Venezuela

Locked
Hugo C

#1 Venezuela

Post by Hugo C »

Vozdra raja, samo da javim da sam opet pobjedio. Kada sam javio mome bratu Ahmedinedžadu zaplakao je od sreće. Nastavljamo zajedno protiv Gospodina Nobelove Nagrade za Rat.

Saludo!

Image
Challenger__

#2 Re: Venezuela

Post by Challenger__ »

Saludo amigo Chevez!

Pošto je (nadam se privremeno) zatvorena tema - Sirija, da ovdje napišem da je H. Čevez podržao Asada: "Koga bih trebao podržati? Teroriste?"

link 1 - http://www.advance.hr/vijesti/hugo-chav ... teroriste/
link 2 - http://www.rawstory.com/rs/2012/10/09/c ... s-for-war/
Revolucionar ★

#3 Re: Venezuela

Post by Revolucionar ★ »

Viva la revolucion y viva revolutionarista Bolivarista
kiky

#4 Re: Venezuela

Post by kiky »

i kod njih će mahmurluk bit težak ...
Murat Sabanovic

#5 Re: Venezuela

Post by Murat Sabanovic »

najpravedniji politicar danasnjice!
hrastov žižak

#6 Re: Venezuela

Post by hrastov žižak »

Čestitke druže Hugo. De malo poradi na sigurnosti i korupciji, zadnjih par godina slabo si radio, a lijepo je sve bilo krenulo.
Klavikula

#7 Re: Venezuela

Post by Klavikula »

UNESCO je 2005. godine proglasio Venecuelu teritorijom bez nepismenog stanovništva, UN su 2010. proglasile ovu južnoameričku zemlju, prvom državom koja je ispunila "milenijske ciljeve", koji uključuju nepostojanje siromaštva u jednoj državi, a sveučilište Columbia u SAD-u proglasilo je Venecuelu prvom zemljom u Južnoj Americi, odnosno, 19. u svijetu, kada je u pitanju procjena sreće i zadovoljstva stanovništva, i tako je postavilo ispred mnogih europskih država.
Viva presidente Chavez!
valterbranisarajevo

#8 Re: Venezuela

Post by valterbranisarajevo »

Otjerao je bjelosvjetske krvopije koje su eksploatisale venecuelansku naftu a onda im prodavali skupi benzin napravljen od iste (kao što to rade sa našim šumama, a sutra vejerovatno i sa vodom). Time je očigledno zadobio povjerenje velilog dijela svog naroda ali i navukao gnjev multinacionalnih korporacija, koje će uz pomoć, zna se koga, koristiti svaku prilku da mu dođu glave. Nadam se da će doživjeti lijepu starost kao Fidel Kastro, odnosno da neće završiti kao nesretni Salvador Aljende..
occupylove

#9 Re: Venezuela

Post by occupylove »

hrastov žižak wrote:Čestitke druže Hugo. De malo poradi na sigurnosti i korupciji, zadnjih par godina slabo si radio, a lijepo je sve bilo krenulo.
nije mu lako . ubacuju mu gomile terorista , nije mu lako uz Fidela ? preko 20 pokusaja atentata na Huga Chaveza
Hugo , simpaticni anti-kapitalista i veliki humanista ?
je ipak ziv i narod Veneucele je izabrao ,..
Viva Chavez ! i sretan rodjendan Che Guevara ;-)
jefferson

#10 Re: Venezuela

Post by jefferson »

valterbranisarajevo wrote:Otjerao je bjelosvjetske krvopije koje su eksploatisale venecuelansku naftu a onda im prodavali skupi benzin napravljen od iste (kao što to rade sa našim šumama, a sutra vejerovatno i sa vodom). Time je očigledno zadobio povjerenje velilog dijela svog naroda ali i navukao gnjev multinacionalnih korporacija, koje će uz pomoć, zna se koga, koristiti svaku prilku da mu dođu glave. Nadam se da će doživjeti lijepu starost kao Fidel Kastro, odnosno da neće završiti kao nesretni Salvador Aljende..
Kad je tako "istrajan" sto se ne povuce iz CITGO-a. CITGO za to vrijeme u USA radi normalno. Vlasnik CITGO-a je PDVSA, venecuelanska drzavna naftna kompanija koju vodi rodjak Chaveza. Nesto nisam cuo da su im amerikanci nacionalizovali CITGO.
Da, borac za ravnopravnost i sirmoastvo je zaboravio reci kako osim sto supljira, glavni izvor budzeta je trziste SAD.
Covjek od principa, jbg.
occupylove

