Vecernja skola na Nova TV

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

ne bi isao toliko daleko da ga poredim sa nadrealistima, ali nije loš
odlična mi je fora kad priča o sevdalinkama u evropskoj uniji
"kad ja pođoh ...." :-D
Doda37

Post by Doda37 »

in33sa wrote:Hajde, Enis je duhovit :-)

Pervanov humor treba kontati, Radovan III iskopiran, i tome slicno.

Ko ne konta, njegov problem, neka gleda Enisovo kreveljenje.

Upravo tako, Radovan III je zakon,mada danasnja publika(mlađa) niti se moze smijati ili shvatiti fore iz tog vremena, davno je to bilo :D
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

http://www.youtube.com/watch?v=syOh_XTT ... re=related

kad nacrta sloveniju ja sam pao od sege
hammerhead

Post by hammerhead »

Kvalitetan,urbani humor
Irm@

Post by Irm@ »

sffovac wrote:
amalka wrote:Imaju dobrih folova, definitivno. Sad mi nisu bas najinteresantniji, ali dok je Zuhra bio, bilo je predobro. Sjecam se kad sam gledala prvi Zuhrin nastup, bilo je to negdje u oktobru 2004. godine, u mom gradu :D , i uopce mi nije bio smijesan :? ne znam zasto. Ali pricao je folove koje skoro pa sve znam, tako da je prosao nezapazen, s moje strane. Kasnije su krenule reklame, fazoni, pa Vecernja skola. Onda se iskazao.

I, da, da se vratim temi. Prvobitna Vecernja skola mi je bila mnogo bolja.
zato sto je bila jednom hefticno :P imali su vise vremena da se spreme

ma pervan legenda, svaka mu je odvagana
zar nije bila svaki dan... a sad je jednom sedmicno... ili je do mene :? :-D
BSn

Post by BSn »

Irm@ wrote:
sffovac wrote:
amalka wrote:Imaju dobrih folova, definitivno. Sad mi nisu bas najinteresantniji, ali dok je Zuhra bio, bilo je predobro. Sjecam se kad sam gledala prvi Zuhrin nastup, bilo je to negdje u oktobru 2004. godine, u mom gradu :D , i uopce mi nije bio smijesan :? ne znam zasto. Ali pricao je folove koje skoro pa sve znam, tako da je prosao nezapazen, s moje strane. Kasnije su krenule reklame, fazoni, pa Vecernja skola. Onda se iskazao.

I, da, da se vratim temi. Prvobitna Vecernja skola mi je bila mnogo bolja.
zato sto je bila jednom hefticno :P imali su vise vremena da se spreme

ma pervan legenda, svaka mu je odvagana
zar nije bila svaki dan... a sad je jednom sedmicno... ili je do mene :? :-D

Prvobitna je, po mojim informacijama, bila na HRT-u jednom tjedno, a snimala se u nekom kazalistu!
Onda su se prosle sezone prebacili na Nova-u i bili svaki dan i tada su mi bili bezze!
Sada se vracaju na staze stare slave! :D

A do kada seze njihova stvarna historija, tj. kada su poceli, o tome, trenutno, nemam podatke! :D
Hendrix

Post by Hendrix »

Pa ljudi od koje je zemlje ovaj humor ovo je više nego dobro.
Pogledajte samo ostale ih humoristične serije pa to je za plakat , i u usporedbi s njima Pervan je izmislio humor.
Naravno TLN je za njega totalno druga dimenzija zajebancije ali trenutačno nema ništa po meni bolje na Tv za smijati se. Onaj naš Nadreality show je po meni negdje u visini uloga Šemse , totalno glup humor.

Evo recimo meni je bila odvala kad su Pervan i Šiber fol neke ljude protiv Evrope zapisivali u Sarajevu a u svakom kadru iza njih Sanader na plakatu , i to u baš svakom , ko da su usred Zagreba. Kvalitetna zajebancija. :)
x0z0y0

Post by x0z0y0 »

Hendrix wrote: Evo recimo meni je bila odvala kad su Pervan i Šiber fol neke ljude protiv Evrope zapisivali u Sarajevu a u svakom kadru iza njih Sanader na plakatu , i to u baš svakom , ko da su usred Zagreba. Kvalitetna zajebancija. :)
Ovo je bila bas odvala :D
Nije losa bila ni analiza "Kad ja podjoh na Bentbasu" :D
Samo mi je Siber nekao pretih u svemu tome..steta
bos

Post by bos »

hammerhead wrote:Kvalitetan,urbani humor
Kvalitetan, urbani humor?

...u tom slucaju, zivjeli Mitar Miric i Farizada. \o/
ninja-san

Post by ninja-san »

Dobar je Pervan, u stvari , svi su kao ekipa jako dobri. Fura se intelektualni humor, koji je dobro osmisljen.

Mene od likova najvise odusevljava Velebit Krokanic-Tetak, stari partizan. Kad Pervan pita:"Ima li alternative Europskoj uniji???" a Tetak se dere "ima ima VOJNA HUNTA, da se uvede VOJNA HUNTA".

Humor je individualan, nakome se Paytonovci svidjaju ekstra ili se ne svidjaju, samo me nervira kad mi ljudi koji se smiju seoskim poskocima individue koja se odaziva na ime Ismet Horo, se nadju pametni krtizirat urbani i intelektualni Pervanov humor.
Neelix

Post by Neelix »

ninja-san wrote:Dobar je Pervan, u stvari , svi su kao ekipa jako dobri. Fura se intelektualni humor, koji je dobro osmisljen.

