim dijelom Srbije a Tachija teroristom. Taj beogradski haver.
Uz duzno postovanje - ne lupetaj.

Sta od ovoga sto sam naveo nije argument?
Je li Venecuela za vrijeme Chaveza postala drzava sa najvecim brojem ubistava po glavi stanovnika u Juznoj Americi? - Jeste
Je li pisao/pricao hvalospjeve o Milosevicu? - Jeste
Da li smatra Kosovo historijskim i pravnim, neotudjivim dijelom Srbije? - Smatra
Da li je javno nazvao Tachija teroristom? - Jeste
Dakle je li srpski haver, saveznik? - Jeste

Sta je od toga laz? Ovo ostalo sto si nabacao redom nije ni vrijedno komentara. Ocito i vas Chavez i ona spodoba iz Ekvadora opsrkbljuju iz svojih zaliha.
Last edited by Opetja033 on 07/01/2013 23:39, edited 1 time in total.
Avetinho

#160 Re: Venezuela

Post by Avetinho »

Opetja033 wrote: Uz duzno postovanje - ne lupetaj.
:D
Ma samo nek je postovanje.
jefferson

#161 Re: Venezuela

Post by jefferson »

Opetja033 wrote:
occupylove wrote:
Opetja033 wrote:Jok, nego onaj spucani Indijanac iz Caracasa sto od Venecuele napravi drzavu sa najvecim brojem ubistava po glavi stanovnika u Juznoj Americi, sto prica hvalospjeve o Milosevicu, sto Kosovo smatra neodvojivim dijelom Srbije a Tachija teroristom. Taj beogradski haver.
Uz duzno postovanje - ne lupetaj.

Sta od ovoga sto sam naveo nije argument?
Je li Venecuela za vrijeme Chaveza postala drzava sa najvecim brojem ubistava po glavi stanovnika u Juznoj Americi? - Jeste
Da li smatra Kosovo historijskim i pravnim, neotudjivim dijelom Srbije? - Smatra

Sta je od toga laz? Ovo ostalo sto si nabacao redom nije ni vrijedno komentara. Ocito i vas Chavez i ona spodoba iz Ekvadora opsrkbljuju iz svojih zaliha.
Joj i ti se palis oko postova sto pise frajer cija je guzica udobno smjestena na Floridi i koji Uncle Sam-u svaki dan uredno placa porez, i svoje slobodno vrijeme trosi blateci drzavu u kojoj zivi, a hvali drzavu u kojoj nikad nije bio, nece biti, niti mu pada na pamet da turisticki ode tamo.
occupylove

#162 Re: Venezuela

Post by occupylove »

budjenje iz zaslijepljenosti kod vas dvojice je doista jako tesko , ali ja ne odustajem :D
hajmo opet ovaj put na Hrvatskome , Juzno Americki revolucionarni predsjednici i novi put u buducnost , to se desava kada padnu okovi imperijalizma ;
Sedamdeset i sedmogodišnji urugvajski ateist zadržava svega 1.250$ plaće (od 12.500$, koliko zakonski dobiva), dok sve ostalo daje kao poticaj za male poduzetnike i nevladine organizacije koje pomažu siromašnima. Njegova žena, inače senatorica, također odvaja dio plaće za humanitarne svrhe.

Svjetsku javnost Mujica je šokirao i kada je predsjedničku palaču sa svom uslugom ustupio najsiromašnijim urugvajskim obiteljima. Kao službeni auto vozi WV bubu za koju je izdvojio 1.945$ što potvrđuje iznimnu transparentnost u državi s najmanjom stopom korupcije u Južnoj Americi.

Urugvaj je također treći po razvijenosti bez recesije i pozitivnim rastom BDP-a. Poznat je i po legalizaciji marihuane koja je u potpunosti pod državnom ingerencijom. Zanimljivo, Mujica je prvi predsjednik koji daruje svoju plaću, nakon Johna F. Kennedyja.