#11 Re: Venezuela

Post by occupylove »

jefferson wrote:
valterbranisarajevo wrote:Otjerao je bjelosvjetske krvopije koje su eksploatisale venecuelansku naftu a onda im prodavali skupi benzin napravljen od iste (kao što to rade sa našim šumama, a sutra vejerovatno i sa vodom). Time je očigledno zadobio povjerenje velilog dijela svog naroda ali i navukao gnjev multinacionalnih korporacija, koje će uz pomoć, zna se koga, koristiti svaku prilku da mu dođu glave. Nadam se da će doživjeti lijepu starost kao Fidel Kastro, odnosno da neće završiti kao nesretni Salvador Aljende..
Kad je tako "istrajan" sto se ne povuce iz CITGO-a. CITGO za to vrijeme u USA radi normalno. Vlasnik CITGO-a je PDVSA, venecuelanska drzavna naftna kompanija koju vodi rodjak Chaveza. Nesto nisam cuo da su im amerikanci nacionalizovali CITGO.
Da, borac za ravnopravnost i sirmoastvo je zaboravio reci kako osim sto supljira, glavni izvor budzeta je trziste SAD.
Covjek od principa, jbg.
izbori su bili pazljivo praceni , svaki glas se pratio od strane 'zapadnih demokrata "
UN OEOBS i ko zna sta ja znam , organizacije ?
Hugo je pobjednik
preko milion glasova u Venecueli , za slobodu, za Chaveza
occupylove

#12 Re: Venezuela

Post by occupylove »

jefferson

#13 Re: Venezuela

Post by jefferson »

occupylove wrote:
jefferson wrote:
Covjek od principa, jbg.
izbori su bili pazljivo praceni , svaki glas se pratio od strane 'zapadnih demokrata "
Hugo je pobjednik
Jesam li ja sta rekao da su izbori bili nelegalni?
Daj ba ne drzi monolog ovdje.
Grad koji je nekad imao 5 mostova koji su ga povezivali, danas ima 1. Svake godine stotine ljudi pogine od odrona jer sjeku sume u okolici Caracasa da se ugriju.
O cemu ti pricas?
I naravno, birali su, i nek su izabrali. I mi biramo na izborima, i vazda biramo ove sto se bore za "slobodu" naroda!
hrastov žižak

#14 Re: Venezuela

Post by hrastov žižak »

Čovjek za 14 godina, ekstremno siromaštvo smanjio sa 23 na 8 %, ukinuo nepismenost, povećao GDP sa 4 na 10 hiljada dolara, duplo smanjio nezaposlenost, zaradu od izvoza nafte povećao sa 14 na 60 milijardi, i ovaj došo mantrat kako Čavez uništava državu. :lol: Mislim, može mu se dosta toga zamjeriti, ali impliciranje da bi ova američka igračka od kandidata bila bolja prema građanima može doći samo od tipusa kakav je džeferson. Šta si očekivao da napravi za 14 godina, da uvede Venecualu u kraljevstvo božije? Pa ne možeš za 14 godina doći od imperijalističkih krvopija do raja na zemlji, sve da se na glavu nasadiš. Ne budi smiješan. Opet ona čuveno pitanje: pa što prodaje naftu Amerikancima. Jedno je prodavat naftu amerikancima, a drugo je puštati njihovim kompanijama da zakače muzilice. Kada je naftna industrija nacionalizovana sva zarada ide državi. Nije valjda da ne uočavaš razliku.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#15 Re: Venezuela

Post by UnscarD »

jefferson wrote:
occupylove wrote:
jefferson wrote:
Covjek od principa, jbg.
Hugo je pobjednik
jefferson wrote: Jesam li ja sta rekao da su izbori bili nelegalni?
Daj ba ne drzi monolog ovdje.
Grad koji je nekad imao 5 mostova koji su ga povezivali, danas ima 1. Svake godine stotine ljudi pogine od odrona jer sjeku sume u okolici Caracasa da se ugriju.
O cemu ti pricas?
I naravno, birali su, i nek su izabrali. I mi biramo na izborima, i vazda biramo ove sto se bore za "slobodu" naroda!
Djesi Jefko .... vidim ban istek'o :D dobro dosao.