Mene od likova najvise odusevljava Velebit Krokanic-Tetak, stari partizan. Kad Pervan pita:"Ima li alternative Europskoj uniji???" a Tetak se dere "ima ima VOJNA HUNTA, da se uvede VOJNA HUNTA".

Humor je individualan, nakome se Paytonovci svidjaju ekstra ili se ne svidjaju, samo me nervira kad mi ljudi koji se smiju seoskim poskocima individue koja se odaziva na ime Ismet Horo, se nadju pametni krtizirat urbani i intelektualni Pervanov humor.
vala nije mi nijedan smijesan, odnosno pervan i horo su tu negdje. s tim da se horo ne gura ba silu, odnosno haman je prihvatio da ga ne ide i ne pojavljuje se nigdje, dok ovaj ubi na sve strane, hoce na silu da mu se krevelji neko :?
ProS

Post by ProS »

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Irm@

Post by Irm@ »

Compos_Sui wrote: Nije losa bila ni analiza "Kad ja podjoh na Bentbasu" :D
je li ima to negdje vidjeti... ili se neko sjeca kak ide... dosta raje prica kak je to bilo dobro a ja nisam gledala :D :D
mostarac

Post by mostarac »

meni je vecernja skola jako kvalitetna emisija i humor je pravo dobar ali nekad ima dublju pozadinu
JEDRILICA

Post by JEDRILICA »

Ako je to ovo sto sam na Youtube vidio onda je kopija svega.

Ima nekih sitnih provala, medjutim emisija nije vrijedna teme!
AdnanSA

Post by AdnanSA »

Dobar je Pervan u Hrvata najbolji trenutno. Ima onih prizemnih fora za "krkane" ali ima i dobrih stvari gdje treba mucnuti glavom.
Kome se ne sviđa neka prebaci kanal.
Ima zato ostalih kvalitetnih:Maca genije,Enis upišah se od smjeha,Viza za budućnost valjam se po podu,Tata i zetovi urnebes, Jugovizija Jugoslavija u malom,ona srpska verzija večernje škole ono je meni više za plakati zakasnili su 20 godina i umalo ne zaboravih Seks i Selo vrhunac bosanskog papanluka.Gdje samo sabraše one mahaluše???
-JUBA-

Post by -JUBA- »

Pervan je legenda :D uzivam da slusam, a i sve je onako kako i prica.
Ali sam jos uvijek u cudu da iz Hrvtaske moze neko doc sa dovoljnom dozom humora da moze nasmijat Bosanca, izrod definitivno.

Pervane svaka ti dala, vode iz bokala!! :D
in33sa

Post by in33sa »

AdnanSA wrote:Dobar je Pervan u Hrvata najbolji trenutno. Ima onih prizemnih fora za "krkane" ali ima i dobrih stvari gdje treba mucnuti glavom.
Kome se ne sviđa neka prebaci kanal.
Ima zato ostalih kvalitetnih:Maca genije,Enis upišah se od smjeha,Viza za budućnost valjam se po podu,Tata i zetovi urnebes, Jugovizija Jugoslavija u malom,ona srpska verzija večernje škole ono je meni više za plakati zakasnili su 20 godina i umalo ne zaboravih Seks i Selo vrhunac bosanskog papanluka.Gdje samo sabraše one mahaluše???
:D :thumbup:
AdnanSA

Post by AdnanSA »

-JUBA- wrote:Pervan je legenda :D uzivam da slusam, a i sve je onako kako i prica.
Ali sam jos uvijek u cudu da iz Hrvtaske moze neko doc sa dovoljnom dozom humora da moze nasmijat Bosanca, izrod definitivno.

Pervane svaka ti dala, vode iz bokala!! :D
Ma ja sve nesto kontam da je Pervan porijeklom iz BiH.Ima kod u Novom Šeheru kod Žepča dosta tih Pervana.Možda odatle vuče korijene...
in33sa

Post by in33sa »

A po kojoj logici covjek mora biti iz Bosne, da bi bio duhovit?

Ili bolje receno, po kojoj logici covjek iz Hrvatske ne moze biti duhovit.

To je najobicniji stereotip.
nausnica

Post by nausnica »

Ko je uopce taj Pervan? Mislim, kakav mu je rezime, sta je radio prije ove Vecernje skole, recenzije molim.
JEDRILICA

Post by JEDRILICA »

in33sa wrote:A po kojoj logici covjek mora biti iz Bosne, da bi bio duhovit?

Pa da bi se ti nervirala i dokazivala suprotno! Kako moze neko to reci...!

Bili se tako ljutila kada kazu da je bosanac glup??
in33sa

Post by in33sa »

JEDRILICA wrote:
in33sa wrote:A po kojoj logici covjek mora biti iz Bosne, da bi bio duhovit?

Pa da bi se ti nervirala i dokazivala suprotno! Kako moze neko to reci...!

Bili se tako ljutila kada kazu da je bosanac glup??
Meni je to identicno glup stereotip.

Ne znam za tebe...
Comrad

Post by Comrad »

nausnica wrote:Ko je uopce taj Pervan? Mislim, kakav mu je rezime, sta je radio prije ove Vecernje skole, recenzije molim.
Ima google i youtube:D Meni je Pervan lud skroz :-) :D Ima nekakvih ludih fora, dok je vodio onu emisiju, kviz sa onim kutijama, nisam je propustao :D
ProS

Post by ProS »

i opet :( :( :( :( :(
Post Reply