'Dobro mi je s toliko novca. Mora mi biti jer znam koliko Urugvajaca preživljava s mnogo manje', izjavio je Mujica. Inače sa ženom živi na seoskoj farmi gdje uzgaja cvijeće. Posebno se diči time što nema račun u banci niti dolar duga. Kada je jednom došao na presicu s podljevom ispod nosa rekao je da je za sve kriva 'kišna oluja nakon koje je pomagao popraviti susjedov krov'. Možda bi se ovim primjerom trebali povesti i hrvatski političari.
cijeli text i video ;

http://--- no links ---/vijesti/svijet/719 ... snima.html
Opetja033

#163 Re: Venezuela

Post by Opetja033 »

occupylove wrote:budjenje iz zaslijepljenosti kod vas dvojice je doista jako tesko , ali ja ne odustajem :D
Tema je Venezuela i Hugo Chavez. Posto ne odustajes, mozes li barem onda da pobijes nase argumente? Kazes da ih nema - ja ti ih fino iznesem a ti se poklopis i samo nastavis po svom. Mozes li prokomentarisati ono sto sam naveo?
Opetja033 wrote:Sta od ovoga sto sam naveo nije argument?
Zasto se pravite ludi? Iznosite propagandno smece i niste spremni prihvatiti diskusiju cim vas neko stavi uz zid. Onda samo preskocite sve sto je napisano i pocnete o drugim stvarima pisati.
nosara

#164 Re: Venezuela

Post by nosara »

Opetja033 wrote:
occupylove wrote:budjenje iz zaslijepljenosti kod vas dvojice je doista jako tesko , ali ja ne odustajem :D
Tema je Venezuela i Hugo Chavez. Posto ne odustajes, mozes li barem onda da pobijes nase argumente? Kazes da ih nema - ja ti ih fino iznesem a ti se poklopis i samo nastavis po svom. Mozes li prokomentarisati ono sto sam naveo?
Zasto se pravite ludi? Iznosite propagandno smece i niste spremni prihvatiti diskusiju cim vas neko stavi uz zid. Onda samo preskocite sve sto je napisano i pocnete o drugim stvarima pisati.
Ovaj prvi navod je stvarno problematican... Ostalo su pizdarije...
UnscarD

#165 Re: Venezuela

Post by UnscarD »

Ja Sam Odavle wrote:
UnscarD wrote:
Ja Sam Odavle wrote: ... i koji se zahvaljujuci tome obogatio do neba.

Google is your friend.
Ti tvrdis nesto pa je na tebi i teret da to dokazes. Ja sam googlao ali sve sto sam naisao su tvrdnje sitova kao sto je Celebrity Net Worth ili npr:
http://celebnetworth.org/hugo-chavez-net-worth (koji navode da mu jhe izvor bogatstva SPORT hahaha)

Niti jedan ne navodi na cemu bazira te podatke pa me zivo zanima izvor ove tvrdnje?
Klavikula

#166 Re: Venezuela

Post by Klavikula »

nosara wrote:
Opetja033 wrote:
Ovaj prvi navod je stvarno problematican... Ostalo su pizdarije...
upravo to, prvo je zabrinjavajuce, ali ne moze se odvojeno posmatrati. sve u svemu Chavez je vise nego pozitivna licnost i to zna i narod Venecuele. ne smijem ni da zamislim u kakvom bi "blagostanju" zivili da im nema Chaveza.

