Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pa covjek prica o autu iz '91 ... znaci 2 decenije ... pa auto je staro mogo mu je i klip korz haubu izbiti ... kao i svakom autu od 2 decenije
al vazno je da su kompleksi zvani vw nahranjeni ....bas mi vas zao
Imam osjecaj da neko postavi temu "ckro mi plinski bojler iz '83" marke vw" opet bi na temi mogli napraviti popis ovih reanultovaca, opelasa, citroenovih i inih fanova
Na temu ... pa jarane staro auto, vozi bilo kojem avlijaneru da pogleda motor od usisne do izduvne tacke
Last edited by atko on 31/01/2011 10:29, edited 1 time in total.
Mom burazu dvicina trosila 17-18 gradske. Otiso kod onog u Lukavici, covjek rastavio karburator, promjenio nekakvu membranu, oprao karburator u ultrazvucnoj kadi i smanjio mu potrosnju na 11-12.
Dendrlix wrote:Mom burazu dvicina trosila 17-18 gradske. Otiso kod onog u Lukavici, covjek rastavio karburator, promjenio nekakvu membranu, oprao karburator u ultrazvucnoj kadi i smanjio mu potrosnju na 11-12.
Znam da svi hvale Slavka iz Lukavice, ali meni nije znao naštimati karburaciju. Ustvari, više mu je bilo mrsko jer je imao bataljon auta ispred kuće(barem se tješim da je to razlog). Kažem mu da nije uredu, al džaba.
atko wrote:pa covjek prica o autu iz '91 ... znaci 2 decenije ... pa auto je staro mogo mu je i klip korz haubu izbiti ... kao i svakom autu od 2 decenije
al vazno je da su kompleksi zvani vw nahranjeni ....bas mi vas zao
Imam osjecaj da neko postavi temu "ckro mi plinski bojler iz '83" marke vw" opet bi na temi mogli napraviti popis ovih reanultovaca, opelasa, citroenovih i inih fanova
Na temu ... pa jarane staro auto, vozi bilo kojem avlijaneru da pogleda motor od usisne do izduvne tacke
olensoner wrote:Polo 1.0 14 litara?
Pa meni je A8 4.2 toliko trosio, tako da po mom misljenju ne moze nikako normalna potrosnja kao sto neki kazu ovdje...
Za sve vas koje vas muci potrosnja, kupite ovo, isplati se : http://www.njuskalo.hr/tuning-snage/neo ... as-2124052
jes jes 4.2 al na max 2000 rpm 11 litara trosio....
olensoner wrote:Polo 1.0 14 litara?
Pa meni je A8 4.2 toliko trosio, tako da po mom misljenju ne moze nikako normalna potrosnja kao sto neki kazu ovdje...
Za sve vas koje vas muci potrosnja, kupite ovo, isplati se : http://www.njuskalo.hr/tuning-snage/neo ... as-2124052
jes jes 4.2 al na max 2000 rpm 11 litara trosio....
Bigtaurus wrote:Jest ima automacki saug i kako su krenuli veliki minusi u decembru pocelo mi se to desavat da non stop radi pod velikim turama sto mi je bilo cudno.Pa sam malo pricao sa prijateljima u vezi toga i rekli su mi da je to normalno kad je previse hladno da automacki saug to sam regulise rad motora,medzutim ono sto mi je bilo cudno je to da i kad se motor zagrije i dalje se isto desava da radi pod velikim turama recimo kad stojim na semaforu i recimo isto kad stojim u mjestu dodaje mi sam gas kao da imam jednog malog crnca kod motora koji pritisce sam gas bez da mu ja kazem i jos sto je gore kad vozim osjetim da takodje dodaje sam gas al jako malo to je skoro ne primjetno al osjetim da auto kad recimo ubrzam i pustim gas da po ravnici ide sam u toj brzini i pustim gas osjetim da taj mali crnac sam dodaje gas sto mi se nikako ne svidja.Pa nakon sto su prosli veliki minusi i bilo je toplije ovo stanje rada motora pod velikim turama mi se nastavilo sto mi je bilo cudno.Morat cu se cudi sa tim Slavkom da vidim da odem do njega pa da cujem sta ce mi reci dali se moze tu sta uraditi.
Usput posto se bas ne razumijem toliko u motore pa vas pitam za motor 1.0 benzin poluajnspric sa automackim saugom koliko bi trebao trositi litara gradske voznje na kratkim relacijama?
Pa ovo ti je razlog što toliko troši, taj problem sam ja imao na jednom automobilu, normalno da će trošiti kad radi na većem broju obrtaja nego što treba. Kad stojiš na semaforu trošiš kao da ideš uz Dalmatinsku:) Ja sam prvo isključio saug skroz, a kad je sve bilo ok otišao kod majstora da to zamjene.