Da li sa gornjim pasusom zelis da kazes da je prosjecnom stanovniku Venecuele danas gore nego sto je to bilo prije Huge Chaveza?
UnscarD

#16 Re: Venezuela

Post by UnscarD »

hrastov žižak wrote:Čovjek za 14 godina, ekstremno siromaštvo smanjio sa 23 na 8 %, ukinuo nepismenost, povećao GDP sa 4 na 10 hiljada dolara, duplo smanjio nezaposlenost, zaradu od izvoza nafte povećao sa 14 na 60 milijardi, i ovaj došo mantrat kako Čavez uništava državu. :lol: Mislim, može mu se dosta toga zamjeriti, ali impliciranje da bi ova američka igračka od kandidata bila bolja prema građanima može doći samo od tipusa kakav je džeferson. Šta si očekivao da napravi za 14 godina, da uvede Venecualu u kraljevstvo božije? Pa ne možeš za 14 godina doći od imperijalističkih krvopija do raja na zemlji, sve da se na glavu nasadiš. Ne budi smiješan. Opet ona čuveno pitanje: pa što prodaje naftu Amerikancima. Jedno je prodavat naftu amerikancima, a drugo je puštati njihovim kompanijama da zakače muzilice. Kada je naftna industrija nacionalizovana sva zarada ide državi. Nije valjda da ne uočavaš razliku.
:thumbup:
UnscarD

#17 Re: Venezuela

Post by UnscarD »

jefferson

#18 Re: Venezuela

Post by jefferson »

hrastov žižak wrote:Čovjek za 14 godina, ekstremno siromaštvo smanjio sa 23 na 8 %, ukinuo nepismenost, povećao GDP sa 4 na 10 hiljada dolara, duplo smanjio nezaposlenost, zaradu od izvoza nafte povećao sa 14 na 60 milijardi, i ovaj došo mantrat kako Čavez uništava državu. :lol: Mislim, može mu se dosta toga zamjeriti, ali impliciranje da bi ova američka igračka od kandidata bila bolja prema građanima može doći samo od tipusa kakav je džeferson. Šta si očekivao da napravi za 14 godina, da uvede Venecualu u kraljevstvo božije? Pa ne možeš za 14 godina doći od imperijalističkih krvopija do raja na zemlji, sve da se na glavu nasadiš. Ne budi smiješan. Opet ona čuveno pitanje: pa što prodaje naftu Amerikancima. Jedno je prodavat naftu amerikancima, a drugo je puštati njihovim kompanijama da zakače muzilice. Kada je naftna industrija nacionalizovana sva zarada ide državi. Nije valjda da ne uočavaš razliku.
Hugo Chavez nije samo u biznisu prodavanja nafte.
CITGO i vlasnik CTGO-a, PDSVA, ciji je CEO Chavezov rodjak, su vlasnici nekoliko rafinerija u Texasu i Louisiani kao i prava na hiljade benzinskih pumpi u SAD. PDSVA nije samo u biznisu prodavanja nafte SAD, tako sto posalje tankerom naftu SAD, nego ima u SAD zaokruzenu proizvodnju!
E sada, kako to da zla i imperijalisticka amerika nije istjerala PDSVA? Ne bi im stetilo s obzirom da je venecuelanska nafta najprljavija nafta na svijetu i time najskuplja za obraditi. Kolicina sumpora u toj nafti je oko 100 puta veca od prosjeka.
Drugo, ako je to politicki problem, zar ti zli imperijalisti nisu mogli konfiskovati te rafinerije i rastaliti se izmedju Exxona, Chevrona i slicnih?
Ne moze, jer ako si vlasnik necega u americi onda si vlasnik, pa ko god da si. Takvo nesto ne pije vode u venecueli i tamo se moze raditi sta hoce.
O by the way, Venecuela je izvoz nafte SMANJILA odkako je Chavez nacionalizovao postrojenja i izbacio sve sto on ne kontrolise jer je doveo politicki podobne ljude a ne ljude kojima je to struka. Rodjak kojeg je doveo na celo PDSVA (koji kontrolise svu naftnu industriju) je dosao iz ministarstva obrazovanja.
Jedina svijetla tacka u tome je sto se izbori odvijaju kako treba. I ako venecuelanski narod hoce Chaveza, bujrum, sto se mene tice niko im nista ne moze reci. S druge strane, reci kako je venecuela napredovala, govori koliko imas uvida u stanje. Ali hej, i mi biramo nacinalne stranke vec 20 godina pa nikom nista.
Ovdje je u 10 dana niklo 10 tema u kojima 5 ljudi drzi monologe kako Kina, Rusija i slicni evo samo sto nisu pobjedili" zlu ameriku. Od svih juznoamerickih zemalja, i cilea koji moze svima biti primjer, ovdje se prica o venecueli. Ali OK, cileanci su haveri sa amerikancima, mora da je to neka zavjera.
Ne znam samo u kojem vi svijetu zivite, ali nije ovaj zemaljski garant.
Klavikula