Jako puno je poboljsao standard i ne staje na tome. iz totalne bijede, Venecuela je sad jedna pristojna drzava, koja u svom vlasnistvu ima vlastite resurse.

ovo oko Milosevica je suplja prica onih koji nemaju argumente. rekao je sve to i sta ima veze, da se mi nismo okrenuli Americi vjerovatno bi govorio da je Alija heroj i sl. sve u svemu naveo si par obicnih sranja.
UnscarD

#167 Re: Venezuela

Post by UnscarD »

Ma ta poredjenja su za dijecu do 9 godina. Potpuno ista implemtacije logike kao na sljedecem primjeru : Ne slazem se sa pogledom Chomskog na Balkansku situaciju i to odmah znaci da on nema veze sa vezom ni sa cim o cemu je pisao ukljucujuci i lingvistiku. Ili : Bobi Fisher je igrao sah u Srbiji kod Slobe sto znaci da je nikakav sahista. Johnny Depp je svirao sa Partibrejkersima i Kusturicom sto naravno znaci da je qurton glumac. Hugo Chavez se ne slaze sa Kosovskom situacijom i naravno da je zbog toga tiranin koji nista dobro nije uradio za svoj narod.

Tugo moja.
Cyrax

#168 Re: Venezuela

Post by Cyrax »

Chavez kriv za visoku stopu ubistava u Venecueli?
E jbg sad :D
occupylove

#169 Re: Venezuela

Post by occupylove »

UnscarD wrote:Ma ta poredjenja su za dijecu do 9 godina. Potpuno ista implemtacije logike kao na sljedecem primjeru : Ne slazem se sa pogledom Chomskog na Balkansku situaciju i to odmah znaci da on nema veze sa vezom ni sa cim o cemu je pisao ukljucujuci i lingvistiku. Ili : Bobi Fisher je igrao sah u Srbiji kod Slobe sto znaci da je nikakav sahista. Johnny Depp je svirao sa Partibrejkersima i Kusturicom sto naravno znaci da je qurton glumac. Hugo Chavez se ne slaze sa Kosovskom situacijom i naravno da je zbog toga tiranin koji nista dobro nije uradio za svoj narod.

Tugo moja.
placeni provokatori , samo iznosite linkove i podatke ,da ih pobijete argumentima, ne ulazite u licne rasprave , trenutno je zestoka cyber bitka , ali ? o tom -potom ( spameri i trolovovi su dobro placeni , imaju solidnu satnicu , informacije slijede, navalili su sa svih strana , totalna ofanziva )
znam sta se desava , totalna ofanziva spamera i trolova
samo polako i cool
jer istina se probija i panika ih hvata
samo cool :thumbup: :sax:
cuvajte se i ne otvarajte linkove za sada ako ne znate porijeklo
jefferson

#170 Re: Venezuela

Post by jefferson »

occupylove wrote:
UnscarD wrote:Ma ta poredjenja su za dijecu do 9 godina. Potpuno ista implemtacije logike kao na sljedecem primjeru : Ne slazem se sa pogledom Chomskog na Balkansku situaciju i to odmah znaci da on nema veze sa vezom ni sa cim o cemu je pisao ukljucujuci i lingvistiku. Ili : Bobi Fisher je igrao sah u Srbiji kod Slobe sto znaci da je nikakav sahista. Johnny Depp je svirao sa Partibrejkersima i Kusturicom sto naravno znaci da je qurton glumac. Hugo Chavez se ne slaze sa Kosovskom situacijom i naravno da je zbog toga tiranin koji nista dobro nije uradio za svoj narod.

Tugo moja.
placeni provokatori , samo iznosite linkove i podatke ,da ih pobijete argumentima, ne ulazite u licne rasprave , trenutno je zestoka cyber bitka , ali ? o tom -potom ( spameri i trolovovi su dobro placeni , imaju solidnu satnicu , informacije slijede, navalili su sa svih strana , totalna ofanziva )
znam sta se desava , totalna ofanziva spamera i trolova
samo polako i cool
jer istina se probija i panika ih hvata
samo cool :thumbup: :sax:
cuvajte se i ne otvarajte linkove za sada ako ne znate porijeklo
:lol: :lol: :lol: :lol: :sax:
occupylove

#171 Re: Venezuela

Post by occupylove »