#19 Re: Venezuela

Post by Klavikula »

jefferson wrote:Od svih juznoamerickih zemalja, i cilea koji moze svima biti primjer, ovdje se prica o venecueli. Ali OK, cileanci su haveri sa amerikancima, mora da je to neka zavjera.
zanimljivo,
http://www.advance.hr/vijesti/masovni-s ... -suzavcem/
Cile-zemlja za primjer
UNESCO je 2005. godine proglasio Venecuelu teritorijom bez nepismenog stanovništva, UN su 2010. proglasile ovu južnoameričku zemlju, prvom državom koja je ispunila "milenijske ciljeve", koji uključuju nepostojanje siromaštva u jednoj državi, a sveučilište Columbia u SAD-u proglasilo je Venecuelu prvom zemljom u Južnoj Americi, odnosno, 19. u svijetu, kada je u pitanju procjena sreće i zadovoljstva stanovništva, i tako je postavilo ispred mnogih europskih država.
Venecuela

jedni traze besplatno obrazovanje, drugi to vec imaju dugi niz godina.
occupylove

#20 Re: Venezuela

Post by occupylove »

Hugo je legenda :D
na zadnjem samitu UN u Njujorku , prije mjesec dana isprovaljivao je USA medije , :lol:
a govori engleski , folira ih stara lisica ..

a da ima pameti i mudrosti medju Bosanskim politicarima , pa da se uvezu u inicijativu Bolivirijana ?
( ljekari , profesori , ucitelji , putuju sirom Juzne Amerike i pomazu narodu , sve placeno i besplatno )

jefferson

#21 Re: Venezuela

Post by jefferson »

Klavikula wrote:
jefferson wrote:Od svih juznoamerickih zemalja, i cilea koji moze svima biti primjer, ovdje se prica o venecueli. Ali OK, cileanci su haveri sa amerikancima, mora da je to neka zavjera.
zanimljivo,
http://www.advance.hr/vijesti/masovni-s ... -suzavcem/
Cile-zemlja za primjer
Venecuela

jedni traze besplatno obrazovanje, drugi to vec imaju dugi niz godina.
Uopste ne sporim te podatke, a Cile moze biti i dalje primjer venecueli.
Inace ako vec postas izvore, daj nekad stavi i nesto drugo osim tog "zavjernickog" bloga!
Inace, malo proguglaj kako to Chavez rjesava sa protestantima!
occupylove

#22 Re: Venezuela

Post by occupylove »

nije teorija zavjere , vec cinjenice ;
na Huga Chaveza su pokusani atentati vise od 20 puta od strane CIA i Mi6 i Mossada
grupe komandosa iz Kolumbije upadaju u Venecuelu i vrse sabotaze
(nedavna explozija u rafineriji u blizini Karakasa )
ali hrabri narod Venecuele se odupire i efikasno unistava te teroriste , snajperima su pucali po narodu na demonstracijama ubaceni placenici a zatim optuzili Chavezove pristalice za masakr
zato Venecuela ima pakt sa Rusijom , i Kinom o odbrani
i sofisticirane borbene sisteme
S-300 , Suhoje MKII -30 , "Yakhont" supersonicne protubrodske rakete i uskoro ( ili su vec dobili ) borbene helikoptere Mi-28
pa neka se imperijalisti sada zezaju sa Venecuelom :D
occupylove

#23 Re: Venezuela

Post by occupylove »

cuvari neba slobodne Venecuele , interesantno ? Atlantska flota USA se drzi podalje od Venecuele od kako imaju ove mashine u arsenalu :D

legendarni Suhoji !

Klavikula

#24 Re: Venezuela

Post by Klavikula »

jefferson wrote:Uopste ne sporim te podatke, a Cile moze biti i dalje primjer venecueli.
Inace ako vec postas izvore, daj nekad stavi i nesto drugo osim tog "zavjernickog" bloga!
Inace, malo proguglaj kako to Chavez rjesava sa protestantima!
primjer u cemu? odnosu prema vlastitim gradjanima svakako ne.
Klavikula

#25 Re: Venezuela

Post by Klavikula »

occupylove wrote:cuvari neba slobodne Venecuele , interesantno ? Atlantska flota USA se drzi podalje od Venecuele od kako imaju ove mashine u arsenalu :D

legendarni Suhoji !

Suhoji klase :thumbup:
inace od Rusa su kupili Su-30 i Su-35 i helikoptere, transportni Mi-171 i jurisni Mi-35. takodjer nedavno su zajedno sa iranskim, kineskim i ruskim naucnicima proizveli bespilotnu letjelicu :thumbup:
Locked