Jeffersone
jeli se to smijes histericno kada si cuo danasnje vijesti o finansijskome stanju u USA i o sudskoj tuzbi za AIG banku od 8 milijardi dolara > i oduzetoj imovini Amerikanaca ( njih milion deloziranih )
ili 22 milijarde dolara koje su spickane za 'spas " banaka 2008 i sudska istraga ( a lijepo smo vam govorili , a budalama nam se nazivali i sada ?" popuslic" , para nema a jos oko 1000 milijardi ko zna kakvih dionica i bondova nema , kao niti zlata u FED )
a USA kasica prasica ?
prazna
jako smijesno Jeffersone
a sta pametni Juzno-Amerikanci koji skontase gdje sve ovo ide jos prije 4 godine i dupe spasili :

omiljenja grupa muzicka nasega Huga Chaveza ( zelimo mu brz oporavak )

jefferson

#172 Re: Venezuela

Post by jefferson »

occupylove wrote:Jeffersone
jeli se to smijes histericno kada si cuo danasnje vijesti o finansijskome stanju u USA i o sudskoj tuzbi za AIG banku od 8 milijardi dolara > i oduzetoj imovini Amerikanaca ( njih milion deloziranih )
ili 22 milijarde dolara koje su spickane za 'spas " banaka 2008 i sudska istraga ( a lijepo smo vam govorili , a budalama nam se nazivali i sada ?" popuslic" , para nema a jos oko 1000 milijardi ko zna kakvih dionica i bondova nema , kao niti zlata u FED )
a USA kasica prasica ?
prazna
jako smijesno Jeffersone
a sta pametni Juzno-Amerikanci koji skontase gdje sve ovo ide jos prije 4 godine i dupe spasili :

omiljenja grupa muzicka nasega Huga Chaveza ( zelimo mu brz oporavak )

Ne stoji da te pitam sto se ne iselis iz amerike u venecuelu, osim sto nemas ni trunke hrabrosti, jerbo, kako god, guzica je sigurnija na floridi odakle se moze sa udobnog kauca, placajuci AT&T supljirati o revoluciji i slicnim glupostima.
Challenger__

#173 Re: Venezuela

Post by Challenger__ »

Ma koliko se ti trudio da umanjiš našeg brata i druga sa Floride, on će ostati upamćen u srcima i mislima svojih sugrađana i sunarodnika kao velika osoba koja nije pušila mainstream priču, koja je svojim optimizmom unosila nadu i dobre vibracije, a tebe se niko neće sjećati.

Image

Simpozijom delirijum, piša po seronjama, sve sa tompusom u ustima!

:thumbup:
jefferson

#174 Re: Venezuela

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:Ma koliko se ti trudio da umanjiš našeg brata i druga sa Floride, on će ostati upamćen u srcima i mislima svojih sugrađana i sunarodnika kao velika osoba koja nije pušila mainstream priču, koja je svojim optimizmom unosila nadu i dobre vibracije, a tebe se niko neće sjećati.

Image

Simpozijom delirijum, piša po seronjama, sve sa tompusom u ustima!

:thumbup:
E bas je optimista :lol: :lol: :lol:
occupylove

#175 Re: Venezuela

Post by occupylove »

Jeffersone
i za tebe Challenger
preobraticu ja tebe Jeffersone :lol: iz imperijalista i jos par vas u Marxiste Juzno Americkoga tipa , pa makar postao hiljade ovakvih videa :D
Ana Tijux , a sta drugo negoli pripadnica jednoga od najvaznijih i najzescih studentskih pokreta Juzne Amerike , uz koje smo srcem i dushom
Santjago De Chile
samo jedna od prelijepih heroina evolucije -revolucije ( usporedite je sa jednom Klintonovkom ili kancelarkom Merkel ? fuuuuj !!)

lijepa i pametna i borbena Cileanka Ana , sve je to Juzna Amerika ;

Locked